Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 238 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 10, 8:35 
Szia neco!

Korábban még nem volt infó, de ha dec. 15 ig bejenti valaki a szállás igényét azt az IDRE a lehető legkedvezőbb árajánlatot kiválasztva megszervezi bárkinek, de a jelentkezési határidőt be kell tartani és visszamondási lehetőség csak helyettesítő személy pótlásával történhet . A szállás költséget a megrendeléssel egyidőben Euróban kell befizetni + a befizetett 1 Euró-ra jutó banki költségekkel, mely egyszeri 35oo,- Ft/bármely összeg tekintetében, minden megrendelésre Euróként szétosztva. (Pl: 1o személy 3oo Euró + 3 5oo Ft. = 11,6... Ft/ Euró./

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 23:27 
Viszont üdvözöllek karel.

Látod elkeseredésed ellenére tudsz Te a honlap színvonalának, hangulatának megfelelően is fogalmazni. Ez egy dícséretes tett a részedről és köszönöm is ezt a változtatást.

Nem reagálnék minden felvetésedre, hiszen mindkettönk véleménye különböző okokból, de jó messzire van egymástól s nem is gondolom, hogy egyhamar közelíteni fog, így az egymás győzködése felesleges időtőltés lenne, főleg a honlapon. Viszont "villanylevélben" folytathatjuk a csörtét, persze ehhez ténylegesen el kell küldened azt a nevet amit alant beígértél.
Ami az eredeti témát illeti azokra viszont szívesen adok választ.

Tehát :
Ha nem vagy a hivatalos küldöttség tagja (az a személy/ek akit/ket az elnökség megbíz a szövetség képviseletével) akkor felesleges az egész kiállítási időszakban kint tartózkodni, mivel a madarak leadása után több napig be sem léphetsz a kiállítási terembe, ugyanis a bírálatkor (ez több nap) a bírókon és a beosztott segítökön kívűl nem mehet be senki sem.

Ebből aztán a kiállító madarásznak az adódik, hogy a költségek kímélése érdekében csak a közönség részére megadott látogatási időben érdemes a kiállításra kiutazni. Ez többnyire az utolsó 4 - 5 napra esik, de ezt az időpontot minden kiállítás elött felteszik a C.O.M. honlapjára.

A kérdéses és általad nem értett összeg meg az alábbiakból tevődhet össze :

Tegyük fel, hogy 1oo madarat viszünk ki és ebből 5o a nagytestű és 5o a kanári nagyságú, akkor kb. egy 9 személyes kisbusz rakodó tere dugig van a madarakat szállító eszközökkel és a madarak spec. kajájával. Ehhez jön még a kísérők minimum 2 fő csomagja is.

Ha az É. Olasz kiállitást vesszük és azt, hogy a madarakat M.o-n össze is szedi a kocsi, majd Grácon keresztűl É.-Olasz felé veszi az irányt az kb. 1ooo km lesz mire odaér. Jó esetben egy kiváló műszaki állapotú kisbuszt 11-12 napig, napi 15 ooo,- ért lehet bérelni + km, pénz, durván 2oo liter gázolaj, és 3o Euró autópálya díj.
Ezt megfejeli a 2 fő munkabére, mert ugye a kocsit vezetni is kell, majd a 2 főnek 9 napi szállásköltség és máris indulhatunk vissza az 1ooo km. - re lévő kiindulási helyre. Szerényen számolva ez talán meghaladja a tervezett összeget.

Hogy spóroljunk általában egy fiatalabb madarász/ok vezetik a kocsit így szívességből vezet/nek, legtöbbszőr egy kézfogásért.

Hát talán ennyit a féligazságok irogatásáról...

A másik dolog , hogy személykocsival is lehet menni a látogatóknak és a versenyzőknek és ez máris a 2 éjszakával, a napi belépőkkel belefér az 5o ezer forintba.

Ezt nyugodtan mondhatom, mivel már háromszor saját költségen voltam kint a C.O.M. kiállításokon. Az idei volt az első amikor a szövetség delegációjával voltam jelen, de ehhez is mindannyian fizettünk mintegy
5 jegyű számsorból álló hozzájárulást....ezt meg csak azért jegyeztem meg, hogy tudjad nem "tök ingyen lébocoltunk" kint, s főleg nem csak a tagok befizetett pénzén..sőt azt is tudnod kell, hogy ezeket a költségeket a saját magunk által szerzett, vagy a szövetséget támogató szponzorok fizetik..... így már gondolom más a helyzet, bár ezt Te szerintem nagyon is jól tudod...csak saját szavaiddal élve "könnyebb megtaposni "
azt akit nem is ismersz...s főleg a tevékenységét nem ismered és most elsősorban nem is magamról beszélek..hanem arról a néhány éve volt világbajnokról, aki most is vitt madarat + "lébocolásként" levezetett több ezer km-t csak úgy szívességből...aztán külön névreszóló engedéllyel minden nap sajátkezűleg megettette a Turákókat....hát elsősorban Őt bántottad meg a szólás szabadságod ilyetén alkalmazásával... nekem elsősorban ez fáj, de hagyjuk sajnos ilyen a madarász élet...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 ápr. 10, 12:32-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 9, 20:16 
Üdvözlet!

„…alpárian fogalmazol….”

Ezt már páran felrótták nekem, az érdekes csak az hogy mindig olyanok akiknek a véleménye nem egyezett az enyémmel. Még ha azt is mondta hogy teljesen egyetért velem csak a stílusomon csiszoljak, a következő mondat amit megfogalmazott úgy kezdődött hogy „de az….”. Szóval erről ennyit.

„…..becsmérelni és anyázni ….”

Talán lesz szíves olyan tőlem származó idézetet bemásolni ahol BÁRKIT is anyáztam. Ha mégsem, akkor annak valószínűleg az lesz az oka hogy ez – mármint anyázás - részemről itt a fórumon nem valósult meg egyetlen hozzászólásomban sem.

