Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 aug. 27, 10:53 
Szilvi, azért ne vedd előre biztosra, hogy pozitív lesz! Gyanítom nem ez lesz a gond. Ilyenkor egyébként elég egy madarat vizsgáltatni?

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 aug. 27, 10:16 
3500 még nem a világ vége, köszi az infót :) pontosan kit és hol kell keresni?

Amúgy ezt a jótanácsot lehet közvetíteni annak is, akitől az én madaraim kapták... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 27, 10:03 
soma09 írta:
3500-ért, István utcában teljes vizsgálatot kapsz. Megéri, ha tényleg rajtad kívülálló okból pusztul a madár (polióma, circovírus........), legalább tudod és kezelheted. Nem utolsó szempont, ha mégis kirepül egy madarad és eladod megfertőzhetsz egész tenyészeteket.

Így van, ez a kiadás az első sikeres nevelés/eladás után megtérül. És valóban az eladott madarakkal sem kell félni, hogy gond lesz. Még akkor is ha nem találnak semmit megérte, mert legalább ki lehet zárni egy csomó tényezőt és lehet elindulni más irányba.

Hozzászólás 2012 aug. 27, 9:45 
Pulipinty írta:
Na, hát én nem tudom, nincs felesleges 10-20 ezrem, hogy ezt kivizsgáltassam, de állítólag sokkal elterjedtebb, mint amennyire beszélnek róla...

3500-ért, István utcában teljes vizsgálatot kapsz. Megéri, ha tényleg rajtad kívülálló okból pusztul a madár (polióma, circovírus........), legalább tudod és kezelheted. Nem utolsó szempont, ha mégis kirepül egy madarad és eladod megfertőzhetsz egész tenyészeteket.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 23, 11:43 
Szia Mona!
Én is költöztem, már meg is kaptam a panel lakóktól, hogy óóó csak nem papagájok is vannak...? Na ezek után már csak a lakásban lehetnek... a múlt szombat reggeli 6-fél7es ébresztő óta nem voltak kint a teraszon. Kimentem, behoztam őket, a szomszéd ház teraszáról már (joggal) mérgesen nézett errefelé egy idősebb ember. Szóval már nemhogy a katalinokat, de a hullámosokat sem merem kint hagyni, csak a zebrapintyek laknak a teraszon, az ő hangocskájuk mellett még aludni is lehetne. :)

Ez az újonnan öszzetett páros lassan lassan csiszolódik össze, talán már valamivel kevesebbet ordítanak, de mivel napközben nem vagyok otthon így nem tudom pontosan megmondani, hogy mi a helyzet. Le van takarva a kalitkájuk félig, gondoltam így nyugodtabbak lesznek. Még azt gondoltam ki, hogy egy másik kalitkába teszem át őket, hogy mindkettőnek új legyen a hely, hátha úgy valami változna majd? Odút semmiképp nem kapnak, mert Benedek decemberi, még csak 8 hónapos.

Amúgy amikor üvöltés szünet van, akkor olyan érdekes hangokat az ez a Benedek (Attila türkiz "gyermeke") hogy még ilyeneket sose hallottam. :) Olyan furcsa torokhangon mondja, ahogy a papagájok beszélni szoktak. Valami macskanyávogás szerű hangok, vicces, egyáltalán nem zavaró. :) :P

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 aug. 23, 8:08 
Szilvi ezen már én is filóztam,hogy a tieid és az enyéim pont egyidősek.Na már most egyszerre lettek ivarérettek is,és mind a ketten tavasszal vártuk tőlük a nagy durranást.Elég kiszámíthatatlan volt most ez a tavasz.A nyárról meg nem is beszélve,és igazából ők nyárra értek be.Nekem nem nyugati a teraszom ahol most vannak,de még is nem győzöm őket priccolni,csak tátognak mint a partra vetett hal.Elkezdtem én őket indítani,de egy fél óránál tovább nem nagyon lehet előttük a lágykaja,és ilyen melegben még enni is kevesebbet esznek.Szóval átgondoltam minden eshetőséget,és arra jutottam,hogy nem rajtuk múlik,egyszerűen nem klappolnak a dolgok .Ősszel újra próbálkozok,amúgy nálam még költözés is volt,szóval...
Különben meg imádom őket,a hullámosaim sokkal hangosabbak,még ők sem produkáltak semmit,igaz egy pár,de őket is csípem.
Az egyik párom meg biztos hogy egynemű.
Du. teszek fel róluk képeket.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 aug. 21, 21:23 
madaras86 írta:
Na Ottó ebben pl egyből van olyan infó, ami nálam nem okés, nálam többnyire nyáron a hőségben volt próbálkozás! Egyből egy eltérés, amiben kereshetem az indokokat.

