Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 júl. 3, 14:21 
Warhawk írta:
Terményboltban, takarmányboltban. Ne lepődj meg, ezt kacsáknak, tyúkoknak, libáknak (is) szokás adni, ennek megfelelően két kilós kiszerelésben kapható, de nem vészes az ára (kb egy ezres).

Garantált beltartalmi értékek:
- Szárazanyag: 98,00 %
- Nyershamu: 98,00 %
- Kalcium: 22,20 %
- Foszfor: 17,10 %
Szavatossági idő. A gyártástól számított 1 év.

És ezt hogy tanácsos adni? A takarmány közé keverve, vagy esetleg külön tálkában (így elkerülve a túladagolást)?

Valódi név: Pisti

Hozzászólás 2012 júl. 3, 7:12 
Lacrimosa írta:

Szia!

Abba a cserépalátétbe tegyél hullámpapírt, vagy valami érdesebb akármit. :-D Mert mert nagyon sima a műanyag, azért csúszik szét a madárka lába.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 3, 6:05 
Szia!
Köszi a választ! A helyzet az, hogy én nem akartam tenyészteni, épp azért, mert a madaraim örökbefogadott jószágok, és ebből adódóan nem százasok. A tojó tolltépő + a hím tépi a tojót, a többi madár sem százas... Tehát a lehető legrosszabb lenne őket tenyészteni. No igen ám, de nekem most ért véget a vizsgaidőszak, most értem haza, miután három hétig anyámék gondozták a madarakat. Mikor hazaértem már láttam, hogy egy felfordított cserép és cserépalátét van betéve - odút rögtönözve... és benne két tojás. A szüleim önkényesen úgy gondolták, hogy a letojt tojásokat meg kellene tartani, mert úgy is olyan kevés problémánk van itthon... Eddig is időközönként lerakott a tojó 1-1 tojást, de azokat mindig elvettem tőle, mert nem akartam, hogy költsenek. Most viszont már késő volt, mert az egyik tojáson már volt egy kis lyuk és hangos csipogás jelezte, hogy valaki bizony jönni akarna... Na mindegy, a helyzet most az, hogy a madárkáim boldogan költenek egy felfordított cserépben, melynek az oldalán van egy lyuk. Az "odú" alja egy cserépalátét, mely az a tipikus műanyag, benne ilyen kis kiemelkedésekkel (azok a sugaras sávok) + forgács. A szülők eddig szépen nevelik, főleg a hímre vagyok büszke, mert nagyon szépen eteti, de a tojó is ok. Csak ugye attól félek, hogy mikor fordulnak a fióka ellen, mikor kezdik azt is tépkedni, ill. nem etetni. Ezért sem állok olyan pozitíven ehhez az egészhez, de ha már itt vannak, akkor neveljék. Eredetileg négy tojás volt anyám állítása alapján, de az egyiket valahogy széttörték, a másikra pedig a hím ütött lyukakat - mint kiderült, amúgy is üres volt. És most van ez a fióka, meg még egy tojás, mely szintén termékeny, de még nem kelt ki... Mindenesetre készítettem néhány képet és videót, amiről talán meg tudjátok mondani, hogy mennyire normális ez a viselkedés fiókáknál.

A két videó
http://s1081.photobucket.com/albums/j353/Mirjam69/?action=view&current=MOV01835.mp4
http://s1081.photobucket.com/albums/j353/Mirjam69/?action=view&current=MOV01834.mp4

És a kép:
Kép

Üdv
L.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 júl. 2, 20:01 
4 naposan még kb egymáson fekszenek csak. Lába mennyire van szétcsúszva? Sima az odú alja?

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2012 júl. 2, 19:58 
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok most azokhoz akik jártasabbak a tenyésztésben, hogy egy nimfa fiókának mikorra kellene "stabilizálódnia"? Úgy értem stabilan ülnie? A fióka most 4 napos, és eléggé imbolyogva emeli a fejét, és ami engem jobban aggaszt, hogy úgy szét vannak csúszva a lábai... Amennyiben minden ok, mikorra kellene normálisan terhelnie a lábait? Attól tartok, hogy a szülők valamelyike ráléphetett még ifjabb korában és ettől valami maradandó károsodást szenvedett?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv
L.

Hozzászólás 2012 júl. 2, 16:26 
Úgy számolom, szerdától várható az első...már csak pár nap. :D

Te hogy állsz most a madarakkal? Vannak/lesznek kicsik?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 1, 23:01 
Hmmm.
Mikor kelnek a kicsikék?? :D
Valami rémlik róluk... :D

Hozzászólás 2012 júl. 1, 22:31 
Cingiii írta:
Szia Luca!
Gy-M-S megyén belül merre laksz? :D
Milyen színű a párod? :D

Szia Cingiii! Győr mellett lakunk. Nem vagyunk olyan messze egymástól. :D

Fülöpke fahéj tarka, Lizi pedig opalin.

Hozzászólás 2012 jún. 30, 22:22 
adam92 írta:
Nem drágább egyáltalán. Amúgy a dupla bóbitás, hogy dúsabb, nagyobb a bóbitája.

Nimfanatikus írta:

A képen szereplő madár egy normál, egészséges nimfa, a bóbitája (ahogy a szárny és faroktollai is hosszabbak, legalábbis annak kell lennie) az átlagnál valamivel.
A valódi duplabóbitások is ilyen génmutáción alapul, tehát tollszerkezet változás következik be, én is foglalkoztam vele kis ideig, de véleményem szerint a túltenyésztése ennek a mutációnak nemkívánatos, ezért semmiképpen sem javaslom a rögzítését!
Létezik olyan duplabóbitás madár aminek csak a bóbita és a fejtollak módosulnak, egyben a testméret is változik (talán a standard hullámoshoz tudnám hasonlítani, a képeken hasonló búskomor jószágok voltak) legalábbis külföldi honlapokon böngészve találtam néhány leírást, de nem tudtam belemélyülni mivel amerikai honlapok voltak, a gépemet pedig remek vírusok bombázták, így többet ezeken biztosan nem fogok szörfözni!
Ha valaki rátalál és vírusok nélkül le tud menteni néhány képet azt megköszönném....az a baj h arra sem emlékszem már h vajon melyik államban volt.

Köszönöm a válaszokat.
Csak kíváncsiságból kérdeztem. Se őt se a másik nimfámat("hibás" lutino) nem áll szándékomban tenyészteni. Csak házi kedvencek.

Hozzászólás 2012 jún. 30, 21:17 
Sziasztok!
Nimfa páromat Warhawk tanácsára kivettem a hullámosok közül kb.2 hete.Ma többször láttam hogy mind a ketten bent voltak az odúban.Ebből lehet költés (végre)?

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2012 jún. 30, 15:03 
Papagájfan írta:
Szerintem az albino lesz.

ez oroklodes vagy mostani mutacio ? , bocs h ha hulyeseget kerdek - es ha ez albino vajon nem lesz steril ?

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 30, 14:26 
Szerintem az albino lesz.

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2012 jún. 30, 14:17 
Sziasztok . Van egy vadas szinu nimfa parom , amelyek eddig tavaj ketszer , az iden most ismet masodszor koltottek .
Az utodok mindig egy az egyben a szuleikre hasonlitottak , vadas szinezetuek voltak . A most kikelt masodik feszekaljban van 4 db vadas egy pedig ha piros szemu , ffeher tollazatu s talan pofafoltja sincs ha jol latom , hogy lehetseges ez ?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 30, 13:17 
Szia Luca!
Gy-M-S megyén belül merre laksz? :D
Milyen színű a párod? :D

Hozzászólás 2012 jún. 29, 22:30 
papagáj írta:
Sziasztok
Különlegesnek számít egy ilyen nagy bóbitájú nimfa? "Értékesebb" mint egy normál méretű bóbitával rendelkező?
Mit jelent pontosan ha egy nimfa duplabóbitás?

A képen szereplő madár egy normál, egészséges nimfa, a bóbitája (ahogy a szárny és faroktollai is hosszabbak, legalábbis annak kell lennie) az átlagnál valamivel.
A valódi duplabóbitások is ilyen génmutáción alapul, tehát tollszerkezet változás következik be, én is foglalkoztam vele kis ideig, de véleményem szerint a túltenyésztése ennek a mutációnak nemkívánatos, ezért semmiképpen sem javaslom a rögzítését!
Létezik olyan duplabóbitás madár aminek csak a bóbita és a fejtollak módosulnak, egyben a testméret is változik (talán a standard hullámoshoz tudnám hasonlítani, a képeken hasonló búskomor jószágok voltak) legalábbis külföldi honlapokon böngészve találtam néhány leírást, de nem tudtam belemélyülni mivel amerikai honlapok voltak, a gépemet pedig remek vírusok bombázták, így többet ezeken biztosan nem fogok szörfözni!
Ha valaki rátalál és vírusok nélkül le tud menteni néhány képet azt megköszönném....az a baj h arra sem emlékszem már h vajon melyik államban volt.

Hozzászólás 2012 jún. 29, 22:14 
adam92 írta:
luca írta:
Már most is kell adni a lágyeleséget a madaraimnak, vagy csak akkor, ha kezdenek kibújni a fiókák?

Elég akkor ha kelnek a fiókák amíg ülnek a tojásokon addig nem olyan szükséges.

Köszi! Úgy számolom, jövő hét közepétől-végétől már várhatóak a kicsik. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 29, 22:04 
luca írta:
Már most is kell adni a lágyeleséget a madaraimnak, vagy csak akkor, ha kezdenek kibújni a fiókák?

Elég akkor ha kelnek a fiókák amíg ülnek a tojásokon addig nem olyan szükséges.

Hozzászólás 2012 jún. 29, 21:37 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 29, 20:27 
Nem drágább egyáltalán. Amúgy a dupla bóbitás, hogy dúsabb, nagyobb a bóbitája.

Hozzászólás 2012 jún. 29, 19:56 
Sziasztok
Különlegesnek számít egy ilyen nagy bóbitájú nimfa? "Értékesebb" mint egy normál méretű bóbitával rendelkező?
Mit jelent pontosan ha egy nimfa duplabóbitás?
http://kepfeltoltes.hu/120629/2647055kk ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120629/kk1_www.k ... es.hu_.jpg

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 232  Következő