Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Győrfi Roland

Hozzászólás 2013 szept. 30, 21:20 
Frici írta:
Szerintem kobalt egy lila faktorral.

Aha. Köszi!
Akkor talán lehet neki lila kicsik ?
És akkor a szürke madár az: szürke opalin?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 szept. 30, 19:52 
Szerintem kobalt egy lila faktorral.

Hozzászólás 2013 szept. 30, 17:39 
Rolcsy írta:
Sziasztok!

Szin meghatározást kérhetnék :) A szürke (tojó) az opalin azt már fel ismerem :)
a második képen a lilás (hím) madár a kérdéses :)

Kép

Kép

Hoztam még pár képet róluk :)

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 szept. 30, 13:46 
Szia!

Merci írta:
...Egyedül akkor élénkül fel, és csiripel, rikoltozik, ha internetes videón hullámos papagáj hangokat játszom le neki.

Azért, mert magányos. Kellene mellé egy (akár azonos nemű) társ. A hullámos hatalmas csapatokban él, szüksége van a többiek jelenlétére. Ha szomjas lesz, akkor majd inni fog, ez sem baj, az élőhelyükön is jól bírják a szárazságot. A fején tokos tollak vannak, szóval vedlik is (mivel nem kerti volierben tartott madár volt, így normális, hogy nem nagy vedlést csinál, hanem részletekben vált tollat). A viaszhártya már érdekesebb kérdés, de várjuk meg, hogy más mit mond róla.

A kalitkával nincs baj, fa ülőrudak, játékok, nincs tükör vagy csengő... szóval rendben van. Ha megszokja a helyet akkor érdemes lehet kiengedni, hogy repülni is tudjon időnként (persze ehhez a szobát madárbiztossá kell tenni a kintlét idejére).

Valódi név: Pálmai Mercédesz

Hozzászólás 2013 szept. 30, 11:08 
Szép jó napot mindenkinek!
Van egy hullámos papagájunk 16 napja, kereskedésből vettük. Azt hittem, hogy hím, de most már úgy tűnik, valószínűleg tojó, mert világoskék árnyalatú a viaszhártyája és kezd barnulni. A korát sem tudom. Az a problémám, hogy mióta itt van, nagyon mozdulatlan, nem érdeklődik semmi iránt, nem mászkál a kalitkában (50x33x70 cm). Az ülőhelyéhez közel feltettem egy etetőt normál magkeverékkel, abból eszeget, ezenkívül fürtöst eszik felakasztva és kézből is. DE: nem megy a lejjebb elhelyezett etetőkhöz, itatóhoz, nem rágcsálja a szépiát, és nem megy a kalitka aljába egyáltalán, ahova a reszelt tojást, répát leteszem. Ha az orra alá dugom tálkában a homokot, eszi, de nem megy le érte. A betűzött almaszeletet, salátát sem eszi. Mit lehet csinálni? A vizet is kínálgatom egy kis kupakban a csőre elé, nem iszik. Egyedül akkor élénkül fel, és csiripel, rikoltozik, ha internetes videón hullámos papagáj hangokat játszom le neki. Ha szól a rádió és a család beszélget, most már néha halkan csiripel magában, egy lábon is pihenget néha. Ha csak az a baj, hogy magányos, szívesen veszek neki egy párt, de előbb jó lenne tudni, nem beteg-e? Normális ez, hogy ennyire nem érdeklődik a kalitkája iránt? A viaszhártyája nem valami szép, egy szakértő szem esetleg mondana róla valamit?
Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2013 szept. 29, 10:35 
Sziasztok!

Szin meghatározást kérhetnék :) A szürke (tojó) az opalin azt már fel ismerem :)
a második képen a lilás (hím) madár a kérdéses :)

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2013 szept. 28, 10:38 
boby78 írta:
Sziasztok!A fiókák még nem bújtak ki az oduból,de az anyjuk már ül 3 tojáson.Ilyenkor kirakjátok a kicsiket,vagy meg kell várni amíg kirepülnek?

Az attól függ mekkorák a fiókák. Hulik általában elkényelmesednek és bent maradnak a tojó mellett ilyenkor, szóval ha szép fejlettek már nyugodtan szedd ki őket. Viszont ha még van hova fejlődniük hagyd bent őket.

Hozzászólás 2013 szept. 27, 22:18 
Sziasztok!A fiókák még nem bújtak ki az oduból,de az anyjuk már ül 3 tojáson.Ilyenkor kirakjátok a kicsiket,vagy meg kell várni amíg kirepülnek?

Hozzászólás 2013 szept. 23, 18:18 
Frici írta:
Rolcsy írta:
Sziasztok!!

