Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával







Hozzászólás a témához  [ 72 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 30, 11:29
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2017 feb. 1, 19:55 
Sajnálom nem vettem észre. Felőlem nyugodtan átteheted.


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2017 feb. 1, 17:00 
Ha nem gond, akkor kicsit később ezt a beszélgetést áttenném a Kötetlen beszélgetések közé, mert igazából sok köze nincs a hullámos papagájhoz.
(Ha van jobb ötlet a téma helyére, jelezzétek ;-))

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 30, 11:29
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2017 feb. 1, 16:30 
Köszi a választ !

A kecske papagáj lehet ,hogy egy kicsit nagy.És még érdekelne ,hogy mi a véleményed a fűpapagájról ,hogy mennyire hangos ,milyen játékos stb.


 
Offline
Csatlakozott: 2008 jún. 19, 17:01
Hozzászólások: 249
   
Hozzászólás 2017 feb. 1, 12:26 
Üdv. mindenkinek!
A kérdésben szereplő árfekvésen belül igyekeztem több fajra javaslatot tenni. Persze a kínálat sok estben aránytalanul torzít, így nem kell kapkodni. Nem tudom, hogy a madár kertesházban, vagy emeletesben kap otthont, így igyekeztem a szerényebb hangúakat ajánlani. A "BARÁT" bármennyíre kedves, lakásban nem csupán a szomszédok, de még a tulaj is falra mászhat tőle. Ezért nem is ajánlom! A legcsendesebbek az énekes és a fűpapagályok. A legszebb a vörösbegyű. A KECSKE papagáj nem rikácsol, csupán jó hangulatában mekeg. Erről kapta a nevét is. Ne legyen félrevezető ezért elmondom, hogy sokan nem különböztetik meg az UGRÁLÓTÓL. Nagyon közeli faj, egymással is kereszteződnek, az utódok termékenyek. Alakra formára hasonlóak, csupán a fejen lévő csík-arc eltérő. Teljesen hasonló a tartásuk-tenyésztésük is, ezért mind a kettőt választhatod. Netalántán, ha párt szeretnél, akkor tudd, hogy a tojók kisebbek jóval a hímtől. Pár esetén, ha egészségesek, fel kell készülni a szaporulat elhelyezésére is. Hozzám egy alkalommal került ilyen pár és a következő évre, már nem tudtam hová tegyem a szaporulatot. Nem győztem elajándékozni őket. Egy fészekaljban nem ritkán 6-7 fióka volt, ami az eltérő kelés ellenére mind felnőtt. Olyanok voltak a fészekben /odúban/, mint az orgonasíp. A legnagyobb tollasodott, a legkisebb akkor kelt ki. Etetésük rendkívűl egyszerű. Nem igényel nagypapagáj keveréket. Kölesek, kevés napraforgó, zab, ezt kiegészíthetjük reszelt répával főtt tojással, főtt morzsolt kukoricával, gyümölccsel, ami van stb. A vizet viszont imádja! Ez lehet kellemetlen, mivel állandóan fürdene. A fürdését viszont lehet irányítani szabályozni, egy fürdető tállal, ami három irányból magasan zárt oldalú. Gyógyszerezni, vitaminozni nem kell, max féreg illetve a paraziták ellen védeni-ellenőrizve nem árt. A kalit minél nagyobb, annál jobb. Nem kell feltétlenül üzletben vásárolni. Egy kis barkácsolással használt szekrényből könnyen készíthetünk egy szép lakáshoz illő madárvitrint. A kertben legjobb a volier. Egy pár kecskének már egy köbméteres kis volier elég, lakásban arányosan fekve ennek a fele. Ezt csupán azért írom, mert nem igazán a madár a drága, hanem a hozzávaló gyári felszerelés! Persze tudom,hogy ma már nem divat a barkácsolás és sokan hozzáfogni sem mernek, de nem mindenkinek van kalitra-röpdére 50-100 ezer forintja, vagy több. Tehát érdemes megkísérelni, ha kell idősebbek segítségével a házi madárotthon készítését. Még egy a kecskéről, hogy szeret kapirgálni. Ezért a kalit alsó pereme legyen magasított, az almozáshoz nagyszerű a mosott kavics, illetve a macskaalom! Ez még a szagot is elnyomja, a tisztítás könnyű.
Üdv. LA.


