Hali!
Komolyan mondom minél nagyobb annál jobb!
Amit a lakás megenged.
Látom a madaraimnál, hogy a kis kb. 3,6 m3 (tehát köbméteres! )
helyükön mennyire szánalmasan viselkednek a kinti röpdékhez képest amik 12-20 m3 –esek.Zongorázni lehet a különbséget.
Na most a Te kalitkád még fél köbméteres sincs, ami már úgy ahogy elég….Persze számomra ez is kicsi de pár millióan tartják így a madaraikat, sőt még kisebbe is, ami ugyan nem helyes de sokan ezt jónak illetve elégnek tartják.
A madár viselkedése igazán csak röpdében és CSAK NAGY RÖPDÉBEN mutatkozik meg ami aránylag természethűen van berendezve.Ahol be van rakva 2-3 vízszintes ülőrúd az egy nagy lófütty...
Tudom, hogy lakásban nincs erre mód Nálad, de azért igyekezz nagy helyet biztosítani neki/nekik.
Megfigyeltem, hogy ha valaki bármilyen állatot akar az mindig azt kérdezi, hogy (mint egy önigazolást keresve), hogy "Ugye ez a kalitka, terrárium, akvárium, kennel stb elég-e " holott Önmaga is tudja szíve mélyén, hogy nagyon kevés és ebben nem illik állatot tartani, de mindenáron azt akarja.
Az állatok szempontja másodlagosak.....
De ezt ne vedd magadra mert látom, hogy jobbat akarsz, csak úgy zsörtölődtem magamban.

Egyébként készíts madárvitrint, ezredannyi kosz lesz, és olcsóbb mint egy nagy kalitka.Nálam bevált ebből a szempontból és van is eladó..

Természetesen én is azonnal engedném ki a szabadba, de hát nem lehet...
Miután barkácsolós hajlamú vagyok, most nézegetem a dróthálókat, lehet hogy inkább készítek egyet.