Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 jún. 18, 22:05 
Nagyon köszönöm a válaszodat,így már tiszta a kép!Akkor innetől kezdve nem kapnak,majd csak ha kikeltek a kicsik.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 18, 21:52 
imihb írta:
Kérdésem az lenne,hogy ti hogyan szoktátok a madarakat lágy eleséggel el látni?
Sokan azt mondják csak míg le nem tojik addig adják,majd ha kikeltek a fiókák akkor megint,van aki alig ad nekik,nálam viszont olyan 10.-e környéként ült el folyamatosan a kissanyim,és azóta is kapják a lágy kaját,és egyenesen kérik a többi kaja mellé.

Arra vagy kíváncsi, hogy miért kell vagy arra, hogy mi a szokás? Mert a kettő nem ugyanaz!

Azért kell (vagyis inkább érdemes), mert a fehérjebevitel segít "beindítani" a madarakat (leginkább a tojót). Ez viszont nem azt jelenti, hogy anélkül sosem tojnának le vagy nem lenne szaporulat. Leginkább a költés időzítéséhez kell a tojásos lágyeleség.

Ha a kotlás alatt is kapják előfordulhat, hogy "túlpörögnek" azaz megint heves párzásba kezdenek, esetleg kidobálják a tojásokat vagy megszakad a költés. Ezért kell a kotlás alatt a lágyeleség adagolását abbahagyni. Fiókaneveléskor a táplálék jelentős része a fiókákba vándorol, így a lágyeleség az ő gyorsabb fejlődésük miatt hasznos. De nem létfontosságú! Egészséges madárszülők lágyeleség nélkül is fel tudják nevelni a kicsiket.

Amire érdemes még odafigyelni, hogy a túlzott lágyeleség adagolása hosszú távon káros lehet a madarak egészségére. Viszont azt is érdemes tudni, hogy a különböző fajok más és más mértékben tolerálják a lágyeleséget. Amíg a kakaduk többsége akár hetente kaphat egy kis adagot még akkor is ha nincsenek szaporodási időszakukban, addig más fajoknál ez már problémához vezethet.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 18, 19:54 
Sziasztok!

Párszor volt már téma,hogy mikor és meddig adjunk lágy eleséget a madaraknak.(Azt nem tudom,hogy a sándor papagájosban vagy másikban)
Kérdésem az lenne,hogy ti hogyan szoktátok a madarakat lágy eleséggel el látni?
Sokan azt mondják csak míg le nem tojik addig adják,majd ha kikeltek a fiókák akkor megint,van aki alig ad nekik,nálam viszont olyan 10.-e környéként ült el folyamatosan a kissanyim,és azóta is kapják a lágy kaját,és egyenesen kérik a többi kaja mellé.
Létezik az,hogy 1 tojáson üljön a madaram?5.-én néztem akkor még megengedte,hogy befotózzak az odúba,akkor még 1 volt,azóta úgy őrzi,hogy sajnálnám megzavarni.

Hozzászólás 2012 jún. 17, 16:34 
Kissándorok még fészekben
Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 jún. 17, 11:46 
Annyit a Péter hozzászólásához, hogy tényleg a drágát vegyed amit ajánlott, mert az olcsót szétfeszítik a hegesztéseknél.

Hozzászólás 2012 jún. 16, 13:53 
ok!
köszönöm a választ

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 jún. 16, 13:40 
Szia!
A ponthegesztett 25 x 25/1.80mm-es már nagyon jó és nagyon erős. Se kirágni nem tudják azon magukat,se a ragadozó nem tud bejutni rajt.Úgyhogy ez teljesen biztonságos. Kb..1200ft/nm.

http://www.facebook.com/Petermadarai

Hozzászólás 2012 jún. 16, 13:16 
Üdv!
kerti voilert szeretnék csinálni kissándoroknak.kérdésem a következő:
fonott vagy a heggesztett drótháló felel meg jobban?
mekora legyen a lyuk nagysága a hálón és milyen vastagságú drótból legyen(amit nem rágnak szét)?
köszi

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 14, 22:19 
Danonino, Szép a tied is! :mrgreen:

Sok sikert, remélem sikerül annyira betanítani, hogy hám nélkül is kimehess vele...

:bom:

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 14, 22:17 
Sol, szép a sanyid! :mrgreen:

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2012 jún. 14, 21:07 
Sziasztok!

Ma zöldborsót próbáltunk pucolni édesanyámmal, de a hím nagysanyim nem nagyon hagyta.... :mrgreen: Ha nem a kezünkre szállt, akkor a fejünkről "hellozott" a fülünkbe, hogy vegyük észre, Ő ITT van! :lol: A lány csak a kalit tetejéről figyelte az eseményeket, Ő még nem olyan bátor :oops:

Kép

És ha a bogyó már nem volt jó,az ujjunkat rágta :drunken:

Kép

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2012 jún. 13, 22:41 
sziasztok!
rég tettem már fel én is képet. na meg ma voltam vele először kint az udvaron a madárhámmal és pórázzal.
akárhova tettem le egy bizonyos fütty jelzésre már hozzám repül. próbálom arra tanítani hogy ha hívom akkor is jöjjön ha esetleg elrepülne. lehet hogy egyszer hám nélkül is ki tudom vinni majd:)
Kép

egy ismerősömnek van olyan papagája jandaya papagája amit ki szokott vinni a szabadba, repül az udvarban 2-3 kört esetleg körbe néz a szomszédba utána vissza repül:) van egy éttermük ott is megengedték hogy ki vegyem a kalitkából és elrepült tőlem ki az udvarra tett egy kört és a vállamra vissza repült:D

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2012 jún. 5, 18:55 
Cingiii írta:
De édesek, látom szépen összeszoktak. :D
Grat! Leld sok örömödet bennük! :D

Köszönöm szépen.
Remélem hogy mindig ilyen jóban lesznek.
Nagyon szeretem őket.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 5, 18:53 
De édesek, látom szépen összeszoktak. :D
Grat! Leld sok örömödet bennük! :D

Hozzászólás 2012 jún. 5, 18:07 
Itt van a két jómadár!!!!!!!!! :D

Kép

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 5, 16:48 
Pintér Gáborné írta:
Nagy öröm van nálunk a kicsi Kiwi megtanult repülni.

Az első nagy "lépés" a madárkától... :mrgreen:

Pintér Gáborné írta:
De ami ennél is jobb hír,hogy a Rióval annyira jól megvannak hogy egy kalitkába alszanak. :55:
Nálunk a kalit ajtó egész nap és éjjel is nyitva van így bármikor ki-be járhatnak.
És szerencsére minden rendbe és és teljesen elfogadták egymást.

Ez is nagyon jó hír. Ha tudsz majd tegyél fel képet róluk! ;)

Hozzászólás 2012 jún. 5, 16:05 
Sziasztok.
Nagy öröm van nálunk a kicsi Kiwi megtanult repülni.
De ami ennél is jobb hír,hogy a Rióval annyira jól megvannak hogy egy kalitkába alszanak. :55:
Nálunk a kalit ajtó egész nap és éjjel is nyitva van így bármikor ki-be járhatnak.
És szerencsére minden rendbe és és teljesen elfogadták egymást.
Amikor hozzánk kerül a Kiwi attól tartottam a legjobban hogy nem fogják elviselni egymást.
Május 18.-án a nagyobbik fiam hazahozott két szíriai aranyhörcsögöt két nap múlva 8 pici született. :)
Ebből sajnos 2 elpusztult :(
De még a napokban bővül a családunk kiskutyáink fognak születni.
Már alig várom a piciket. :40:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 4, 16:00 
[quote="madaras86"]Szia!

Totál változó a madarak egyénisége és szokásai. Az egyik páromnál még sose láttam a hímet az odúban, pedig biztos csak benéz néha. A másik páromnál csak etetni jár be. A harmadik páromnál a hím állandóan bent van a tojóval, szinte sose látom. Ilyenekből ne próbálj a madarak nemére következtetni!

A madár fején lévő toll kinövéséről annyit, hogy majd kiderül........

Korábban kérdezted mikorra várható tojás. Nos, én sose hittem a jóslásban, ez kb hasonló kategória lenne. Lehet holnap, lehet sose.... Ha a madár bejár az odúba illetve kapar az egy nagyon jó jel, de ennek ellenére is elképzelhető, hogy nem tojik le adott évben.

Szia!

Köszönöm a választ,akkor majd kiderűl a dolog idővel:)

Hozzászólás 2012 jún. 4, 15:54 
Szia!

Totál változó a madarak egyénisége és szokásai. Az egyik páromnál még sose láttam a hímet az odúban, pedig biztos csak benéz néha. A másik páromnál csak etetni jár be. A harmadik páromnál a hím állandóan bent van a tojóval, szinte sose látom. Ilyenekből ne próbálj a madarak nemére következtetni!

A madár fején lévő toll kinövéséről annyit, hogy majd kiderül........

Korábban kérdezted mikorra várható tojás. Nos, én sose hittem a jóslásban, ez kb hasonló kategória lenne. Lehet holnap, lehet sose.... Ha a madár bejár az odúba illetve kapar az egy nagyon jó jel, de ennek ellenére is elképzelhető, hogy nem tojik le adott évben.

imihb írta:
Sziasztok!

Az szokványos,hogy reggelente a tojót követi a hím is az odúba?Ugyanis éjszakára kint van a tojó,bár 3 hete nagyjából,hogy bejár,de tojás még sehol nincs,reggel pedig megy vissza és szinte egész nap bent űl,és reggel beülésnél követi a hím is,majd 20-30 perc elteltével a him kijön.
Ez mennyire megszokott náluk?Bocs ha hülyeséget kérdezek,de utoljára azt hiszem 10 éves lehettem,mikor papagáj költött nálam,akkor is csak hullámos,és az sem most volt már:)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 4, 15:32 
Másik kérdésem pedig az lenne,hogy vettem 3 hónapja egy 4 éves tojót,amelynek akkor azt mondta a gazdája,hogy a feje azért majdnem teljesen pucér,mert a hím ami vele volt megtépte.
Van arra esély,hogy kinőjön valamikor a fején a toll?Ugyanis ez még mindig ugyan olyan pucér fejű,mint mikor megvettem.Eszik,iszik repked jól érzi magát,anno átvizsgáltam,nem találtam benne semmi élősködőt.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 71  Következő