Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Puhl Dóra

Hozzászólás 2012 jún. 16, 16:05 
Amaryll írta:
Üllő? Tökéletes! Esetleg a két madár egy pár? Még a kalitka pici szervízre szorul, amit a jövő héten rendezünk... Mókus ketrec hivatalosan :) /az ajtót meg kell erősíteni, esetleg kulcsos verziót rászerelni, nehogy baleset történjen/ És rosszul mértem 90X60 az alapterülete. De tényleg 120 magas. Vannak benne gyárilag faágak, gondolom azok maradhatnak. Kell még valami? Láttam a képeken porcelán vagy kerámia "edényeket" Azok a fészkek? Gondolom az most nem kell nekünk. Önetető és önitató van. Madáreleség is van de a galambnak kell valami speciális?
Mi az amit biztosan NEM ehet? Mi az amit esetleg ki kell írnunk, hogy a látogatók nehogy beadogassák? (pl kenyér stb.-) Mi az ami csemegének számít, és esetleg etetgethetik vele a lakóink őket? Már kaptunk, szereztünk vitamin és féreghajtó cseppeket galamboknak... Még valami így előzetesen?

Tényleg őszintén köszönök mindent! Hatalmas és villámgyors segítség ez nekünk! (így esetleg télire már valódi madárházunk is lehet)

A két madár nem egy pár. De ha csak próbaképpen kell akkor szerintem teljesen mindegy hogy pár-e vagy sem. Ha meg maradhatnak akkor egy röpdébe több madár is mehet majd. Addigra kiderül hogy ezek milyen neműek, mert mint irtam fiatal idei madarakról van szó.

A kacagó gerlék fő tápláléka magvakból áll. Ez köles mérettől egészen kukorica méretig mehet. Csemegeként száraz kenyér morzsáját lehet nekik adni egy héten kétszer. Amit még lehet: szépia, saláta, tyúkhúr, főtt tojás.
Féreghajtó cseppekkel vigyázni kell mert vannak erős szerek is.
Fészeknek megfelel a piacokon kapható kis fonott kosár is. Én azt használom.
Egyéb információért itt lehet érdeklődni: dorika882@gmail.com

Hozzászólás 2012 jún. 16, 15:37 
Üllő? Tökéletes! Esetleg a két madár egy pár? Még a kalitka pici szervízre szorul, amit a jövő héten rendezünk... Mókus ketrec hivatalosan :) /az ajtót meg kell erősíteni, esetleg kulcsos verziót rászerelni, nehogy baleset történjen/ És rosszul mértem 90X60 az alapterülete. De tényleg 120 magas. Vannak benne gyárilag faágak, gondolom azok maradhatnak. Kell még valami? Láttam a képeken porcelán vagy kerámia "edényeket" Azok a fészkek? Gondolom az most nem kell nekünk. Önetető és önitató van. Madáreleség is van de a galambnak kell valami speciális?
Mi az amit biztosan NEM ehet? Mi az amit esetleg ki kell írnunk, hogy a látogatók nehogy beadogassák? (pl kenyér stb.-) Mi az ami csemegének számít, és esetleg etetgethetik vele a lakóink őket? Már kaptunk, szereztünk vitamin és féreghajtó cseppeket galamboknak... Még valami így előzetesen?

Tényleg őszintén köszönök mindent! Hatalmas és villámgyors segítség ez nekünk! (így esetleg télire már valódi madárházunk is lehet)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 16, 15:26 
Amaryll írta:
A kacagó gerle nagyon tetszik mint ötlet de szerintem kizárt hogy egy ekkore ketrecben kibíná akár átmenetileg is. Nekem meg ki kell próbálnom, mert CSAK akkor kapok zöld utat, ha biztosan látjuk hogy a lakók és a hozzátartozók pozitívan fogadják. Valamivel, mindegy mivel de próbát KELL tennem!

