Sziasztok! Tegnap érkeztek hozzám a képen látható rizspintyek. Kezdő vagyok még a pintyek tartását illetően, ezért szeretnék néhány dolgot megkérdezni tőletek:
Először is azt, hogy
milyen neműek ill. kb.
korúak (ha ez így képről megmondható egyáltalán) a madárkák. Ahonnan hoztam, ott erre nem tudtak pontos választ adni, a nemet illető kérdésemre is csak annyit, hogy "nemtom, de megnézhetem a neten", a korukat illetően pedig, hogy "fiatalok". Egyébként rendes, tiszta körülmények között tartották őket, mindegyiket egészségesnek, tisztának és "normálisnak" találtam. A megérkezést követő első "megszeppenést" követően ma már szépen esznek-isznak, röpködnek.
Másik kérdésem a tartásukra vonatkozik. Bár van külön kalitjuk is biztonság kedvéért, de most 2 nimfával vannak együtt a nagyobb ketrecben. Egyikük sem zavartatja magát a másik miatt. Sőt. (a nimfáknak kifejezetten jót tesz a pintyek jelenléte, ők ugyanis rávetették magukat a nimfák által eddig gyanakodva szemlélt zöldségekre is, amit most már kíváncsiságból a papagájok is megkóstoltak). A kérdésem az, hogy az etetésnél a pintyeleséget és a papagájok magkeverékét keverjem össze? Csak mert a nimfák rendszeresen "rájárnak" a pintyekére is - igaz, ez fordítva is megtörtént. Vagy tegyem külön-külön tálkába, aztán majd mindenki azt eszik ami jólesik neki?
Rizst főve, vagy nyersen adjam nekik?
És végül: ha a nimfákkal együtt kiengedem őket a szobába, visszatalálnak ügyesen, vagy be kell őket fogni?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
És akkor a képek: