Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 júl. 24, 14:02 
Képek... igen, de már teszegettem fel korábban is, de nem megbízhatóak. Az elpusztult tojómnak a farka tiszta fekete volt, és benne voltak a kis peték...
Kéne valaki, aki eljönne Pécelre vagy Budapestre házhoz és megnyomkodná őket. Jobb ötletem nincs. :(

Összetenném én, d emi van, ha pár láb elfogy, mire hazaérek? :(( Emiatt aggódom. :(

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 24, 13:34 
Szilvi, képekkel szerintem többre mennénk...
Én megpróbálnám összetenni őket, aztán, ha cirkusz van szétszedném, de egy próbát megér...
Melyikeket szeretnéd megtartani, azokat próbáld párba állítani, a többit meg szerintem hipp-hopp elkapkodják majd. :D Sajnálom, hogy nem viheted mindet magaddal...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 24, 12:26 
Nos......

Nemsokára költözünk... (az albérletünket eladták). A leendő helyre minimális madár szerencsére vihető.
És akkor most jött el a szétcsoportosítás ideje.

De ahhoz jó lenne tudni, hogy ki kicsoda?

A kobalt testvérpár egyértelmű.
Ezen kívül van egy zöld, 1.5 éves akit tojónak vettem, a tesója is az volt, noha elég feketék voltak a faroktollai, a boncolásnál (decemberi kutya-baleset :( ) láthatóak voltak benne a pete-kezdemények. Tehát ha ez is feketefarkú és tesója amásiknak, akkor lehet h ez is tojó. Tojócsont tapogatás, amit életemben először csinlátam a többihez viszonítva tojónak mutatta.

Van egy türkizem, 7 hónapos, Attila69 tenyésztése, tojócsont alapján tojó, örökléstanilag hím. :?:

Van egy szürke aki elvileg tojó, X éves, tojócsont nyomkodás alapján hím, rengeteg fekete tolla van a farkában.

Van egy kobalt aki 1 éves, körömhibás, (szabálytalanul ál az egyik ujja) elvileg hím, tojócsont alapján hím.

Na, most ha én jól összekeverem őket akkor esetleg arra megyek haza, hogy folyik a vér és sérülnek a madaraim... mondjatok valami jó tanácsot... az iszonytató üvöltésüket a kertben vagy fészerben való elhelyezéssel megpróbálom kivédeni. És hát el kéne akkor adni 1 vagy 2 párt... :((
Köszönettel veszem az ötleteket, aztán majd meglátom mit tudok a saját körülményeim közé átültetni belőle...
Ja igen, és ugye azt jól gondolom a mások által írtak alapján, hogy a "tegyük őket egybe egy nagy ketrecbe, hogy válasszanak maguknak párt" téma az felejtős...

Valódi név: Dávid Barbara

Hozzászólás 2012 júl. 22, 15:10 
Sziasztok!

Szeretnék egy Katalin papagájt tartani. Kézzel nevelt érdekelne. Van esetleg valaki, akinek van eladó? Kb 1 hónap múlva tudnám elhozni.

Kérlek, ha van eladó fiatal (lehetőleg kézzel nevelt) katalin papagájotok Budapesten, vagy környékén, írjatok e-mailt.

barbialma93@gmail.com

Köszönöm!!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 20, 18:18 
:) aha, értem, köszi!

Hozzászólás 2012 júl. 20, 18:13 
Pulipinty írta:
Aha, értelek!
Én próbáltam reszelt főtt tojást, meg gyári tojásos lágyeleséget is mindezt reszelt almával keverve annó.

Hogy érted, hogy annál nagyobb volt a kudarc? Mi jelentkezett a kicsiken, vagy hogy zajlott?

Szia! Gondolom lágyeleséget mindenki ad fiókanevelésnél ezért nem irtam de én reszelt répával adom a reszelt tojást zsemlemorzsával leszorva hogy ne ragadjon.De az almát répát nagyobb kockákban is kapnak minden másnap és az extra(meggy,dinnye,uborka,paprika stb...) fiókanevelésnél Gyári lágyeleséget is megeszik nyáron mindig ezt kapják.
Most átlag 4-et nevel régen a 2 volt az amit felnevelt és másfél éves koruk előtt nem kapnak fészket.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 17, 11:03 
Aha, értelek!
Én próbáltam reszelt főtt tojást, meg gyári tojásos lágyeleséget is mindezt reszelt almával keverve annó.

Hogy érted, hogy annál nagyobb volt a kudarc? Mi jelentkezett a kicsiken, vagy hogy zajlott?

Hozzászólás 2012 júl. 17, 10:52 
Pulipinty írta:
Ildó: úgy értettem a kérdést, hogy amikor a szülők nevelnek, akkor mit adsz nekik? Mi vált be?
Semmi mást nem kapnak mint a megszokott, ahogy irtam mert minnél jobban probáltam a legjobbat biztosítani annál nagyobb volt a kudarc.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 15, 22:30 
Ildó: úgy értettem a kérdést, hogy amikor a szülők nevelnek, akkor mit adsz nekik? Mi vált be?