60x80 alapterületű 120 magas kalitkában 1 pár kacagó szerintem elfér kényelmesen. Nyugodtabbak és télen fóliázott helyen áttelelnek.
A legjobb a fiatal madár, hamar alkalmazkodik és jobban megszokja az embert.
Nekem most van kettő is ami eladó :) Nagyon szelídek, barátságosak.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 15:00 
Húh nagyon köszönöm! Ilyeneket végképp nem találtam a neten, ezért bátorkodtam gyémánt gerlében gondolkodni!
Szerencsére sem a piros sem a narancs ruha nem jellemzi a lakóinkat, de a hozzátartozókat semmiben nem tudjuk kontrollálni vagy korlátozni, Így ez már húzós!
Nekem nagyon tetszenek a természetes hatású fa pavilon szerű madárházak, beton vagy kő alappal, és sűrű ráccsal, (amin a hozzátartozók nem tudnak semmit bedobálni).
Viszont az ANTSZ szerintem jobban elfogadná a fém (horganyzott??) voliert kivehető tálcákkal, "mosható fertőtleníthető" kivitelben.
Amit találtam a neten átmérő 150 cm magasság 210 cm fedett kupolás 85 000 Ft.-ért vagy 300x150cm alap 210 magas 130. 000 Ft-ért reális áraknak tűnnek. Sajnos én senkit nem ismerek aki ilyent tudna építeni,így azt hiszem marad a késztermék vétel. (az meg hogy én csináljam :) Kizárt...)
A kacagó gerle nagyon tetszik mint ötlet de szerintem kizárt hogy egy ekkore ketrecben kibíná akár átmenetileg is. Nekem meg ki kell próbálnom, mert CSAK akkor kapok zöld utat, ha biztosan látjuk hogy a lakók és a hozzátartozók pozitívan fogadják. Valamivel, mindegy mivel de próbát KELL tennem!

Hozzászólás 2012 jún. 16, 12:53 
Buher írta:
Sziasztok!

Kérdezni szeretném,hogy az egyik párom alatt a egyik fiókának piros mind a 2 szem..9 naposak.Olyan is fog maradni? Ez a piros szemű Gyémánt ritka?? Köszi a válaszokat.....

Szia! Valószínűleg úgy marad. Előfordul....

Hozzászólás 2012 jún. 16, 12:51 
Szia Amaryll!

A kalitkában előfordulhat, hogy a gyémánt megijed és vergődni kezd, bár szoktatás kérdése is, nekem pl a külső falon van a fészek és semmi probléma nincs, azt se hagyják ott (legalábbis 10ből 9) és a tojásról is úgy kell félrelökdösni őket. A nagyobb röpdében vergődésre nem nagyon kell számítani. Egyre kell figyelni, emberen lévő piros, narancssárga ruhára érzékenyek, na ha olyat látnak akkor nagyon vergődnek. Fura módon a piros itató, fészek edény, stb már nem zavarja őket.
Az említett méretű kalitkában én semmiképp sem javasolnék kint teleltetést, valószínűleg nem élnék túl. Röpdében az alap színek már teleltethetőek kint, bár nagyon nagy hideg esetén előfordul elhullás. Na meg ilyenkor le kell fóliázni a dróthálós részt. Kizárólag alap színeket szerezz be erre a célra!
A madárház kapcsán kérdés, hogy vasból, vagy fából szeretnéd-e, lesz-e neki beton alap, vagy csak ledróthálózod az alját is? Milyen méretűt szeretnél, vagy mi a maximális méret ami még megengedett? Mennyi madarat szeretnél? Költést is szeretnél? Saját magad készítenéd el, vagy mester is kell hozzá?
Egyébként ha erre a célra keresel madarat, nem alkalmasabb a kacagógerle? Ugyan nagyobb testűek a gyémántoknál, viszont olcsóbbak, ellenállóbbak, nyugodtabbak.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 12:41 
Madarászlány írta:
Amaryll írta:
Üdvözlök mindenkit!
Egy súlyos betegeket ellátó idősotthonban szeretnénk madárházat kialakítani. Mivel a lakóink agyi történésen estek át illetve demenciában szenvednek, így előtte kicsiben szeretnénk kipróbálni milyen hatással vannak rájuk a madarak (szerintem nagyon fogják szeretni őket, de sajnos az anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy bizonytalanra azonnal madárházat építsünk.
Kaptunk ajándékba egy 60x80 alapterületű 120 magas kalitkát.
A kérdésem az lenne, hogy gyémántgalamboknak megfelelő ez az alapterület?
Van még valami extra igényük, amire figyelnünk kell? Minden információnak nagyon örülnék! Teljesen tapasztalatlanok vagyunk! Ami nagyon fontos, hogy nem tudjuk bevinni a házba a madarakat mert az ÁNTSZ nem engedi. Tehát kint kell telelniük.(esetleg a bejárat két ajtaja közé betehetjük ha nagyon hideg van)
Lelkes, ám végtelenül tapasztalatlan egészségügyi dolgozók kérik az Önök segítségét, minden galambokkal kapcsolatos fontos információval kapcsolatban! A későbbi tervezett galambházzal kapcsolatban is! estikek@estikek.hu címre NAGYON KÖSZÖNÖM! És természetesen Budapest (Sülysáp) közelében keresünk megvételre gyémántgerle párt a fenti okok miatt!

