Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 9, 8:39 
Szia Misi,

Köszi.
MAjd felcsörgetlek, csak sajnos sokszor vagyok olyan helyzetben, hogy nem tudok beszélni, csak írni!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 9, 8:31 
Szia András !

Dobosapa írta:
eszterolajos írta:
Szia MIsi !
Idézet:
A Gouldosoknak van- e valahol csoportja, vagy csak én vagyok - Lajos bátyám mi gouldosok sokat beszélgetünk és látogatunk el egymáshoz.néhányan már ott tartunk hogy a sirálykázó de versenyeken megjelenő madárszaporitókat minöségben le tudjuk főzni. az lenne a kérésünk hogy a köztudottan sirálykázók akárhogy is gyürüznek ne kerüljenek azonos elbirálás alá a valódi tenyésztőkkel akik tiszta eszközökkel tenyésztenek

Ez egyenlőre nagyon kényes téma, de ha követjük a nyugati tenyésztés módszereit ki fog alakulni..
Ezért javaslom a klubkiállításokat egy - egy versenyen, mivel itt minden tenyésztő ismeri a másikat és egy fejletebb módszer szerint vehet részt a tenyésztésben, és ennek a versenyeztetési feltételeit viszont meg tudjuk teremteni, csak elhatározás és betartás a feltétele. A klub határozhatja meg a saját mínőségi mércéjét. Szerintem erre kell törekednetek, a minőségi szervezési megoldásokat, meg az egyesület/szövetség rendezvényei biztosítják.

Hozzászólás 2008 júl. 9, 8:24 
Szia Misi !

Idézet:
Skypon tartjuk a kapcsolatot, 5-6-an.

Jó lenne a szervezési kapcsolatok miatt ha megkapnám én is a Skype és e-mail elérhetőségeket.
Könnyebb lenne az esetleges információk eljuttatása.

Hozzászólás 2008 júl. 8, 23:04 
Az enyém

Skyp:

csokasmisi

Hozzászólás 2008 júl. 8, 22:58 
Sziasztok,

Épp most fordítok egy cikket ami a gould mutációk kialakulásárol tájékoztat. Remélem hamarosan elkészül és akkor felkerül ide.

Misivel értek egyet a gould mutációk rögzítése az a sirálykáknak köszönhető. Egy egy egészséges szülőtől 60 tojást tojás is képesek voltak "nyerni" egy időszakban. És ezeket sirálykákkal nevelték..
Az első mutációknak a fészkelési ösztöne nagyon gyatra volt, most már jobb.
Szóval ha színtenyésztünk sok esetben etikátlanok vagyunk, akkor is ha nem használunk sirálykát. Csak egy példa: Dobosapa mi a véleményed a Lutínó változatról, nekünk tetszik de a madárnak igen gyenge a látása...és a többi és a többi. Ez etikus?

Nekem már csak szép nagytestű vöröseim vannak, nem használok sirálykákat a Lajos által "összepakolt " pulykatápos koktélt etetem, és gyönyörűek az utódok, olyan szép masszívak nagy kerek fejjel, szivesen összevetném őket egy sirálykás madárral.... ami meg ugye lehet gyatra is ha nem megfelelő a genetikai háttér.

A lényeg, hogy aki színt tenyészt az jó ha tudja mindez nem jöhetett volna létre ha annó nincs a sirálykapinty, még akkor is ha már saját nevelésűek az utódok.

Ebbe a skypos csapatba szivesen beszálnék ha van még hely?

Hozzászólás 2008 júl. 8, 21:30 
Szia Bandi!

Nos kicsit élesen fogalmaztál, mert:

Mi is a tenyésztő?!
Godndolkodjunk el kicsit rajta....

Miundenesetre itt is több felé ágaznak a vélemények,
-valaki kiállításra tenyészt, s ott talán előnyben van a sirálykás, a neveléséből kifolyólag
-valaki a továbbtenyészthetőséget veszi alapul, hogy a jó nevelőösztőnű madarakat szelektálja továbbtenyésztésre
-valaki a mutációkra öszpontosít, s bármi áron próbálja kihozni az új színt.
-stb

Szóval (ÉN IS ELLENE VAGYOK A SIRÁLYKÁKNAK) DE itt kiállításokról van szó, amiben sajna ....

Az meg igencsak kérdéses, hogy melyik madár sirálykás, mivel ott, ahol sirálykáznak, azért a gouldok is költenek,persze van kivétel, s hogy döntöd el, hogy az sirálykás, avagy nem. Pusztán azért kizárni valakit, mert feltételezünk, nem etikus.

Nyilván az igazi tenyésztő szemébe az előbb felsorolt érvek mindegyikének szerepelnie kell, itt a mérték a számottevő.

Tehát ez nem az igazi megoldás.

Hozzászólás 2008 júl. 8, 20:43 
[quote="eszterolajos"]Szia MIsi !

A Gouldosoknak van- e valahol csoportja, vagy csak én vagyok - Lajos bátyám mi gouldosok sokat beszélgetünk és látogatunk el egymáshoz.néhányan már ott tartunk hogy a sirálykázó de versenyeken megjelenő madárszaporitókat minöségben le tudjuk főzni. az lenne a kérésünk hogy a köztudottan sirálykázók akárhogy is gyürüznek ne kerüljenek azonos elbirálás alá a valódi tenyésztőkkel akik tiszta eszközökkel tenyésztenek

Hozzászólás 2008 júl. 7, 19:42 
Szia Lajos!