Egy másik ötlet mivel nekem nincsenek nagy helyeim,pontosabban van néhány,de ott nagyobb madarakat tartok én páronként szaporítom a katikat 80x50x50cm-es ketrecekben.A kolóniás tartás nem igazán jön be egy idős barátom próbálgatta ,de 3-4 pár madárból semmi komoly szaporulat.
Viszont kikalickázva szépen költöttek,állandóan zavarták egymást a kolóniában.
Én egyébként az egypáros rendszernek vagyok a híve.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 21, 19:26 
Okostojgli kitörölte a destruktív irományát, annál jobb, de így nincs meg, hogy mire válaszoltam, tehát véletlenül se vegye senki se magára...

Ottó: köszönjük a tippet. Nálam március 15én kelt a legtovább életben maradt kölök, anyunál vagy 2 héttel később. Mi már nem fűtöttünk, 18-20 fok körül lehetett a lakásban, anyu madárházában is kb de inkább kevesebb. Jó ötlet a cserélgetés. :) Ha nálunk elnyomás miatt lett volna a dögrovás, akkor azért a "Hegylakónak" ki kellett volna repülni... :( Hát, januárig vélhetően összeszokik a pár hete összepakolt párom...

Hozzászólás 2012 aug. 21, 18:46 
Na Ottó ebben pl egyből van olyan infó, ami nálam nem okés, nálam többnyire nyáron a hőségben volt próbálkozás! Egyből egy eltérés, amiben kereshetem az indokokat.

Hozzászólás 2012 aug. 21, 18:24 
madaras86 írta:
Pulipinty írta:
Nálam elpusztultak, de fogjuk arra, hogy a szülők tesók oké. Hiába vannak megetetve a kicsik elpusztulnak, jó. Na de anyu tök máshol lakik, máshonnan vannak a madarai, nem tesók, kikeltek és sorra 10-14 napos korban jóllakottan elpusztulnak. Hullámosok, törpék ugyanott ugyanolyan körülmények közt kitűnően nevegkednek, kirepülnek, semmi bajuk. Nincs semmi elrontva velük. A Katalinok a nagy kérdőjelek...

Nálam is volt ilyen, többször is. Nem tudom miért, de nem hiszem, hogy betegség. Csak ne hasonlítsuk őket hullámosokhoz, minden fajnak, sőt akár egyednek más az igénye. Én magamban keresem a hibát, valamit én nem adtam meg nekik, pont emiatt nem adom fel a dolgot :D Volt már siker, de több kudarc egyelőre.

Sajnos nálam is vannak gondok a katikkal először is a meleget nem igazán szeretik,épp ezért nyáron nincs is értelme szaporítani őket hacsak nincs valakinek egy hűvös pincéje.Sajnos a madárházamban nyáron 30-35°c van.
Déli fekvésű télen nagyon jó,de ilyenkor elég durva.Télen kb 15°c van 4-6-os fészekaljakat nevelnek különösebb gond nélkül.De azért figyelni kell rájuk.
És mindenképp 2-3 párat kell együtt elindítani.Mert a nagyobb fiókák könnyen elnyomják a kicsiket,ha van több pár alatt közel azonos korú fióka nyugodtan rakosgathatjuk őket egyik pártól a másikhoz így lehet nagyobb fészekaljakat fölnevelni.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 21, 12:46 
Anyunál is ugyanígy elpusztultak, írtam, ott ő sokmindent másképp csinál, pl adott főtt reszelt tojást, amit én nem adtam annó, mert nagyon elkezdtek pörögni a szülők.

Kaptak Jolovitot, Laktifermet, resz. alma, r.répa, r.tojás, gyári lágykaja, emésztőkavics, friss víz... ezen kívül mégis mit lehetne még elkövetni amit nem soroltam fel?

A törpék is (olvastam) elég kiszámíthatatlanul költenek, tojások beszáradnak, stb, anyunál mégis szépen kikeltek, már majdnem kirepültek. Akkor nem hiszem, hogy valamit annyira elrontana.

Madaras: te mire jutottál, hogy mit rontottál el náluk?

Valaki azt mondta nekem, hogy a polyoma vírus okozhat ilyet. Ő mondjuk nem látta a madaraimat, se anyu madarait, csak azt mondta, h ha meg vannak etetve és úgy pusztulnak el, akkor ez is lehet a háttérben. Na, hát én nem tudom, nincs felesleges 10-20 ezrem, hogy ezt kivizsgáltassam, de állítólag sokkal elterjedtebb, mint amennyire beszélnek róla...

Hozzászólás 2012 aug. 21, 11:55 
Pulipinty írta:
Nálam elpusztultak, de fogjuk arra, hogy a szülők tesók oké. Hiába vannak megetetve a kicsik elpusztulnak, jó. Na de anyu tök máshol lakik, máshonnan vannak a madarai, nem tesók, kikeltek és sorra 10-14 napos korban jóllakottan elpusztulnak. Hullámosok, törpék ugyanott ugyanolyan körülmények közt kitűnően nevegkednek, kirepülnek, semmi bajuk. Nincs semmi elrontva velük. A Katalinok a nagy kérdőjelek...