Hozzászólás 2012 júl. 15, 22:06 
Köszönöm!
Pulipinty írta:
Hú, de szépek a picik!!! :) Te mit adsz a szülőknek enni, hogy ilyen szépen nőnek és fejlődnek? Az enyém tavasszal csak nőtt, de nem fejlődött, nem tollasodott és 3 hetesen minden előjel nélkül elpusztult...
Már semmi extrát nem kapnak csak amit a törpepapagájok esznek a fürtösön és a sok zöldségféléken túl semmi mást.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 11, 12:22 
Nem szedtem szét, egyszerűen nem fognak szaporodni, "oszt jóvan".
A másik 4 madarat megpróbáltam felcserélni, mert úgy tapintottam, hogy 2 hím és 2 tojó van együtt.
A két kalitka egymás mellett van közvetlenül. Ennek ellenére olyan brutálisan üvöltöttek még másnap is, hogy egyszerűen elviselhetetlen volt, muszáj volt visszapakolni őket. Az kísérletezzen a párcserével, aki ki tudja vinni őket a fészerbe, hogy ott üvöltsenek, hát nem lehetett kibírni, még annyira se maradtak csöndbe, hogy ettek volna... nem nekem való ez a madártenyésztés. Szóval van 2 vélhetően azonos nemű "párom" és egy testvérpár. Részemről itt kifújtak a katalinok.

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 júl. 11, 12:19 
Ildó írta:
Kirepülés előtt.
Kép

:salut: :31: :cheers: :mrgreen:

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 júl. 11, 12:11 
Szilvi, nagy valószínűséggel nálad így ütközött ki a testvérpárosítás... Szétszedted azóta őket???

Ildó, nagyon szépek a kicsikék... :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 júl. 11, 12:00 
Hú, de szépek a picik!!! :) Te mit adsz a szülőknek enni, hogy ilyen szépen nőnek és fejlődnek? Az enyém tavasszal csak nőtt, de nem fejlődött, nem tollasodott és 3 hetesen minden előjel nélkül elpusztult...

Hozzászólás 2012 júl. 11, 11:21 
Kirepülés előtt.
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 28, 14:54 
Asszem valamit félreérthetően írtam. A hímek sem "kedvesek" csak én írtam ezt, mert nem marnak úgy, hogy a vérem is kiserkenjen. A hímek is csípnek, de a tojók mocskosul marnak. Bőven van különbség köztük. És ezt csak a hullámos papagájokra írták, és én is azokon tapasztalom. De némelyik katalin is eléggé kis genyó, ezért kérdeztem, hogy vajon náluk is van ilyen összefüggés?

Hozzászólás 2012 jún. 28, 14:41 
Írnak hülyeséget a könyvek. Vagy csak az én madaraim nem olvasták el, hogy hogy kéne viselkedniük. A könyv írójának javasolnám, hogy fogjon meg egy nagytestű madár hímet, aztán nézze meg hogy kedveskedik neki a hím madár :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 28, 14:22 
Én ezt egy könyvben, de nem is egyben olvastam, amúgy meg rohadtul így van az én madaraim esetében a hímek sokkal kedvesebbek, egyik hullámos tojó még a véremet is kiserkentette, hú iszonyat idegesítő, mikor az ujjam érzékeny részeit marják, néha kedvem lenne odacsapni nekik, de nyilván türtőztetnem kell magam, mert megsérülnének, vagy elpusztulnának. De igen nálam ez abszolút így van a hullámos tojók retek módon csípnek. A felnőtt madarak mármint, mert a babák azok nem csinálnak semmit.

Ja, még annyit, hogy ezek a retek vad papagájok tanítottak meg a helyes madárfogás technikájára. :) Sajna még nem 100%os a technikám, így vannak sérüléseim. Amúgy a csőratka kezelgetések miatt kellett őket gyakran megfogdosni.

Hozzászólás 2012 jún. 28, 14:02 
Szia Szilvi!
A hullámosoknál ez a csípés alapú megkülönböztetés komoly akart lenni, vagy poén? :shock: Még a csontok se mindig jönnek be, de sokkal több benne a logika, ésszerű dolgokra visszavezethetőség. Ez a csípés dolog azt hiszem a németek hülyesége, kb olyan, mint nálunk az ingázás. Én a fejemet fogom, ha ilyet látok.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jún. 28, 11:02 
Szia Attila!

Ma kínzó napjuk volt a katalinoknak nálam reggel!

Mindet elkaptam és megpróbáltam kitapogatni a tojócsontjaikat. Összehasonlítások alapján a kék madárka egy tojó. Legalább is másik egyedeknek a 2 csontvég szinte egymás mellett volt, szinte egynek lehetett érezni.
Nem tudom a katiknál van-e olyan, mint a hullámosoknál, hogy a tojók jobban csípnek? Mert akkor is tojó... kézzel neveltsége ellenére úgy mart, hogy még sokáig meglátszott a helye, nem sok kellett ahhoz, hogy megsebesítsen. :x
Fotók később, de nem igazán jók, hülye fényben egy kézzel...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 109  Következő