Sziasztok!
Meghalt a hullámos papagájunk. Van tippetek mi lehetett az oka? Minden ötlet,feltételezés érdekel.
Reggel csak annyi tűnt fel hogy túl nyugodt de nem nagyon foglalkoztam vele mert alaptermészete hogy kiszámíthatatlan. Gondoltam csak nyugodt napja van. Pár óra után észrevettem hogy túl sokszor megy le a kalitka aljába. Megnéztem mit csinál:előre dőlve csipegetett, a szárnyai lógtak és az egész teste mozgott ahogy a levegőt vette,farktolla a szokásosnál jobban billegett,a kloákájánál a tollak felálltak. Átettem egy kis kalitkába hogy nyugi legyen körülötte(2 nimfámmal volt egy kalitkában), megfigyeljem mert az hittem tojni akar(nagyon hormonos volt idén tavasszal és az elmúlt hetekben a viselkedése is arra utalt hogy tojni fog). Beült a kalitka sarkába és csak pihent. Kicsivel később adtam neki magot de csak pár falatot evett így benyúltam hátha kézből eszik de evés helyett belebújt a kezembe és hozzám nyomta a fejét,csőrét. Ez furcsa is volt meg nem is mert kint szeretett a kezembe bújva pihenni de kalitkában sose csinálta. Pár óra után gondoltam kiveszem de amikor megfogtam(volt hogy így vettem ki sose zavarta a fogdosás) feltűnt ismét hogy túl nyugodt,túl szelíd a megszokotthoz képest. Kicsit megvizsgáltam nincs-e rajt sérülés vagy hasonló de semmit se találtam. Párszor hangosan,sípolva vette a levegőt. Miután elengedtem egyáltalán nem akart elmenni mint máskor majd elkezdett dülöngélni és a hasára feküdni. Ilyenkor már alig tudott megállni a lábán inkább csak jobbra dőlve a hasán feküdt a tenyeremben miközben az egész madár mozgott,a farktolla erőteljesen billegett fel-le minden lélegzetvételekor. Időnként párszor megint sípolva vette a levegőt. Többször felemelte a fejét,hasát és megpróbált menni de majdnem kiesve a kezemből előrebukott ismét. A percek teltével a lábait egyre kevésbé használta,egyre kevesebbet mozgott. Egyszer elkezdett csapkodni a szárnyival de olyan erőtlen volt még az ágyra tett tenyeremből se tudott kikecmeregni. Pár perccel később hátranyújtotta a lábait ahogy repülés közben szokták majd rá pár másodpercre tátogva vette a levegőt párszor mintha fulladozna és elment.
Rá egy hónapra nem bírtuk tovább így vettünk (sajnos)kereskedésből 2 ha minden igaz hím hullámost(szerintem is és a kereskedő szerint is hímek). Szerintetek? És tényleg 6-7 hetesek?

Az előző hullámosunk félstandard volt. Ők ketten normálok és annyira picinek tűnnek hozzá képest. Nagyjából hány cm van a normálok és a félstandardok között? És ha mindkettő normál akkor a fehér tarka miért sokkal kisebb a kéknél?

Mivel ugyanattól a tenyésztőtől szerzi a kereskedő a hullámosokat lehet hogy testvérek. Abból hogy a fejükön a csíkozás eléggé egyforma lehet következtetni arra hogy tényleg testvérek(az első pillanattól kezdve jól kijönnek, vakargatják egymás fejét,a kék eteti a fehéret)?
Igaz kereskedésből valók de fiatalok, pénteken-szombaton-hétfőn kerültek a kereskedésbe és mi már hétfőn el is hoztuk őket, egészségesnek tűnnek(az ürülékük,kedvük,stb rendben van). Úgy lett volna hogy egy másik szobában lesznek 1 hónapig karanténban de a szoba lakója meggondolta magát így nem tudom hova tenni őket muszáj behoznom őket a saját szobámba a 3 másik papagájom közé. Még pár hétig nem lesznek kiengedve szóval érintkezni a többivel nem fognak(ha a többi van kint letakarom őket) még egy darabig. Lehet belőle baj?