Nálam is volt ilyen, többször is. Nem tudom miért, de nem hiszem, hogy betegség. Csak ne hasonlítsuk őket hullámosokhoz, minden fajnak, sőt akár egyednek más az igénye. Én magamban keresem a hibát, valamit én nem adtam meg nekik, pont emiatt nem adom fel a dolgot :D Volt már siker, de több kudarc egyelőre.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 21, 11:54 
Pulipinty írta:
A Katalinok a nagy kérdőjelek...

Neked rossz tapasztalataid vannak vele (+ ugyebár a tesók.. első költés, stb). De ez ettől még nem nevezhető tendenciának vagy "krónikus problémának". Másoknál vagy nincsenek gondok vagy vannak, de egészen más fajta problémák. Maga a katalin nem nevezhető különösen nehéz vagy problémás fajnak. Mondjuk úgy, hogy amíg a hullámost átlagában véve kifejezetten könnyű, addig a katiknál már kell egy adag szerencse is.

A gyanúsan azonos időben elhulló fiókákat meg el kellene küldeni boncolásra/bakterológiai vizsgálatra, lehet segíteni kideríteni a rejtélyt. Az sem kizárt, hogy érzékenyebben reagálnak fiatal korukban valamire, mint a többi madarad...

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 21, 11:31 

Hozzászólás 2012 aug. 21, 11:18 
Pulipinty írta:
Ezen kívül van egy ismeretlen betegségük is, amitől a fiókák 10 napos-két hetes kor között elpusztulnak. Akinél nem áll fenn a rejtélyes betegség az szerencsésnek mondhatja magát.

Nem betegség az, csak mi cs*szünk el valamit tudtunkon kívül, vagy nem megfelelő a hely a madaraknak a fene se tudja. Ottónak beváltak a dolgok, több tapasztalata van benne, tetszik a madaraknak a hely, a kaja, lehet az is jobb, hogy több madár van, a fene tudja. Hozzám is jött tutin költő pár és nálam nem akar költeni. Én rontok el valamit, nem ők és nem betegség a gond.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 21, 10:48 
Ezen kívül van egy ismeretlen betegségük is, amitől a fiókák 10 napos-két hetes kor között elpusztulnak. Akinél nem áll fenn a rejtélyes betegség az szerencsésnek mondhatja magát.

Hozzászólás 2012 aug. 20, 18:04 
loman írta:
Sziasztok!

A katalin papagájok jól költenek? Hányszor költ egy évben?

Ha sikerül harmonizáló,jól működő párokat összerakni nincs velük különösebb gond,de ehhez legalább 10db fiatal madarat kell vásárolnod és ha szerencséd van két három párat tudsz összerakni.
Én egy évben két költést engedek nekik,de költene akár 4-5 alkalommal is csak a tojó valószínű elpusztulna.

Kép

Valódi név: oman Lajos

Hozzászólás 2012 aug. 20, 11:34 
Sziasztok!

A katalin papagájok jól költenek? Hányszor költ egy évben?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 aug. 12, 11:16 
Kitartás, s lassan enyhül a dolog, megszokják a másikat, s minden okés lesz. Én tennék fel odút, hátha az lefoglalja őket :D

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 11, 21:54 
Cingi: a 1.5 éves kobalt már tojt 100%os tojó van az Attila féle türkiz kis decemberi talán hímmel, a már nevelt 1.5 éves tuti hím van a 1.5 éves sötétzöld talán tojóval. A 3. párat holnap Monoron visszaadom annak, akitől kaptam. Újabb tapogatás után legalább is úgy hiszem, hogy ezek a nemek...

A kobalt tojó a türkiz kis hímmel van nálam, a hím az aki nagyon ordít. A tójó csak ritkán és mást, de van, hog yugyanazt és a hullámossal felelgetnek is egymásnak... :twisted:

A másik helyen (anyunál) a zöld tojó a fő szószóló. Tehát úgy mondanám, hogy a két kobalt tesó a csendesebb.

A másik lakásban mikor még mindenki a saját párjával volt akkor is időnként süvöltöttek, de csak egy kicsit és nem borzasztóan, meg ott rajtam kívül nem zavart senkit.

Warhawk: szerettem volna, ha az erkélyen vannak, de az tuti csendháborítás lenne, meg is érteném, ha szólnának érte. A lakásban majd keresek nekik másik helyet, hátha bejön amit mondtál.

Eddig is volt néha hangzavar, de csak röviden és nem zavaróan, "beleférősen" :) de nem ez a monoton, folyamatos, non-stop sikoltó-rikoltó üvöltés. Mintha egy úttörősípot fújnának a füled mellett és belerezonál a dobhártyám. És akkor rájuk szólok, meg tapsolok, amit nagyjából leszarnak, egy kicsit elhallgatnak, viszont a többi madaram meg tökre megijed ettől...

Szerintetek adjak már nekik odút, hátha meggyorsítaná a barátkozásukat? Vagy éppen hogy ne kapjanak tunningkaját se és odút se?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 109  Következő