Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával






Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Csatlakozott: 2008 aug. 30, 19:42
Hozzászólások: 188
Tartózkodási hely: Magyarország
   
Hozzászólás 2019 jún. 19, 13:31 
Elképesztő dolgokat olvasok itt a zebrapintyről,sajnos nem vagytok képben a mutációkban és a színekben,először is a színek a zebrapinty két féle színben létezik szürkében és barnában a szürke madárban fekete eu melanin van míg a barnában barna barna eu melanin és feó melanin található. A szürkének és a barnának van egy sorozata a szürkének villágoshátú szürke ,márvány szürke .A barnának barna villágoshátú és barna márvány és barna izabell, Amikor piros vagy másnéven narancs mellűről beszélünk az egy mutácíó a szürke fekete mellű fekete szakálas /vagy fekete arcú madár/ nál a fekete eu melanin át alakul barna eu melaninná és feó melaninná vagyis vörös vagy másképpen narancs mellűvé alakul a hígitás következtében.ez létezik szürkében és barnában valamint izabellában is. a hígitástól függően.de vissza is forditható ha szürke fekete eu melanint viszünk bele. Akkor fekete madár lehet belőle újból . tisztelettel Pákozdi károly


 
Offline
Csatlakozott: 2016 márc. 24, 21:14
Hozzászólások: 28
   
Hozzászólás 2016 szept. 9, 20:23 
Pintyeink:

phpBB [video]


 
Offline
Csatlakozott: 2016 ápr. 28, 10:23
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2016 jún. 13, 8:04 
Persze, még megvárom mi lesz a maradék tojással, de utána elveszem a fészket. Úgy is megterhelő neki egyébként, ha csak egyetlen fiókát neveltek fel?


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 nov. 29, 7:40
Hozzászólások: 516
Tartózkodási hely: Indonézia
   
Hozzászólás 2016 jún. 13, 1:31 
Ha jol ertem ez iden mar legalabb a 4. feszekaljuk volt, akkor pedig tovabbi kiserletezes helyett talan jobb lenne mar inkabb elvenni az odut es pihentetni a tojot.


 
Offline
Csatlakozott: 2016 ápr. 28, 10:23
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2016 jún. 12, 22:47 
Szia,
köszönöm a válaszokat!
mivel hiába tettem be a madzagokat, tovább kergette a tojó a kicsit, végül szétválasztottam őket, a hím ment a fiókával. Azóta kikelt 3 kismadár a 7-ből, mindhárom elpusztult, a ketrec aljába volt kidobva. Ezért visszatettem a hímet, hátha csak az képes fiókát nevelni. Remélem elég önálló a fióka, eddig simán kérte a táplálékot az apjától, ő etette, most egyedül maradt. kb 38 napos.
Igyekeztem úgy csinálni a csíráztatást, ahogy mondtad, egy napig áztattam, utána csíráztattam. De lehetséges, hogy egy nap csíráztatás után csak épphogy kibújik egy icipici csíra a magból? kb fél mm. Ennyi elég, így adjam nekik?
A lágyeleség állaga kb olyan volt, mint a nedves homoké amikor gombócba gyúrom. Így jó?
Köszi
Kata


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2016 jún. 6, 10:08 
Szia,

Sajnos elég gyakran előfordul, hogy még nem önálló fiókánál újabb költésbe kezdenek, sőt, van amikor a még ki sem repült fióka mellé tojnak tojásokat. Ezt megelőzendően célszerű kirepülés után elvenni az odút.
Most a tojó fészekanyagot szed magának, ezt tudod csillapítani ha kötözöl be a rácsra kb 3-5 cm hosszú fehér madzagot. Remélhetőleg azt ráncigálva levezeti a tojó az extra energiáját.
Általában 30 napos korban már önállóak a fiókák, illetve elég erősek ahhoz hogy feltörjék a magokat. Az önállósodásukat elő tudod segíteni fürtös kölessel, de jó lenne ha ennék a csíráztatott magot és a lágyeleséget is. (nem értem miért nem eszik ezeket, úgy csináltad ahogy írtam?)
Számold ki mikorra esik a kelési idő az új fiókáknál, illetve addig le tudod e választani a már kirepültet. Ha nem, akkor ajánlatos inkább megszakítani az új költést, mert további gondok lesznek. Ehhez nem kel extra dolog, távolítsd el az odút, de madzagot azért rakj fel.

