Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jún. 20, 15:05 
Gabesz, reklamáltál a múltkor a kép miatt, hogy olyant tegyek, amin "szembe" nézek. Íme itt van. Csak semmi pánik. :salut:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jún. 20, 14:49 
Idézet:
Tavaly volt hangosítás is, tehát az éppen versenyszámot előadó madarakat meg lehetett hallgatni kihangosítva. Nem tudom, lesz-e ilyen idén is.

Igen az idén is tervezzűk a kihangosítást..

Hozzászólás 2008 jún. 20, 14:47 
Na jó, ez így nem mehet tovább, akkor közkívánatra (?) Endreként újra regisztráltam, ez magyar is, rövid, is meg így is hínak, a Ti kedvetekért mindent :) Bár sajnálom, mert a sldidnhvdoldfgser az nagyon szép név lett volna! :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 20, 14:31 
Sziasztok!

Sleepingdancer, miért nem Endre néven regisztráltál? Így írsz alá, ez a neved, nem? Ezt mindenki meg tudná jegyezni. :D

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 20, 13:57 
Az Országos Énekeskanári Verseny az év utolsó hétvégéjén lesz megtartva Szegeden. Az esemény nyilvános, de a versenyfellépések zártak, csak a bíró lehet jelen. Tavaly volt hangosítás is, tehát az éppen versenyszámot előadó madarakat meg lehetett hallgatni kihangosítva. Nem tudom, lesz-e ilyen idén is. Viszont a verseny után bárki meghallgathatja a kis énekeseket. Vagy egyeztetett időpontokban a tenyésztők is szívesen látnak (gondolom :) ).

Hozzászólás 2008 jún. 20, 13:32 
Kedves Doromboló,
köszönöm a választ, tanultam belőle, főleg hogy két hímet nem szabad összeereszteni. Azt már én is sejtem hogy mi a különbség a csapperfütty és a rollerének között, ugyanis találtam a neten roller hagfelvételeket. Ez a bizonyos énekverseny hol és mikor lesz, lehet már tudni, egyáltalán nyilvános rendezvény vagy csak tenyésztők vehetnek részt? Élőben is jó lenne hallani a kis pavarottikat.

Az új nevem nagyon tetszik :P , :P bár túl egyszerű, főleg a kiejtése, :)
üdv
sldidnhvdoldfgser

(offtopic: van nekem normális becenevem, bár az se túl magyar: kornélió, de a gmailben csak idióta nevekkel lehet regisztrálni, aztán azóta ezt használom)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jún. 20, 12:13 
aha..

Hozzászólás 2008 jún. 20, 12:05 
Sziasztok,
sleepingdancer - en is megjártam. Átkereszteltek...gzsylm-ból gizmó. erről ennyit.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jún. 20, 10:20 
Szia sldidnhvdoldfgser !
Bocs de nehez veszem az ilyen komplikált neveket ! Én vagyok itt a nagy keresztelő ám ! :lol: ....
Szóval ! Az egész topik arról szól, hogy mi a különbség a roller és a csapper hangzású kanárik között ! A roller (ide tartozik a Wasserschleger, a Molenoír, a Deutsche haube és a névadó roller kanári) énekű kanárik halkan, többnyire mély hangokon lágyan gurguláznak, míg a csapperek (ide tartozik az összes szín és majdnem az összes alakkanári) erősen, többnyire magas hangokon élesen fütyülnek !
Az egyiket már ismered a másik meg attól más amit itt most leírtam. A csappereknél többnyire azt szeretnénk ha keveset fütyülnének, a rollereknél meg azt hogy minél gyakrabban húzzák a halk és andalító éneket....
Azt meg ne próbáld, hogy 2 hímet összeteszel mert a vedlési időn kívül egy végsőkig tartó harc lesz az erdmény !!! Hogy veszel hozzá egy rollert se jó még akkor sem ha másik kalitkába teszed mert a csapper erős füttye értelemszerűen elnyomja a roller lágy énekét ! A hullámost meg felejtsd el ha nyugajomra vágysz ! Őt csak akkor ha egyedül lenne és a fészekből kilépés pillanatában van megvásárolva !...
Ráérsz egyenlőre ezzel folalkozni mert rollert csak decembertől kb. márciusig van esélyed vásárolni mert az évvégi Országos Énekeskanári Verseny-ig úgy sem fog senki kiadni madarat, kereskedőnél meg ez a fajta sajnos nem létezik. Ha valaki ilyenkor ad ki rollert az nem komoly tenyésztő így a madarai sem biztos hogy igazi rollerek !...Ha ilyen madarat szeretnél akkor fel kell iratkoznod valamelyikönknél itt a topikon és a csapperedet meg el kell adjad....Ahogy láttam az érdeklődésből, nem is lenne nehéz ?!... :wink:

