Sziasztok!
Marcsi, köszöntelek én is a csapatban, és téged is Gyuri! Készüljetek alaposan fel, aztán jöhetnek a kis ékszerek, mert ezek a madarak azok!
Ja, és nem lelombozódni rögtön, az idő rohan!
Tényleg kevesen írunk a madarainkról mostanában, ezért én most beszámolok:
Az először kelt madárkáim le vannak választva. Egyenlőre anyahiányban szenvednek, lelkileg legalábbis, de esznek, isznak, elvannak.
Anyukájuk ma délutánra egy gyönyörű fészket rakott, őt már vasárnap óta ismét pároztatom, szerintem egy-két napon belül tojik.
A másodszor kelt madaraim nagyot nőttek, ma 3 hetesek, ők is hamarosan elkerülnek a mamától.
Ott a mama még nem indult be, de nem is ajánlom neki!
A sárga:tarka arányt tekintve a fiókáimnál 1:3 a tarkák javára!
A harmadik tojóm, aki sokat betegeskedett, tegnap tojt egy tojást, pasi nélkül. Azóta kapja a hímet, gyönyörűen megy a nász, ma nem tojt tojást, de ez legalább reményt ad arra, hogy a 3. vagy 4. tojás fias legyen (feltéve, hogy lesz még tojás, nála ezt nem lehet tudni). Jó lenne most már neki is legalább egy sikeres költés és nevelés.
Ennyi. Nekem csak 3 tojóm van, de bőven elég tanulásnak, és már van 4 gyűrűs fiókám!
Neco, gratulálok a sikeresebb folytatáshoz, csak így tovább!
Többieknél mi újság?
Egyébként szerintem nem kell túlkombinálni a dolgokat. Én megfogadtam Doromboló egyik tanácsát: azt használsz amid van, és akkora kalitkát teszel, amekkora helyed van.
Nekem nincsenek extra felszereléseim, de úgy látom, hogy a madarak szeretik, elfogadták, és persze tisztán tudom tartani, ami nagyon fontos.
Meg a lényeg: úgy foglalkozz a madaraiddal, hogy érezzék a törődésedet, és akkor jól érzik majd magukat nálad, aminek a legbiztosabb jele a sikeres költés. Ezt szűrtem le az eddigiekből.