Csaba


 
Offline
Csatlakozott: 2016 ápr. 28, 10:23
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2016 jún. 6, 7:23 
Kedves Csaba, újra segítséget kérek: a legutóbbi fészekaljból egy fiókát felneveltek a szülei (de a lágyeleséget nem fogadták el egyáltalán, sőt a csíráztatott magból se kértek), 10 napja ki is repült a fészekből. Csak az apa etet, nem tudom a fészekben hogy volt, ott nem látszott.
A tojó a kirepülést követően rögtön másnap elkezdett tojni, azóta 7 tojáson ül. Nagyon megörültünk neki, de sajnos egyre durvábban kergeti és tépi az egy szem fiókáját. Kb egy hét óta bántja, a hátán a két szárny között hiányzik a tolla szegénynek. Vártam, hogy lecsillapodjon, de már a párját is megkergeti és őt is tépkedi. Máskor meg hármasban üldögélnek békésen a fészekben... A fióka szerintem még egyáltalán nem eszik egyedül, az apjától kéri állandóan a kaját, ezért leválasztani nem tudom.
Mit tanácsolsz, vegyem el a fészket? Ha igen, akkor csak leakasztom és kész, vagy kell vmi folyamat, hogy ne zakkanjon meg? Van még esély, hogy lenyugodjon?


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2016 máj. 9, 10:49 
A gyári nevelő eleségre előbb rá kel szoktatni őket, ha nem ismerik nem is várható el tőlük hogy elkezdenek vele nevelni.
Próbálkozz most a hagyományos főt tojás-sárgarépa-háztartási keksz keverékkel: tojás főzd fel, majd reszeld le (héjastul mehet), reszelj hozzá egy közepes méretű sárgarépát és adj hozzá annyi darált háztartási kekszet hogy ne legye se túl száraz, se túl nedves. (ne álljon össze keverék de még könnyen szétmorzsolható legyen).
E mellet csíráztatott magot kínálj fel neki, megfelelő a száraz magkeverék csíráztatása is most próbaként: alapos átmosás után egy napot áztasd vízben, majd ismét alapos átmosás után egy napot hagyd csírázni zárt edényben.


 
Offline
Csatlakozott: 2016 ápr. 28, 10:23
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2016 máj. 6, 12:31 
Szia,
nagyon köszönöm a válaszodat, valószínűleg a kotlásra szerette volna rávenni, mert mindig arra kergette. Pár napja abbahagyták már a veszekedést, ma kikeltek egyébként a tojások.

Megint úgy látom, hogy nem etetik a kicsiket. Milyen nevelőeleséggel kínáljam őket? Sajnos sosem fogadták el a lágy eleséget, amit porból lehet kikeverni (Panzi), már sokszor próbáltam adni nekik, meg se kóstolják, csak bizalmatlanul pislognak rá. Zöldeleséget esznek (paprikacsuma, uborka, retek, saláta, tyúkhúr), de pl tojást sem, akárhogy pépesítem. A tojó fehéres-világosszürke, a hím narancssárga pofafoltos, sötétszürke hátú.

Kata


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2016 máj. 2, 9:53 
Szia,

a tenyésztők nem szokták kiengedni őket repkedni, mert röpdékben tartják a madarakat, általában több fajtársukkal együtt ahol a repkedési lehetőségük megvan és a szociális igényeiket is ki tudják elégíteni. Költési időszakban vannak kisebb költő kalitkában.

A verekedésnek több oka is lehet így látatlanba nagyon nehéz megmondani épp mi baja van a tojónak. Lehet fészekanyagot akar szedni a hímből (tollát tépi) vagy épp be akarja zavarni a fészekbe hogy Ő is vegye ki a részét a kotlásból :)
Az előbbire megoldás a fehér rövid madzag darabok rákötése a rácsra, az utóbbival pedig nem tudsz mit kezdeni nekik kel egymás közt lerendezni. Ha nagyon eldurvul a helyzet, válaszd szét őket.

A neveléssel kapcsolatban sajnos nem mindegyik egyed nevel, de ez leginkább a standardokra jellemző. Ha neked nem standard zebrád van, elképzelhető csak nem volt megfelelő nevelő eleség felkínálva és azért nem neveltek.
Remélem tudtam segíteni.

Üdv:
Csaba


 
Offline
Csatlakozott: 2016 ápr. 28, 10:23
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2016 ápr. 28, 10:48 
Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni, mert Ti tapasztaltabbak vagytok nálam:
kezdő zebrapinty tartó vagyok, fél éve van egy párom. Eddig nagyon szépen megfértek egymással, sokszor összebújtak, úgy üldögéltek. Kétszer is fészket raktak, kiköltötték a kismadarakat, de nem etették őket egyáltalán, pár napon belül mind elpusztultak és kidobták őket a fészekből. Erre elvettem a fészküket, két hónapig minden rendben volt velük, párszor egy-egy tojást találtam a kalitka aljában vagy a fürdetőben, ezeket kiszedtem. Aztán elkezdtek minden fonnyadt zöldséget a régi fészek helyére hordani, többször párosodtak, meg rengeteg toll kezdett gyűlni a kalitkában, azt is odahordták. Erre visszatettem egy fészket, másnapra tojtak is bele, azóta 4 tojás van benne, kotlanak rajta ahogy régebben is tették, viszont elkezdtek éktelenül veszekedni, a tojó naponta többször nekiugrik a hímnek, és csípi, kergeti, tépi, éktelenül visítanak. Aztán összebújnak a fészekben pár órára, majd megint veszekedés. Ez mi? Mi bajuk?
Valahol a neten azt tanácsolta valaki, hogy minden nap ki kéne engednem őket a kalitkából repkedni, attól lefáradnak. Én még sosem engedtem ki őket, nem hiszem, hogy visszamennének maguktól, meg talán berepülnek valami bútor mögé, ahol esetleg megsérülnének. Ti kiengeditek őket?

Köszönöm, ha válaszoltok!
Kata


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2012 nov. 29, 7:40
Hozzászólások: 516
Tartózkodási hely: Indonézia
   
Hozzászólás 2016 jan. 12, 5:32 
tollaskák írta:
szeretnék egy piros csőrű káka tojót,veszprémi vagyok,ha jó a tömegközlekedés én érte mennék,várom a segítségeteket a kutatásban. előre is köszönöm.


Szerintem ezt inkabb ide kene beirnod:
http://www.idre.hu/index.php?option=com ... p&f=5&t=42


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2013 jún. 4, 13:00
Hozzászólások: 3
Tartózkodási hely: VESZPRÉM
Valódi név: Huszka Margit
   
Hozzászólás 2016 jan. 6, 10:44 
Sziasztok,és BÚÉK! elég régen jártam az oldalon,de a facebookon lesben vagyok, én keresek már elég régóta kákapintyet,Pesten találtam is vettem egy párban lévőt és egy hímet,van még Szigetszentmiklóson de nem kapok választ a facebookon. Hát mit mondjak nem könnyű,szeretnék egy piros csőrű káka tojót,veszprémi vagyok,ha jó a tömegközlekedés én érte mennék,várom a segítségeteket a kutatásban. előre is köszönöm.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2011 okt. 5, 11:13
Hozzászólások: 92
Tartózkodási hely: Sopron
Valódi név: Takács Róbert
   
Hozzászólás 2016 jan. 4, 12:46 
Üdv!
A kép alapján gondolom, azóta számodra is nyilvánvalóvá vált, hogy a fotón látható madár nem fehér színváltozat. :)

Coachman írta:
Sziasztok ! Ma reggel börzéztünk egyet, és azt kell mondjam elég kevés egzótát láttunk. Többször végigjártuk, fehér hímre vadászva. Talán ha 3 helyen láttam, igazán szép zebrákat. Egy helyütt vörösmellű csapatot, máshol meg fekete pofafoltos szép kis "kolóniát". :)
Azért nagy nehezen sikerült szereznem az én tavalyi fehér tojóm mellé találni párt. Ő is tavalyi legény. :) Már bent is van a többiekkel a röpdében. Mivel a fél-standard / standard közé tenném a méretét, sok inzultus nem érte a "srácot". :)
Úgy tervezem, hogy június elejére kész a költőhelyük, addig kolóniában lesznek a neki párnak szánt madárral együtt.
Mindig elérzékenyülök a börzén, hogy egy szatyor fürtös kölest kapok annyiért mint a Freshnapf-ban két csoffadt szálért. Be is vásároltunk őszig szerintem belőle. Vettünk 2 db kis egyszemélyes szállító kalitot is, ami a képen is látszik, ezért sem sokaltam egy percig sem a 800 ft / db árat.
Az új jövevény amúgy 2500 ft-ért lett a miénk.

http://kepfeltoltes.hu/view/150510/20150510_101616_www.kepfeltoltes.hu_.jpg



üdv

_________________
http://www.dewmist.mindenkilapja.hu

Facebook: Zebron Zebrafinches Hungary

H99 0039


 
Offline
Csatlakozott: 2014 aug. 17, 21:37
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Wekerle
Valódi név: Hambalkó Zoltán
   