„…..szponzor ismerős….”

Nincs szponzor ismerősöm, de ha lenne sem taposnék nála ez ügyben. (Egyszer már megégettem magam hasonló esetben. Én éreztem magam szarul, nem az akinek kellett volna. Akit egyszer megrágott az oroszlán az legközelebb a perzsa macskától is tartani fog.)

„…közösségért önzetlenül…”
Hű de sok ilyet tettem már! És ez nem vicc!!!! A gond csak az, hogy míg én úgy gondoltam hogy a dolgok „egy mindenkiért mindenki egyért” elven működnek, addig a „mindenki” meg úgy gondolta hogy egy mindenkiért, akit aztán mindenki kihasznál, megvezet és lesajnál.

„…beveszlek a tényleges szövetségi munkába….”
Köszönöm a lehetőséget, de én ezzel NEM kívánok élni. Ennek oka pedig azzal magyarázható hogy szerény véleményem szerint a szövetségi (vezetői) tisztséget nem kitüntetésként kellene megélni - (kitüntetésként maximum a bizalmat kellene megélni ami a szövetségi tagok részéről jön és amit a tagok azzal mutatnak ki hogy megválasztják a szövetség élére) - hanem mint szolgáltató tevékenységet, ahol bizony tenni kell a szövetségi tagokért, nem pedig azt várni hogy a szövetségi tagok tegyenek a vezetőségért. (Akik pedig egyesületekben vagy bármilyen szövetségben bizonyos pozíciókért hajtanak azok nem tudom hogy vajon mit gondolnak ezekről a helyekről, és legfőképpen miért csinálnak presztízskérdést abból hogy mitől-meddig tölt be egy-egy tisztséget. Ebből akkor lehetne presztízskérdést csinálni ha valami – (jelen esetben) madarásztársadalom egésze által - érezhető dolgot tudna felmutatni.

„…..saját kudarcaid és a társaidtól elszenvedett negatív tapasztalataidat illetően…”
:):):) Nos. Gondolom most erőteljesen meg kellett volna sértődnöm. Hm. Én viszont úgy gondolom hogy kudarcaim voltak ugyan, sőt vannak is, de a kudarcok azért vannak hogy azokon képességeinkhez mérten úgy tegyük túl magunkat hogy ha lehet akkor abból tanuljunk is. Ezek után azért szeretném halkan megkérdezni hogy ki az akinek nem voltak kudarcai? Negatív tapasztalataim szintén voltak és vannak is sok mindennel kapcsolatban, többek közt madarászattal kapcsolatban is, azért is írogattam a fórumnak ebbe a részébe, hogy az egyik ilyennek hangot adjak. (Azért volt részem néha-néha apró sikerekben is.)
Úgyhogy ha ön úgy gondolja hogy a „kudarcaim és a negatív tapasztalataim” kisebbségi komplexust idéztek elő nálam és ezért rajzolgatom itt a betűket szépen sorba egymás után, akkor téved. (egyébként is papírom van róla hogy normális vagyok :):) )

„…..változtatni is fogsz tudni, hiszen benned aztán van lendület...de meddig ????”
Lendületem egyre fogy.
Változtatni pedig nem nekem kellene, és elsőre nem a nagy dolgokban kellene. Vannak kisebb dolgok, és elhangzott, de be nem tartott ígéretek.

„Remélem azzal is tisztában vagy, hogy a szövetséget a H - ás egyesületek és azok tagjai képezik, ha tagja vagy valamely egyesületnek, akkor saját munkádat is értékelted, ha meg nem, akkor gondolkozz mielött leírod a véleményedet....”
Hm. Az én munkámra azon a szinten ahol végeztem nem lehetett volna senki részéről egy árva fél hangnyi panasz sem. Ennek ellenére volt. Persze olyan részéről aki hangyafingnyi sóhajt sem volt képes elereszteni az egyesület érdekében….(ezt nem nagyképűségből mondom, valóban sokat áldoztam bizonyos dolgokért. De ahogy ön fogalmazott ez már az én kudarcom. Ja, és ahogy megéltem az a negatív tapasztalatom.)
És hogy ennek ellenére kritizálok bizonyos szövetségi dolgokat? Szólás szabadság van, véleményemnek hangot adhatok.

„Ha netán komoly kérdésed is akad akkor neked is szívesen válaszolok.”
Az előző hozzászólásomban hangoztak el kérdések, még azokra sem kaptam választ.

„Hogy ne hidd azt, hogy névtelen a KRB ezért barátsággal szignálom, bár nem hiszem, hogy ezt Te is megtennéd :”
Szóval ön gyáva gerinctelen alaknak tart engem aki csak a névtelenség által biztosított előnyöket kihasználva „osztja az észt”? Akkor hadd írjam le hogy nem ön az első aki ezzel vádol, voltak már páran, de eddig – 2 esetet kivéve – mindig megírtam a nevem azoknak a vitapartnereimnek akik ilyesmivel hozakodtak elő. (a két kivételből az egyik esetben úgy gondoltam hogy semmi köze hozzá, hisz fegyvertelennel vívom a szellemi párbajt, a másik esetben pedig szintén ilyesmi volt a helyzet, + olyan adatra volt kíváncsi a tag amihez aztán maximálisan semmi köze.) (Villanylevélben önnek is elküldöm a teljes nevem.)
(ja, és mivel itt nagyon sokan névtelenek mindenki más előtt én is szeretnék –az eddig kikövetkeztethető dolgokon felül névtelen maradni, tehát el tudnám viselni ha sem a + 4 fő, sem más tudomására nem jutna aminek nem kell hogy a tudomásukra jusson!)

„Egy felvetésedre azért válaszolnék nem a "jóembert" biztatjuk a világkiállításokra kijönni, hanem a kiváló eredményeket felmutató tenyésztőket...van azért különbség, észrevetted ??”
Kik a kiváló eredményeket felmutató tenyésztők? BÉLA bá az. Azt tudom. Na de rajta kívül? Mert ha a madaraikat nézzük és az eredményeiket akkor még vannak páran akiket ide lehetne sorolni. Viszont ezek szerint akkor van olyan is aki nekünk nem kiváló madarász, más nemzetnek viszont az? (esetleg annak ellenére hogy magyar?)

„Személyes megjegyzésem csak neked - jobb megismerésed érdekében végigolvastam az eddigi összes hozzászólásodat ......mind a 3o-at...”

Nagyszerű. Viszont az ön által írt mondat szerkezetéből ahogy itt előttem megjelenik a dolog úgy néz ki hogy lenéző a véleménye ezekről. (vagy rólam) Arra azért kíváncsi lennék hogy miért van ez? Esetleg azért mert csak 30 db hozzászólásom van, vagy azért mert hülyeségeket írogattam, esetleg az az oka hogy ezeknek a hangvétele nem megfelelő az ön ízlésének?

Egyébként pedig az előző hozzászólásomban arra próbáltam kilyukadni hogy a vetítés megy a szövetség részéről. Ahelyett hogy kerek perec leírnák a dolgokat. Saját tevékenységüket és általuk hozott „áldozatot” próbálják minél inkább felnagyítani, míg a kiállításon esetlegesen résztvevő személyekre nehezedő (anyagi) terheket elbagatellizálni.
Ezért kérdeztem hogy hogy jön ki a madarak kiszállításánál a 300-350 ezer Ft? (abban az esetben ha valóban É Olasz országban lesz.) Ha valahol Nyíregyházán fognak egy taxit és azzal viszik a madarakat még akkor is csak közelíteni fogja ezt az összeget az útiköltség. Arról ugyan nem esett szó hogy az állatorvosi költségeket is átvállalnák, de ha így lenne még az sem nyomná meg ilyen szinten a szállítási költséget.

Azt sem értem hogy ezek után miért kell azzal bíztatni az embereket hogy ha elmegy valaki akkor mindössze ennyiből és ennyiből meg fogja úszni. Hisz leírták a nevezési díjat, a katalógus árát, és a belépőjegy árát is -tól-ig határokkal. Akárhogy is számolom csak ezek a leírt dolgok is elérik a20-25 ezer Ft-ot, ha 10 nappal számolok és 1 kollekcióval, és minden nap bemegyek a kiállításra. (Márpedig ha ott vagyok miért ne mennék?) Ebben még akkor nincs benne az a kiadás amit az előző hozzászólásomban írtam, nevezetesen ez csak a kiállítás, de nem az ott tartózkodás.

Nem értem hogy ezt miért nem lehet tárgyilagosan közölni: skacok ez van, sajnos a szöv anyagi helyzete nem a legrózsásabb, ezért nem tudjuk biztosítani minden résztvevőnek a kiutazását szöv pénzen. Viszont a madarait ki tudjuk juttatni, madaraiért teljes anyagi felelősséget vállalunk, viszont ha ki akar jönni valaki akkor ezzel meg azzal számoljon, az anyagi része a dolognak a kiállítás vonatkozásában ennyi, ehhez még számolja hozzá a saját igényeinek megfelelő tartózkodás költségeit, ami különböző esetekben napi szinten ettől addig terjedhet. stb. stb.
Ebből már tudna számolni bárki, és nem lennének olyan kérdések hogy ha ide meg ide ennyit írtatok akkor a végén hogy jött ki ez az összeg?

Szóval sztem ehhez hasonlónak kellene lenni a tényszerű tájékoztatásnak, nem pedig kampányszerű féligazságokat írogatni. (aztán akkor nem kellene magyarázkodni hogy: hisz félig leírtam az igazságot, csak rosszul adtam össze a számokat, de hát te miért nem ellenőrizted?)

Meg még vannak dolgok amiket hiányolok a szöv részéről, de most nem azokról eset szó.

.

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 17:49 
Szia neco !

Igen ez egy ördögi kőr, de szerencsére csak egyeseknek, azok viszont keringjenek kedvükre...

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 8, 17:23 
Sziasztok!

Úgy látom itt egy ördögi kör van kialakulóban...Nincs pénzünk, nincs szponzorunk, nem megyünk el....De ha nem megyünk el, nem lesz eredményünk, miért lenne szponzorunk?!
Ajajaj.....

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 21:46 
Kedves karel !

Persze teljesen igazad van, hiszen Te aztán ismered a dörgést, viszont alpárian fogalmazol. Javaslom, hogy minden további hozzászólásodnál előszőr olvasd el a fórum szabályzatát, főleg a "szigorúan tilos " fejezetet hátha rögzül az, hogy itt nem illik másokat megbántani, munkájukat becsmérelni és anyázni, sőt illik tisztességesen, objektíven hozzászólni....

Ha van erőd és kedved, sőt sok szponzor ismerősöd és vállalsz mondjuk napi 1 órát arra, hogy a közösségért önzetlenül tegyél valamit akkor szívesen beveszlek a tényleges szövetségi munkába és ott aztán kifejtheted a véleményedet a saját kudarcaid és a társaidtól elszenvedett negatív tapasztalataidat illetően...sőt változtatni is fogsz tudni, hiszen benned aztán van lendület...de meddig ????

Egyre azért felhívnám a figyelmedet ... EZ A HONLAP IS A SZÖVETSÉGI MUNKA RÉSZE ha nem is hangoztatjuk állandóan, pont ezért van az, hogy erről a témáról is beszélgethetünk...
Remélem azzal is tisztában vagy, hogy a szövetséget a H - ás egyesületek és azok tagjai képezik, ha tagja vagy valamely egyesületnek, akkor saját munkádat is értékelted, ha meg nem, akkor gondolkozz mielött leírod a véleményedet....