Nekem egy 60x50-es alapterületű 60 cm magas kalitkában van 1 pár. Jól megvannak és két fiókájuk is van már.
A 60x80-as 120 magas kalit szerintem ideális egy párnak.

Ha magasságában ketté lenne osztva (tehát 60*80*60 és 60*80*60), akkor akár két párnak is (külön elhelyezve) bőven elég lenne.

Valódi név: N.Tamas

Hozzászólás 2012 jún. 16, 11:42 
Sziasztok!

Kérdezni szeretném,hogy az egyik párom alatt a egyik fiókának piros mind a 2 szem..9 naposak.Olyan is fog maradni? Ez a piros szemű Gyémánt ritka?? Köszi a válaszokat.....

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 16, 11:14 
Amaryll írta:
Üdvözlök mindenkit!
Egy súlyos betegeket ellátó idősotthonban szeretnénk madárházat kialakítani. Mivel a lakóink agyi történésen estek át illetve demenciában szenvednek, így előtte kicsiben szeretnénk kipróbálni milyen hatással vannak rájuk a madarak (szerintem nagyon fogják szeretni őket, de sajnos az anyagi lehetőségeink nem engedik meg, hogy bizonytalanra azonnal madárházat építsünk.
Van még valami extra igényük, amire figyelnünk kell? Minden információnak nagyon örülnék! Teljesen tapasztalatlanok vagyunk! Ami nagyon fontos, hogy nem tudjuk bevinni a házba a madarakat mert az ÁNTSZ nem engedi. Tehát kint kell telelniük.(esetleg a bejárat két ajtaja közé betehetjük ha nagyon hideg van)
Lelkes, ám végtelenül tapasztalatlan egészségügyi dolgozók kérik az Önök segítségét, minden galambokkal kapcsolatos fontos információval kapcsolatban! A későbbi tervezett galambházzal kapcsolatban is! estikek@estikek.hu címre NAGYON KÖSZÖNÖM! És természetesen Budapest (Sülysáp) közelében keresünk megvételre gyémántgerle párt a fenti okok miatt!

Nekem egy 60x50-es alapterületű 60 cm magas kalitkában van 1 pár. Jól megvannak és két fiókájuk is van már.
A 60x80-as 120 magas kalit szerintem ideális egy párnak.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 10:55 
Nagyon köszönöm!
A gyémántgerlére a mérete miatt gondoltam. Esetleg milyen más lehetőség lenne?
A lakóink többnyire csendesen nézelődnek, többségüknek súlyos beszédzavara is van, és a hirtelen mozdulatok sem jellemzőek. Viszont váratlan helyzetekre ők is megriadna (és összetörik magukat). Akár a galambok...
A madárház nagy vágyam de még át kell verekednem magam a gazdasági igazgatón :)
Esetleg tudnának abban segíteni, hogy mekkora költséggel lehet számolni egy megfelelő méretű madárháznál? Sokkal könnyebb dolgom lenne ha már kész számokkal adatokkal tudnék "kéregetni".
//persze a mási probléma, hogy az ilyen beruházásokat nem mindig lehet elszámolni, mivel az ellenőrző szervek szerint nem a gondozottakra fordított pénz! Így sokszor, sajád családom kasszáját rövidítem meg...//