Skypon tartjuk a kapcsolatot, 5-6-an.
Nagyon elfoglalt voltam a múlt hét végéig, de most végre vége. Így most már ráérek, lassan felpörgünk, itt is!

Hozzászólás 2008 júl. 7, 19:32 
a permetanyagot én állitom össze . holna 4 kor felhivsz az asszisztensem küld

Hozzászólás 2008 júl. 7, 17:50 
Szia MIsi !

A Gouldosoknak van- e valahol csoportja, vagy csak én vagyok tájékozatlan ?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2008 júl. 6, 19:13 
Dobosapa!
Köszönöm válaszod. Tudnál még abban segíteni, hogy a levegőbe permetezést hogyan kellene csinálni. Light SH-Ivermectin spot on van nekem itthon.

Hozzászólás 2008 júl. 6, 19:08 
Fekete Csaba írta:
Dobosapa!
Válaszodat úgy értelmezhetem, hogy szerinted is atka miatt van a csőr elváltozása? Elég, ha csak az érintett egyedet kezelem, vagy a többit is kellene?
Csaba
én mindet kezelném .3 naponta a levegöbe porlasztanék gyógyszert majd hetente1 szer kezelném a madarakat.

Hozzászólás 2008 júl. 6, 16:31 
Dobosapa!
Válaszodat úgy értelmezhetem, hogy szerinted is atka miatt van a csőr elváltozása? Elég, ha csak az érintett egyedet kezelem, vagy a többit is kellene?
Csaba

Hozzászólás 2008 júl. 6, 9:09 
a parazita ellenes szert lehet nyak bőrre szárny alá illletve az elváltozott területre is csöppenteni.

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 5, 22:10 
Krissz írta:
Üdv mindenkinek.
2 napja kelt ki egy kis gouldom a sirálykák alatt mert a gouldok nem üllték a tojásokat.De most a sirálykák nem akarják etetni.Egy kicsit megtömtem de később megint üres volt.
Mit csináljak vele?

Kép

Hellóka!
Szerény tapasztalataim szerint ha elveszed a többi tojást a sirálykák általában elkezdenek etetni.

Üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 júl. 4, 22:16 
Szevasztok!
Érdekesség képpen felteszek egy pár képet a:
Kép
Kép
Kép
kékhordozónak született madár vedlési furcsaságáról. A fiatalkori tolla zöld volt, most vedlés közben megfigyelhető, hogy a tollai kékek lesznek, sőtt a hasán is a kékekre jellemző színt váltja.....

Hozzászólás 2008 júl. 4, 21:12 
Üdv mindenkinek.
2 napja kelt ki egy kis gouldom a sirálykák alatt mert a gouldok nem üllték a tojásokat.De most a sirálykák nem akarják etetni.Egy kicsit megtömtem de később megint üres volt.
Mit csináljak vele?

Kép

Hozzászólás 2008 júl. 3, 22:26 
Most a másik tojóm miatt szeretnék segítséget kérni.
Kép
Már május közepén a nyillal jelölt elváltozás mögötti területen észrevettem, hogy a tollak össze vannak ragadva, mintha seben var keletkezett volna. Az összeragadt "vart" leszedtem, de nem láttam alatta sebet. Azóta is megvan a kis kopasz terület a csőr mögött.
Ma vettem észre a csőrön nyillal jelzett elváltozást. Felrakódásnak vagy fellazulásnak tűnik számomra. Tanácsot szeretnék kérni, hogy ez atka-e vagy valami más. Ha atka, akkor csak az érintett tojót kezeljem le ivermectinnel, vagy a párját is, vagy esetleg szükség van rá, hogy a felettük lévő kalitkában lévő másik párt is lekezeljem. Az ivermectint a tarkora tegyem?
Segítségeteket köszönöm!
Csaba

Hozzászólás 2008 júl. 3, 22:05 
Szia G2,

Feketefejű, single factor, pastel zöld, tojó. ( BH SF P GR kód)
Színre, és nem alakra tenyésztett egyede.

Ha 20 C -on van átlagosan a madarad AKKOR 6 HÓNAPIG VAGY AKÁR TOVÁBB IS ELTARTHAT A VEDLÉSE.

A megfelelő táplálás mellett, a hőmérséklet emelésével ( 30 c-on )
és a páratartalom növelésével gyorsíthatod a folyamatot.

Hozzászólás 2008 júl. 3, 21:39 
G2 írta:
Szevasztok Gouldosok!

Feltöltöttem, (ha sikerült) az ominózus kis gouldot, amelyet Dobosapával a minap beszélgettünk. Csak annyi a kérdésem, milyen egyáltalán ez a madárka??????????
Kép
Kép

Üdv: Görbe Gábor

Szevasz Gábor!
Szerintem , feketefejű sárga tojó. Az hogy hordozó-e azt nem tudni :roll: A vad színt hordozza az biztos :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 98  Következő