Hozzászólás 2008 jún. 20, 8:16 
Sziasztok kedves kanárisok!
Mióta nagyjából elolvastam 3 könyvet a kanárikról (Markus Hübl, Tóth Sándor, Kordován-Rovó) meg nézegettem a fórumot, sajnos (?) rájöttem, hogy döntési helyzetbe sodortam magam, és ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Jelenleg a korábban bemutatott kis sárga-barna színmadár hoz színt az életembe, igen ám, de jövő héttől lesz egy NAGY (90 cm hosszú) kalitja, és valahogy arra gondoltam, hogy szeretném, ha nem lenne egyedül. A következő lehetőségek között nemigen tudok dönteni:

1. Vásároljak mellé egy hozzáillő színkanári lányt (na jó, tojót), és vállajam az esetleges szaporulat örömét-gondját.

2. Vásároljak mellé egy másik fiút. Mivel nagyobb hangzavart nem szeretnék, inkább rollerre gondoltam, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Hosszabb távon így el tudnám dönteni, hogy a csapper vagy a roller való nekem. Nem rontják le egymás énekét? Nem készteteik egymást még több danolásra? Jelenleg Csibikém reggel szokott fütyülni, meg ha unatkozik, de ha ennél többet fütyürészne az már zavaró lehetne.

3. Vásároljak mellé valami más fajta madárkát pl mozambik csicsörkét? Papagájjal gondolom nem lehet együtt tartani a kanárit. vagy igen?

Két fő szempontom van: legyenek dekoratívak együtt a madárkák és a jelenleginél ne legyen sokkal nagyobb a fütyülés decibelben és időben.
Nem kérem, hogy döntsetek helyettem, de talán akad aki szempontokat adva segíthet a döntésben.

Egyébként arra készülök, hogy a magam számára kivonatolom a rollerfórumot a "legközhasznúbb", legismeretterjesztőbb bejegyzések kopizásával, szóval egy szerkesztett, rövidített változatot csinálnék, ami könnyen olvasható, és a legfontosabb ismereteket összeszedi. Ha ez jól sikerülne, és Ti, régi fórumozók hozzájárultok, akár itt ott el is lehetne helyezni a weben a szöveget, vagy megküldeni annak, aki igényli. Úgy vettem észre énekes kanári témában nemigen van hazai szakirodalom.

Légyszi kólintsatok fejbe, ha hülyeségeket kérdeztem vagy vettetem fel.
Köszi
Endre

Hozzászólás 2008 jún. 19, 23:04 
A vezértojó most nem ér rá mert éppen háziasszonyt játszik mivel necóka és családja éppen Erdélyországban nyaral .... náluk ! :49:

Hozzászólás 2008 jún. 19, 23:00 
Lacikám !
A tyúkudvar összes lakója nevében engedd meg, hogy nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánjak a bébinek és az anyucikájának !
Neked pedig GRATULA !!! :31:

Hozzászólás 2008 jún. 19, 18:53 
Gratulálok,még csak szééép hogy megtartod!!!! :31: nőjön nagyra a kis hercegnő!!!!
Ami a dobogós egyénieket illeti,csak eggyel pályázhatok,mert a kicsik a 2 Lotti!!! :24:

Hozzászólás 2008 jún. 19, 18:34 
Perényi László írta:
Sziasztok !
A szezon leginkább várt fiókája megérkezett ! A versenyen ugyan nem indíthatom,mert "tojó" lett,de tuti hogy megtartom ! Perényi Anna majdnem 4 kilóval, 52 cm-rel ötösre egészítette ki a fészekaljat.

Szia!

Gratulálok a legifjabb csibének, sok örömötök legyen benne kispapa.

dujuor

Hozzászólás 2008 jún. 19, 18:14 
Sziasztok !
A szezon leginkább várt fiókája megérkezett ! A versenyen ugyan nem indíthatom,mert "tojó" lett,de tuti hogy megtartom ! Perényi Anna majdnem 4 kilóval, 52 cm-rel ötösre egészítette ki a fészekaljat. A mada-
rakra az elmúlt héten alig volt időm, 2 háromhetes fióka sajnos áldozatul
esett. Az anyjukkal együtt a többi fiatallal közös röpdébe tettem,de nem
etette/gyanítom/ rendesen őket. :cry: 27 gyűrűm fogyott a 40-ből, 22
nőtt fel ezekből,mivel a tojókat szárazra állítottam,a létszám remélem nem csökken tovább. :wink:
Doromboló Apánk Gabe-hez szóló tenyésztési intelmeit fixálom az agyam-
ban !
Amaryl ! Ha a szemem nem csal, az egyéni kategória leendő dobogósai
vannak a képen ! :lol:
Szép strandolós napokat,a madaraknak nyugalmas vedlést kívánok !
Laci

Hozzászólás 2008 jún. 19, 11:29 
...és egyediek ! Alig van 2 egyforma tarka !... :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 19, 10:08 
Atyavilág,van a világon összesen 27 roller??? :o nagy gratula,Gábor,zseni vagy!!!!
Én ezzel a 3,azaz három!!!!! kis szépséggel is olyan boldog vagyok!!!! ha már ennyivel ki merték szúrni a szemem???? :11: persze tudom,nem csak rajtuk múlt,hanem rajtam sokkal jobban,de hát az elsők az unokák,utánuk a rollerek!!!! azért lesz még jobb is,legalább bízzak!!!))))

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 jún. 19, 9:31 
Doromboló, én úgy érzem, a te tapasztalatoddal még a gyengébb madarakat is jobban fel tudod készíteni a versenyre, mint én a jobbakat. De azt sem gondolnám, hogy gyengébb madaraid lennének.... Szóval majd minden kiderül a versenyen :lol:

Hozzászólás 2008 jún. 18, 23:38 
Gáborom ! Gondolom felismerted a viccet az előző írásomból, nehogy veled is úgy járjak mint a színes topikon ?!... Szóval -az idén legalább is- kiadó a dobogótető az egészen biztos, akárhány hímem is lesz a megmaradt 14 ből azok sincsenek a korukhoz elvárható kondícióban mint kéne !...Meg még van fészekben 7, pár napos fióka ami meg már semmiképpen sem lenne kész...
A tenyésztési terveiddel meg várjad meg már a versenyt !...A fiatalok értékmérő tulajdonságai fogják meghatározni a tovább is rögzítésre érdemes vérvonalat. Nyilván való, hogy azokat a párosításokat kell tovább vinni amelyek a legjobb utódokat produkálták. Hogy melyikek lesznek azok az csak a minősítések után derül ki !
Azokat a madarakat cseréld majd le amelyek az utódokban súlyos hiányosságokat mutatnak, mint pl. túl magas fütty, vagy túlságosan rövid hohl, vagy csak egyenes hohl, vagy alig értékelhető knorr...
Ha túl magas a fütty, akkor Gheling, vagy Gassmann madarat kell bevinni, ha túl rövid a hohl, vagy kevés a knorr, akkor Zmeták vagy Krocska származékokkal tudod ezt javítani. Ha azt akarod, hogy minden harmonikus maradjon, egyszerűen csak fris vér kell (ami nálad korai) akkor pedig Rőder... Én "gyártok" "hibrideket" A Zmetákot és a Krocskát ősszerakom a Német mogulok madaraival, de ezt csak nagyobb egyedszámú tenyészetekben célszerű egyébként nem érdemes kísérletezni, igaz egy egy kiugró egyed kijön de a többi elég csiricsáré ! Ezek "kölkei" viszont már sokkal harmonikusabb minőségben adják le a jó tulajdonságok részleteit. ... Úgy hogy a versenyig nincs madár csere ! :96:

Hozzászólás 2008 jún. 18, 21:09 
doromboló írta:
Gabikám ! Őszintén gratulálok az első de mindjárt óriási rolleres tenyészsikeredhez ! :08:
Nekem jó ha lesz egy kollekcióm az idénre....azért ne dőlj hátra mert ez bőven elég hogy péppé verjelek !.. :57: :13:

Köszi! A versenyen kiderül!

Elkezdtem gondolkodni a továbblépésen... 2 hím és 4 tojó madárból áll a tenyészállományom, közel 100% Smetak vérvonalból. Arra gondoltam, hogy az egyik hím és két tojó megmarad jövőre is a jelenlegi állományból. Két saját nevelésű tojót vonok be a tenyésztésbe, azokból amelyeknek valamelyik leváltandó tojó az anyja (esetleg 1-1 a két leváltandó tojótól), és a leváltandó hím az apja. Valamint veszek egy jó Rőder hímet.
Ez így működhet? Esetleg 1 pár Rőder madarat vegyek? Vagy ne keverjem a szlovák vérvonalat a némettel?
(Bővíteni egyelőre nem akarom a tenyészállományt, marad a 2 hím - 4 tojó felállás!)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 261  Következő