Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 16, 12:02 
Tapasztalatom szerint a kanárinál az az ideális, ha a magkeverék kb. 20-25%-a marad meg következő etetésre. Ez esetben elég ritka az elhízás (bár ez elég erősen hajlam kérdése is!), és a választás lehetősége is benne van a mennyiségbe.

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 16, 10:58 
Kényszeríteni nem fogod tudni a madaradat, csak sziszi-fuszi munkával legfeljebb hozzászoktatni a keverékedhez, de mindég a kedvenc magokat szemezgetik ki előszőr belőle, a többit meg otthagyják.

Hozzászólás 2008 máj. 16, 9:47 
Köszi az ötletet!
Kérdésem inkább arra irányult, hogy kényszerítsem arra hogy a magkeverék összes magvát fogyassza, vagy nagyobb mennyiség felkínálásával legyen lehetősége a madárnak válogatni. Ez utóbbi feltételezi, hogy a madár ösztönösen az adott energiafelhasználásának megfelelően válogat lisztes és olajos magvak között...
Üdv
Péter

Hozzászólás 2008 máj. 16, 6:16 
Szia bugbite !

Esetleg még azt próbáld meg, hogy a magot egy ideig reggel tálald, a
a lágyat és a zöldet délután, így rákányszerűl, hogy napközben egyen a magokból is.

Hozzászólás 2008 máj. 15, 22:59 
Olyan kedvesek vagytok! Tényleg igazi család leszünk lassan! Köszönöm szépen, hogy eszetekbe jutott a névnapom! Nagyon jól esik:)

Kedves Gabesz! Olyan csodás képeket tudsz feltenni! A recepteket fel fogom használni! A gyógynövényes könyvemben mindíg elkeveredek! Annyi mindent lehet használni minden bajra, sose tudom, hogy akkor melyiket is kellene.

Almuska tényleg rég járt erre. Ha mégis benézne, én is szeretettel köszöntöm a neve napján!

Amaryl is ritkán ír. Mi újság a madaraival? Készen lett a polc-kalit rendszer?

Móna, ugye meggyógyultál?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 15, 17:39 
Hahó! Figyelem!!! Elveszett személy kerestetik!!!!! Tud valaki róla?

Ma ünnepli névnapját. Rá is vár egy csokor virág :wink: .
:78: :78: Kép :78: :78: :78:
Almuska, merre vagy??? Csőrike jól van?

Hozzászólás 2008 máj. 15, 8:52 
bugbite írta:
Kisebb napi mennyiségben, hogy a nem kedvelt lisztes magokra is ráfanyalodjanak.

Így. Ponttal a végin'! :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 15, 8:17 
neco

elöször én is tojásos, répás, kekszreszelékes, mákos lágyeleséget adtam.
Amikor orlux eifuttert vettem azt probáltam szárazon és nedvesen is; nem igen ették. Így visszatértem a tojásos kajához a keksz helyett az orlux eifuttert adom és kiegésszítettem csíráztatott négermaggal amit bird ajánlott. Persze kapnak zöldet is minden nap...
Remélem ez nem túl hízlaló.

Még egy amatőr kérdésem lenne, a magkeveréket hogyan kell adni. Kisebb napi mennyiségben, hogy a nem kedvelt lisztes magokra is ráfanyalodjanak vagy inkább ad libitum???

Köszönöm a segítséget!
Péter

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 15, 7:31 
IMOOOLAAAA !!!
Kívánok neked nagyon sok boldogságot....asszem ebbe minden benne van...mert aki boldog, annak mindene meg van !
:88:

Hozzászólás 2008 máj. 15, 7:01 
Szép jó reggelt, rollerosok!

Imolka, meg kellett lessem, és nem hittem a szememnek, hogy a fagyos szentek közé ékelték a névnapodat :shock: . De mint hallgatom a hírekben, nem panaszkodtok a hidegre... Itt nálunk Pongrácék vígan vannak, viháncolnak, de szerencsére kárt nem okoztak. Szóval hoztam neked egész virágos mezőt, innen gyűjtök neked egy csokorral névnapod alkalmából, apropó pitypang. Isten éltessen! A betegünknek, Monának pedig most sarjadnak a friss fenyőhajtások és csalókák. Belőle főzök neki szirupot (jó a légúti megbetegedésekre), hogy meggyógyuljon! Egyébként a pintypang virágából is lehet szörpöt készíteni :wink:

Kép

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 15, 1:25 
Drága Imola! Boldog névnapot! :44: :40: (utólag :oops: )
És köszönöm az elismerést!
Unokáid felől mi is szeretnénk hírt hallani!?

neco írta:
....Természetesen kell a lágykaja a költés alatt.....

Ide tartozom még egy gondolattal....
Vannak gyári nevelő eleségek kanárinak, amit sokan szárazon etetnek. Ezeket is "lágy" kategóriába sorolom, tehát vagy ez, vagy a klasszikus tojásos eleség szükséges a neveléshez.

Én az öszvér megoldást alkalmazom. A klasszikus főtt tojás, répa, mák összetételhez minden tojásra egy jó púpos evőkanál orlux nevelő eleséget keverek. Sokkal praktikusabb lenne csak a száraz nevelőt etetni (nem romlik meg!), de az öreg, rutinos, tojáson nevelődött verebeim nem eszik meg ezt magában szárazon.
Sok érvelést hallani mostanában a tojás ellen-mellett. Véleményem szerint a kanárit cirka 500 éve tenyésztik tojásos kaján, több tucatnyi fajta formálódott, alakult ki ezen a takarmányon.
Ezen tények tükrében ennek a fajnak sok kárt nem okozhat a tojás.

Hozzászólás 2008 máj. 14, 21:13 
Szép estét Mindenkinek!
Érdekes új arcát mutatja a topik:) Pitypangtól a házassági tanácsadóig. Aranyos:)

Kedves Gabesz! Drukkolok, hogy költsenek a madaraid a kerti röpdében!
Kedves Móna! Tudod milyen jó Neked, hogy van mit kérdezned? jobbulást kívánok!

Kedves Neco! Csodaszépek a madaraid! Csak lesz versenyző azon az évvégi versenyen! Pedig már kezdtem örülni, hogy Ti fogtok énekelni:)

Olyan jó lenne tudni, mi újság Lifo-Fifo háza táján!

Hozzászólás 2008 máj. 14, 12:59 
Hali, hali! Sziasztok!

Na, képzeljétek, írtam ide nektek a reggel egy szééép hosszú bejegyzést, ami aztán egy buta módosítás miatt gingalang bötűkkel jelent meg :evil: . Úgyhogy törölnöm kellett. És most elszállt az ihlet... :?

Neco, gyönyörűűűek a madaraid!!! Legjobban a csudaszép fehérkék tetszenek :D ! Apropó nagydarab, Rolandom is olyan szép nagymadárrá fejlődte ki magát, hogy már szinte nagyobb lett mint a mamája, aki maga is termetesebb nőszemély mint Ilus, a másik tojó. A két grácia a gyönyörű napsütésben fürdőzik odaki, talán a tegnap kezdte Icám a fúszálakat, tollakat felcipelni a tetőtér párkányába, naná, hogy nem a fészekbe... Hogy mi lesz ebből? A dilemmám most csak az, hogy a benti madaraim kegyetlenül vedlenek, ami nem tudom, az év ebben a szakában mennyire normális dolog... Minden nap kispárnára való tollat gyűjtök össze alóluk. Úgyhogy már nagyon ki kéne őket is tennem a röpdébe, de attól félek, nehogy megzavarjam a fészkelőt. A zebrákra gondolni sem merek, mert azok seperc alatt lopkodják szét, netán foglalják is el a csinos fészket, ha van egyáltalán. No, majd látom, mi lesz...

Amaryl, drága! Tangarát még a környéken sem láttam, de ha nagyon fontos, a telefonszámát megtalálod a keres-kínál topikban. Aztán légyszíves, ápoljad a jószomszédi kapcsolatodat ezzel a bizonyos ötödik szomszéddal :lol: , és gyere minél gyakrabban! Mi van Oszival? És a többi csibe??? Keltek még? Mesélj!!!

Puszi nektek: Gabesz
Ui: Doromboló, kapsz is a búbodra, ne félj, csak tartsd ide!
:13:

Hozzászólás 2008 máj. 14, 11:46 
bugbite írta:
... hogyan lehet megakadályozni a hím elhízását? A költés alatt kell etetni lágyeleséget (olvastam pro és kontra is)?

Szeva Bugbite!

Természetesen kell a lágykaja a költés alatt.

Szerintem amelyik hím elhízik, annak nincs a tojó mellett helye!
Az a zabálással foglalkozik, nem a fiókanevelésssel. Amelyik eteti a kotlás alatt a tojót, és utána böcsületesen a fiókákat az nem hízhat el. Amelyik meg nem, az ne legyen ott feleslegesen.
Ha meg esetleg etet, dó'gozik és mégis hízik a tojóval együtt, akkor túl energiadús a takarmány.

Hozzászólás 2008 máj. 14, 10:39 
bugbite !

Nincs mit, szívesen.

Hozzászólás 2008 máj. 14, 10:36 
Kedves Lajos,
nagyon köszönöm a gyors infot!

Neco
Ha a költési időszakban együtt van a hím és a tojó a tojónak logikusan magasabb a tápanyagígénye, hogyan lehet megakadályozni a hím elhízását? A költés alatt kell etetni lágyeleséget (olvastam pro és kontra is)?

Üdv:

Péter

Hozzászólás 2008 máj. 14, 10:03 
Béla írta:
Kérdés, hogyan lehet egy elhizott tojót lefogyasztani és tojó állapotba hozni ?
Üdv mindenkinek

Szeva Béla!
Nagy hely a röpködéshez, kétharmad fénymag, egyharmad muhar- és valamilyen köles keveréke alaptakarmánynak (ebből is csak fele a szokásosnak) és rengeteg zöld, alma, uborkaszeletek.
Amúgy ha még az idén költetni akarod őket, akkor szerintem kicsit elkéstél....Lefogyasztani mindenképpen érdemes ideális kondiciójúra a kis dagit, de mire lefogy a költéshez már késő lesz....Ha meg esetleg össze is jönne, a fiókák lesznek lemaradva az ivarérettséggel a következő szezonra. Ez meg nagyon macerássá teszi a következő idényt..... :?

Béla írta:
Remélem jövőre sok kis hópihém lesz...

Úgy legyen! :wink:

doromboló írta:
...Szerintem a "gebasz" hekyett írjunk inkább gabeszt!... ....Huhúúúú! Mit kapok én ezért!

:57: Naja!!!

Szervusz Lajos bátyám! Az énekversenyre mennek a verebek, ha ha hím lészen valamelyik. Bár azt nem tudom, hogy teszem be őket a füttykalitba, akkorák.... :roll: :lol:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 máj. 14, 12:00-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 14, 9:40 
Necó ! Szerintem a "gebasz" hekyett írjunk inkább gabeszt !... :57:
:13: .....Huhúúúú ! Mit kapok én ezért ! :65:

Hozzászólás 2008 máj. 14, 8:55 
Szia bugbite !

A versenyeken kötelező a hivatalos egyesületi, vagy egyéni gyűrű.

A következö rend szerint :

Egyesületi nem közhiteles birálatú bemutatón, kiállításon nem kell semmilyen gyűrű sem, illetve minden jó.

Közhiteles minősítő versenyekre és az országos bajnokságra viszont szabványos gyűrűvel nevezhetsz,
(Pl: amilyen a mi gyűrűnk H27 ooo1 o8 oo1)

Ezeken a versenyeken a monogramos gyűrűkkel nem birálhatók a madarak és nem vehetnek részt a versenyben.

Gyűrű rendelési alternatíva: Beviz Zoltán o6/2o/9679-399

Hozzászólás 2008 máj. 14, 8:17 
Kedves Lajos,

ahhoz, hogy egy madár versenyen indulhasson (színkanári) egyesületi azonosítószámmal ellátott gyűrű kell vagy elég egy monogrammos, évszámot ill. sorszámot feltüntető gyűrű?

Gyűrűk Mo.-n csak a galambászkuckóban születnek vagy van esetleg alternatíva (nincs semmi bajom a kuckóval, csak a nyár közepe határidő kicsit hosszúnak tűnik)?

Üdv:

Péter

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 261  Következő