adam92 írta:
Lacrimosa írta:
Hi!
Valakinek van valamilyen tapasztalata a lábszétcsúszással kapcsolatban? Külföldi fórumokon bőségesen informálódtam róla, már kezelve is van, csak a kérdésem, hogy a kötés meddig maradjon rajta? Azt tudom, hogy csípőízületi luxációnál 6 hét a kezelés ideje, de egyszerű lábszétcsúszásnál? Most már második napja van rajta a kötés, és mintha már valami javulást tapasztaltam volna?
Üdv
L.
Még pár napig maradjon rajta, hogy rendbe jöjjön teljesen és a hét vége felé már leveheted majd. A kis madárkáról van szó ami a cserép alátéten volt ugye?
Igen, sajnos róla van szó. A szülők kezdők, még tapasztalatlanok, és a madárka is egyke, na meg a talapzat sem volt tökéletes, így valszeg kicsit erősebben ültek rá, vagy valamikor ráléphetett a tojó, mikor idegbetegen kirohant párszor... (nála előfordul, mert nem százas egy madár) Mindenesetre a kicsike most szép erős, minden nap ki kell vennem, hogy a kötést ellenőrizzem, és már az az érzésem, hogy sokat javult volna. Ehhez is hozzátartozik ugye, hogy sokat erősödött. már a szemei is kinyíltak, és rettenetesen akaratos, ill. hisztis - akárcsak egy egyke.
A másik kérdésem, hogy a szülőmadarak - annak ellenére, hogy kezdők - tudják mennyit kell adni a kicsinek kaját? Gyönyörűen etetik, csak talán túl sokat is... ? A begye tele van és még úgy is etetik a szülők. Gondolom normál esetben arra vannak beállítva, hogy több fiókát etessenek, de a másik tojás abszolút nem akar kikelni, és hiába lámpázom - azt látom, hogy van benne valami, csak azt nem tudom, él-e még a drága...? Azt sem tudom, hogy a madarak mikor tojták le, így nem akarom kidobni, nehogy utána meg kiderüljön, hogy egy épp kikelés előtt álló fiókát dobtam ki...
Köszönöm a válaszodat!
Üdv
L.