Ha netán komoly kérdésed is akad akkor neked is szívesen válaszolok.

Hogy ne hidd azt, hogy névtelen a KRB ezért barátsággal szignálom, bár nem hiszem, hogy ezt Te is megtennéd :

mindezt aki leírta neked
Eszteró Lajos a KRB vezetője és valószínüleg még az a 4 fő aki dolgozik azért, hogy jobb legyen madarászkodni...

Egy felvetésedre azért válaszolnék nem a "jóembert" biztatjuk a világkiállításokra kijönni, hanem a kiváló eredményeket felmutató tenyésztőket...van azért különbség, észrevetted ??
Személyes megjegyzésem csak neked - jobb megismerésed érdekében végigolvastam az eddigi összes hozzászólásodat ......mind a 3o-at...

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 20:40 
üdv!

KRB írta:

A madarak szállítása és ellátása 1ooo km.-ként egy kisbusszal úgy 15o eft, ami a 2oo9 évet figyelembe véve cca 3oo - 35o eFt körűl fog mozogni.

A fenti idézettel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.
A kérdés így hangzik: Ez hogy jön ki? (csak érdeklődés)

KRB írta:

Várható költség 1 személyre :

Utazás 2o ooo,-
Szállás napi 3o - 4o euró,
Kaja a hazai szintet megközelitő áron számítható, akár az áruházakban, akár az éttermekben,
belépő 3-5 Euró között,

Ez ha szerényen számolunk úgy 12o-13o eFt- ből kijön, de ha csak az utolsó 3 napot számoljuk, ( díjátadás és 2 nap nézelődés) akkor 5o eFt. -ból megúszható, ez viszont csak 6 - 8 db általad tenyésztett minőségi madár ára, viszont ha bármely helyezést is nyersz, az egy életre szóló élményt ad cserébe.

Az IDRE tervezi a a kiutaztatást is, ide is lehet csatlakozni, de a szövetség is fogadja a személyek szponzori befizetéseit.

Az utiköltséget nem érdemes megkérdőjelezni, ki honnan megy annak függvényében változik. (meg persze az olaj világpiaci árának függvényében, meg hogy ámerika éppen kit akar leigázni, meg ilyenek. Üzemanyag, autópálya díjak stb.)

A többi árat sem akarom nagyon firtatni, legyen úgy ahogy fel van tüntetve.
VISZONT akkor hogy jön ki a 120-130 ezer Ft ha a szállás 40 Ajró - vagy őró, esetleg euro, nekem tök mindegy - a kaja az itthoni árak KÖRNYÉKÉN van ami gondolom nem azt jelenti hogy picivel alacsonyabb hanem inkább drágább.
Magyarul ha csak 10 napot van kint a pali - ami közel 2 hetes eseményt figyelembe véve csak közelíti a teljes időtartamot, de azt el nem éri - akkor már maga a szállás is 100 ezer jó minőségű magyar pénzbe kerül.
Erre jön még a kaja. Attól függ hogy ki mennyire bélpoklos, ha itthoni árakkal számolunk és csak szendvicset eszünk parizerrel akkor megúszható a dolog napi 2000-ből, ha étteremben óhajt valaki kajálni - mondjuk napi 2 alkalommal (ezzel simán éhen lehet halni) - akkor sztem napi 10 ezrest nyugodtan számolhatunk. Ezt ki lehet szorozni a napok számával és ott vagyunk hogy a kiállításon még nem is voltunk, nem láttuk a madarainkat, nem álltunk fel a dobogóra pedig nekünk játszák a Himnuszt, magyarul kimentünk csak azért hogy úgy legyünk ott mintha itthon lennénk, mindössze annyi történik hogy kifizettük 2 havi netto keresetünket csak úgy.
Életreszóló élmény? lehet.
A baj csak az hogy a szövetség részéről ennyi a hozzáállás. Mármint hogy azzal bíztatják a jóembert hogy: "gyere ki, meglátod micsoda életre szóló élményben lesz részed!" ugyanakkor ők meg - (mármint szövetségi vezérkar) - tök ingyen - (mit ingyen, részben a szövetségi tagok által befizetett tagdíjakból) - ott lébecol a kiállítás egész ideje alatt - esetleg anélkül hogy madarat vitt volna - és csak arra képes hogy esetlegesen jól szereplő madarak által nyert érmeket, oklevelet dülledő mellkassal átvegyen és fennhagon hirdesse hogy igen, szépen haladunk előre, érünk el szép eredményeket, viszont mikor arról lenne szó akkor meg nagy ívben tesz arra hogy a madár gazdája - mondjuk akinek a madara esetleg dobogós lehet - eljusson a kiállításra és láthassa a madarát olyan kalitban/volierben amire a helyezést jelző kokárda fel van tűzve.
Még lehetne sorolni hogy mi az ami feladata lenne, de nem tesz érte semmit, egyedül a markát tartja, és ha nem tesznek bele pénzt akkor meg azt mondja hogy jó, neked ezután nincs szövetségi tagsági viszonyod. (sem egyesület sem egyén). Ezzel meg attól az egy dologtól is megfosztja az embert aminek a lehetőségét eddig esetleg kínálta, - (más pozitív dolog jelen pillanatban nincs a szövetségi tagságban) - nevezetesen hogy MAGYAR színekben tudjon indulni világversenyen, feltéve ha ennek a költségét képes - és szándékában is áll - saját zsebből finanszírozni.

Abba belegondolhatnának hogy esetleg még ők is milyen gusztustalannak tartják ez a fajta hozzáállást más esetekben, pl.: a sportban. A sportoló megdöglik azért hogy ott legyen az olimpián, ki is jut, de az edzője már nem mehet vele mert kell a hely a vízfejű küldöttségnek, akik az adófizetők pénzén ittasodnak és k.....nak. Ha jó eredményt ér el a sportoló akkor mell döngetve bezsebelik az elismerést, viszont ha bajba kerül bármilyen téren akkor inkább - jó esetben még taposnak rajta kettőt - rossz esetben meg addig tiporják amíg mozog.

A szitu a kiállítással kapcsolatban ugyan ez, csak kicsiben, meg talán kevésbé gyomorforgató módon, de talán nem mindenki által - legfőképp nem azok által akik mennének, lenne is anyag amit vinnének de anyagiak miatt nem tudnak - szó nélkül hagyhatóan.

Azzal kapcsolatban meg, hogy szerezzen szponzort a szövetségi tag: kicsit abszurd! A szövetség miért van? Az érdekképviseleten kívül - amiben szintén nem jeleskedik - nem az ehhez hasonló dolgokkal kellene foglalkoznia?

Bocs, ez úgy kikívánkozott belőlem. Mármint hogy a cselekvés helyett most is és itt is - mármint nem az IDRE-n hanem általánosságban a madarászat terén - csak a vetítés megy.

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára karel 2009 júl. 8, 17:34-kor.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 14:03 
Jaj,de beugrott akire emlékszem a Tóth Pista,ha jól tudom az arával.Másvalaki ki nyert még de olyanra gondolok akinek van vetélytársa is,vagyis a madaraknak,ezzel nem akarom levónni az érdemeiket csak szerintem az az igazi megméretetés,de ez csak saját vélemény.Tudom hogy a C.O.M csak azokat a madarakat díjazza amelyik elérik azt a pontszámot amivel világbajnoki címet érdemel.

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 13:57 
eszterolajos írta:
Szia Feri

Ha jól emlékszem 4 éve vesz részt világbajnoki versenyeken a Magyar szövetség abból 3 évben volt aranyérem és egy viszont a 2oo6 évi elmaradt.

Tehát nem vagyunk olyan rossz helyzetben, bár a versenystatisztikát értékelve a nagypapagájosok és a lágyevősök még vagy 15 arany és hasonló mennyiségű 2-3.-ik helyezést hozhattak volna el, ha komolyan vennék a hazai versenyeket és a VB-ét is.

De ne jósólgassunk, hiszen a nevezések során dől el, hogy ki mer vállalkozni a megmérettetésre.....

nahát erről nem tudtam és nem is hallotam,ha bent leszel hívlak majd a skypon.

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 13:02 
Szia Feri !

Ha jól emlékszem 4 éve vesz részt világbajnoki versenyeken a Magyar szövetség abból 3 évben volt aranyérem és egy viszont a 2oo6 évi elmaradt.

Tehát nem vagyunk olyan rossz helyzetben, bár a versenystatisztikát értékelve a nagypapagájosok és a lágyevősök még vagy 15 arany és hasonló mennyiségű 2-3.-ik helyezést hozhattak volna el, ha komolyan vennék a hazai versenyeket és a VB-ét is.

De ne jósólgassunk, hiszen a nevezések során dől el, hogy ki mer vállalkozni a megmérettetésre.....

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 12:52 
A szponzorálás konkrét módját Tóth Sándor szövetségi elnökkel lehet egyeztetni.

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 12:11 
Rendben csak azt akarom megkérdezni,hogy a szponzor a pénzt kinek a számlájára kell,hogy utalja gondolom a szövetségnek amit utánna a szövegség átutalja vagy kézbesít nekem?Mert a szponzorom is szeretne ott lenni velem a teljes kíállításon.
Mert a adójából szeretne ez a cég szponzorálni,kb 240.000-300.000 ft.

Igen értem,hogy a csehek agyon nyerték magukat de mi magyarok ettől nem kell félnünk mert eddig a Pócsi Bélán kivül nem tudom ha volt rá példa aki világbajnoki érmekkel tért haza,vagy mégis?

Ugyhogy ha végül sikerülne csak a magyar madarászok közül megint valakinek valamilyen eredményt elérnie ilyen szinten szerintem jót tenne a hóni madarászatnak.

Hozzászólás 2008 ápr. 7, 6:35 
A bevált gyakorlat a C.O.M. díjátadáson, hogy a kinntlévő küldöttség esetleg az ottlévő dijazott tenyésztők "egyike" jelképesen veszi át a dijat, ugyanis azokat már az ünnepélyes dijkiosztó elött, esetleg után kiosztják a küldöttségeknek, ha ezeken a rendezvényeken nincs jelen a küldöttség az érmeket az információnál lehet átvenni az utolsó kiállítási napon.

Ez azért van így mert sok dijat osztanak ki és mindenkinek mindet kiadni napokba telne. Pl : most januárban Hasseltban 1497 érmet nyertek a madarak, illetve tenyésztőik, ebből akárhányat is nyert egy nemzeti csapat egy fő vehette át a kis kosárkát és a benne lévő érmet. A csapat maga jelőli ki a személyt aki átveszi, ha jól emlékszem a Csehek 31 db érmét is a Cseh csapatkapitány vette át. A többi 2 személynek a kézfogás jutott a dobogon, no meg a Cseh nemzeti himnusz büszke hallgatása...

A madarak szállítása és ellátása 1ooo km.-ként egy kisbusszal úgy 15o eft, ami a 2oo9 évet figyelembe véve cca 3oo - 35o eFt körűl fog mozogni.

A saját szponzor szerzése biztos kijutást jelent, hiszen a szponzor kifizetheti a teljes költséget, akár mind a 11 napra.

Várható költség 1 személyre :

Utazás 2o ooo,-
Szállás napi 3o - 4o euró,
Kaja a hazai szintet megközelitő áron számítható, akár az áruházakban, akár az éttermekben,
belépő 3-5 Euró között,

Ez ha szerényen számolunk úgy 12o-13o eFt- ből kijön, de ha csak az utolsó 3 napot számoljuk, ( díjátadás és 2 nap nézelődés) akkor 5o eFt. -ból megúszható, ez viszont csak 6 - 8 db általad tenyésztett minőségi madár ára, viszont ha bármely helyezést is nyersz, az egy életre szóló élményt ad cserébe.

Az IDRE tervezi a a kiutaztatást is, ide is lehet csatlakozni, de a szövetség is fogadja a személyek szponzori befizetéseit.

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 23:44 
A minősítő versenyeket értettem és nem is gondoltam a tenyésztők anyagi helyzetére.

Megprobálom újra megfogalmazni a kérdésem talán sikerül másoknak is értetővé tenni.

Nem tudom mennyi kölségbe kerül az M.D.O.SZ-nek a madarak szállítása mert gondolom nem külön szállítmányal mennek a madarak hanem együtt az veztőségi tagokkal.

Akkor megprobálom egyszerűsíteni a kérdésem,talán így érthető:

Felteszem,hogy sikerül hogy a madaraim jól szerepelnek a mínősítő és a magyar bajnokságon és ha a szövetségi vezetőség is felkérne hogy nevezhessek a világbajnokságra és talán sikerülne ott is dobógóra kerülni,elhiszik jól esne átveni az díjat mint tenyésztő mert lényegébe ez a honorárium,de tegyük fel anyagi helyzet nem engedi ezt meg hogy kiutazhasak a versenyre akkor hogy vehetem át a díjat?

Mert akkor azt jelenti hogy igazából csak azok a sportársak mehetnek ki akinek van anyagi lehetőségük rá,hogy ott lehesenek,nem?

Erre kérdeztem nem tudom megitélni a szövetség anyagi helyzetét,de gondolom valami anyagi támotatást kapnak innen onnan,vagy azt mind felemészti a Magyar bajnokság?

Lenne még egy személyes kérdésem éspedig ha én tudnák hozni egy szponzort aki engem személyesen támogatna akkor kimetnék a vilá
gbajnokságra természetesen ha a madaraim is megfelelnek az elvárásoknak.

Az elöző hozzásolásomba sem akartam cinikuskodni csak kérdeztem,mert sajnos sok tag sok mindenről nem tud köztük én is és csak amit a madarak szerepelnek még jó,hogy van az I.D.R.E és itt talán lehet tájékoztatni a sportársakat.

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 18:23 
Hogy ne szaporítsam a szót :

Az egyesületi mínősitő versenyek, a Magyar Bajnokság és ezt követően a Világbajnokság is a madarakról és azok küllemi állapotáról, annak bírálatáról szól, és nem a tenyésztőről és annak anyagi helyzetéről.

A madarak versenyre való ki és haza juttatásának költségét a Szövetség minden nevezőtől átvállalja. Nevezési díjat meg a C.O.M. kéri a többi cugeherrel együtt az pedig mindenhol a nevező terhe. Egyenlőre ettöl a szövetség sem kíván eltérni.

3. - 4. kérdés :
AZ MDOSZ a H-ás tagegyesületek szövetségéből áll, tehát, ha az MDOSZ bármely feladatát nézzük akkor minden esetben a feladatok végrehajtásában a tagegyesületek tevékeny részvételét feltételezi, az pedig többnyire olyan, mint amilyenné tagjai teszik. Így aztán az is szóbajöhet, hogy a szponzorokat a tagegyesületnek is kutatnia kellene, vagy legalábbis minden tagjának az adó 1 %-át az egyesületi célok teljesítésére felajánlani.

5. Jelenlegi honorálás az erkölcsi elismerés, mely a korábbi évekhez képest fejlödött és fejlődni fog a jövőben is.

6. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk bárkinek, még ha esetenként az irónikusan is van feltéve, hiszen ez a topik is azt a célt szolgálja, hogy megszólítsa azokat madarászokat is akik nem oly jól tájékozottak.
Nekünk is az a célunk, hogy minél szélesebb körben ismerjék a szervezeti életet és felkészűltek legyenek a madarászok saját tennivalóikban.

7. Erre nincs mit válaszolni, nemcsak kérni lehet, hanem magunkon segíteni is....

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 12:55 
1)Akkor nagyjából az jelenti ha jól értem,a tenyésztők tartsanak madarat,mert szeretik,menjenek el a minősítő kíállításokra(mert az is költség),támogasák az egyesületet(Úgy a tagsági díjjal,mint a nevezési díjjal)elsősorba a sajátjukat ezzel egyértelműen a M.D.O.Sz,ha kiszeretnének állítani a világkíállításon akkor madaranként 9 euro a nevezés amit szintén a kíállító fizet és ha estleg nyerne valami díjat akkor ha nincs pénze hogy ott lehessen Az M.D.O.SZ.vezetősége átveszi az ő nevébe a díjat(Gondolom ez nagy dícsőség és elismerés,okulva Pócsi Béla estéből),nagyjából így van a hivatalos forgatókönyv.
2)Megszeretném kérdezni akkor miért csodálkozik a vezetőség,hogy nem sikerül eredményeket felmutatni,sőt nem is tudnak sokan elmenni a világkíállításokra(kivéve most az idei Pócsi Béla mert ez is csak mentőöv volt a vezetőségnek mert azért csiripelnek a madarak)
és láss csodát máris világbajnoki címmel tért haza sokunk örömére,hogy végre valaki Magyarországnak világbajnoki címet szerzet.
3)Gondolom a szövetségnek valami anyagi forrása(szponzora) csak van és nem csak a tagsági díjból gazdálkodik,nem tudom pontosan egy évben hány ember képviselheti Magyaroszágot(itt a tenyésztökre gondolok),mert gondolom nem verik le egymást a nevezni szándékozó sportásak a világbajnokságra,ezekkel a feltételekkel.
4)Megkérdezhetem,hogy nem a szövetség dolga lenne hogy szponzorokat szerezen amivel támogatnák az M.D.O.SZ és azon belül azokat a tagokat akik eredményeket érnek el pl.hogy egy picivel többet segítsék a világbajnoki részvételt és ne minden költség a tenyésztőre háruljon( mert gondolom akinek több madara van tisztába van vele hogy nem kevésbe pénzbe kerül a madarak eltartása és nem beszélve a higénia,egézség,stb)
ezek után nem csodálkozom,hogy ennyire nehezen döcög a szekér.
5)A tenyésztők akik betartanak minden feltételt és megfelelnek úgy a vezetőségnek és minden feltételnek és ha sikerülne valami díjat szerezni(ami álom) akkor ezt valamivel honorálja a szövetség,mert a mostani feltételekkel bárki kimehet és kiviheti a madarait és benevezi,mert ez is a pénzről szól.
6)Remélem kérdéseim érthetőek de a félreértések véget leírom nem tudom mi hogy müködik de szeretném tudni(de ezzel nem vagyok egyedül,mert sok dologról csak egy szűk kör tud),mert jövöre mindenképp kiszeretnék jutni vagy a szövetséggel vagy másként.
7)Remélem a miniszterelnöknél most jó esély van rá,valami anyagi segítséget kérni,vagy ez is csak igéret?