Továbbra is meggyőződésem, hogy a madarak látványa és a "turbékolás" nagyon nyugtatólag hatna a betegekre. Köszönök minden segítséget!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 jún. 16, 10:26 
Kedves Amaryll !

Természetesen szívesen segítünk Önöknek, bár az internet sok mindenre nyújthat megoldást, ha erre szükség van, viszont a megtapasztalás élményét a madárházban kell átélni. A magam részéről felajánlom
ezt a lehetőséget bár kissé távol esik Szeged, de mindenért kárpótol a többszáz madár közötti közvetlen séta.
Az alábbi kérdésre válaszolva a kalitka mérete 1 párnak átmenetileg rövidebb időre elegendő, de huzamosabb tartásra nem. A faj választása sem igazán szerencsés, mivel a megriadt galambok könnyen összetörik magukat. Itt mindenképpen számolni kell a sűrű zavarással, amit a nézelődők okoznak, hiszen pont ez lenne a megnyugtató a számukra, ez lenne a célja a tartásnak..
A részleteket viszont a gyémántgalambot tartó tenyésztőink szakszerűen megválaszolják.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 8:36 
Üdvözlök mindenkit!

Hozzászólás 2012 jún. 15, 22:05 
Galamboknál érdemes óvatosan adagolni a lágykaját.
Saját hibámból okulva írom ezt.
Igaz ausztrál kontyosoknál pörgettem tul a szülőket,...( alíg kitokosodott fiókákat hagytak magukra és kezdtek új költésbe.
Sok törődéssel sikerült őket felnevelnem ,de azóta óvatosabb vagyok és max heti 2 alkalommal kapnak tojásos eledelt,és csak módjával.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 15, 15:14 
Ria írta:
Sziasztok!

Ma hajnalban 5-kor ránéztem a gyémántkáimra, az egyik tojáson már volt egy pici lyuk. Az előbb néztem meg, megvan az első fióka! :D

Kérdésem: már adjam nekik a lágyeleséget vagy várjam meg, amíg a másik is kikel?

Köszönöm előre is a segítséget!

Szép napot mindenkinek: Ria

Gratulálok :D
Én már aznap adtam nekik mikor kikelt az első fióka és onnantól kezdve szinte mindennap.

Hozzászólás 2012 jún. 15, 11:05 
Sziasztok!

Ma hajnalban 5-kor ránéztem a gyémántkáimra, az egyik tojáson már volt egy pici lyuk. Az előbb néztem meg, megvan az első fióka! :D

Kérdésem: már adjam nekik a lágyeleséget vagy várjam meg, amíg a másik is kikel?

Köszönöm előre is a segítséget!

Szép napot mindenkinek: Ria

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 12, 10:58 
Kalikó írta:
Akkor megvan az örömöd végre :)
Gratulálok !!

Igen már nagyon vártam a kicsiket :D
Már készülődnek a következő költésre.

Hozzászólás 2012 jún. 11, 22:28 
Akkor megvan az örömöd végre :)
Gratulálok !!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 11, 22:21 
Kalikó írta:
Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Gyönyörűek! Gratulálok! Már nálam is kirepültek :D

Hozzászólás 2012 jún. 11, 22:02 
Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 8, 17:25 
Buher írta:
Sziasztok!

Kikeltek a Gyémánt fiókák mind a 2 páromnál....2+2...:)

Gratulálok :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 126  Következő