Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 19:42 
:(
Egyetlen pici madár sem kelt ki...Ez nagyon szomorú. Szegény Lifo! Pedig biztos nagyon rendesen üldögélt.

A kövtkező kör biztosan sikeres lesz!
Szép estét kívánok Mindenkinek! Imola

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 10:40 
Üdv Mindenkinek!

Hello Gabesz!

Nincs újrafertőzés! Viszont holnap vagy holnap után kellene kelni rollerbébinek! Mivel már két fronton madarászunk így sok dolog belefér! :roll:

Hozzászólás 2008 ápr. 5, 22:52 
Változatlan!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 5, 19:19 
Mona, édesek a picik! Nagyon ügyesek vagytok! :thumright:
Matyi, a köv. fészek ennél már csak sikeresebb lehet! (Imádom a sárgadinnyét :wink: !)
Marcsi az ezermester, Gyuri a kalitmester 8) és 2 "csoppere" van :lol: , meg 2 énekes papagája. Az milyen is :shock: ?
Kynyoo, tessék vigyázni, mert újrafertőzési veszélyt látok a láthatáron... :twisted: ?
Amaryl, helyzet?
Nálam keddig idegtépő csendszünet. Icám fegyelmezetten ül, de a két fias tojásból egy igen gyanús... Ilusomnak pedig nyű van a fenekében... Soxor ha látom, hogy ismét fészken kívül van, kapom az idegbajt :shock: :shaking: :? !
De hozzá nem nyúlok a tojásokhoz :roll: ...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 5, 13:20 
Huráááááááááááááááááááá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :08:

Hozzászólás 2008 ápr. 5, 9:21 
Sziasztok!

Megvagyok, Gabesz, köszi, kicsit sok a dolgom mostanában idehaza.
Ma 24 naposak a kismadarak, szépek, egészségesek, így ma lesz a nagy nap: leválasztom őket a mamától. Mivel hétvége van, meg tudom figyelni, esznek-, isznak-e szépen önállóan, és ha baj lenne, közbe tudok lépni.

A másik csapat is nagyot nőtt, nyitva a szemük, már félnek tőlem, őket is elhoztam nektek:

A 13-as számú madárka (17 napos):
Kép

A 14-es számú madárka (16 napos):
Kép

(Nálam 11-nél kezdődik a sorszám, mert az első 10 gyűrűm nem készült el.)

A törzskönyv megszerkesztésében ugye tudtok majd segíteni? Vagy az az adatbázis műkszik már?

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 21:36 
Szia Gyuri ! Milyen rendes vagy ! Te már régen olvasol bennünket ! Ez kiderült most !....Gyere máskor is !...Van rollered ?...Mert ebben a topikban csak olyanok vannak akiknek volt vagy van ill. lesz rolikájuk !... :08:
Matyikám ne csüggedj, de hagyjál 4-5 napot a madaraknak addig ne rakjad össze őket! Ha látod a tojót beülni a fészekbe akkor viszont azonnal...! :!:

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 20:07 
Hát ennyi. Lifó alol kiszedtem a toikat. Fifó mehet csajozni. Kicsit szomorú vagyok ,de most nemsok időm van depizni.Indul a dinnye szezon . :roll: :95: Néztem ,hogy mind ketten ok kondiban vannak. :)

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 17:42 
Üdv Mindenkinek!

Gratulálok a sikeres költésekhez. Fiúk ne csüggedjetek lesz ez még jobb is.
Nálunk most virágzik a kökény, Doromboló mintha azt írta volna hogy akkor kell kezdeni költeni. Hullámos papagáj akkor régen nekem is csináltak kalózt kanáriból (egy csapper hímem lett fél lábú).

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 16:16 
neco írta:
Dó'gozom.... Tudod ez a rollertopic 24 órás ügyeletben van.... :lol: Ezen a héten Doromboló a nappalos...

Hali, hali! :93: Itt a délutáni ügyelet. :lol:

Kedves Marcsi, remélem, nem sértődtél meg, amiért nem a rollert ajánlottam, pedig ide kopogtál ... de nekem úgy jött le az első írásodból, hogy te a színeket részesíted előnyben. De végül is ha komolyan szeretnél még valamivel foglalkozni a már meglévő állományod mellett, akkor a roller kanári megfelelő lenne! Egész álló évre nyújtanak majd elfoglaltságot, élményt és izgalmat is bőven :wink: !

Azt nem írtad, hogy milyen papagájaid vannak... Minden papagáj ilyen agresszív, hogy képes lenne a kanárit kipaterolni maga mellől??? Szóval, kedves Marcsi, bár nem engem kérdeztél, de én a ahelyedben nem másik röpdét készítenék, hanem valami kalitrendszert- itt sok oldallal lennebb megtalálod az Iker Feri vagy Nagygabe kalitsorát, de odaát a másik topikokon van még a Timba szekrénykalitja, amiben több kis rekesz ad lehetőséget a költésre. Az van, hogy januártól május, júniusig szükség van a keltetőkre; júniustól szeptember, októberig az ifjúság a röpdében szépen kifejlődik, a tojók és a fiatal leányzók ezután is maradhatnak a röpdében, egészen decemberig; a hímek és a fiatal dalosok külön helységet és speciális bánásmódot igényelnek, de erről szakszerűen tájékoztat a Főkukori még a topik első oldalain. A "lábas" röpdét, ha megfelelő háló van rajta (kanáriknak 1x1 cm-s lyukacsos) a fiataloknak (és a tojóknak, míg pihennek) tartanám meg esetleg alakítanám át, ha szükséges. Attól alul még a fürjeknek is lenne helye, talán... Fotót hozhatnál róla :wink: .

