Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 61  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 szept. 9, 16:31 
Szia,

bocsánat, csak most vettem észre az írásodat...

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 szept. 8, 21:18 
Uh, Csabi!!

Elfelejtettem szólni, hogy egy foglalt helyre igényt tartanék...
Már késő, igaz??

Hozzászólás 2012 szept. 7, 12:23 
De azért röhej, hogy hogyha egy laikus hívja őket, akkor kötelező, ha meg hozzá értő, akkor ki lehet csikarni, hogy nekünk legyen jó.... :S

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 7, 10:40 
Hali,

A vidékfejlesztési minisztérium kiadott egy rendeletet 87/2012. (VIII. 27.) VM rendelete az élő állatok belföldi szállításának állat-egészségügyi szabályairól néven. Ez a rendelet módosított néhány dolog, ajánlom mindenkinek a tanulmányozását.
Mivel a rendelet 8.27 lett kihirdetve, valamint onnantól kezdve 8 nap múlva lép hatályba (9.4.) már hatályos.
Viszont a záró rendelkezés értelmében bizonyos rész csak 2013. január 1-jén lép hatályba.
Vagyis ez a dolog még betarthatatlan/nem időszerű, mert még szinte nincs új formatömb, állatorvosok fel nem tud róla, aki tud annak egy része nem jól alkalmazza stb.
Dr. Sátorhelyi Tamás tagtársunk beszélt Dr. Rudó Józseffel, aki a monori börze ellenőrzését végző fő állatorvos. El fogja fogadni mind a két verziót, vagyis ha valaki a 8/a-s igazolással megy vagy már az újjal, be fog jutni a börzére. (Gondolom időben felmérték a helyzetet, vagyis ha csak az új papírokkal mennének be az emberek, igencsak üres lenne a börze eladói szempontból, valamint a készenléti rendőrség is kevés lenne a rend betartásához.)

Lajos:
1. §
(2) E rendeletet nem kell alkalmazni a kedvtelésből tartott állatok nem kereskedelmi célú szállítása, valamint a cirkuszi bemutató- és állatkerti állatok és a nem vágásra szánt lófélék szállítása esetén.

A rendelet megtalálható, elolvasható a közlönyben. Itt megtaláljátok a formalapokat is.
http://www.kormany.hu/download/b/85/a00 ... ndelet.pdf

Hozzászólás 2012 szept. 7, 10:34 
Én most hívtam fel az állatorvosunkat hogy kérjek igazolást illetve hogy megkérdezzem tud-e a változásról. Már magától mondta, hogy új formanyomtatvány van hozzá és elvileg minden állatorvosnak tudnia kellene róla.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 szept. 7, 9:50 
madaras86 írta:
szeptember 4-től kezdve nem fogadják el a régi papírokat és az "Állatorvosi Bizonyítvány" és az "Állattartói nyilatkozat" is szükséges

Mivel valószínűleg kevesen tudják már meg időben, így elég "izgalmas" lesz ez a mostani börze... :( Amúgy meg... mik ezek a papírok?

Hozzászólás 2012 szept. 7, 8:59 
Felhívtam az MGKSZ-t, akik nem tudtak felelni a kérdésemre, viszont megadták az állatorvosi hivatal számát, akik kint vannak Monoron. Ott a hölgy megígérte, hogy utánanéz , aztán visszahív. Vissza is hívott pár percen belül és azt az infót adta, hogy szeptember 4-től kezdve nem fogadják el a régi papírokat és az "Állatorvosi Bizonyítvány" és az "Állattartói nyilatkozat" is szükséges a börzére való belépéshez. Ha lehet terjesszétek.......

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 szept. 7, 8:49 
madaras86 írta:
Valóban azt. Ezért találta a dokim értelmetlen dolognak állattartói nyilatkozatot is kitölteni nekem. Nekem ugyanannyi pénzért adta a papírt mint eddig. Én úgy tudom, hogy élőállat szállításhoz, amennyiben 4-5 db fölötti számról van szó, akkor vizsga szükséges, ha egy hosszabb távú utazásról van szó. Azt hiszem 40-50 km-ig lehet szállítani ilyen vizsga nélkül. E felett büntetés járna, de gyakorlatilag sose ellenőrzi senki, szerintem a rendőr se tud ilyenekről. Ezt hivatalos személy mondta, aki exporttal, meg hasonló dolgokkal is foglalkozik.

Jó tudni, hogy van ilyen... Egyre inkább nehézkesebb lesz már egy börzére is eljutni, meg árusítani.

Hozzászólás 2012 szept. 7, 7:56 
Valóban azt. Ezért találta a dokim értelmetlen dolognak állattartói nyilatkozatot is kitölteni nekem. Nekem ugyanannyi pénzért adta a papírt mint eddig. Én úgy tudom, hogy élőállat szállításhoz, amennyiben 4-5 db fölötti számról van szó, akkor vizsga szükséges, ha egy hosszabb távú utazásról van szó. Azt hiszem 40-50 km-ig lehet szállítani ilyen vizsga nélkül. E felett büntetés járna, de gyakorlatilag sose ellenőrzi senki, szerintem a rendőr se tud ilyenekről. Ezt hivatalos személy mondta, aki exporttal, meg hasonló dolgokkal is foglalkozik.

Hozzászólás 2012 szept. 7, 6:11 
Felteszem, hogy a gazdasági (élelmiszer) haszonállatok számára kitalál rendszert próbálják minden változtatás nélkül a díszmadarakra ráerőszakolni, akkor is ha ez alkalmassint lehetetlen és a hobbi szférában értelmetlen is.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 szept. 7, 4:20 
Tegnap késő este jött hozzám a doki és hozta az új formátumú igazolást a kiállításra való szállításhoz. Ő is csütörtökön kapta meg a tömböt.

A következő adatokat kérte :

- faj ?
- az állatok száma ?
- azonosítö jele ? (gyűrűszám,, vagy más hivatalos jelőlő)

Az állatok származási helye :
- pontos cím ?
- tenyészet kódja ?

Az állatok rendeltetési helye :
- a szállitás pontos helye ( börze, kiállítás, ha tenyésztőhöz viszed a tenyésztő kódja ?)

Egyéb információknál :
- a szállítóeszköz forgalmi rendszáma ?

Csak 48 órára érvényes és egy példányát át kell adni a fogadóhelyre. Itt véletlenűl sincs megjelőlve, hogy a kék, vagy a piros példányt kell leadni, de az viszont igen, hogy csak egy példányt, tehát egy példány marad a szállítónál is. Erre nagyon figyeljetek oda.

Ezzel a kiállításokra való oda-vissza szálítás le van papirozva, de nincs a börzéken vásárolt állatoké, tehát fenn marad az a veszély, hogy közúti ellenőrzésnél nincs igazolás a vásárolt madár szállítására. Na ha ehhez kitalálják, hogy bírsággal jár az ilyen módon való szállítás, akkor fogunk még sarcot fizetni igazán.

Ja és a korábbinál sokkal többe került a kitőltése.

Egy csomó kérdés merűl fel az új igazolás kapcsán, ezeknek hivatalosan is utánna kell járni, hogy biztosak legyünk abban, hogy jól jártunk e el a szállításoknál.

Egy dolog már felsejlik anyagilag is sok problémát fog akozni a gyürüzetlen, vagy más jelölő nélküli madár szállítása.

Hozzászólás 2012 szept. 6, 21:46 
A legszebb, hogy az állattartói nyilatkozatban fel kell sorolni a fajokat is :D És aki visz 50 fajt? :O

Hozzászólás 2012 szept. 6, 21:40 
Hát nagyon remélem, hogy el fogják fogadni még a régit is.......Minek kellett ez a variálás így börze előtt.....?.. :x :x

http://lipimadar.5mp.eu
http://gyorimadaraszok.hu

Hozzászólás 2012 szept. 6, 21:18 
Lipót Péter írta:
Én még a "régi félét" kaptam........... :) Mondtam a dokinak, hogy állítólag van valami új fajta, és csak nézett, hogy ő nem tud róla.. ... :?

Most beszéltem egy nagykanizsai dokival, ők is ma kapták meg az újakat. Elvileg a régi már nem érvényes. Holnap megpróbálok érdeklődni a szervezőknél, ha találok telszámot.

Hozzászólás 2012 szept. 6, 20:57 
Én még a "régi félét" kaptam........... :) Mondtam a dokinak, hogy állítólag van valami új fajta, és csak nézett, hogy ő nem tud róla.. ... :?

http://lipimadar.5mp.eu
http://gyorimadaraszok.hu

Hozzászólás 2012 szept. 6, 20:15 
Az egyik papír az "Állatorvosi Bizonyítvány", amiből kaptam két példányt. A másik az "Állattartói Nyilatkozat" Na én az utóbbiból nem kaptam és nem tudom,hogy ez így okés-e.....
Valakinél valami tapasztalat?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 6, 11:30 
Én még nem voltam dokinál, de majd megkérdezem.
Akinek kell helyfoglalás az jelezze!

Hozzászólás 2012 szept. 5, 22:26 
Sziasztok!

Tegnap voltam az állatorvosnál és valami új fajta igazolást adott. Ugye nem csak nekem? Egyik haverom is volt egy másik településen, ő is új félét kapott, de az övé 4 lap, az enyém meg 2lapos.Az én dokim is kérdezte, hogy van valami nyilatkozat(állattartásról, állatvédelem, gyógyszerek megfelelő használata,stb) az kell-e nekem?

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2012 szept. 1, 22:18 
9. en

Hozzászólás 2012 szept. 1, 22:14 
Sziasztok. A következő börze mikor lesz Monoron?
Szept.9. vagy 16?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1207 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 61  Következő