Hozzászólás 2015 máj. 10, 17:52 
Sziasztok ! Ma reggel börzéztünk egyet, és azt kell mondjam elég kevés egzótát láttunk. Többször végigjártuk, fehér hímre vadászva. Talán ha 3 helyen láttam, igazán szép zebrákat. Egy helyütt vörösmellű csapatot, máshol meg fekete pofafoltos szép kis "kolóniát". :)
Azért nagy nehezen sikerült szereznem az én tavalyi fehér tojóm mellé találni párt. Ő is tavalyi legény. :) Már bent is van a többiekkel a röpdében. Mivel a fél-standard / standard közé tenném a méretét, sok inzultus nem érte a "srácot". :)
Úgy tervezem, hogy június elejére kész a költőhelyük, addig kolóniában lesznek a neki párnak szánt madárral együtt.
Mindig elérzékenyülök a börzén, hogy egy szatyor fürtös kölest kapok annyiért mint a Freshnapf-ban két csoffadt szálért. Be is vásároltunk őszig szerintem belőle. Vettünk 2 db kis egyszemélyes szállító kalitot is, ami a képen is látszik, ezért sem sokaltam egy percig sem a 800 ft / db árat.
Az új jövevény amúgy 2500 ft-ért lett a miénk.

Kép



üdv


 
Offline
Csatlakozott: 2014 aug. 17, 21:37
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Wekerle
Valódi név: Hambalkó Zoltán
   
Hozzászólás 2015 máj. 8, 22:33 
Szia ! :) Holnap megejtem a fotózást. Vasárnap meg a börzén vadászok 2-3 párnak való madárkát. :)


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2015 máj. 6, 8:30 
Szia Zoli,

bizony az egér sokunknál komoly probléma, az ingyen kajára nagyon hamar rátalálnak.
Várjuk a képeidet :)

Üdv:
Csaba


 
Offline
Csatlakozott: 2014 aug. 17, 21:37
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Wekerle
Valódi név: Hambalkó Zoltán
   
Hozzászólás 2015 ápr. 8, 20:55 
Sziasztok !

Régen írtam ide, csendesen telt a tél, a madárkáim átteleltek szépen, mindannyian a sufniban kialakított röpdéjükben. Egy melegítőlámpát azért tettem be nekik, szívesen ücsörögtek előtte. :) Úgy nézem a toll váltás vége is lassan eljön. Néha napján sajnos találok tojást valamelyik etetőben, talán egész télen olyan 10 db-ot, elszórva. Remélem ez nem akkora gond.
Hatalmas harcot folytattam az egerekkel. :( A legkisebb lehetőséget is megtalálták, és járták-kelték a röpdét. Még most is találok nyomokat, de már nem 4-esével ürítem az egérfogókat.

Tavaly ősszel írtam a kalamajkát amit okoztam, a közös térben több pár költésével, és ráadásul az előző fészeklajra való ráköltéssel. Így most idén más forrásokból szeretnék a 3-4 kiválasztott madaramnak párt találni. Megpróbálok fotót készíteni róluk, és feltenném ide, hogy tudjak kérdezni velük kapcsolatban, talán ez a hétvégén sikerülhet is. Van egy számomra igen szép fehér madaram, amiről megerősítést is szeretnék majd valakitől a nemet illetően.

Illetve szívesen venném fel a kapcsolatot budapesti tenyésztővel akitől tudnék szerezni párokat a kiválasztott madaraimhoz, nem standardok. Persze ehhez ugye majd kellenek a fotóim. Május közepére igyekszem elkészíteni a külön 3-4 db költő kalitot, amiket az a tervem hogy bekamerázok.

üdv szombaton talán lesz időm fotózni őket


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2015 márc. 26, 15:58 
Szia!

jibraB írta:
...Ez a baj, hogy egyből ilyenekre gondol!...

Hidd el, nem bántásból mondják az emberek amit mondanak (azokat akik ilyenek figyelemmel kísérjük). Az, hogy egyből ilyesmire gondoltunk, annak pedig sajnos tapasztalati okai vannak, ugyanis a kézzel nevelések nagy része ilyesmi miatt következik be. Nem ismertük az indokaidat, így mindenki a szokásosra gyanakodott.

De hidd el, senki sem rosszindulatból mondta amiket mondott. ;)

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2014 ápr. 9, 18:28
Hozzászólások: 11
Valódi név: Barbara
   
Hozzászólás 2015 márc. 26, 15:06 
Félre értések elkerülése véget nem sértődtem meg! Egy kicsit sem, csak érthetetlen volt számomra egy két mondati megnyilvánulás ennyi. :) Inkább tűnt lenézőnek pár mondat, sértőnek nem.

Ahogy írtam számomra nem unaloműzés vagy egyéb hülye hóbort miatt akarok fiókát nevelni. És nem is epénisz növelés miatt, hogy húha nekem kézzel nevelt madaram van!
Ez a baj, hogy egyből ilyenekre gondol!

Az internetes dolgot pedig azért hoztam fel, hogy látni lehessen nem egyedi dologról beszélek. Nem becsapó reklámokat lestem ^^"

A válaszokat pedig megköszöntem akkor is és most is.


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 205  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 13:15
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO