Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 122  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 jan. 8, 18:36 
pedke4 írta:
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
A törpe tojóm rakott egy tojást a kuckójukba. Valószínű nem fias a tojás, mert a hím, 7 hónapos.
A kis kuckó nem odú, játékra, alvásra használták eddig. Szegény kis tojás, csupaszon fekszik az aljában, pedig mindent hurcol be a tojó, de ki is dobálja egyből. Mit tegyek, vegyem el a tojást és szereljem le a kuckót, vagy adjak nekik odút?

Üdv!
Egyáltalán nem biztos hogy fiatlan a tojás, legfeljebb ha a hímnek gondolt madár mégsem hím.
Adamsnak pedig igaza van, ha rossz lesz a tapasztalata az első költésnél akkor előfordulhat h később sem költ jól, költeni pedig csak akkor nem fognak ha egész életükben száraz magot és vizet kapnak. Ellenkező esetben vállalni kell tenyésztés felelősségét is, hogy teljes életük legyen.
(Ha a tojások üresek, akkor pedig nem pusztul bele abba ha kotlik rajta, ha egészséges, akkor tudja hogy mikor kell otthagynia őket, mert érzik ha kiszáradt vagy fiatlan tojást melegítenek.)
Sok sikert.

Hozzászólás 2013 jan. 8, 9:04 
Köszi a válaszod, van benne valami, csak szerintem a nem fias tojáson (még csak 1 van), nincs értelme ülnie, vagy ülhetne a végtelenségig, teljes kimerülésig.
Nekem csak ez az 1 pár van (szelídek) és nem szándékozom tenyészteni őket, persze ha majd "nagy" lesz a hím és akkor lesz tojás, hagyom kikeltetni, de inkább úgy döntöttem, majd csak nyáron kapnak odút.

Ja és gratulálok , szépek a kicsik nálad :D

Valódi név: Ajkay Ádám

Hozzászólás 2013 jan. 7, 22:33 
Szia pedke!
én azért raknám fel az odút, mert ha letojt akkor annak biztos megvan az oka és akkor ne egy kis helyen keljen neki a tojáson/okon ülni, hanem legyen elég helye, másrészt ha ezek nem is fiasok de most kitapasztalja a tojó, hogy hogyan kell "jól" megülni a tojásokat.... Így a következő alkalommal amikor esetleg idősebb lesz a hímed nagyobb eséllyel fognak kikelni a kicsik!
Ez az én véleményem :D

Hozzászólás 2013 jan. 7, 21:31 
Szia Ádám!

Kíváncsi vagyok Te miért adnál odút nekik? köszi

Valódi név: Ajkay Ádám

Hozzászólás 2013 jan. 7, 21:10 
Szia pedke4!
szerintem rakjál fel nekik odút!

Hoztam egy pár képet az idei taranta szaporulatról :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2013 jan. 6, 9:56 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
A törpe tojóm rakott egy tojást a kuckójukba. Valószínű nem fias a tojás, mert a hím, 7 hónapos.
A kis kuckó nem odú, játékra, alvásra használták eddig. Szegény kis tojás, csupaszon fekszik az aljában, pedig mindent hurcol be a tojó, de ki is dobálja egyből. Mit tegyek, vegyem el a tojást és szereljem le a kuckót, vagy adjak nekik odút?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:55 
imihb írta:
Sziasztok!
Vettem egy pár törpe papagájt.Nagyon jól el is voltak pár hétig,mígnem a tojóm,elpusztúlt.
Sok helyen olvastam,hogy nem fogad el másik párt utána,sem a tojó,sem a hím.
Mi ebből az igaz?Szerintetek elfogadna egy új tojót?
Fiatalabbat vagy idősebbet lenne érdemes keriteni mellé?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Hát félig meddig igaz. Amíg meg van a párja vhol nálad addig nem fogad el újat, de ha elpusztul vagy elvész vhogy akkor lehet mellé új párt rakni. Korban jó lenne hasonló korú hozzá, annyira nagy eltérés ne legyen köztük ha megoldható.

IDRE tag
Valódi név: Gaál Imre

Hozzászólás 2012 dec. 29, 19:51 
Sziasztok!
Vettem egy pár törpe papagájt.Nagyon jól el is voltak pár hétig,mígnem a tojóm,elpusztúlt.
Sok helyen olvastam,hogy nem fogad el másik párt utána,sem a tojó,sem a hím.
Mi ebből az igaz?Szerintetek elfogadna egy új tojót?
Fiatalabbat vagy idősebbet lenne érdemes keriteni mellé?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 dec. 26, 17:18 
Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy a kirepült törpéket be tehetem a fiatalok röpijébe? Itt rozellák, nimfák és hullámosok vannak a röpde 24köbméter. A másik dolog, biztosan a hideg miatt a fiatalok benn maradtak az odúban, járnak ki enni de utána uzsgyi vissza. MA lett egy tojás, de mivel nem akartam megzavarni a nevelést a szülők nem kaptak fűzfát így csak a fűrészporra tojtak, persze még a kicsik is ott vannak, mit tegyek?

Hozzászólás 2012 dec. 24, 11:01 
brimston írta:
Az egyik madár bizonyosan pasztelIno, az először feltett alsó két madár. A pasztelinók sajátja a márványos, foltos sárgászöld tónus. A másik madár jóval sárgább, abban már nem vagyok biztos.

Végül is a felső képről beszéltünk, ezek szerint nem lehet biztosat mondani.

Eddig se értettem ezt a magasabb szintű mutációs dolgot (igaz sosem ástam bele magam), de most már végképp nem tudok semmit.
Miért is? Az albinizmus jellemzői (amit én tudok): oka a melanin hiány, a szemek pirosak, karmok csontszínűek-fehérek, tollak sárgák-fehérek. Az említett pasztelino madárnál én egyiket sem látom, szemei feketék, karmok feketék, tollazata legalább három színű. Ezek szerint van más külső jel is az ino-ságra.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 dec. 24, 8:37 
loman írta:
Köszi szépen az infókat.

Lenne még néhány kérdésem 1; Mekkora a helyigényük?
2, Mennyi pár számít kolóniának?
Hallottam már olyat, aki nem adott nekik fűzfagallyat hanem csak odúkat rakott nekik költéskor és odúba költöttek nem pedig fészekbe. Vagy a fűzfagally csak az odúba kell?

Előre is köszönöm.

Fészek-Odú (egynek írtam)
Gondolom te nyitott fészekre gondolsz abba nem fog költeni.. ODÚ kell neki.

Hozzászólás 2012 dec. 23, 23:57 
Az egyik madár bizonyosan pasztelIno, az először feltett alsó két madár. A pasztelinók sajátja a márványos, foltos sárgászöld tónus. A másik madár jóval sárgább, abban már nem vagyok biztos.

Valódi név: oman Lajos

Hozzászólás 2012 dec. 23, 22:50 
Köszi szépen az infókat.

Lenne még néhány kérdésem 1; Mekkora a helyigényük?
2, Mennyi pár számít kolóniának?
Hallottam már olyat, aki nem adott nekik fűzfagallyat hanem csak odúkat rakott nekik költéskor és odúba költöttek nem pedig fészekbe. Vagy a fűzfagally csak az odúba kell?

Előre is köszönöm.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2012 dec. 23, 21:14 
loman írta:
Sziasztok!

Írnátok pár fontosabb tapasztalatot a törpék költéséről és tartásukról?
Azt szeretném kérdezni, hogy a törpe papagájok kolóniában vagy pedig páronként tartva költenek jobban?
Hányszor költ egy évben?

Köszönöm szépen előre is!

Szia!
Nem egy nehéz tartani őket! A költéséről: a nemeket elég nehéz megállapítani!,fűzfa gallyat kell nekik biztosítani költés előtt ők ezt fészekanyagnak behordják.Átlagba 4-5 fióka szokott lenni a fészekbe. Átlagba 3szor költenek 1évben. Kolóniába sokkal jobb tartani (én szerintem)!

Valódi név: oman Lajos

Hozzászólás 2012 dec. 23, 20:49 
Sziasztok!

Írnátok pár fontosabb tapasztalatot a törpék költéséről és tartásukról?
Azt szeretném kérdezni, hogy a törpe papagájok kolóniában vagy pedig páronként tartva költenek jobban?
Hányszor költ egy évben?

Köszönöm szépen előre is!

IDRE tag
Valódi név: Seres László

Hozzászólás 2012 dec. 23, 20:05 
Sziasztok!

Szerintem pasztell-ino.
Itt található Attila régebbi hozzászólása:

http://www.idre.hu/index.php?p=42389&jfile=viewtopic.php&option=com_jfusion&Itemid=23#p42389

Hozzászólás 2012 dec. 23, 18:40 
Lilás? A hasa pedig zöldes? Akkor szerintem nem lehet DECino. Talán pasztelDEC lesz akkor. Sanyi majd talán meg mondja, Ő mégis csak ennek a tudója.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2012 dec. 23, 17:18 
Sziasztok!
A mutációs cikkeknek nagyon örülnék! :) Szívesen olvasgatom majd ha fent lesz! :)

Felteszem a szóbanforgó madarak képét újra. (szerintem kicsit lilás inkább a faroktő.)
Kép
És a másik madár:
Kép
Kép
A háta sárga a feje narancs a hasa banánzöld.
Egyiknek se piros a szeme. A farok pedig kicsit lilás beütésű.

Hozzászólás 2012 dec. 23, 9:09 
...most, hogy írod, már beugrott :shock: kb. 4 éve volt egy DEC sárga párom, azok farok tövén lehetett látni a kéket, és valamikor abban az időben jelent meg a DM-ben a belga Dirk van den Abeele (lehet rosszul emlékszem és egy másik belga volt) cikke a DEC-ről---a fodításoddal.

Akkor az Ádám második (lehet az elsőn is) fotóján DECino látható. (mivel fehér a faroktő)

Hozzászólás 2012 dec. 22, 22:03 
Szia

Itt az az érdekes, hogy meglehet látni az ino mutációt is. A DEC farktöve halvány kékes, a DECIno farktöve fehér. A pasztelIno és a pasztelDEC nagyon hasonló, a testtollazat nagyon sokszor foltosnak tűnik. Ami érdekes, hogy míg magam is elgondolkoztam néhány dolgon (például a kérdésre alább, hogy a créminók szeme milyen színű: piros), rájöttem, hogy magyarul is megjelent már cikk a DEC-RŐL, a magazinba, és a nagy cikksorozat a papagájfélékről is fent volt az mdosz akkori honlapján, és az idrén is. És most a google sehol sem ad találatot. Az idréről lekerült? Mindenesetre ma este összegyűjtöm az összes mutációs cikket, és felrakom a blogomra hamarosan. Csak hogy meglegyenek együtt összegyűjtve, mert az ilyen kérdésekben a legnagyobb segítségek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 122  Következő