Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 nov. 19, 10:48 
Szia!

robi0322 írta:
5napja vettünk díszállatkereskedésből egy fiú nimfa papagájt. Ott azt mondták, hogy májusban
születtek. Fiúk és lány nimfák együtt voltak tartva. Persze szeretnénk "kéz szelídre" nevelni,- de úgylátom nagyon nincs egyszerű dolgunk!

Tényleg nem lesz egyszerű dolgotok. A kereskedésben nem lehet tudni, hogy hogyan került be a madár (volt-e másik tulajdonosa, valóban annyi idős-e mint amit mondtak, hogy volt tartva korábban, stb).

Persze így sem lehetetlen, de nem lesz egy gyors menet. Egyébiránt mekkora helyen van most? Úgy értem mekkora a kalitja? Nincs róla képed (madár+kalit). Hol tartjátok (a lakás mely részén)?

Valódi név: Boldizs Róbert

Hozzászólás 2012 nov. 19, 7:49 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
5napja vettünk díszállatkereskedésből egy fiú nimfa papagájt. Ott azt mondták, hogy májusban
születtek. Fiúk és lány nimfák együtt voltak tartva. Persze szeretnénk "kéz szelídre" nevelni,- de úgylátom nagyon nincs egyszerű dolgunk! Közeledünk a kalitkája felé és elkezd fújtatni, aztán-----meg lemegy a kalitka
aljára és kb 5-10 percig fel-futkos, Néha pánikszerűen repdes is (már amennyire bennt tud). Különben rendesen eszik, de csak köles napraforgó , zab keveréket, na meg fürtös kölest. Zöldet, gyümölcsöt nem fogad el. Elég kezdő vagyok a témában, ezért kérném a segítséget, hogy hogyan ,-milyen módszerekkel kezdjem a szelídítést?

Hozzászólás 2012 nov. 19, 1:59 
Köszönöm a választ.
Szombaton megérkezett a madárka, 4 éves lutinó hím. Több dalt tud fütyülni, egész nap ez megy. Este le kell takarni, akkor kiabál, hogy "kukucs". A kezemet nézegeti, toporog, de nem száll még rá.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 nov. 12, 14:19 
fera írta:
Hamarosan hozzám kerül egy 4 éves hím nimfa. Egyedüli kiskedvenc, elég szelíd. Kalitkájával, felszerelésével együtt jön. Arra szeretnék ötletet, javaslatot kérni, hogy hogyan szoktassam be.

A régi kalit, felszerelés segít neki majd az új helyen. Mennyire volt kézhez szoktatva? Az első pár napban ha látod, hogy fél ne erőltesd a "barátkozást" vele, ha már megszokta az új helyet és túl van az ijedségen, akkor kezd "közeledni" hozzá. Az, hogy a gazdi látványa, jelenléte mennyire segítene vagy rontana az egyénenként változó.

Hozzászólás 2012 nov. 12, 2:57 
Üdvözlök Mindenkit!

Eddig csak olvasgattam a fórumot és nagyon sokat tanultam a hozzászólásokból. Van néhány madaram, viszonylag jól boldogulunk egymással, csak a szaporulat nem jött még össze egyiknél sem, de egyszer csak sikerül.
Hamarosan hozzám kerül egy 4 éves hím nimfa. Egyedüli kiskedvenc, elég szelíd. Kalitkájával, felszerelésével együtt jön. Arra szeretnék ötletet, javaslatot kérni, hogy hogyan szoktassam be. A régi gazdival érdemes-e nálunk találkoznia, vagy vegye tudomásul az új helyzetet. Unatkozni nem hiszem, hogy fog, én sokat vagyok otthon, a gyerekek szintén sokat "madaraznak" és ott lesz neki a többi csivitelő is, - igaz külön kalitkában.
Vagy esetleg szerezzek neki egy párt?

Köszönöm a figyelmet.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 nov. 3, 22:44 
docoo írta:
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy van két nimfapapagájom. elvileg him tojó páros de állandóan veszekednek. "Kardoznak" a csörükkel, bár néha láttom öket turbékolni is és láttam már h a him a tojó hátán áll. Elöfordulhat h egy nemüek vagy természetes h veszekednek?????

Szia!
Egyneműek is lehetnek, de hím és tojó is szokott veszekedni, ha nincs meg az összhang közöttük. Tavaly volt egy párom, ugyanezt művelték, mint amit leírsz, össze voltak zárva egész nyáron, láttam párzást is de egyfolytában civakodtak, nem is álltak össze igazán, költés se lett. Idén mindkettő másik párral már költött.

Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2012 nov. 3, 22:13 
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy van két nimfapapagájom. elvileg him tojó páros de állandóan veszekednek. "Kardoznak" a csörükkel, bár néha láttom öket turbékolni is és láttam már h a him a tojó hátán áll. Elöfordulhat h egy nemüek vagy természetes h veszekednek?????

Hozzászólás 2012 nov. 2, 15:55 
emerik1 írta:
Szevasztok! Új tag vagyok a fórumon, van négy gyönyörű, nyolc hónapos nimfapapagájom, velük kapcsolatban lenne kérdésem. A száraz magkeveréken kivül nem akarnak mást enni, tud valaki tanácsot adni, mit csináljak? Előre is köszi! emerik

Szia! Nekem ilyen esetben az szokott beválni, ha a magok közé keverve adom az új kaját (pl. gyümölcsöt). Ettől persze még simán kiválogathatnák a nekik tetszőt, de szerencsére a nedves gyümölcshöz (v. reszelt zöldséghez) hozzátapad a mag, így ha azt meg akarják szerezni, óhatatlanul is belecsippentenek az új ételbe. Aztán pedig rájönnek, hogy nem is olyan rossz az...

Valódi név: Nagy Imre

Hozzászólás 2012 nov. 2, 12:27 
Szevasztok! Új tag vagyok a fórumon, van négy gyönyörű, nyolc hónapos nimfapapagájom, velük kapcsolatban lenne kérdésem. A száraz magkeveréken kivül nem akarnak mást enni, tud valaki tanácsot adni, mit csináljak? Előre is köszi! emerik

Valódi név: szoke zoli

Hozzászólás 2012 okt. 10, 9:58 
ok , kosz . megertettem.

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 okt. 10, 9:32 
zolikvar írta:
marmint en ugy ertettem , hogy leszerelem az odut es tojasostol , papagajostol beviszem a melegbe . szoval nem birnak ki a novemberi hideget ?

Szia!

Szerintem Ádám pont erre gondolt, hogy komplett vidd be most. Előfordulhat hogy a helyváltoztatástól megzavarodnak és otthagyják a fészket. És azért jobb ha csak tojásokat hagynak ott, mintha a már kikelt fiókákat hagynák. Sőt, ha ott is hagyják a tojásokat, megvan rá az esély, hogy újból letojnak...

Hozzászólás 2012 okt. 10, 8:50 
adam92 írta:
zolikvar írta:
sziasztok . van egy nimfa koltoparom , amelyik az iden tavasszal mar szepen felnevelt ket rend fiokat . juliustol azomban tobbet semmi figyelmet sem szenteltek az odunak , ugyhogy en nem szereltem azt le , gondolvan , hogy jovore majd ugyis fel kell tennem , csupan kitisztitottam . csakhogy kb egy hete a nimfak elkezdtek ismet oduzni , ma reggelre mar megvan a 3. tojas . A kerdesem az , hogy vajon most mit tegyek , vigyem be oket a hazba ( kerti volierben vannak ) illetve ha igen , akkor vajon mikor lenne a legmegfelelobb ? most , vagy ha mar kikeltek a kicsik ?

Inkább még most vidd be. Ha a tojásokat hagyják ott az jobb, mintha a fiókákat hagynák ott.

marmint en ugy ertettem , hogy leszerelem az odut es tojasostol , papagajostol beviszem a melegbe . szoval nem birnak ki a novemberi hideget ?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 10, 8:36 
zolikvar írta:
sziasztok . van egy nimfa koltoparom , amelyik az iden tavasszal mar szepen felnevelt ket rend fiokat . juliustol azomban tobbet semmi figyelmet sem szenteltek az odunak , ugyhogy en nem szereltem azt le , gondolvan , hogy jovore majd ugyis fel kell tennem , csupan kitisztitottam . csakhogy kb egy hete a nimfak elkezdtek ismet oduzni , ma reggelre mar megvan a 3. tojas . A kerdesem az , hogy vajon most mit tegyek , vigyem be oket a hazba ( kerti volierben vannak ) illetve ha igen , akkor vajon mikor lenne a legmegfelelobb ? most , vagy ha mar kikeltek a kicsik ?

