Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:16 
1.onyx mozaik tojó 2.piros izabella A-s 3.achat mozaik him 4.piros izabella B-s 5.fekete-piros normál mozaik him 6.arany szatiné B-s 7.fekete-fehér opál rec.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 máj. 23, 22:01 
Szia,Andre.

Nem írnád be esetleg a képek alá a madarak sorozatát?

Hozzászólás 2008 máj. 23, 21:49 
Sziasztok!Hoztam pár barna szemű szépséget.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 23, 17:56 
Szia, Spirit!

Értem, a kérdés eldöntve, lipochrom piros hímre van szükséged. Valami ilyesmire gondolsz?

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 23, 15:54 
"de egy kanári gondolom nem "behívható"...
Kedves Spirit abban a szobában, ahol vannak, ott engedd csak ki, ha valami finom kaját raksz be neki, vissza fog menni... Persze kell egy kis idő...
Általában a kalitka teteje a bázis, onnan mennek el kicsit és vissza is, nem ücsörögnek sokat máshol, mint a papik...
Először ők nagyon óvatosak, lehet, hogy egy darabig ki sem jön, ha nyitva van az ajtaja, akkor sem.... Először majd felméri a helyet és amikor már jobban kiismeri magát, akkor kiválasztja a saját röppályáját. Van amelyik messzebbre is elmegy, de nem mindegyik. Én csak a saját tapasztalatomat írom, hogy másnál hogy van, nam tudom....
Míg Csirikém egyedül volt, mindenre kiváncsian reagált, szerette nézegetni az ablakban a virágokat is, ők voltak a társai :lol:
Ha láttad már a képtári képeimet, és videoimat (néhányszor belinkeltem a fórumra, lehet, hogy a másikra..) akkor láthattad....
Sikeres készülődést és jó választást kivánok, tanácsot meg itt kaphatsz bőven az igazi szakértőktől.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 23, 13:01 
Hinnnye... :shock: !!!.... Csabám!

Legszebb feladat egy barnaszemű kezdőt bevezetni a kanárizás rejtelmeibe!

Drága Spirit! Ha át akarsz nyergelni a rollerra feltétlen keress meg, szívesen segítek! :88: :89:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 23, 12:18 
Doromboló, külön örömmel tölt el, hogy személyeddel kapcsolatban ismét beigazolódott az a felismerésem, hogy sok vadászkutyás madarazik / sok madarász foglalkozik vadászkutyával... nem tudom miért ez az összefüggés, de már többször megfigyeltem.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 23, 11:46 
Hú ! Csabi...ahogy nézem személyesen kell kézbe venned az ügyet !...
:oops: :shock: :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 23, 10:20 
pappcsa írta:

Spirit, az általad kiválasztott madár egy rosszul színtáplált kanári. Azt tanácsolnám, ha úgyis mindegy a színe, akkor szét kellene nézned a szomszédban is.

A szomszédban? :?: Ezt most hogy érted? :shock:

akkor a képen az a madár eredetileg piros?

Ja, amúgy nem mindegy a színe, lehet hogy rosszul fogalmaztam, úgy értettem hogy a színe nem kérdés, hogy csak piros vagy narancs (és ezek változatai) jöhetnek szóba :D De én nem sajnálom az utazást, a tájékozódást, hogy elmenjek tenyésztőkhöz információt gyűjteni, hiába csak egy madárkát szeretnék és azt is csak hobbiból, hogy hallhassam a csodálatos hangját, és gyönyörködhessek benne, akkor sem vennék soha kereskedésből... (a gouldokat is hobbiból vettük, mégis az egyik párért Szlovákiába mentünk). És ha már lesz egy ilyen szép színkanárim, akkor azt fajtájának megfelelően szeretném ellátni, szóval oda fogok figyelni a színnek megfelelő etetésre, stb.

Hozzászólás 2008 máj. 23, 10:15 
margareta írta:
Spirit írta:

Spirit nálam kezedettől fogva kint voltak

Köszi a kimerítő választ! Azért kérdeztem, mert én szívesen kiengedem a madárkát, csak náluk a befogás könnyű, vagy macerás dolog... mert nálunk a madarak egy külön szobában vannak, tehát ha kiengedem repülni a nappaliba, onnan sehogysem tudna magától visszamenni a "madárszobába" csak ha megfognám és visszavinném. Nem nagy trauma neki ez a megfogdosás?

