Hali! Hozok kicsi nyári meleget
Így augustus végén tett Mo-i kiruccanásunk alkalmával meglátogattam Eszteró Lajost, aranykoszorús mestertenyésztőt és gyönyörűséges madarait! Egy nagyon kedves Úr fogadott, akire valahogyan rá van írva, hogy madarász

Nyugodt, figyelmes és magas fokon ért a madarak nyelvén!!! Beszélgettünk mindenről e rövid óra alatt- de azt nem kérdeztem, hogy a tenyésztők ranglétráján milyen eredményeket kell elérni, hogy valaki aranykoszorús mestertenyésztő legyen?...
A takarosan kialakított-berendezett udvar és gyönyörű kert mellett, egy terebélyes körtefa mögött található a hatalmas madárház- ahová alig vártam már, hogy belépjek… Az én kis 15 madaras röpdémhez képest ez egy madárkomplexum! Jobbra, balra folyósók, külön rekeszek, keltetőodúk, fészkek, különítő (karantén) és két nagyobb tujákkal fásított „terem” a szabadon röpködő kis egzótáknak. Első pillantásra kész útvesztő, de minden lakó pontosan tudja, hol van a szabad tér és hol van az ő külön kis fészke. A házigazda sorra mutatta be a pintyeket, szövőmadarakat, amandinákat, vidapintyeket, asztrildokat (közben ilyen morbid szakszavak is elhangzottak mint gyilkos és vágott-torkú

)- de bevallom, a zebrapinty, rizspinty, kanári, sárgahasú csicsörke és fürjön kívül más madarat nem tudnék megnevezni… Ám a tangara különleges énekével és táncával megjegyeztette magát
Miután népes csapatunk (párom, barátaink-kik elkísértek, két pici gyerek, jómagam és a házigazda) kivonult, a házba újból visszatért a rend és nyugalom. Addig a szabadon röpködő madarak próbáltak tőlünk tisztes távolságban lenni, lehetőleg magasabb ágakat elfoglalni… És én galádul visszaosontam, hogy nyugodtan élvezhessem ebben a madárparadicsomban a csicsörke különösen szép énekét, és hogy megfigyelhessem a tangara különleges produkcióját a többi kis zajos-csicsergős-csivitelős madársereg röptáncával körülvéve. Felejthetetlen élmény volt! Köszönöm!
Készítettünk pár képet is, de mivel nem vagyok szaki, ezért Lajost kérem meg szépen, hogy egészítené ki a képeket a madarak becsületes nevével.
A képfeltöltésnél kisebb gondjaim akadtak, ezért csak kis adagokban hozom őket
Előtte azonban:
Üdv.:Gabesz