zorka76 írta:
mizo írta:
Egyik este rosszul csuktam be Sámit, egész éjjel és reggel kinn volt. Megyek be etetni, fenn ül a Pipi kalitján és a csőrével szekálja, Pipi meg alulról kiabálja neki: "Micsinász??? Miiii??? Micsinász??? Bolon vagy???"

Nálunk még csak Lajos neveli a süvölvényeket

.
ONtopic lánykám rendszeresen bepróbálkozik este, hátha kint felejtjük, vagy nincs szívünk 'felébreszteni', és azért hagyjuk kint aludni. Eddig még nem jött be neki. Nagyon kis kíváncsi, egyelőre nem látom rajta a híres jákós félénkséget, bármit kipróbál, a gyerekek legós dobozába simán fejest ugrik, tegnap el is lopott egy királylányt, képzelhetitek...

Ami viszont nekem meglepetés volt, és nem is vagyok tőle túl boldog, imád a földön korzózni. Erről sürgősen le kell szoktassam, mert nálunk nem egy életbiztosítás lent grasszálni

.
OFF az enyémek is lopkodósak, az egyik évben Karácsonykor a házi Bethlehemből lopta ki Csibészke a kisdedet és rohangált meg repkedett vele a lakásban , mi meg kergettük.

Egyből nem volt áhitat!!
Nálunk sem félős a Pipi, mindent azonnal elfogad, megvizsgál, megeszik. Ő az idegeneket utálja, de nagyon és sunyi a lelkem erősen. Oda settenkedik a fejük fölé a köteleken és lehúz nekik egy istenes sallert, ha nem elég serények. Sokszor nagyon kellemetlen, néhányan frászt kapnak tőle, hiába mondom, hogy egy kis angyalka egyébként.
A jákók általában szeretnek a földön kavirnyálni. (szemben az amazonnal)