Rolcsy írta:
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy kölest szoktatok-e ültetni, és milyen fajtát érdemes? és hogy hogy kell ?
Szia!
Itt egy kis termesztéstechnológia

:
http://agrinet.gportal.hu/gindex.php?pg ... nid=142325Ha nincs traktor meg kombájn kéznél, nagyobb mennyiséget nehéz lesz előállítanod, de vethetsz valamennyit, féléretten csemegének nagyon jó. Érdemesebb ha fürtös kölest vetsz, nem bonyolult nevelni, megvenni viszont nem olcsó, ezért megéri vetni. Én április végén szoktam vetni, kb. 30 cm sortávolságra. Ezután egyelni szükséges, minél hamarabb, mert ha nagyobb korban egyelsz dől mindenfelé. Kb. 5-10 cm tőtávolságra kell ritkítani, ha sűrűn hagyod kicsi bugákat nevel. A fejlődés elején egy-kétszer meg szoktam szórni nitrogén műtrágyával, később még egyszer komplex műtrágyával. Nem árt locsolni, mikor szükséges, virágzáskor elég vízigényes. Akkor szedd le, mikor a levelei még félig zöldek de a bugák nagyjából már érettek. Ha kell még szoktam kicsit napon szárítani.

És ha a környéken sok a veréb akkor érdemes az érés beindulása előtt madárhálóval letakarni.
Nekem az idén a verebek a termés javát megdézsmálták...