Üdv:Nyíri Ferenc

KRB írta:
Kedves fric32 !

Sorba véve a kérdéseket :

1. A tenyésztőnek ahhoz, hogy sikeresen pályázzon a kijutásra legelöször is a szövetségnél regisztrált tagnak kell lennie.

(valamely olyan MDOSZ tagegyesületnek a tagja legyen, mely a szövetség alapszabályát elfogadja és az elnökség, valamint az MDOSZ küldöttgyűlésének határozatait betartva működik. A tenyésztő viszont egyénileg regisztrálva van a szövetségnél és évente rendszeresen érvényesitetti az egyesületénél a tagsági viszonyát, befizeti a tagdijat, résztvesz az egyesületi munkában.)

2. Magyar tenyésztőnek a világkiállításon résztvenni csak úgy lehet, ha azt az MDOSZ elnöksége eredményei és tevékenysége alapján úgy itéli meg, hogy méltó az országunk képviseletére és azt a C.O.M. rendezvényére ajánlással látja el. ( nevezését egyetértőleg az MDOSZ elnöke az elnökség határozata alapján aláírja)

Magyarázat :

Mivel a jelenlegi C.O.M. alapszabály előírásából eredően a világszövetségben minden nemzetet csak egy szövetség jogosult képviselni, ezért nálunk az MDOSZ elnöksége határozatban dönti el, hogy adott évben a C.O.M. rendezvényein kikkel képviseli/teti magát.

Ezt döntést az egyesületek javaslata alapján az elnökség a tenyésztők hazai eredményei és az egyén MDOSZ- nél végzett közösségi tevékenysége alapján hozza meg.

Minimum követelmény:
- hogy a tenyésztő legyen a szövetségnél regisztrálva,
- rendszeresen fizesse az egyesületénél a tagdijat ezzel érvényesítve a tárgyévi tagsági viszonyát,
- madarait fajának megfelelően szabvány szerinti egyéni jelöléssel lássa el,
- résztvegyen azon a minősítő versenyen, melyen az országos versenyre kvalifikációt nyerhet,
- résztvegyen az MDOSZ által rendezett országos bajnokságon és ott megfelelő pontszámot érjen el a madara.
Az OB a belépő a világbajnokságra.
( Hazánkban más egyesületek által szervezett rendezvényekről, - mégha azt Országos Bajnokságnak, vagy Nemzetközinek - is titulálják a szervezők, hivatalosan Magyar színekben világbajnokságra kijutni nem lehet.)

3. A minősítő versenyek helyét, idejét a nevezések feltételeit Május 1 után itt és a Díszmadár magazin kiállítások rovatban megjelentetjük.

4. Támogatások :

- mig más határozat nem születik a VB-re nevezőknek a madarak ki és vissza szállítását vállalja magára a szövetség.

5. Egyéni költségek :

- nevezési költség 9 Euró/madár, + a világverseny katalógusa, mely 12 Euró.

- ha meg kívánja látogatni a kiállítást azt egyénileg teheti, mivel a szövetség egyenlőre nem tervez csoportos utaztatást, viszont az IDRE fog szervezni, melynek csak az utazási költsége előreláthatólag 2o eFt/ fő.
- belépő általában 5 - 8 Euró között van, mely napijegyként értendő.
- ha valaki a díszvacsorán is részt kíván venni annak még 55 Euró a + költsége.

6. A Magyar Bajnokság díjkiosztó ünnepsége során/után ott a helyszínen felkérjük a vb-n való részvételre a helyezetteket. Tervezett időpontja 2oo8. november 15-én 18 óra. A nevezéseket Magyar és Olasz nyelven
november 25-g megkapják a felkért személyek és azt 2oo8 december 5 -ig vissza kell juttatni a KRB részére egy késöbb megadott címre.

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 11:27 
Szia pappcsa !

Ez így van más országoknál is a szövetségek csak a madarakat és a nemzeti delegációt szállítják a kiállításra, és ha elérik nemzetenként a nevezett madarak a 1oo egyedet kap az ország delegációja 5 ingyen vacsorát a díszünnepségen. illetve a delegáció részére ingyenes állandó belépőt is adnak 15 madaranként / 1 darabot.
Kiutazni meg szponzorok szerzésével lehet, vagy saját Euróért.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 10:54 
KRB írta:

4. Támogatások :

- mig más határozat nem születik a VB-re nevezőknek a madarak ki és vissza szállítását vállalja magára a szövetség.

Szia, KRB!

Most erre, mit mondjak?! Ez nem sok, de mondhatnám azt is, ez semmi! Ami lejön nekem az egészből, az az, hogy érhetek én el itt bármilyen eredményt, ha nincs pénzem, úgyis itthon maradok. Legalább a madaraimat kiviszik, de jó.
Miről is van itt szó. A Villágkiállítás egy közel 2 hétig tartó Olaszországi kiruccanást jelent. Na, akkor számoljunk, mivel önköltséges minden(utazás, szállás, étkezés, nevezés, stb.), mennyibe is kerül ez? Kb. 300 000Ft?, de 250 000Ft, az biztos! Tehát, ha a madarásznak nincs a zsebében -alsóhangon-olyan 250-300 000Ft, akkor csak álom marad a VB.
Itt ülök, most kint a madaraim között és próbálok- ahogyan a Fric írta-eggyé válni velük, akkor 9 euróért én is kimehetek.

Hozzászólás 2008 ápr. 6, 6:38 
Kedves fric32 !

Sorba véve a kérdéseket :

1. A tenyésztőnek ahhoz, hogy sikeresen pályázzon a kijutásra legelöször is a szövetségnél regisztrált tagnak kell lennie.

(valamely olyan MDOSZ tagegyesületnek a tagja legyen, mely a szövetség alapszabályát elfogadja és az elnökség, valamint az MDOSZ küldöttgyűlésének határozatait betartva működik. A tenyésztő viszont egyénileg regisztrálva van a szövetségnél és évente rendszeresen érvényesitetti az egyesületénél a tagsági viszonyát, befizeti a tagdijat, résztvesz az egyesületi munkában.)

2. Magyar tenyésztőnek a világkiállításon résztvenni csak úgy lehet, ha azt az MDOSZ elnöksége eredményei és tevékenysége alapján úgy itéli meg, hogy méltó az országunk képviseletére és azt a C.O.M. rendezvényére ajánlással látja el. ( nevezését egyetértőleg az MDOSZ elnöke az elnökség határozata alapján aláírja)

Magyarázat :

Mivel a jelenlegi C.O.M. alapszabály előírásából eredően a világszövetségben minden nemzetet csak egy szövetség jogosult képviselni, ezért nálunk az MDOSZ elnöksége határozatban dönti el, hogy adott évben a C.O.M. rendezvényein kikkel képviseli/teti magát.

Ezt döntést az egyesületek javaslata alapján az elnökség a tenyésztők hazai eredményei és az egyén MDOSZ- nél végzett közösségi tevékenysége alapján hozza meg.

Minimum követelmény:
- hogy a tenyésztő legyen a szövetségnél regisztrálva,
- rendszeresen fizesse az egyesületénél a tagdijat ezzel érvényesítve a tárgyévi tagsági viszonyát,
- madarait fajának megfelelően szabvány szerinti egyéni jelöléssel lássa el,
- résztvegyen azon a minősítő versenyen, melyen az országos versenyre kvalifikációt nyerhet,
- résztvegyen az MDOSZ által rendezett országos bajnokságon és ott megfelelő pontszámot érjen el a madara.
Az OB a belépő a világbajnokságra.
( Hazánkban más egyesületek által szervezett rendezvényekről, - mégha azt Országos Bajnokságnak, vagy Nemzetközinek - is titulálják a szervezők, hivatalosan Magyar színekben világbajnokságra kijutni nem lehet.)

3. A minősítő versenyek helyét, idejét a nevezések feltételeit Május 1 után itt és a Díszmadár magazin kiállítások rovatban megjelentetjük.

4. Támogatások :

5. Egyéni költségek :

- nevezési költség 9 Euró/madár, + a világverseny katalógusa, mely 12 Euró.

- ha meg kívánja látogatni a kiállítást azt egyénileg teheti, mivel a szövetség egyenlőre nem tervez csoportos utaztatást, viszont az IDRE fog szervezni, melynek csak az utazási költsége előreláthatólag 2o eFt/ fő.
- belépő általában 5 - 8 Euró között van, mely napijegyként értendő.
- ha valaki a díszvacsorán is részt kíván venni annak még 55 Euró a + költsége.

6. A Magyar Bajnokság díjkiosztó ünnepsége során/után ott a helyszínen felkérjük a vb-n való részvételre a helyezetteket. Tervezett időpontja 2oo8. november 15-én 18 óra. A nevezéseket Magyar és Olasz nyelven
november 25-g megkapják a felkért személyek és azt 2oo8 december 5 -ig vissza kell juttatni a KRB részére egy késöbb megadott címre.

Hozzászólás 2008 ápr. 5, 23:37 
Kedves K.R.B kedves vezetőség,érdeklődni szeretnék,hogy is zajlik Magyarországon ha valaki a tenyésztők közül ki szeretne menni világbajnokságra(és természetesen "Magyar"színekbe szeretné képviselni Magyarországot) mik azok a feltételek aminek meg kell felelnie,úgy a tenyésztőnek mint a madarainak hány minősítő versenyt kell megnyernie?

A nevezést hová(kinek) lehetne leadni(címezni) és a nevezési díjat eseteleg ha a tenyésztő is szeretne ott lenni a madaraival a kíállításon az anyagi dolgokból mit támogatna szövetség,mert gondolom úgy mint minden egyesületnek csak van valami anyagi támogatója(sponzora),ami segíti az M.D.O.Sz,nem?

Megkérdezném a K.R.B-től hogy ha valaki megnyeri a Magyar bajnoki címet a szövetség mikor értesíti vagy kéri fel a tagok névsorából azokat a tenyésztőket akik megfelelnének a világbajnoki részvételre és hajlandóak is lennének részvenni,ennek van határideje?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 238 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő