Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:53 
Nah, majd akkor este megterrorizálom szegényt. Majd zseblámpával... :lol:
Üdv: Rasta

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:49 
Mi lenne ha megvárnád az estét és akkor szépen leveszed ?! :65:
...és ha a mókuskádat is kiraknád a fényre...a szemei nagyon juj ! :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 26, 19:30 
Sziasztok!
Köszi, azt már rég eldöntöttem, hogy megfogom..... Az a kérdés, hogy hogyan????:D
Szerencsére van akváriumi merítőhálóm, de az asszem kicsi lesz.... De azért egy próbát megér..

Hozzászólás 2008 máj. 26, 17:40 
Szia Rasta!

Szerintem nyugodtan fogd meg azt a madarat, mivel nem azért teszed ezt, hogy órákig nézegesd, hanem ezzel tudsz neki segíteni. :D Először én is izgultam, de nem lesz neki baja tőle.
A nimfa mellé téve nagyobb stressz is fogja őt érni. :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 máj. 26, 14:43 
Mi egy nagyobb hálóval szoktuk... :61:

De ha nincs akkor megteszi az akvarista kishalas meritőháló...

Hozzászólás 2008 máj. 26, 14:41 
:lol:
Szia!
Köszi, értem is bolondulnak a csajok:D (egó a helyén)

Nah, szóval, tudom, hogy nincs porcelánból a drága, de mindig nagyon meg volt ilyedve amikor a kezemben volt....
De azért megnézem, csak ugye, eddig a kalitba egyszerű volt a dolgom, de a röpdében... nem akarom kergetni....
Egy nagyobb hálóval akartam megfogni, de nem találom sehol...
Ti mivel szoktátok?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 25, 22:26 
Dani , te vagy a rasta is vagy mi vaaan ?! :lol:
Én pont ilyen babaarcú kölök voltam...megőrültek értem a csajok ! Szerescsés srác vagy ! A természet kegyes volt hozzád, de ne élj vissza vele !....Szóval fogd meg a rigódat (nem harap és nincs is porcelánból ! )...Szerintem meg sovány a madárka, mert dagi madár sosem gubbaszt !...Tehát ha felfújod a hasat akkor egy erősen kidomborodó sárga gömböt kell látnod ha elhízott a drága. Ha a mell vonalával megegyezik a has síkja, mégha sárgás is, az még jó, de ha a mell vonalától beesetteb, akkor soványka. Egyébként már mikor megfogod érezni kell hogy egy vaskos kis madár van a kezedbe, vagy egy pille könnyű tollcsomó !....
Na ! Örülök hogy kijöttél a fényre :08: !

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 25, 20:23 
Szia Rasta.
A képről nem lehet megállapitani.Fogd meg a madarat(túl fogja élni)a seggénél fújd szét a tollat ha sárgás szinű akkor a zsirt látod ha pirosas vagy hússzinű akkor minden OK.Ez másképp nem megy.andré.

Hozzászólás 2008 máj. 25, 20:07 
Sziasztok!
Kérlekszépen, hogy a rácson kapaszkodós képet figyelembe véve adjátok a diagnózist, kövér-e. Ha az elhízásnak egy kis jelét látjátok, elkezdünk fogyózni. Tudom, hogy lehet, hogy muszály lesz, de ok nélkül nem szeretném befogni, kézbefogni, megnézni, ez neki mindig nagy stressz.
Előre is köszi.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:23 
Te Rasta, nekem jól feladtad a leckét 8) :oops: ! Egyik ámulatból a másikba ejtesz!
Nagyon, nagyon köszönöm a képet!!!

Úgy tudod megnézni, hogy hájas-e a madarad, hogy megfogod, megfordítod hassal felfelé, a farka meg feléd álljon, aztán szépen felfújod a hastájéki részen a pihetollakat. Ha sárgának látod, akkor van hájréteg a hasán (de máshol is lehet), ha pedig szép bőrszínű, akkor viszont rendben van :wink: . Egyáltalán nem szépséghiba, ha egy madár túlsúlyos, hanem komoly egészségi probléma!!

No, a vizsgálódás után még beszélünk!
Itt egy jó ikon :lol: , ha netán mégis begurulnál: :33:

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:51 
Nah, sikerült :D
Tök jól tartja magát...
Minden nap helikorperezik, vadászrepülőzik, meg kolibrizik a röpdében :lol:
Remélem nem lesz belőle baj, ha ide rakom magamról a képet....

Kép
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:40 
:oops: :cry:
Mindenki azt mondja, hogy milyen kövér......:(
Szerintem nem az...
Nem akarok mentegetőzni, de amikor hideg van, vagy alszik, mindig felfújja magát (itt is) ezért ilyen kövér. Amúgy meg lehet, hogy kövér, de nem hiszem....
Bár nem lepődnék meg, eddig kaliban lakott...
Asszem úgy kell megtudni, hogy a mellkasán szétfújjuk a tollacskákat, ha sárgás a bőre, akkor kondizni kell....
Lágykaját eddig adtam 1-2 hetente, úgy tudtam kell nekik.... De mindennap adok neki zöldséget.... Nem hiszem, hogy attól a kis uborkától hízott volna el....
Vagy ne adjak neki ilyen sűrűn zöldet, meg lágykaját?
A szépiát nem eszi, bent volt a kalitjában 0,5 évig, addig nem nyúlt hozzá...
Remélem sikerült a képet felrakni...
Ilyen normálisan: (ne mondjátok, hogy kövér mert szétverem a monitort!!!-amúgy nem vagyok agresszív-)
Kép

Hozzászólás 2008 máj. 23, 19:00 
Nah, újra itt.
Doromboló: És szerinted hullámosok bántanák?
Úgy tudom ők veszekedősek....
Tudom, hogy nem bántanak a csajok, Gabeszt ismerem, Margarétáról meg sejtem, hogy ki :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 23, 18:57 
:D
Doromboló: Látom te is férfiból vagy.
Nem, nem akadtam bele a drótba, csak ugye az a vérszomjas kanári visszahúzott a sötétbe:)
Az új képen én a baloldali vagyok:)
A röpdém olyan 2x2x2m-es, most van benne egy kanári, és lesz benne még 7 nimfa.
Nimfa tenyésztőt még keresek...
Képet sajnos nem tudok berakni....
Kérdés: a szépiacsontot nálatok sem eszik a kanárik?
Nálam hozzá sem nyúlt, most a lágykajába reszelem bele.
Ui.: Nem vagyok ördögi, csak Ördög Dániel a nevem;)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 17:47 
Sziasztok!

Nagyon sok szó esett már a vedlésről, és az ezzel kapcsolatos vitaminozásról jutott eszembe, hogy már én is megjártam azt hiszem Csibikémmel... Visszapörgetve megtaláltam Dorombolónak az erre vonatkozó bejegyzését:

"A vedlő madárnak, vitaminos itatás, de csak igen gyenge koncentrátumban, 1 hétig,aztán 2 hétig semmi, majd megint a gyenge, vitaminos víz. Az erős vitamin azért nem jó, mert felgyorsítja a toll növekedést és ezzel párhuzamosan nem gyorsul a tok kinyílása, ezért a madár megpróbál segíteni ezen és elkezdi csipkedni magát, aztán csupa vér lesz minden... "

A bolti vitaminkészítmények helyett természetes vitaminforráshoz juttathatjuk kedvencünket- kit képesek vagyunk agyonkényeztetni (szinte szó szerint is!), minden földi jóval ellátni, de a vedlés alatt, (még ha az májusban kicsit korai is :roll: ) nem árt egy kis plusz szeretgetés :wink: . A "házunk táján" fellelhető, madaraink számára ehető növények és termések a legmegfelelőbb "csemegék" erre a célra. És mert ennél szebben nem tudnám összeszedni, hát szó szerint idézek Necotól a www.rollerkanari.mlap.hu oldalról :wink: .

"Kalászba szöktek a gyomok, pázsitfűfélék. Ilyenkor csomókban kötöm fel ezeket a röpdék rácsára. Kitűnő beltartalmú takarmány ez, és emellett remek szórakozás is. Vedlés előtt fontos ilyen "szórakozásról" gondoskodni, mert a viszkető tolltokokat néhányan elkezdik csipkedni, ez ha elkezd vérezni a többiek is elkezdik a sebet piszkálni. Ha nem gondoskodunk más "cincálási" lehetőségről, ez a későbbiekben egészen a kannibalizmusig fokozódhat. Jó erre a célra a 5-6 centi hosszúra vágott kenderspárga köteg a rácsra kötve. Előszeretettel cibálják ezt is a madarak.
A bodzavirág (már fehéren, de még nem teljesen kinyílva a legjobb), a tyúkhúr, a pitypang levele, virága, a pásztortáska szintén elsőrangú takarmánykiegészítő, és vitaminforrás, és -mint említettem- kitűnő unaloműző a fiataloknak.
Egyre kell figyelni: csak biztosan permetezés mentes helyről szedjük ezeket!"

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 23, 8:43 
Igazán nincs mit....
Egyébként a könyvek és a szakik szerint állítólag hivatalosan tényleg nyár végén kezdődik a vedlés, de ahogy látod a kívételek mindig erősítik a szabályt :wink: Az enyémek eddig mindig vedlettek már tavasztól, most eddig még nem.... Szóval ha a pihék megjelennek az a vedlés, és lehet söprögetni, porszívózni rendesen...
Ne ijedj meg, ha nagyon ledobná a ruháját, mert bizony előfordúl, hogy a farkatollai is kijönnek szegényeknek és ugyancsak furán néznek ki, és persze ilyenkor elég bajos a repülés is, ha kijöhetne.... Ilyenkor vitamindús táplálék és pihenés, hogy legyen erejük a szép új tollruhára...
További szép napot!

Hozzászólás 2008 máj. 22, 21:30 
Kedves Anré és Margareta!

Nagyon köszönöm a megnyugtatást.
Látszik, hogy még kezdő vagyok ebben a témában, mert én nyár végére vártam a vedlést :-) , pedig először én is erre gondoltam.

Mégegyszer köszi a segítséget!

Gyöngyi

Hozzászólás 2008 máj. 22, 8:48 
Bizony, bizony Gyöngy, André igazat szólt ....
Ilyenkor kicsit pihentetnek, mivel az energia kell az új tollak előállítására és utána újra szólhat a nóta majd az ősz felé....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 21, 22:10 
Szia.A kanáridnak semmi baja egyszerüen vedlik.Ez az állapot normális esetben 6 hét alatt lezajlik.Kináld minnél változatosabb táplálékkal és a szépiárol se feledkezz meg,esetleg adhatsz neki vedlés elősegitő vitamint is.Ez a madaraknál teljesen normális évente jelentkező dolog amint túl lesz rajta újra fütyülni kezd. Üdv:André

Hozzászólás 2008 máj. 21, 19:08 
Kedves Fórumozók!

Március eleján kaptam egy gyönyörű, 1 éves színkanárit. Nagyon jófej volt, szépen dalolt, meg beszélt különféle hangszíneken, de kb 2 hete semmi. Szinte meg se szólal, néha csipog egyet-kettőt, meg eszik, és elég sok pihetollat hullat (vagy tép ki szándékosan, nem tudom).
Szerintetek mi lehet a baj?
Már adtam neki mindenféle kaját, friss gyümölcsöt, répát, tojást, meg vitaminokat. Kiengedem hetente 1-2 alkalommal a lakásba repülni.

Valaki adjon tanácsot, mi baja lehet.

Ezer köszönet: R.Gy.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76  Következő