Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 17:06 
eszterolajos írta:
Szia Gabesz !

Én középre kérem a jegyet, hogy jól lássam necó arcát amint attól retteg, hogy leesik a madár az ujjáról.
Tényleg, mezitláb lesz ? és mi van a pöttyössel ???

Dehogy...balett csukában! Már ha gyártanak belőle 46-ost... :shock: ... meg sztreccs'cuccban....olyan leszek, mint egy teve.... csak nekem nem a hátamon lesz a púp, hanem a másik felemen :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 12:41 
Rollisok !!! Holnap a MDOSZ gyűlést hívott össze ahová a Neubrand Gabit kértem meg hogy képviseljen minket .... Ha valakinek van olyan közérdekű észrevétele, kérdése akkor azt tegye itt meg és a Gábor (neco) fel fogja tenni kérdésként a "parlamentben"....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 11:26 
:57:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 11:00 
Szia Gabesz !

Én középre kérem a jegyet, hogy jól lássam necó arcát amint attól retteg, hogy leesik a madár az ujjáról.
Tényleg, mezitláb lesz ? és mi van a pöttyössel ???

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 9:23 
Így igaz...pl.nekem az előző csurim az lazán etetett akkor is ha még nem húztam ki a csíkot,le is toltál miatta.....ez amelyiknek van a 2szem,még le sem száll a fészekről ha ott vagyok....csak onnan tudom,hogy kapnak kaját,hogy óriásbébik lettek,és elfogy a tojás.....azért naponta 1-2-szer leugrasztom,hogy megkukkoljam őket, /holnap asszem gyűrűt kapnak!!!/ de alig adom vissza neki,már megy is vissza a fészekre!!!trallala :09: megyek fúrnifaragni,meg festeni!!!

Hozzászólás 2008 ápr. 18, 7:31 
...már a Mona is írta hogy fix a fészek ! Ezt jövőre meg kell változtatni !...Nem nyúlunk a tojáshoz a madár előtt ! De főleg azért nem mert eltörhet !...Kivenni meg úgy hatásos ha az egész cucc kinnt van ! Nem kell félni hogy elpusztul az embrió mert a kelés előtti napokon már több órát is kibír a tojás melegíté nélkül !!! Ha meg vissza ül a tojó kajálás után és nem etet rögtön az sem baj mert van amelyik - pláne pár naposaknál - hogy a fészken ülve maga alá etet ! Különben is az első időben különösen több idő kell mire átalakul a begyben péppé a kaja !

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 22:12 
Sziasztok, rollerosok!

Neco, meg ne próbálj nélkülem jelentkezni, hallod?! Tudod, a megálmodott jelenet csak ebben a felállításban sikeres :lol: és a te szereposztásodban-hahha-ha! Hogy én vagyok, ki felemellek, juhujjj... :lol: Roland meg a lábujjadon hi-hi :lol: :lol: Raina most éppen az igazgatót puhítja 8) , hogy a bejárati ajtóba kitett sztászméretes sziluetten változtasson :roll: , különben befuccsolt a merész elképzelésünk!

Amaryl, nyugi! Neked és Lajosnak, no, még annak is, ki kíváncsi :shock: erre a vilgraszóló produkcióra, első sorban lesz hely foglalva. Ezt is Raina intézi nekünk :wink: .

Kedves Doromboló, általában egész délután egy légtérben vagyok, vagyunk a madaraimmal. De tavaly, tavalyelőtt és mióta itt vannak velünk, midig ez volt az elhelyezés, és nem volt gond, ha együtt etettünk. Én asztalnál a fiúkat, ő a fészekben a fiait. Fruzsi nagyon jó kondiban van, csak későre kattant be neki, hogy etetnie is kellene... Béla a tanum rá, hogy távolabb vonulunk picit, a konyhán kívül, ha enni adtam neki, spéci Fruzsinak, de pár perc múlva finoman le kellett zavarjam a fészekről, mert ő zabált ugyan, de visszahelyezkedett utána nagy komótosan a fészekre, figyelmen kívül hagyva a kérincsélő kanáricsőröket... A lezavarást többször is megismételtem ha kellett. Volt hogy etetett, volt hogy nem. Az érdekes az, hogy Icámnál egyáltalán nem volt probléma, hogy egymás mellett kajolt a két család: az övé és az enyém... Végig ügyesen etetett. Azt az egy szem fiókáját, Rolandot. Még sokszor aranyosan noszogatta is :wink: .

A fészekre visszacsalogatásos módszerek közül a fiúsat kipróbáltam: Illést betettem a tojóhoz, de csak ideig-pár percig volt hatásos a módszer, Ilusomat már a 15. napon nem érdekelte a fészekalj :( . Ezt, hogy kivegyem a fészket 10 percre, bevallom, nem csináltam, mert csak a tojásokat tudtam kiszedni belőle, lévén rögzített... És volt kiszedve, mert Fruzsi alá beraktam őket, míg a Fruzsi tojásait kb. 10 perc múlva tettem be, de ő rá se bagózott... Szóval még csak gőgicsélek, tanulgatok. Jó iskola a tapasztalat, de a tandíj igen drága ! :roll:

Marcsi, neked elfelejtettem írni, hogy a pöttyös minta nekem is a kedvencem :lol: !

Na, jó éjt nektek!
Puszi: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 21:20 
Neco,biztos lehetsz abban hogy nem amiatt tűnt el!!! egyébként ha felvesznek,szólj és megyünk tapsolni!!!!! :81: :51:

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 20:40 
Tyúkhercegnőm ! Nem tetszik hogy te már megint túl sokat tudsz az Ilusodról vagy melyikről, ...hogy sokat nézi a piciket mire nagy nehezen nekiesett etetni....Az 5 éves tojónak meg már lehet hogy nem elégséges a begytej képződése ?!...Ezt a kondiciójából azért ki lehet következtetni...
Ha meg agyonüli akkor annyit megtehetsz hogy naponta 2 óránként egyszerűen finoman lelököd a fészekről de utánna azonnal ki kell menni, mert különben azonnal visszaül ! Azt meg már írtam pü.-ben hogy ha a tojó ott akarja hagyni a kelési idő végén a fészket, akkor vedd ki tőle az egész fészket 10 percre aztán tedd visza, és megint kifele !.... :idea:

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 20:31 
Mi van Rainácska ?...Még tart a téli álom ?...Ugye nem haragszol a necokára ?!.... :shock:

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 19:14 
feketemarcsi írta:
Eszembe sem jutott megsértődni! Majd nézz át a fürjes topicba,.....

Gyönyörűek.... :thumright: Sokáig kacérkodtam a kínai törpék tartásának gondolatával, ha aktuális lesz a dolog tudom kihez forduljak!

Amaryl írta:
Neco...még nem tudod,hogy engem még késsel sem lehet megsérteni?????

Dehogynem tudom.... :wink: , csak mióta jelentkezni akartam a Táncművészeti Főiskolára, Raina is eltűnt... :( ....remélem nem ezért :roll: pedig Őt sem akartam megbántani, és remélem nem is bántódott meg?! :30: ha mégis.... :oops: Lehet, rossz vicc volt?!

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 14:07 
:84:
Hát, gyerekek... Hullnak a madarak itt a topikon rendesen. Mi a fene van???
Nálam is fióka szinten.
Jó, tudtam amit tudtam és mégis összeraktam a madaraimat, hogy hátha, mégis lesz olyan fióka, ki lesz olyan kedves és túléli a párnapos kort és nem pusztul el idejekorán, no meg hogy tétlen se üljek, inkább kísérletezem velük :oops: . Hát nem sikerült most sem. Le sem merem írni a szégyenteljes állást tojó-tojás-sikeres kelés és élő fiókák arányát...
Szóval, ma reggel hatnaposan elment Ödön, és Madárka is. Aránylag szépen fejlett madárkák voltak már. És Fruzsinám egész jól belejött az etetésbe! És mégis. De nem adom fel, még azért sem!!! Mert makacs vagyok. Ha lett egy Roland, akkor még mindig kell legyen egy minimális esély más fiókának is. Jó, az is meglehet, hogy a tenyésszezon végére teljesen belepistulok ebbe a sok kisérletezésbe, de majd kipihenem jövőig és akkor újabb lendülettel, frissített állománnyal majd :roll: ...

És itt jut eszembe még egy kérdés: Létezik, hogy egy 5. éves tojóban kevésbé dolgozzanak az anyai ösztönök mint mondjuk egy fiatalabban? Mert kotolni, és a fiókákon ülni dicséretesen tudott, de etetni...hát azt eleinte nem nagyon akaródzott. Csak nagy nehezen jött rá, hogy mit akarnak a kérincsélő fejecskék...

Hogy még csillogóbb legyen a helyzetem, Ilusom szerencsésen eltörte-vagy kicsavarta a jobb lába nagyujját. Mire jöttem haza a suliból, már beszéradt rajta a seb- még jó, hogy nem lógva kaptam-, szegénynek be is volt dagadva, a karom kicsavarodva (jelzem, normális méretű!), a tollán véres nyomok is árulkodtak az eseményről. Mára már rá tud állni a lábára, de még mindig pihenő állományban van, teljes nyugalomban. Talán megmarad vagy teljesen leszérad a csonk. Nem tudom.

Egyedül Rolandom vigasztal. A leválasztás után áztatott repcét kapott nagyobb arányban a magok és lágyeleség mellett. De az áztatott fénymag is könnyen hántolódik!

No, hát így állok, fényesen...
Puszi nektek: Rongy Elek, a példakép.

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 13:13 
Neco...még nem tudod,hogy engem még késsel sem lehet megsérteni????? :61: Soha életemben nem voltam sértődős!!! még akkor sem ha valaki olyan szándékkal próbálkozott!!! nemhogy itt,nanemáááá!!!!

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 11:09 
feketemarcsi írta:
... Ezért gondoltam, hogy esetleg ugyanaz a baj.

Persze lehet más is... de szerintem az alábbi a gond.

(Nem akartalak sem Téged sem Amarylt megbántani -remélem nem is feltételezitek-, és kimondottan jó ha leírjátok mire gondoltok. Majd kijavít valaki ha szerinte hiba van valamibe, ami persze nem jelenti azt, hogy neki van igaza...-ahogy ez esetben nekem sem biztos hogy igazam van-....de szerintem ez a topic rendje, és ez így van jól!)

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 10:36 
nagygabe írta:

Bocsi :lol:

Kanári magkeveréket és gyári lágyeleséget. Eleinte egészen lapos edényben, összekeverve a kettőt. Aztán már külön normál etetőkben. Először még a lágyból ettek többet, de mostanában csak a mag fogy.
Kb. 3 hete vannak leválasztva.

Nincs semmi gáz :wink: . Valszleg azok köszöntek el, akik csak a gy.lágykaját ették. Keverj a gyári lágykajához a következő leválasztásnál áztatott repcét. (Este beáztatod, reggel átmosod, lecsorgatod a vizet és kész)
Az elején keveset csak néhány szemet, aztán egy hétre rá már a harmada ez legyen térfogatra. Tisztán a repce is legyen előttük áztatva. Ha mód van rá lapos, nagyfelületű etetőt használj az első néhány napban, essenek bele a kajába. A tisztaságra is figyelj fokozottabban az elején, ezek a balfékek minden szart összecsipegetnek.

Az a gond, hogy a balf@...bb fiókák nem jönnek rá, hogy kell lebontani a mag héját! Csak forgatják és nem bontják ki. A repce héja az áztatás során annyira felpuhul, hogy a "forgatás" során is leesik a magról. Ha ezt megszokták, később már tökösebben ráharapnak a magra, mert rájönnek, hogy van benne valami. Ekkor már megy a száraz mag is.

Én így csinálnám (csinálom), de lehet más szaki mást javasol.... :roll:

Marcsi, szerintem nem lehet fertőzés (parazita), nem menne ilyen simán a költés Gabenak, ha nyavalyás lenne a bandája...

Amaryl, a leválasztott fiókáknál én még bunyó, agresszivitás nyomát sem tapasztaltam, úgyhogy nem hiszem hogy ne jutottak volna kajához...

Különben ritka esetlen népség a kanárikölök.... :?

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 10:15 
Jó,én "könnyen" beszélek,hisz még csak 1szem leválasztott rollerem van....de csak akkor vettem ki a tojótól,mikor az megfúrta a fészket,amit amiatt raktam neki vissza,mert letojt a kalit aljába....szóval akkor elkezdte a kicsit csipkedni,de arra az már ette a magot is...és azóta is kapja a főtt tojást is,a "fűrészpor" mellé!!!meg hát őt nincs aki elverje a kajától,lehet,ők gyengébbek voltak,és az erősebbek győztek!
Viszont a tojó most csak 2 tojáson ül,mert amit a kalitka aljába tojt azt össze is törték...ami meglepett,az egyik tojás szemmel láthatóan sokkal nagyobb mint az átlag!!!!!szegényke,még jó hogy meg tudta tojni!!!!Lehet,ez meg attó volt,hogy sokáig volt mellette a fióka,és ugye jól etettem őket??? tojás is,fűrészpor is?????? :o Hááát,nem mindig könnyű okosnak lenni!!!!!!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 9:49 
neco írta:
nagygabe írta:
Sajnos mégegy elment... (és mégegy kikelt...)
Megnéztem, nagyon lefogyott. Pedig sokszor láttam az etetőnél, csipegetett. Mit lehetetett volna tenni, ha észreveszem időben?
A többivel egyelőre nincs gond, nincsenek lefogyva.

Mit kaptak enni, és mióta voltak leválasztva? :91: (harmadszor kérdem Gabe) :46: :03:

Bocsi :lol:

Kanári magkeveréket és gyári lágyeleséget. Eleinte egészen lapos edényben, összekeverve a kettőt. Aztán már külön normál etetőkben. Először még a lágyból ettek többet, de mostanában csak a mag fogy.
Kb. 3 hete vannak leválasztva.

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 9:34 
nagygabe írta:
Megnéztem, nagyon lefogyott. Pedig sokszor láttam az etetőnél, csipegetett. Mit lehetetett volna tenni, ha észreveszem időben?

Mit kaptak enni, és mióta voltak leválasztva? :91: (harmadszor kérdem Gabe) :46: :03:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 9:05 
neco írta:
neco írta:
Hány naposan választottad le őket, és mit adtál nekik enni? Elkezdtek magokat is enni, vagy csak a lágykaját voltak hajlandóak falni?
Nem voltak göthösek az elpusztult madarak?

Szeva Gabe!?

???

Nézd meg a többit is nem e kórosan soványak!!!

ne legyen már gond a többiekkel... :?

Hozzászólás 2008 ápr. 17, 4:58 
neco írta:
Hány naposan választottad le őket, és mit adtál nekik enni? Elkezdtek magokat is enni, vagy csak a lágykaját voltak hajlandóak falni?
Nem voltak göthösek az elpusztult madarak?

Szeva Gabe!?

???

Nézd meg a többit is nem e kórosan soványak!!!

ne legyen már gond a többiekkel... :?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 261  Következő