Szia Tom0919!
Nekem azokon a képeken, ahol a madarak egymás mellett ülnek a rúdon, annak ellenére, hogy a rács takarásában vannak. Szóval az én tippem az, hogy a fejforma alapján a lutinó madár tojó, feje szögletesebb, mint az akbino-pallidé, aminek kerek, tehát hímes kinézetet mutat.
Az eset többségében ilyen tájt a 2010-es hím madárnak, már mutatnia kéne a nyakszalagot valamilyen formában.
Lehet abban is valami, amit lentebb Szbsanyi barátom tippel, hogy két tojód van, de ha az én tippemet nézed, akkor a lutinó tojó, márcsak azért is, mert nincs galárisa. A (fehér) madárról a képek alapján, piros szem jelzi, hogy ino, én látni vélek egy nagyon halvány kék színtónust a fehér színen, ezért gondoltam, hogy pallid is, bár lehet, hogy tiszta albinó, ha igen akkor elgondolkodnék azon, hogy ha jól tudom, az albino hímeknek nincs nyakszalagjuk, tehát lehet hím, ellenben, ha albínó-pallid, akkor viszont egy halvány nyakszalagnak kéne látszódnia, ha valóban hím lenne!
Februárban ráetetésnél úgyis mutatni fogják magukat, a hímnek dürrögni és nyarvognia kell majd, nameg etetnie a tojóját, ha ezen jelenségek nem lesznek megfigyelhetők, akkor valószinű, hogy 2 tojód van!
Azért leírhatnád nekem ide a két madaradnak, de főként a (fehérnek) a gyűrűszámát, mert most már kiváncsivá tettél, hogy milyen színűek voltak a madár szülei. A hétvégi monori börzén megkérdezném a Balázst, hogy nézzünk utána, mert mindig nála van a tenyésznaplója, úgyis egymás mellett szoktunk árulni. Én egy pár évig kissándoroztam, nekem sokat segített, jó baráti viszonyba is kerültünk, ezért is nem értem igazából, hogy mi a gubanc a bevizsgálással? Több barátom vett tőle ivarvizsgált fiatalokat, nem volt senkinél probléma! Ja és a certificate szerint minek kéne lenni a két madárnak?
Bocs, ha hoszzú voltam.
_________________ Laczkó Tamás www.gportal.hu/laczkotomi
|