Inkább még most vidd be. Ha a tojásokat hagyják ott az jobb, mintha a fiókákat hagynák ott.

Hozzászólás 2012 okt. 10, 7:22 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 7, 9:55 
m_andras írta:
De, hogy ne csak OFF legyek: etető/ itatóedényekkel, azok elhelyezésével kapcsolatban érdekelnének vélemények. Amennyit eddig kiderítettem, hogy az önetető/ itató nem javallott, inkább a kis edénykék. Abból viszont van műanyag és fém is. Feltételezem, hogy a fém jobb. Vagy csak a dizájn miatt?

A fém a jobb, mert könyebb tisztán tartani, elmosni és fertőtleníteni.

m_andras írta:
Illetve, ki-hova szereli ezeket? Rengeteg képet láttam már, ahol a földön vannak. Van erre szabály? Vagy tök mindegy?

Szerintem teljesen mindegy hova teszed, tedd oda ahol a kalitban legjobban megfelel, ahogy legkönyebb etetned. Bár néha előfordul hogy vannak madarak, akik nem hajlandóak lemenni a földre a kajáért, főleg ha új helyre kerülnek, ilyenkor muszáj nekik felrakni az etetőt.

Hozzászólás 2012 okt. 7, 8:30 
Sziasztok!

Bár felraktam a 'Keres & kínál' rovatba is, de hátha nem sokan járnak arra közületek: 7-8 éves hím vadas nimfám mellé keresek hasonló színű, korú tojót (ez az ideális változat, a kevésbé ideális, hogy 1-2 éves is érdekelne végső esetben). Én nem ragaszkodnék a vadas színezethez, de sajna a madár eddigi leghűségesebb társa egy tükör volt, ezért tutira akarok menni. Budapest érdekelne elsősorban, de jövő héten vasárnap kimegyek a monori börzére, ha addig nem találnék.

De, hogy ne csak OFF legyek: etető/ itatóedényekkel, azok elhelyezésével kapcsolatban érdekelnének vélemények. Amennyit eddig kiderítettem, hogy az önetető/ itató nem javallott, inkább a kis edénykék. Abból viszont van műanyag és fém is. Feltételezem, hogy a fém jobb. Vagy csak a dizájn miatt?

Illetve, ki-hova szereli ezeket? Rengeteg képet láttam már, ahol a földön vannak. Van erre szabály? Vagy tök mindegy?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 okt. 6, 17:48 
adam92 írta:
docoo írta:
Sziasztok hogy tudnám rávenni a nimfáimat hogy kijöjjenek a helyükröl egy kicsit repkedni????

Nyisd ki az ajtójukat.

Megelőztél, pont ezt akartam írni :D

Aztán majd lesz egy olyan kérdés is, hogy hogy tudod visszatenni a nimfádat a helyére. Szóval szerintem vedd el tőle a kaját és nyisd ki az ajtót. Aztán majd valamikor kijön :) ha három négy óra hosszáig nem jön ki, add vissza a kaját és csukd be az ajtót. Ha kijött, kint ne adj neki enni, hanem egy idő után rakd vissza az etetőket, hogy visszamenjen...
A másik lehetőseg, hogyha kézszelid, rálépeted a kezedre és kiveszed. Ha nem kézszelíd, előbb megszelídíted és utána veszed ki. Az meg szépen le van írva itt: http://www.idre.hu/index.php?option=com_jfusion&Itemid=23&jfile=viewtopic.php&f=7&t=1125

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 okt. 6, 17:41 
docoo írta:
Sziasztok hogy tudnám rávenni a nimfáimat hogy kijöjjenek a helyükröl egy kicsit repkedni????

Nyisd ki az ajtójukat.

Valódi név: Szűcs Donát

Hozzászólás 2012 okt. 6, 15:31 

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 okt. 5, 15:36 
Papagájfan írta:
adam92 írta:
Papagájfan írta:
Üdv!
Pár napja észrevettem hogy Mizó viaszhártyáján jobb oldalon van egy kis fekete folt. Sztem nem kosznak tűnik, olyan mintha a viaszhártyája lenne megfeketedve. Csináltam pár képet, de nem túl jó minőségűek, nem tudom mennyi látszik belőle.
Lehet talán valami gomba?! :?

Kép

vagy seb

Hát lehet, sajnos nem tudok sokkal jobb képet készíteni...

A hullámos oda csípett neki?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 232  Következő