Remélem, nem írtam badarságot, de majd jön a műszakvezető :lol: és korrigál, ha netán mégis...

:15:

Mona? Merre jársz??? Se skype, se semmi... :roll: Elraboltak???

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 14:12 
Egy hintaágyra gondoltam ... :57: ....
Ekkora helyed van ?...Ez igen !..Te a Bewerly hilsen lax ?..... Ha ekkora a röpi akkor abba még férne más is, de mit csinálsz ha kirepülnek a fiatalok ?....Akkor kell ám sok hely !,,, Én azt javaslom, hogy kezdj el gyüjtögetni mert neked meg is érné madarászkodni azon a vidéken ugyanis már régen nincs élő rolleres... Hogy mi is a roller kanári azt - már írtam - olvass vissza az elejétől ameddig birsz....legalább az én írásaimat !...Pár hónapja még ez volt a kötelező olvasmány azoknak akik be akartak jönni hozzánk...de már akkora az anyag hogy egy hét is kevés a végig olvasásához bár azthiszem nem unatkoznál !.. :lol:

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 12:32 
Aztán meg igazán közénk való vagy ! Tudod e ?!....Kellő tenyésztői tapasztalattal remek rolleres lenne belőled...El tudnék képzelni egy röpdét 1 hím és 2-3 tojó rollerrel a márkássabból, de akkor abban más rigó nem lehetne csak legfeljebb fürjek az aljában, esetleg héhány pintyféle de a papeszokkel vigyázni kell mert költés idején gyakran behülyülnek ! Meg attól függ mennyi helyed van ? Mekkora ez a röpde ? Lehet e 2-3 tojónak vagy többnek tojató boxokat rakni pl. a röpi tetejére, vagy valahova és csak a szaporulat gyüjtőhelye lenne a röpi ..?!....

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 12:25 
Érdekes felvetés Marcsi !....A természet nagy rendező, ezért ha sok hím ivarú egyed születik akkor az azt szokta jelenteni, hogy az élőlényekre nehezebb idő vár amibe nem szerencsés beleszületni....Igen ám de ez a vadonélő állatokra vonatkozik ! Mert ezeknek a szoba - csoda - bogaraknak már teljesen mi irányítjuk az életüket. Már csak az van hátra hogy mesterséges légzéssel tartjuk őket életben...?!...Meg nézz át a színesekhez..ott szívlapáttal tólják ki a kelt fiákat a röpdékbe...semmi bajuk !...

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 7:56 
....ÉN NAPPAL IS ALSZOM !!! :09:
Mert ha nem ezt tenném akkor már fölfröccsentettem volna a madárház összes lakóját a falra freskónak !!!.............
Tegnap felhúztam a 6-os gyűrűt...20 tojóból ez nem rossz ?!.. :57:
Igaz a tojók java még csak érdeklődést sem mutat a sex-re, csak lesnek a röpdében.... :shock:
Sajnos ez eltarthat néhány évig is mert, hogy 2 évvel ezelőtt nagyon elhúzódott a költés ezért késett a tavalyi költés is, aztán tovább az idei és ehhez igazodva a jövő évi is várhatóan ilyen lesz....
Nagyon intenzív stimulációval pesze vissza lehet állítani a kívánt tenyész időszakot csak én egy kicsit ellustultam a végső eredmények fényében...
Meg ennyi madárból még így is lesz annyi fiatalom, hogy odaférjek a versenyen az elejefelé.... :13: ....Lassan kezdek akkora paraszt lenni mint a dr Haus !..... :lol:

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:48 
ÉN IS!
SERÉNYEN!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:45 
Dó'gozom.... :wink: Tudod ez a rollertopic 24 órás ügyeletben van....Ezen a héten Doromboló a nappalos... :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 ápr. 4, 2:48-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:34 
Jól van!
Most olvastam csak hogy ötös fészekaljról írsz én már örülök a fias tojáskáknak is! De majd mi jön ez után! Kiváncsi vagyok! amúgy te mi jót csinálsz ilyen későn? Ha nem titok! Sejtelmes! :60:

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:30 
Oké! Majd értesítelek PÜ-ben ha tudok konkrét időpontot!

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:27 
Kiugorhatunk végülis!
A gond csak az hogy szerdán múlt két éve hogy egy kortyot se ittam mármint alkoholt! De ha áll a meghívás ennek ellenére akkor ok!

Hozzászólás 2008 ápr. 4, 2:25 
Kynyoo írta:
Üdv Neco!
Gondoltam ma megelőzlek de nem jött össze de csak egy percen múlott! Fej fej mellett de mégis te nyertél! Mikor látogattok a birtokra?

:D Jövő héten valószínűleg megyek! Gyere ki biciklivel, vagy szerezz egy sofőrt oszt fröccsözünk egyet....majd privátban megbeszéljük. :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 261  Következő