Es meg mindig a legfrissebb szerzemenyeimrol egy kerdes.
Regi vagyam duplan teljesult, mikor a zold pettyesasztrildok mellett 4 ketszinu szarkapintyet is magamhoz vehettem.
Torzsalakjuk szerintem a legszebb pintyek egyike - egyelore szinten csak egy netrol valo keppel, illusztraciokent:
Csatolmány:
FB_IMG_1443614622645.jpg [ 9.16 KiB | Megtekintve 4578 alkalommal. ]
Importoruk allitotta, hogy 75%-os biztonsaggal tud parokat adni, de az en szememben tok egyformak!
Korabban mar olvastam, hogy a szarkapintyek tobbnyire nem tartoznak a legbekesebb szovopintyek koze, am ez fajonkent valtozo... Csak hat pont errol a fajrol, plane a torzsalakrol, teljesen ellentmodasos leirasokat talaltam egyik konyv szerint veszekedosek, tobb par nem lehet meg egyutt, masik szerintvtarsasagkedveloek, tobbet tartsunk egyutt!
Az importoruk szerint bekesek...
Na, hazahozva osszetettem negyuket 2 naluk nagyobb fiatal feherkoronas apacaval, remelve hogy az a mindenevo faj jo peldat mutat ezeknek is.
Nemsokara feltunt, hogy az apacak kerulik a szarkakat, akik neha szarnyuk felemelesevel es egy-egy odakopintassal uztek odebb oket pl a kajatol, de komolyabb zaklatast nem lattam.
Ma reggel azonban az egyik peldany kegyetlenul uldozte 3 fajtarsa egyiket, mig a masik kettore ugyet sem vetett.
Jol kovetkeztethetek, hogy az uldozo es az uldozott 2 him, a figyelmen kivul hagyottak pedig tojok?
Mindenesetre kulonvalasztottam a ket "part".
Viszont en ezeket is tarsas madarszobamba szantam.
Ott olyan apro es bekes fajokkal kene egyutt elniuk, mint az apacaasztrild, a furjasztrild es a tigrispinty.
Felejtsem is mar el a dolgot, vagy nagyobb helyen beken hagyjak a tobbi madarat?
Esetleg ott mindket par meg lehet egyutt is?