Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szabó Boglárka

Hozzászólás 2013 ápr. 7, 19:05 
http://kepfeltoltes.hu/view/130407/100_ ... es.hu_.jpg

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,az első kérdésem milyen színű ez a Katalin papagáj? Érdemes lenne megtartani esetleg majd tenyésztésre befogni és milyen szint javasolnátok hozzá párnak?

Üdv Bogi

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2013 ápr. 6, 9:24 
Oké!A második képen úgy tűnt,mintha......de akkor még csak kicsik!
Még egyszer gratula!

Azért ha van valakinek csak szóljon!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 22:52 
Hali!
Nincs most eladóm,nem rég vitték el! Nincs köztük inó kicsi,de a 3.párnál még lehet!
1.kobalt X kobalt
2.zöld X szürkeszárnyú türkiz
3.szürkeszárnyú zöld X lutínó
1.2.páré a kicsik a 3.még tojáson ül

Hozzászólás 2013 ápr. 5, 11:13 
Na jól van Atilla,azért nem kellene úgy felvágni! :wink:
Úgy látom lesz inód is!Szülők milyen színűek?
Nincs egy 1-2 éves felesleges tojód?(nálam egyel több a hím mint kellene!) :lol:
Gratulálok!!!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2013 ápr. 3, 22:59 
:mrgreen:
Kép

Kép

Valódi név: Vanda

Hozzászólás 2013 ápr. 3, 12:25 
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy megy-e ki közületek valaki a monori börzére? Katalinban gondolkodom, viszont csak így vennék szívesen, ha tudnám mennyi idős, kitől van, esetleg még tudnám azt is hogy milyen színt örökít..stb... Tudtok segíteni? :)

"A madarak napról-napra énekelve ébrednek. A kisbabák minden ok nélkül nevetgélnek... Ez egy játékos világ."

Hozzászólás 2013 ápr. 3, 10:34 
Egy kupac katalin.
Kép

Hozzászólás 2013 ápr. 1, 9:39 
Minden kedves fórumozónak KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Hozzászólás 2013 ápr. 1, 9:24 
Nálam még semelyik pár nem költött,így ebből adódóan ilyen tapasztalataim nincsenek.Bár ami fellelhető szakirodalom van már átrágtam magam rajta,ill. a hozzászólásokból is rengeteget lehet okulni,de a gyakorlat még hiányzik.
Ha engem kérdezel,ha egy pár már szépen költ egy odúban biztos nem venném el tőlük azt az odút,így legalább ez a hibalehetőség ki van zárva.Az oldalára fordított hullámos odú általában jó nekik (18*18*25,sajnos ennél sokkal kisebbet is árulnak!),de ha már szerintem beletojt,akkor ezzel nem volt baj.
Van úgy,hogy az ember elkövet mindent,és mégsem úgy jön össze,ahogy szeretné.Többszöri sikertelen költés után nem szokták együtt tartani a párokat-én sajnos még idáig sem jutottam el-ezért kísérletezek még velük.
Ahogy mondod Zafirám a tied tesója,de nálam még nem produkált semmit,pedig az ő párja majdnem biztos hogy hím.
Az ünnepek előtt elutaztunk,tegnap jöttünk haza,este néztem Zuri alatt a tojásokat (azóta szépen ülik,igaz felváltva).Na meglámpáztam,csak érdekességből,és kettőben mintha lenne valami. :shock:
Nem tudom,létezne,hogy ennyivel később indul meg az élet a tojásokban?Mondjuk még a harmadik után sem kezdte meg az ülést egyből,csak amikor nektek írtam hogy nem kotlik.
Szóval furcsaságok,meglepetések vannak bőven a madarászásban!
Bogi a másik kettő fiók jól van?

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2013 márc. 24, 11:19 
Életerős kispapagájokat nem szoktak és nem is lehet elkaparni. Ordítanak és kepesztenek, ha kimozdulnak a "tutiból" a meleg mamapapagáj alól.
Ez a rejtélyes "katalin betegség" ami ellen valszeg nem lehet semmit se tenni. :( Nálam ez megy futószalagon sajna. :( A másik párom meg nem tojik úgyhogy lehet, hogy ők két pasi. :) :oops:

Hozzászólás 2013 márc. 24, 11:08 
Szia Mona!
Ha jól sejtem akkor az én madaram tesoja nálad van, 2011 juniúsában vettem madaras86-tól szürkeszárnyú türkiz akkor Jani biztos volt benne, hogy tojó azóta kiderült, hogy him. Nálam a him is ült a tojásokon.
A oduval elkaparással kapcsolatban csak ötletelek, hogy lehetne ezt ki vedeni, bár az elöző koltésnél nimfáknak való odu volt ott is volt kaparás, de addig a kicsik leg távolabbi sarokban voltak, igy nem volt ebből probléma. Most csak hullamosnak való odut tudtam venni lenyegesen kisebb méretű.Lehet ez a probléma?

Hozzászólás 2013 márc. 24, 8:45 
Köszönöm a választ!
Két éves lesz a tojó júniusban,a hím picit idősebb.A későbbi költést sikerességét nem befolyásolja,ha nincs nyugalmi időszak?(csak emiatt szerettem volna levenni az odút).
Jelenleg csíráztatott magokat,almát,zöldséget kapnak a sima magon kívül.Mivel lehet még felerősíteni?
Amúgy az normális ha a hím üli a tojásokat?

Bogesz nagyon nem értek hozzá,de ez a hungarocell felejtős.Inkább fűrészport,forgácsot rakj bele,de nem kell vastagon.Sajnos ha akarja így is el tudja kaparni a fiókákat,úgy tudom egy maréknál nem kell több bele.
Én kicsit összetörtem nekik,és keverve raktam fűrészporral.

Hozzászólás 2013 márc. 23, 18:28 
Köszi Mona, azóta a szülők két fiókát elkapartak, azóta gondolkozok rajta,hogy lehet rakok az odú aljára valamit pl hungarocellt és arra raknám a forgácsot így kevesebb lenne a forgács és nem tudnák elkaparni őket. Lehet rossz ötlet vélemények.

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2013 márc. 23, 17:13 
mona76 írta:
Nálam végül három tojás lett,első tojásrakásra,de úgy látom egyik sem véreres.Tehát ez mellé ment. :(
Jó lenne ha tudna nekem segíteni valaki abban,hogy mi a teendő ezek után.El kell venni tőle a tojásokat?
Gondolom pihentetni kell a tojót.....odút szedjem le?
Segítsetek légyszíves!

Szia Móni!
A tojásokat csak az inkubációs idő letelte után vedd el, főleg mert az első költése a madaraidnak ;) A madaraid gondolom tenyészérettek, így maradhat az odú nekik. Egy évben max. háromszor költsenek.

Hozzászólás 2013 márc. 23, 10:40 
Bogesz gratulálok!

Nálam végül három tojás lett,első tojásrakásra,de úgy látom egyik sem véreres.Tehát ez mellé ment. :(
Jó lenne ha tudna nekem segíteni valaki abban,hogy mi a teendő ezek után.El kell venni tőle a tojásokat?
Gondolom pihentetni kell a tojót.....odút szedjem le?
Segítsetek légyszíves!

Hozzászólás 2013 márc. 19, 20:07 
Sziasztok!
4 kis újabb lurkóm 5 tojásból, a legidősebb 13 napos a második második 11, harmadik 10 negyedik 9 napos.
Tudnátok segíteni, hogy a három világosabb fióka milyen színű lehet, szerintem a sötét zöld színű lesz. Az apjuk szürke szárnyú türkiz, anyuk zöld színű. Előre is köszönöm a tippeket.

Üdv Bogi

Kép Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2013 márc. 19, 22:10-kor.
Kép beágyazása a hozzászólásba

Valódi név: Reni

Hozzászólás 2013 márc. 18, 21:10 
Ha esetleg tudna nekem valaki segíteni vagy ajánlani, azt nagyon megköszönném. (Katalin érdekelne, Hajdú-Bihar megyében, tenyésztőt keresek főként, de érdekel nem tenyésztőtől is :) )

Hozzászólás 2013 márc. 18, 18:53 
Szia Reni!

Nekem van eladó Katalinom Hajdú-Biharban,de szerintem te vagy az aki lefoglalta nálam az egyiket. Hajdúnánásról írok.

Jelenleg van 4 kis fiókám, szülők nagyon szépen etetik őket, a legidősebb lassan két hetes lesz.

Hozzászólás 2013 márc. 18, 18:28 
Szia Reni!
A nemek megállapítása egy nehéz ügy,akkor a legbiztosabb,ha ahonnan veszed tenyésztő meg tudja neked mondani,hogy az öröklésmenetből fakadóan hímmel,vagy tojóval van dolgod.
Sajnos azonban ezt nem mindig lehet visszavezetni.
Van még a farok végén lévő fekete rész mértékéből való következtetés,de ez például lutinó és cremino madaraknál egyáltalán nincs,de én a többi színváltozatnál sem állítanám,hogy egyértelmű.
A tojó csontok távolságának vizsgálata lehetne még mérvadó,bár nem tudom ez mennyire egyértelmű.

Én is ezzel kínlódok már régen,és hidd el csak biztosan hím és tojó párokkal kezdj,megspórolsz magadnak pár évnyi várakozást.(Már persze ha kettesével akarod őket tartani,és nem egybe vagy 10 párt,amit nem javaslok.)
De azért okosabb véleményét is kérd ki,csak gondoltam támpontnak az én segítségem is elegendő. :D

Valódi név: Dávid

Hozzászólás 2013 márc. 18, 17:11 
Nincs valakinek Borsod megye közelében eladó Katalin pár?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  Következő