Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 okt. 16, 17:01 
Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek eladó tojó katalin papagája, 5000 Ft értékben?
A papagájt a szentesi börzén tudnám átvenni.
Légyszi írjatok! Sürgőős!

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 okt. 16, 10:52 
Sziasztok!
Az augusztusban összetett párom úgy tűnik lassan harmóniába kerül egymással, mostanra, kb 2 hónap eltelte után, nem üvöltenek olyan elviselhetetlenül, tehát normalizálódott a helyzet. Időnként a hullámos tojóm kezd el kiabálni és neki felelgetnek, de amúgy leszoktak az agyament értelmetlen üvöltésről szerencsére.
A tojó többet, a hím kevesebbet jár be az odúba, lassan sztem lesz ebből valami. Kíváncsian várom!

Jahh majd elfelejtettem, hogy ne legyen teljes a kép a hím most is renitenskedik, az üvöltéssel felhagyott, de most átment harapós oroszlánba, állandóan támadja a kezemet mikor kaját adok nekik. És hozzá egy speciális fenyegető hangot is hallat. :) A tojó, Kispapi szerencsére olyan kis kedves lett ismét, mint amilyen mindig is volt régebben, kíváncsi és békés.

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 okt. 16, 10:24 
Sziasztok!

Keresek katalin fiókát kézzel nevelésre. Van valakinél hogy nemrég keltek és eladna belőlük? Nagyon jó dolga lesz a madárnak, igérem :D

Különben vasárnap sikerült egy pár katira szert tenni, nagyon jópofa madarak, köszönet értük Janinak :) Majd teszek fel képet..

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 szept. 30, 15:49 
Szia!

bakaivirag írta:
Ami a legjobban aggaszt hogy az ürülékében megemésztetlen meghámozott magok vannak. :( Vettem neki madaraknak való homokot, de szintén nem érdekli.

Ez valóban nem jó jel, de lehet simán csak azért rossz az emésztése, mert nincs a zúzájában elég apró kavics. Mivel úgy tűnik, hogy tényleg nem eszik belőle, így a legjobb az lenne, ha a kajájába is kevernél, illetve ha eszik gyümölcsöt (almát próbáltad már?) akkor arra tegyél. Egészen biztos, hogy így párat meg fog enni. Már egészen kevés is segíthet. Könnyen lehet, hogy a tollai is ezért ilyenek, mert nem jut elég tápanyag (a hiányos emésztés miatt) a szervezetébe.

Ha van rá lehetőséged, akkor vegyél Versele-Laga féle madárgritet, az jó minőségű, én is azt használom.

Kép

Hozzászólás 2012 szept. 29, 19:21 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy egészséges-e az ahogyan a papagájom kinéz?

http://kepfeltoltes.hu/view/120929/DSCF ... es.hu_.jpg

Én személy szerint kicsit csúnyácskának látom a többiekhez képest.A többi katalin papagáj olyan kis pufók és aranyos. 9 hónapja van meg a Szentesi börzén vettem, azóta még nem vedlett.
Nagyon kevés vitamint eszik, nem eszi meg a gyümölcsöket, zöldségeket, főt tojást stb...semmit a kölesen meg a fénymagon kívül.Nem használja a csőrkoptatóját, a vitaminrúdból sem csipeget. Vettem neki hintát, kis labdát csengővel de nem érdekli. Nincs párja, majd jövőhónapban szerzek be.
Ami a legjobban aggaszt hogy az ürülékében megemésztetlen meghámozott magok vannak. :( Vettem neki madaraknak való homokot, de szintén nem érdekli. Egyedül azzal tudom bejuttatni a szervezetébe a vitamint ha vitamincseppet teszek a vizébe, havonta egy héten keresztül.
Szerintem depresszió vagy beteg, mert egész nap nem csinál semmit, ha valami mozgást észlel egyből elkezd remegni, etetésnél , itatásnál is ez a helyzet. Mióta idekerült ezt csinálja. A tenyésztőtől akitől vettem azt mondta nagyon kedves meg barátságos. Hát nem egészen. Sőt itthon vettem észre hogy az egyik lábán 2 ujja csonk és nem nő rajta köröm.
Nem tudom mit tegyek, remélem a pár majd segít rajta.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Mikor reptetni próbálom mivel nincs röpdém a szobámba szoktam kiengedni. Sajnos nem sok sikerrel, mert kinyitom neki a kalitka ajtót de nem megy ki rajta. Igazi antiszociális.
Hogyan tudnám rávenni a gyümölcs, zöldség vagy bármi más megevésére a magokon kívül? (azt már próbáltam hogy kivettem a magot és csak zöldséget raktam be neki, de hát azt se tudja mi az, nem is próbálta meg enni)
Attól félek a kereskedő túl fiatalon sózta rám. Lehetséges hogy azért ne tudja mert a többi madár nem tanította meg, míg a tenyésztőnél volt?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 szept. 19, 11:13 
tasi írta:
Üdv Mindenkinek!

