Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Donát

Hozzászólás 2012 okt. 29, 21:21 
Kinek mi a tapasztalat kissanyikkal kapcsolatban? Könnyen szelídíthető? Ti hogy szelídítettétek?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 okt. 29, 21:16 
Elméleti kérdés :D : van egy röpiben most nekem 12 barát meg két pyrrhura. Kicsit püfölik egymást de azért nincs gond velük. (Elég nagy röpde.) Ha az egy szem sanyimat télire beraknám közéjük, ki enne meg kit? Szegény most egyedül kuksol egy röpiben, meg ez melegebb hely is lenne. Vélemény? A barátoktól nem félteném, esetleg a pyrrhuráktól, csak a sanyit még nem ismerem milyen természetű, bár ő még fiatal is.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 28, 20:36 
Mihez képest. Annyi a lényeg, hogy jobb a drót és a szélénél sehol nem férnek hozzá, hogy tudják hajtogatni. Ennek ellenére persze ha most csináljavalaki akkor jobb a vastagabb drót, pl gallérosoknál nálam is csere lesz most majd. :S

Valódi név: Bábel Attila

Hozzászólás 2012 okt. 28, 17:04 
Frici!

1,5 hónap után kezdték ki. Addig hajtogatták míg el nem engedte a hegesztésnél és szépen kibontották amíg át tudtak bújni(szerencsére csak a másik röpdébe). És csak egyszer kellett rájönniük, befoltoztam megkezdték máshol.
Azóta lebontottam a régi röpdét és nagy figyelmet fordítottam a drótvastagságra az újnál.
És javaslom neked is ha építesz gondolj arra, hogy valószínű lesz erősebb csőrű madarad. Mert tudod legtöbben hulival kezdtük de ...... hol a vége?

Ádám!

Szerencsésen választottál drótot vagy ennyire jó fejek a madaraid.
Üdv!

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 28, 0:42 
Nálam 0,8-asban vannak és nincs semmi baj, ha jó minőségű a drót és nem tudják a hegesztést széjjel szedni.

Hozzászólás 2012 okt. 28, 0:39 
madaras86 írta:
Szia!

Az úgy nem járja!
Egy madár nem madár, párt kell venni neki:)

Szia Jancsi! Egyet értek, nem akarom egyedül hagyni :D .

babel írta:
Szia Frici!

Szép madarad van.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy ha jól látom 1 mm-es drótból van a röpdéd vagy kalitka.
Nekem ezt a fajta pont hegesztett drótot a kissanyik széthajtogatták nagyon könnyen.
Javaslom neked is, hogy cseréld le amennyiben 1 mm-es.

Igen 1-es, remélem kibírja egy kis ideig. Csak széthajtogatták vagy ki is lukasztották?

Ilona írta:
Szervusz Frici!
Úgy látom,ha valamilyen szép madár kerül a közeledbe,Te sem tudsz ellent állni:mrgreen: Gratulálok!

Köszönöm. :D

Hozzászólás 2012 okt. 27, 20:36 
Szervusz Frici!
Úgy látom,ha valamilyen szép madár kerül a közeledbe,Te sem tudsz ellent állni:mrgreen: Gratulálok!

Valódi név: Bábel Attila

Hozzászólás 2012 okt. 27, 19:06 
Szia Frici!

Szép madarad van.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy ha jól látom 1 mm-es drótból van a röpdéd vagy kalitka.
Nekem ezt a fajta pont hegesztett drótot a kissanyik széthajtogatták nagyon könnyen.
Javaslom neked is, hogy cseréld le amennyiben 1 mm-es.

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 okt. 27, 17:20 
Szia!

Az úgy nem járja!
Egy madár nem madár, párt kell venni neki:)

Frici írta:
Sziasztok!
Lett ma egy kissanyim! :D

KépKépKép

Hozzászólás 2012 okt. 27, 14:13 
Sziasztok!
Lett ma egy kissanyim! :D

KépKépKép

Hozzászólás 2012 okt. 18, 22:02 
Sziasztok !
Én is megtudom erősíteni a bevizsgáltatási dolgot ! 2010-be a fiatalokból hoztam 1 pár pallidot , be voltak vizsgálva ! Idén 2 évessen még szinesedés nélkül neveltek 3 fiatalt ! Ugyhogy lehet benne bízni !

Hozzászólás 2012 okt. 18, 18:41 
laczkó tamás írta:
Szia Tom0919!

Megkaptam a válasz email-t a Balázs barátomtól, a kissándoraidra vonatkozó válaszát ide másolom neked.

Emlékszem arra a két madárra. Az albínó az albínó és nem albínó pallid. A kékes árnyalat azért van benne, mert kék alapú szín. A lutínó hím valószínűleg későn érő típus ézért betöltött harmadik éven jön majd ki a nyakszalagja, tehát tavasszal. A német cég akikkel nézetem az ivart a kb. 200 vizsgálatból eddig csak egyszer tévedett, remélem nem ez lesz a második!
Üdv: Balázs

Türelem rózsát terem :D
(egy apró megjegyzés e témában, 2010-ben nálam egy 2 éves nyakszalag nélküli lutino hím kissanyi 4 fiókát nevelt egy albino tojóval, persze a 3. éves korára azért neki is kijött a nyakszalagja)

KÖSZÖNÖM! :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 17, 23:02 
Ezek után viszont lehet én se cserélek még madarat mindenképpen...

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2012 okt. 17, 22:56 
Szia Tom0919!

Megkaptam a válasz email-t a Balázs barátomtól, a kissándoraidra vonatkozó válaszát ide másolom neked.

Emlékszem arra a két madárra. Az albínó az albínó és nem albínó pallid. A kékes árnyalat azért van benne, mert kék alapú szín. A lutínó hím valószínűleg későn érő típus ézért betöltött harmadik éven jön majd ki a nyakszalagja, tehát tavasszal. A német cég akikkel nézetem az ivart a kb. 200 vizsgálatból eddig csak egyszer tévedett, remélem nem ez lesz a második!
Üdv: Balázs

Türelem rózsát terem :D
(egy apró megjegyzés e témában, 2010-ben nálam egy 2 éves nyakszalag nélküli lutino hím kissanyi 4 fiókát nevelt egy albino tojóval, persze a 3. éves korára azért neki is kijött a nyakszalagja)

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2012 okt. 16, 21:55 
tom0919 írta:
Köszi!
Igazolás alapján a lutínó HÍM gyűrűszám: ROSTÁS 10 061
albínó TOJÓ gyűrűszám: ROSTÁS 10 113

Szia!

Bocs, de a börzén nem kérdeztem a Balázst, igazából most néztem, hogy írtad az infót!
Írtam email-t a Balázsnak, amint válaszol, jelzem feléd!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 11, 20:02 
SzBSanyi írta:
adam92 írta:
Ha nem találok sárga hímet akkor szerintetek milyen színt érdemes rakni a sárga tojóm mellé?

Szia,

Próbálj meg akkor lutino hordozó hímet mellé rakni.
Fehér hím is jó lenne ha találsz.
Az a gáz hogy ha lutino tojót zöldel vagy kékkel rakod össze, akkor csak ino hordozó hímek jönnek ki, a tojók még csak hordozók sem lesznek :(

Vagy még pallid is szóba jöhet, és akkor pallidot is hoznak ki.
üdv. Sanyi

Kék meg zöld semmiképpen nem ment volna mellé emiatt. Albinon gondolkodtam én is. Pallid eszembe se jutott. Hordozóba meg nem igazán bízok, mert mindenki azt mond amit akar... Köszi szépen.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2012 okt. 11, 19:48 
adam92 írta:
Ha nem találok sárga hímet akkor szerintetek milyen színt érdemes rakni a sárga tojóm mellé?

Szia,

Próbálj meg akkor lutino hordozó hímet mellé rakni.
Fehér hím is jó lenne ha találsz.
Az a gáz hogy ha lutino tojót zöldel vagy kékkel rakod össze, akkor csak ino hordozó hímek jönnek ki, a tojók még csak hordozók sem lesznek :(

Vagy még pallid is szóba jöhet, és akkor pallidot is hoznak ki.
üdv. Sanyi

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 11, 19:37 
adam92 írta:

Hozzászólás 2012 okt. 11, 19:07 
Köszi!
Igazolás alapján a lutínó HÍM gyűrűszám: ROSTÁS 10 061
albínó TOJÓ gyűrűszám: ROSTÁS 10 113

Hozzászólás 2012 okt. 10, 22:15 
Szia Tom0919!

Nekem azokon a képeken, ahol a madarak egymás mellett ülnek a rúdon, annak ellenére, hogy a rács takarásában vannak. Szóval az én tippem az, hogy a fejforma alapján a lutinó madár tojó, feje szögletesebb, mint az akbino-pallidé, aminek kerek, tehát hímes kinézetet mutat.

Az eset többségében ilyen tájt a 2010-es hím madárnak, már mutatnia kéne a nyakszalagot valamilyen formában.

Lehet abban is valami, amit lentebb Szbsanyi barátom tippel, hogy két tojód van, de ha az én tippemet nézed, akkor a lutinó tojó, márcsak azért is, mert nincs galárisa. A (fehér) madárról a képek alapján, piros szem jelzi, hogy ino, én látni vélek egy nagyon halvány kék színtónust a fehér színen, ezért gondoltam, hogy pallid is, bár lehet, hogy tiszta albinó, ha igen akkor elgondolkodnék azon, hogy ha jól tudom, az albino hímeknek nincs nyakszalagjuk, tehát lehet hím, ellenben, ha albínó-pallid, akkor viszont egy halvány nyakszalagnak kéne látszódnia, ha valóban hím lenne!

Februárban ráetetésnél úgyis mutatni fogják magukat, a hímnek dürrögni és nyarvognia kell majd, nameg etetnie a tojóját, ha ezen jelenségek nem lesznek megfigyelhetők, akkor valószinű, hogy 2 tojód van!

Azért leírhatnád nekem ide a két madaradnak, de főként a (fehérnek) a gyűrűszámát, mert most már kiváncsivá tettél, hogy milyen színűek voltak a madár szülei. A hétvégi monori börzén megkérdezném a Balázst, hogy nézzünk utána, mert mindig nála van a tenyésznaplója, úgyis egymás mellett szoktunk árulni. Én egy pár évig kissándoroztam, nekem sokat segített, jó baráti viszonyba is kerültünk, ezért is nem értem igazából, hogy mi a gubanc a bevizsgálással? Több barátom vett tőle ivarvizsgált fiatalokat, nem volt senkinél probléma!
Ja és a certificate szerint minek kéne lenni a két madárnak?

Bocs, ha hoszzú voltam.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 71  Következő