Meg van az első hullámos tojás a kis brigádnak :) (egy albínó égszínkék párosnak van)
amit idén raktam össze igaz eddig még nem volt :)

Azt szeretném kérdezni hogy nem kezdik el ők se ülni az első tojástól mint a nimfák (2-3 tojástól) ?

És milyen színű kicsik lehetnek tőluk?

az albínónak zöldes árnyalata van ha ez számít valamit :)

Általában az elsőtől ülnek, de nem gond, ha később kezdi. A kicsik mind valamilyen kékek lesznek, esetleg albinok is.

Értem Köszi választ :)

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2013 szept. 23, 15:13 
Rolcsy írta:
Sziasztok!!

Meg van az első hullámos tojás a kis brigádnak :) (egy albínó égszínkék párosnak van)

Azt szeretném kérdezni hogy nem kezdik el ők se ülni az első tojástól mint a nimfák (2-3 tojástól) ?

Általában az elsőtől ülnek, de nem gond, ha később kezdi. A kicsik mind valamilyen kékek lesznek, esetleg albinok is.

Hozzászólás 2013 szept. 22, 21:32 
Sziasztok!!

Hozzászólás 2013 szept. 17, 9:39 
Akkor nem vedlenek nagyon, ha igazán vedlenének, akkor reggel is és este is porszívóznod kellene.

Hozzászólás 2013 szept. 17, 9:29 
Nicky30 írta:
Sziasztok!
A két hullámos papagájom iszonyatosan vedlik.. Igaz,hogy panel lakásban élünk,ahol most is 21 fok van. Szerintetek ez mitől lehet? Két naponta porszívózok emiatt.

Az első probléma az volt,hogy szerintem nem jártál utána,hogy mi jár egy hullámos papagáj befogadásával.
Ez természetes. ...és még fogsz jó néhányszor porszivózni.
Ilyenkor vitamin dús kaját kell adni,de vannak külön vitaminok,csak a vedlésre is!

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2013 szept. 17, 7:50 
Sziasztok!
A két hullámos papagájom iszonyatosan vedlik.. Igaz,hogy panel lakásban élünk,ahol most is 21 fok van. Szerintetek ez mitől lehet? Két naponta porszívózok emiatt.

Valódi név: Orsolya

Hozzászólás 2013 szept. 7, 19:10 
Sziasztok!
Komoly gondban vagyok. A helyzet a következő. A hullámosaim párosodtak, minden rendben ment, a him etette, énekelt neki, puszilgatta, vakargatta, a nőstény már a második tojástól szépen ült, egészen az ötödik utánig. Az ötödik után is párosodtak, és a hatodik tojás előtti nap egyszerűen megvadult a nőstény. A him nem tett semmi szokatlant. A nőstény egyszerűen nekiesett, csipte-vágta. Gurultak a ketrec alján. A him menekült, a nőstény üldözte. A him lába úgy tűnik el is tört, mert azóta nem tud ráállni, csak lógatja. Ki kellett venni, mert agyonverte volna. Közben meglett a hatodik tojás, ült is rendesen, csak enni járt ki rendszeresen. Vártam 2 napot, gondoltam megnyugszik. Egymással szembeni ketrecben voltak, hogy láthassák egymást. Úgy tűnt a nőstény kezdi hiányolni a himet, ezért visszatettem. Kezdődött az ádáz üldözés újra. Szabályosan levadászta, megint nagyon elverte. Ki kellett vennem, mert már védekezni sem birt szegény. Alig él a him. A nősténynek semmi baja, üli továbbra is a tojásokat. Pénteken kellene, hogy induljon a kelés. Ha visszateszem, megöli a himet. Mit tegyek? Fel tudja nevelni egyedül is a kicsiket? Légyszi, adjatok nekem valami tanácsot! Előre is köszi!

Hozzászólás 2013 aug. 7, 13:06 
Sziasztok!
Meghalt a hullámos papagájunk. Van tippetek mi lehetett az oka? Minden ötlet,feltételezés érdekel.
Reggel csak annyi tűnt fel hogy túl nyugodt de nem nagyon foglalkoztam vele mert alaptermészete hogy kiszámíthatatlan. Gondoltam csak nyugodt napja van. Pár óra után észrevettem hogy túl sokszor megy le a kalitka aljába. Megnéztem mit csinál:előre dőlve csipegetett, a szárnyai lógtak és az egész teste mozgott ahogy a levegőt vette,farktolla a szokásosnál jobban billegett,a kloákájánál a tollak felálltak. Átettem egy kis kalitkába hogy nyugi legyen körülötte(2 nimfámmal volt egy kalitkában), megfigyeljem mert az hittem tojni akar(nagyon hormonos volt idén tavasszal és az elmúlt hetekben a viselkedése is arra utalt hogy tojni fog). Beült a kalitka sarkába és csak pihent. Kicsivel később adtam neki magot de csak pár falatot evett így benyúltam hátha kézből eszik de evés helyett belebújt a kezembe és hozzám nyomta a fejét,csőrét. Ez furcsa is volt meg nem is mert kint szeretett a kezembe bújva pihenni de kalitkában sose csinálta. Pár óra után gondoltam kiveszem de amikor megfogtam(volt hogy így vettem ki sose zavarta a fogdosás) feltűnt ismét hogy túl nyugodt,túl szelíd a megszokotthoz képest. Kicsit megvizsgáltam nincs-e rajt sérülés vagy hasonló de semmit se találtam. Párszor hangosan,sípolva vette a levegőt. Miután elengedtem egyáltalán nem akart elmenni mint máskor majd elkezdett dülöngélni és a hasára feküdni. Ilyenkor már alig tudott megállni a lábán inkább csak jobbra dőlve a hasán feküdt a tenyeremben miközben az egész madár mozgott,a farktolla erőteljesen billegett fel-le minden lélegzetvételekor. Időnként párszor megint sípolva vette a levegőt. Többször felemelte a fejét,hasát és megpróbált menni de majdnem kiesve a kezemből előrebukott ismét. A percek teltével a lábait egyre kevésbé használta,egyre kevesebbet mozgott. Egyszer elkezdett csapkodni a szárnyival de olyan erőtlen volt még az ágyra tett tenyeremből se tudott kikecmeregni. Pár perccel később hátranyújtotta a lábait ahogy repülés közben szokták majd rá pár másodpercre tátogva vette a levegőt párszor mintha fulladozna és elment.

Rá egy hónapra nem bírtuk tovább így vettünk (sajnos)kereskedésből 2 ha minden igaz hím hullámost(szerintem is és a kereskedő szerint is hímek). Szerintetek? És tényleg 6-7 hetesek?
Kép
Kép

Az előző hullámosunk félstandard volt. Ők ketten normálok és annyira picinek tűnnek hozzá képest. Nagyjából hány cm van a normálok és a félstandardok között? És ha mindkettő normál akkor a fehér tarka miért sokkal kisebb a kéknél?
Kép
Kép

Mivel ugyanattól a tenyésztőtől szerzi a kereskedő a hullámosokat lehet hogy testvérek. Abból hogy a fejükön a csíkozás eléggé egyforma lehet következtetni arra hogy tényleg testvérek(az első pillanattól kezdve jól kijönnek, vakargatják egymás fejét,a kék eteti a fehéret)?

Igaz kereskedésből valók de fiatalok, pénteken-szombaton-hétfőn kerültek a kereskedésbe és mi már hétfőn el is hoztuk őket, egészségesnek tűnnek(az ürülékük,kedvük,stb rendben van). Úgy lett volna hogy egy másik szobában lesznek 1 hónapig karanténban de a szoba lakója meggondolta magát így nem tudom hova tenni őket muszáj behoznom őket a saját szobámba a 3 másik papagájom közé. Még pár hétig nem lesznek kiengedve szóval érintkezni a többivel nem fognak(ha a többi van kint letakarom őket) még egy darabig. Lehet belőle baj?

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 aug. 4, 14:56 
A standard és nem standard madarak párosításából lesznek a félstandardok....
Kép alapján már meg lehet mondani, hogy melyik milyen... :D

Hozzászólás 2013 aug. 4, 12:41 
Igen, az igazi standard jóval nagyobb a hagyományosnál. De keverednek ezek mint a tyúkok. :) Egy képről amin egyetlen madár van, laikusként nem lehet megmondani hogy milyen, de ha két féle egymás mellett van, akkor már szembetűnő.
Az enyém sem ez az igazi standard, hanem olyan köztes megoldás. :)
Színből én hagyományosnak hívom ezeket a zöld-sárgákat, amit Cingi is mutatott.

Valódi név: Ákos

Hozzászólás 2013 aug. 4, 12:25 
Cingiii írta:
Szia.
A standard kb. 2szer akkora mint a normál hullámos. Határozott, "búbos" feje van, s erőteljes gyöngysora.
Csatolok egy képet. Ő egy standard tojó (eladó).
Kép

Értem,köszönöm :D Akkor hogy lehet,hogy standard x nem standard párosításból standard és normál madarak születnek? Nem pedig köztes? Illetve az is bezavart nálam,hogy hdekakas a standard papagájokról csak annyit írt,hogy standard(színt nem),a normál hullámosokról pedig a színüket is leírta. Hirtelen azt hittem,hogy van köze a színekhez is.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2013 aug. 4, 11:34 
Szia.
A standard kb. 2szer akkora mint a normál hullámos. Határozott, "búbos" feje van, s erőteljes gyöngysora.
Csatolok egy képet. Ő egy standard tojó (eladó).
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 422  Következő