A genetika szakik segítségét szeretném kérni.
Milyen színváltozatok az alábbi madarak (van tippem, csak nem akarok hülyeséget mondani ezért megvárom a hozzáértők véleményét), és hogyan öröklődik ez a színváltozat?

Egyik:
Kép

Kép

Másik:
Kép

Kép

Együtt:
Kép

Szépek. Spangle esetleg? Sajnos katalinban nagyon nem vagyok jártas.

Hozzászólás 2012 szept. 18, 16:07 
Szia Tasi!

www.katharinasittiche.de, majd a Farbschläge menű :D

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2012 szept. 17, 22:49 
Szia!

Monoron vettem át őket, ajándékba kaptam Lacitól (Tompe73) :lol: :lol: :lol:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2012 szept. 17, 22:08 
Szia Timba!

Szépek!!! :) Üdv a táborban! :)

Hol sikerült beszerezned őket? :D

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 szept. 17, 21:01 
Üdv Mindenkinek!

A genetika szakik segítségét szeretném kérni.
Milyen színváltozatok az alábbi madarak (van tippem, csak nem akarok hülyeséget mondani ezért megvárom a hozzáértők véleményét), és hogyan öröklődik ez a színváltozat?

Egyik:
Kép

Kép

Másik:
Kép

Kép

Együtt:
Kép

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 szept. 17, 7:50 
Szia!
Azt nem tudom,hogy tojó csinál-e ilyet,de az én Ottótól vett hím lutinó madaram ezt csinálja az űlőrúdjával.Az állítólagos kis kobalt tojómnál még sohasem láttam.Szóval ha engem kérdezel szerintem hímek,de állítólag ha két tojó van együtt akkor is imitálnak párzás.Nagyon nehéz ezt eldönteni,ha nem tuti biztos megbízható tenyésztőtől vetted őket,aki a szín öröklésből le tudja vezetni.
Gyanítom,hogy nálam is több a hím a kelleténél,bár most ősszel újra indítom őket,úgyhogy meglátjuk. :roll:

Hozzászólás 2012 szept. 16, 23:33 
Kép

A korábbi Katalin-társkereső hirdetésemre nem jött jelentkező, így én jártam utána, és az augusztusi börzén átvettem egy madarat, aki a tenyésztő szerint "ennél nem is lehetne biztosabb, hogy tojó". Ennek ellenére sajnos minden jel az ellenkezőjére utal. Egyébként gyönyörű, olivás színárnyalatú, zártgyűrűs, egy éves madárka.
Szépen karantén meg egymás mellett szoktatás után összeengedtem őket. Lassan megszokták egymást, eljutottak oda, hogy hagyják egymásnak a nyakvakarást, de elég gyakoriak voltak közben a veszekedések is. Még mintha etetést is láttam volna, de valahogy nem láttam, hogy ki etet kit. Inkább mintha csak mímelték volna a dolgot, és mindig ilyenkor jött a veszekedés is. Nem annyira komoly, csak csőrözés, botról lelökés, de hangos, és nem akartam megvárni, hogy eldurvuljon és valaki megsérüljön, inkább külön szedtem őket két hét után, mert a veszekedések gyakorisága nem csökkent.
Azért írom ilyen részletesen, hogy hátha ebből lehet következtetni a madarak nemére. Az én (régebbi) türkiz madaramról azt gondolom, hogy fiú, és korábban a képek alapján itt is azt a visszajelzést kaptam.
Szóval nem nagyon bírtak békésen enni egymás mellett, mert veszekedés lett a vége általában. Bár aludtak összebújva is, és sokszor megvoltak egymás mellett békében.
Látszott rajtuk, hogy akarnak valamit a másiktól, de hol az egyik közelített, -szerintem- párzó szándékkal, hol a másik, és valahogy egyikük sem akarta hagyni magát megközelíteni párzó szándékkal, ha értitek mire gondolok :). Inkább elszaladtak a rácson surranó pályán.
Közeben a türkiz, szelíd madárkám elvadult, és teljesen elfelejtette a rendet, az ujjraülést, meg a többi, szelíd madárra jellemző dolgot. Mióta külön vettem őket, egymástól 10 centire lévő katlitkákba, azóta 80%-ot visszaszelidült. Érdekes, mert a zöld madár sem vad, biztosan emberközelben volt nevelve. Pl a 4. napon elértem, hogy az ujjamon ülve egye a fürtöst a kezemből.

Nekem úgy tűnik, hogy mindketten hímek, de lehet, hogy téves alapokon nyugszik az elképzelés... Ilyen jellegű leírást még nem olvastam, úgyhogy pirulva ugyan de megkérdezem:
Nekem minkét katalinom... hogy is mondjam, nem egymást szeretik, hanem megoldják maguk a boldogságot. Az egyikük egy játéknak odatett vastag madzag végén lévő csomót fog meg a kis lábával és dörgöli oda a kis tollas fenekéhez, a másikuk az egyik lábát lelógatva közvetlenül a bothoz dörzsöli az alsó fertályát ritmikusan, közben pedig a legidiótább testhelyzeteket veszik fel, és fura, hörgő hangot hallatnak, egyértelműen önkívületi állapotban, akár botról leesésig. Na most a kérdés nem az, hogy mit csinálnak ilyenkor, hanem az, hogy van-e rá esély, hogy tojó csinálja ezt?

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2012 szept. 16, 16:57 
Katik: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 szept. 14, 7:50 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Mióta Budapestre költöztünk,a madárkáim a teraszon vannak,és most itt a dilemma,hogy télre behozzam-e őket.Eddig bérházban laktunk,erkély nem lévén,velünk egy légtérbe éltek.Kicsit féltem a kinti téltől őket.
Arra gondoltam,hogy a tetőtéri terasz oldalsó részén van egy kis kamra szerű helység.Sajnos szigeteletlen és ablak nélküli,de arra gondoltam,hogy levenném az ajtaját,felhajtható fóliával lefóliáznám és közel hozzá tenném a röpit.
Szerintetek ez halott ötlet?
Korábban arra is gondoltam,hogy az egészet berendezem nekik,csinálok rá egy hálós ajtót.De több aggály is felmerült ezzel kapcsolatban.Ugyanúgy le kell fóliázni,hogy ne legyen nekik huzatos,és tartok tőle,hogy valahol kirágják magukat,és akkor nézhetek! :shock:
Szóval mi a tapasztalatotok teleltetéssel kapcsolatban?
Válaszokat köszönöm! :)

Hozzászólás 2012 szept. 10, 22:50 
Sziasztok!

Jó rég jártam már itt a fórumon. Persze visszaolvastam amiről lemaradtam.
Egy kicsit megnyugtat, hogy nem csak szerintem nem a legjobb jelző a katalinra a HALK. :) Persze minden relatív, nem volt még más madaram, és tény, hogy tudnak akár észrevétlenül halkak is lenni, meg szuperhalkan motyogni.
De Pulipinty, én tökéletesen átérzem a helyzeted, bár nálam csak 2 madár csinálja, viszont a (végső -előtti- elkeseredésben elkövetett) kalitka-letakarás sem segített jottányit sem. Nem is annyira megremeg az a dobhártya, inkább egy hasadás keletkezik rajta, mikor kedvesen odahajolok a kalithoz, és úgy 40 centire a madártól elkapok egy torkaszakadtából megküldött rikkantást. Amikor a vállamon ülve csinált ilyet olykor, attól a szemgolyóm fordult egyet a koponyámban. Én nem tudom, hogy bírja ki a kis testük (mind a sajátjuk, mind pedig a mellette álló madáré) az ekkora hangerőt, ráadásul akár órákon át. És elég jó fülük van; egy egész halk sípoló hangra simán visszarikkant.

A reggeli 2-3 órás hangicsálást úgy küszöbölöm ki, hogy lehúzom a redőnyt éjszakára, így akkor van "reggel", amikor én kelek, akkor pedig hirtelen lesz nappal, és 2 perc alatt letudják a napüdvözletet.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 szept. 7, 20:41 
tasi írta:
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem a következő:
Az egyedül maradt kati tojó kikelti és felneveli a fiókákat egyedül..?
Van alatta néhány fias tojás.

Szia!
Szerintem van rá esély,ha nem sokára kelnek.Nálam az egyik hímem nevelt fel egyedül pár napos fiókákat.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 szept. 7, 18:00 
Üdv Mindenkinek!

Kérdésem a következő:
Az egyedül maradt kati tojó kikelti és felneveli a fiókákat egyedül..?
Van alatta néhány fias tojás.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 28, 12:53 
Köszönöm szépen a sok infót!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Amint lesz egy kis időm utánajárok! :)

Hozzászólás 2012 aug. 27, 23:01 
1078 Bp, István u. 2. Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar, tel.: +36-1-478-4181. Elhullott állattal a kórbonctanra kell menni, Dr Szántó Barbara foglalkozik a madarakkal. Élő madárral a betegirányítóba és ő eligazít. Én a kórbonctanra vittem egy tojót, költés közben pusztult el. 3500-ért boncolták, mintákat vettek, kitenyésztettek és az eredményekről, Írásban értesítenek. Az én madaram is Szántó Barbarához került és mondta, ha gondolom vigyek a magokból is mintát és teszteli azokat is. Vittem, nem kértek érte plusz pénzt. Élő madárnál nem tudom,de ha direkt polioma és circovírusra akarod vizsgáltatni, talán vért, széklet és nyál mintát vesznek.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 aug. 27, 11:05 
Elég hipochonder vagyok én ehhez! :)
De akkor kit és hol kell keresni és pontosan mit vizsgálnak? Be kell vinni a madarakat vagy kakát gyűjteni tőlük? Miből vizsgálnak?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 109  Következő