Mert a papagájjal könnyű, ő odajön és visszavihetem... de egy kanári gondolom nem "behívható"...

Hozzászólás 2008 máj. 23, 9:09 
Spirit mivel mi hobbisok, nem szakértelemmel nézzük a madárkákat, csak a szívünkre, szemünkre és fülünkre hagyatkozva, valóban a neked tetszőt vedd meg, csak jól nézd meg, hogy egészséges legyen, már amennyire látható....
Csaba a rollerekre utalt a másik topikon, azt hiszem, de ha egyszer az ő hangjuk neked sem jön be, akkor szerintem mégis a neked tetsző színűt és hangút válaszd, ha tenyésztői szemmel nem is olyan értékes, azért még lehet kedves kis madár :lol: Végülis ezeket is el kell adni a tenyésztőknek és őket a hozzánk hasonlóknak tudják értékesíteni, akik nem nézik a különböző jegyeket, csak beleszeretnek és kész....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 máj. 23, 6:20 
Szia Gyepszi !

Én is várom emailban is....

Hozzászólás 2008 máj. 22, 22:06 
Pappcsa,

köszönöm a gyors választ, remek ha lehetősége van az embernek hogy profik segítsék, kösz!

Gyepszi, tényleg kiváncsian várom a beharangozott irásod!
Üdv:

Péter

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 22, 16:41 
bugbite írta:
Sziasztok,

Én nem vagyok tenyésztő talán ezért számomra jobban érthető amit Béla írt. Én is egyenként probálok jobb madarakat szerezni és remélem egyre jobbakat. Nem tudom jobb lenne-e, ha kezdésnek az ember rögtön nagyszámú kiváló és értékes madarat szerezne...(((Ezzel nem azt akartam mondani, hogy az olcsó kanárival lehet kisérletezgetni a tartást illetően, de ha egy költés nem sikerül mégsem olyan nagy a kár.)))

Lenne egypár kérdésem is hozzátok, költés közben fürödhet-e a tojó vagy sem? Olvastam dorombolótól arról, hogy abbahagyhatja a madár a költést emiatt. Másrészt a fészekben emeli a páratartalmat ami kedvező lehet a kelés szempontjából.

Mennyi ideig hagyhatja magára a tojó a tojásokat? (((Japán fürjeknél német tenyésztők javasolják hogy a keltetőt naponta 5 percre szellőztessük át alaposan, a tojások lehülése kedvező a kelésre és a fiókák is erősebbek lesznek. TUDOM a kanári nem fürj, de a tojásszám stb miatt igazi kiértékelhető kisérleteket evvel a fajjal végeztek.)))

Üdv:

Péter

Szia, bugbite!

Nem mondtam soha, hogy egyből milliókat kell beleölni a madártartásba, nem is szabad! Kiállításokon, börzéken, tenyésztőktől kb.5000ft-ért már lehet normális madarat venni. Nem hiszem, hogy kereskedésekben olcsóbban meg lehet kapni, a minőségről nem is beszélve. Semmi probléma nincs azzal, ha egy-két madarad van és fokozatosan építed fel az állományodat, de ha módodban áll, és nem is kerül többe, megfelelő helyről szerezd be.

Költés közben fürödhet a tojó vagy nem?
Mindenki a saját tapasztalatát írja le, senki sem akar a másiknak rosszat. Én a kotlás félidejében berakom nekik a fürdővizet, idáig ebből problémám nem volt.

Mennyi ideig hagyhatja a tojó a tojásokat magára?
Természetesen még eszik, iszik, fürdik, dolgát végzi, addig ebből nincs semmi probléma.

A fekete-piroson belül, eltérő melanin jegyekkel rendelkező madarak keresztezhetőek-e?
Keresztezhetőek, de nem mindegy hogy mit, mivel. Erről Gyepszi fog bővebben írni.

Spirit, az általad kiválasztott madár egy rosszul színtáplált kanári. Azt tanácsolnám, ha úgyis mindegy a színe, akkor szét kellene nézned a szomszédban is.

Béla, légyszíves keresd már ki azt a hozzászólásomat, ahol leszóltam a madaraidat!

Hozzászólás 2008 máj. 22, 15:47 
Spirit írta:

"Margó írásai alapján úgy látom, a kanárik szeretnek kint lenni kalitkán kívül?"

Spirit nálam kezedettől fogva kint voltak, amikor még csak az első, a sárga Csirikém volt, ő kommunikál velünk, még ha nem is hiszik el egyesek, -teljesen más a nézése is, mint egy átlag madárnak, beszél a szeme is- én sajnáltam bezárva egész nap és ugye a jó szívemnek köszönhetem, -amit most meg is kaptam- amikor most, hogy újra 3-an vannak és megy közben a harc a hímek közt, de ez csak most jött elő, pedig azelőtt is 3-an voltak és jól megvoltak együtt.
A tenyésztők szerint ez volt a csoda!
Mivel ők nagyon megszokták a szabad mozgást, főleg a Csiri nem hagy békén, amíg ki nem engedem, ő már nem bírná ki bezárva, a másikak talán... Sokszor be is tudom küldeni, amikor ő is akarja, mert esküszöm megérti, amit mondok neki, csak nem mindig akar engedelmeskedni. Persze ahol sokan vannak, ott csak mint a tyúkudvarban elvannak, etetés, takarítás és készen van, nincs velük egyenként kapcsolattatás, ez érthető.... De ahol csak 1-2 madár van, igenis lehet őket is idomítani, kommunikálni velük (ez tapasztalat, még ha nem is értenek egyet az igazi tenyésztők) nem butábbak, mint más állat, akár kutya, macska, papagáj stb....

(Ha visszaolvasgatsz, sok mindent olvashatsz a sima Kanáris topikon is és a Rolleresen is hallhatsz jó dolgokat természetesen a nagyoktól, de a hobbisok a kis csevegésekkel inkább a sima Kanárison vannak, de itt is előfordulunk azért..)

Szerintem is nyugodtan vehetsz 1-2 éves hímet, nem kötelező ideit venned, de most nem biztos, hogy nagy hangversenyt rendez, mert ilyenkor általában szünetelnek őszig, az enyémek legalábbis, mindegyik így volt eddig...

Hozzászólás 2008 máj. 22, 10:40 
pappcsa írta:
Szia, Spirit!

Köszöntelek a topicon. Idei fiatal hímet javasolnék, de mindenképpen a vedlés után. Szeptember, október környékén már szépen szólnak a fiatal hímek. Ha már eddig kibírtad kanári nélkül ez a pár hónap már nem lehet probléma, hidd el megéri még egy kicsit várni.. Addig el lehet dönteni, hogy milyen színű legyen a madár, elő lehet készíteni a helyét. Látom budapesti vagy, nem okozhat problémát a beszerzés, itt a fórumon is vannak budapesti színkanárisok.

Szia, köszi a segítséget! Laikusként kérdezem, nem kötekedésből: miért fontos hogy idei legyen?
A szín nem kérdés :) a hely pedig már megvan neki (majdnem: az a kalitka lesz a leendő kanárimé, amiben most a nimfapapagájom van, mert ő nagyobbat kap, ez június elején esedékes).

Margó írásai alapján úgy látom, a kanárik szeretnek kint lenni kalitkán kívül?

Hozzászólás 2008 máj. 22, 10:37 
Ezt például pontosan milyen színnek hívják? Timba képei közül csentem, mert ez a szín tetszik nagyon...

Kép

Hozzászólás 2008 máj. 22, 10:27 
Péter!Valószinű a kérdésed vitainditó lész!Azonos sorozaton belül keresztezheted a kanárikat.Kiváncsian várom a többiek véleményét! Üdv:andré.

Hozzászólás 2008 máj. 22, 10:21 
Szia Béla! Ha egy szinkanárival megegyező kanárit látsz az a német kontyos kanári.A konty megfelel a fejformának,ovális kicsi választópontal.Minden szinben megengedett a lipochrom esetén a kontynak is lipochromnak kell lennie.Alakra és tipusra megegyezik a szinkanárival de alakkanári.Ha esetleg félreértettem és nem a kontyos hanem a sapkás(lizard)kanárira vagy kivácsi szivesen irok róla pár sort.André.

Hozzászólás 2008 máj. 22, 9:32 
margareta írta:
Spirit máj.12-én a Gabesz linkelte be , csak rá kell kattintanod...

Ezt is megnéztem, köszi!

KELL nekem egy ilyen kis dalos otthonra!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 134  Következő