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 30, 11:29
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2017 jan. 31, 17:46 
Köszönöm a gyors választ!

Az lenne még a kérdésem ,hogy a kecske papagáj milyen hangos ? Gondolkodtam még a barát papagájon csak az a baj vele ,hogy azt írták elég hangos de nem tudom ,hogy ez mit takar.

Válaszokat előre is köszönöm!


 
Offline
Csatlakozott: 2008 jún. 19, 17:01
Hozzászólások: 249
   
Hozzászólás 2017 jan. 31, 12:43 
Szia mindenkinek!
Pepe kézi nevelésének gondjairól más hasonló esetben többen is válaszoltak. Én személy szerint ellene vagyok minden kézi nevelésnek, így nem is okoskokom. A leírt jelenség nem ritka. Remélem, kérdésed óta madarad megúszta a betegséget. Minden bizonnyal a begyben felgyülemlett táp savanyodása "romlása" okozta a gondot. Ismétlem ilyen esetben többen ajánlottak terápiát. Én egy egyszerű megoldást láttam "őslakos" befogóknál, amit kényszerből én is kipróbáltam. Nevezhetjük "hánytatásnak", ami abból állt, hogy kirázták, kinyomták a madár begytartalmát. A többi ezt követi.

A szenegál papagáj ma sem tartozik, de régebben sem tartozott az olcsóbb fajok közé. Ma hazánkban sajnos más fajok is aránytalanul megdrágultak. A nevezett árfekvésben nehéz "laposfarkút" találni. Tapasztalatszerzésre más is megfelelő lehet: normál énekes, bourk /rózsáshasú/, katalin, sokszínű, vörösbegyű, stanly, rozella normál változata stb. Külön figyelemre méltó a kecskepapagáj. Ez még alakra is egy kicsit emlékeztethet a későbbi vagyott fajra. Nagy bohócok, könnyű a tartásuk, tenyésztésük. A normál zöld színűt nem hiszem, hogy drágán árulják, de más változat is ismert.

Nyaraltatásnál sok madártartónak gondot jelent kedvencének elhelyezése. Egy hullámos talán még a szomszédnak sem okozhat túl sok kellemetlenséget. Két-három nap estén egyszerű a helyzet. Elvenni minden felesleget a kalitból. Viz az önitatóban legyen, ezt nem tudja bepiszkítani, de a hullámos víz nélkül is vígan elvan. Eleséggel viszont egy nagyobb tálat tele kell önteni. Semmi lágyeleség, csupán magkeverék. Erre bedobható egy letisztított sárgarépa vagy almaszelet. Hosszabb kirándulásnál már jól jöhet a szomszéd, vagy rokon. Azok a jobbak, akikre a virágok öntözését is rábízhatjuk. Így a madár is maradhat otthon. Etetéshez a hasonló elöbbi megoldást kell alkalmazni. Ez egyszerű és csupán 3-4 naponként kell megismételni. Jó ha néhány sorban ezt ÍRÁSBAN IS rögzítjük, a felkért személy felé. A táplálékot ennek megfelelően előre kidobozolhatjuk. Semmi takarítás, nehogy reptetés legyen. Szóval nem hiszem, hogy bérbe kellene segítőnek átadni kedvencünket. Gondolom végső estben található a közelben olyan madarász, aki átmenetileg átvállal ilyen csekélységet! Nálam ez volt mindenkor a természetes, és remélem másoknál is. Üdv. LA.


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 30, 11:29
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2017 jan. 30, 13:14 
Üdv mindenkinek!

Én még új vagyok és az a kérdésem lenne ,hogy van-e olyan fajta papagáj ami hasonlít a szenegáli papagájhoz kinézetében és viselkedésében és az ára max.15 ezer ft . Mivel ez lesz majd az első papagájom ezért nem szeretnék olyan értékes fajt mint a szenegáli.

A válaszokat előre is köszönöm!


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 18, 16:04
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2017 jan. 18, 16:31 
Üdv Mindenkinek. Kérdésem az lenne hogy már 5 napja nevelek egy kicsi Agapornis bébit.
12 napos a pici. 5 napig semmi gond nem volt 2-3 óránként etettem A21 es nevelő táppal de sajna most olyan jelenséget vettem észre hogy már 2 szer hányt a pici meg fel is van állandóan fújódva a begye mint ha sok levegőt venne. Mi lehet a probléma mit nem csinálok jól. a tápszert megfelelő 40 celzius fokon adom a picinek illetve ő maga is meleg 35 fokos inkubátorban van. de sokat piheg azt észrevettem.
Mielőbbi válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Péter.


 
Offline
Csatlakozott: 2012 aug. 21, 11:57
Hozzászólások: 45
Valódi név: Klári
   
Hozzászólás 2016 ápr. 20, 10:32 
Sziasztok!

Tud valaki olyan lehetőségről, hogy valaki (bérbe) vállal hullámos papagáj vigyázást, amíg a gazdi nyaral?
Engem ez Bp-en és közeli környékén érdekelne.

Köszönettel:
Klári


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2013 nov. 26, 12:09 
domy írta:
Késő este mentem arra ránéztem és csak piszkálja a lábát,mi történhetett vele vagy mit tegyünk ?

Szerintem ez már túlmutat azon, hogy távolról segíthessünk rajta. Meg kellene vizsgálnia egy orvosnak sürgősen!

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 feb. 24, 22:46
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Debrecen
Valódi név: Bántó Arnold
   
Hozzászólás 2013 nov. 26, 2:10 
Nagyon szépen köszönjük a segítséget.Vigyáztunk rá nagyon 3-4 nap után kezdet jobban lenni,5ik nap reggelre elpusztulva volt a kalitka alján :(.

De most egy másik papagájal lett gondunk, ma délután a Rozella papagájom lerágta két első lábúját :( ,semmi gond nem volt eddig,egyedül volt nagy helyben,párt akartunk neki szerezni.
Ma kifogtam kis ideig,letakartuk és letakarítottam a lábát,Már nem vérzet,vissza engedtem.
Késő este mentem arra ránéztem és csak piszkálja a lábát,mi történhetett vele vagy mit tegyünk ?


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2011 feb. 9, 20:42
Hozzászólások: 106
Tartózkodási hely: Győr
   
Hozzászólás 2013 nov. 14, 18:56 
domy írta:
makeszfiu írta:
stabil 30 fok, kamillatea, mák a kajájába.



Köszönjük.


Hozzátennénk: letakarni a kalitkát, és a takaró alá betenni (kalitkán kívülre) egy edényt, amiben gőzölgő kamillatea + só van (=inhalálás). Ha kihűlt cserélni, felmelegíteni a vizet. 2-3 napon keresztül. A tartósan 30 fok nagyon fontos. Esetleg infralámpa is bevethető!
Reméljük meggyógyul a kismadár, jobbulást kívánunk neki.


 
Offline
Csatlakozott: 2010 jún. 22, 21:30
Hozzászólások: 1880
Tartózkodási hely: Göd
Valódi név: Czingiszer Tamás
   
Hozzászólás 2013 nov. 14, 11:29 
Azt azért hozzátenném, ne számíts sok jóra...
De reméljük a legjobbakat!

_________________
Czingiszer Tomi
H16 075


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 feb. 24, 22:46
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Debrecen
Valódi név: Bántó Arnold
   
Hozzászólás 2013 nov. 13, 22:57 
makeszfiu írta:
stabil 30 fok, kamillatea, mák a kajájába.



Köszönjük.


 
Offline
Csatlakozott: 2012 okt. 31, 22:45
Hozzászólások: 54
   
Hozzászólás 2013 nov. 13, 22:42 
stabil 30 fok, kamillatea, mák a kajájába.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 feb. 24, 22:46
Hozzászólások: 18
Tartózkodási hely: Debrecen
Valódi név: Bántó Arnold
   
Hozzászólás 2013 nov. 13, 22:37 
Sziasztok.

Van egy kis fiatal hullámos papagájunk,kint volt madárházba,megy a hasa pár napja és nagyon betegnek tűnik,enni eszik.
Bevittük a meleg lakásba,s mintha ma rosszabb lenne,reszket,tüsszög, ma kétszer is lefeküdt a kalitka aljára és azt hittük elpusztul,a párom kivette és betakargatta,gondoltuk fázik mivel mintha nem lett volna elég meleg a teste.

Mit tegyük? tudnátok valami tippet ?


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 feb. 9, 11:15
Hozzászólások: 62
Valódi név: Fogarasi Zoltán
   
Hozzászólás 2013 okt. 12, 10:17 
Köszönöm, közben javult a helyzet.
A kicsit eteti a tojó, közben tegnap kikelt a második is, úgy tűnik az is rendben van.
Adtam nekik bolti lágyeleséget és fürtös kölest, lehet hogy ez segített...
A hímet napközben hosszabb időszakokra kizárjuk a kalitkából, a tetején van egy papijátszótér, ott jól elvan.


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2013 okt. 11, 13:45 
fogi írta:
Mit tanácsoltok? Megszakad a szívünk, ha kicsit éhen halnak...

Az a baj, hogy nemigen lehet mást tanácsolni, mint a szétválasztást. Rengeteg oka lehet annak ami most történik, beleértve a genetikai okokat is, a kis helyet, a (talán) nem megfelelő táplálást, stb. De az egyetlen amit ilyenkor lehet tenni, hogy szétválasztani a szülőket. Azt, hogy melyik madár maradjon a kicsivel azt meg kell figyelni (amelyik eteti).

Ha erre nincs lehetőség vagy egyik sem etet, akkor sok mindent már nem lehet tenni (lehetőség lenne még a teljes kézzel nevelés, de egy ilyen pici és fiatal madár esetében komoly gyakorlat és tapasztalat kellene hozzá).

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 feb. 9, 11:15
Hozzászólások: 62
Valódi név: Fogarasi Zoltán
   
Hozzászólás 2013 okt. 11, 12:01 
Sziasztok!

Van egy huli párunk, a szülők. Előző/első fészekaljból megmaradt egy albínó, kézzel neveltük, nagyon kedves, kezes. (A szülőket kereskedésből vettük, őket nem sikerült annyira megszelidíteni.) Amikor az albínó született, 5 tojásból kettő kelt ki, az albínó, meg egy másik, aki az első napokban éhenhalt, mert nem etették vagy nem tudott enni, ezt nem tudjuk, csak azt láttuk, hogy alig van a begyében valami.
Az albínó felcseperedett (most 7 hónapos), éltek szépen hárman a kalitkába.
Ismerősünk nagyon szeretne egy kézzel nevelt hullámost. Gondoltuk feltesszük az odut,kapnak lágyeleséget és ha összejön nevelünk neki is egyet. Lett 6 tojás, ebből 3 volt megtermékenyítve, egyik kikelt tegnap, a másik kettő várhatóan holnap és három nap múlva kel ki.

Csakhogy a kicsinek üres a begye, mintha ezt sem etetnék, sőt pár nap óta a hím bántja a tojót, nem engedi ki az oduból, ha sikerül kijutnia nem engedi be, néha kicsit megtépi, most is sebes a csőre feletti rész.

Kérdéseim: Miért bántja a hím a tojót? Miért nem etetik a kicsit?

Az albínó jóban van a szüleivel, nem bánt senkit és őt sem bántják. Amikor a tesóját nem etették, ő is pár napos volt, ezért gondolom nem lehet oka a problémának.
Nagyon elkülöníteni nem tudjuk, mert nincs másik kapitkánk és nagyon tenni sem tudnánk hova. Most azt találtam ki, hogy napközben hosszabb időszakokra kiveszem a hímet a kalitkából, hogy tudjon a tojó rendesen enni, hátha ezen múlik...

Mit tanácsoltok? Megszakad a szívünk, ha kicsit éhen halnak...


 
Offline
Csatlakozott: 2013 máj. 2, 19:00
Hozzászólások: 66
Valódi név: csabi
   
Hozzászólás 2013 szept. 4, 9:07 
Valaki megtudná mondani a kis fehérnek a nemét?
Kép

Kép


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 72 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 20:57
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO