Szia pappcsa !
Örömmel tölt el, hogy kiemelten üdvözöltél. Köszönöm !
Bevallom, már régóta kacsintgattam erre a topicra, vannak személyes ismerőseim is (Gyepszi többek között, tényleg Gyepszikém !!! Ha ideolvasnál, üzenem, hogy most már nyugodtan kereshetjük 1mást telcsin, végre hazajöttem Skandináviából), de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy idekopáljam gondolataimat. Pedig néha igencsak magvasak születnek jókora fejemben. Mi több, kedves pappcsa, aszem már Veled is taliztam személyesen is, csak nem ismertük egymást. Ezen azonban változtatni fogunk, ígérem rajtam nem fog múlni.
Szóval, egy pár sort magamról. Nemtom, mennyire követted figyelemmel a másik topic-okon történő megnyilvánulásaimat, mert vannak köztük olyanok, melyekből egyértelműen kiderül, honnan a nicknevem.
Óvodás korom óta rajongok a madarakért (apropó, ma reggel egy házi rozsdafarkú életét mentettem meg, gázkazánunk 6hatós segítségével, de ez egy másik történet), különösen a ragacsok és az énekesek, rigó-, és pintyfélék állnak legközelebb a szívemhez. Mivel azonban szakmámból kifolyólag nem tölthetek annyi időt a terepen, amennyit szeretnék, ezért a természet egy darabkáját kellett becsempésznem lakásomba.
Jódarabig színkanárikat tartottam illetve tenyésztettem (sokak által nagy sikereket aratva velük), rajongtam -ami még ma is tart- a melanin mozaik madarakért, achát-, achátopál, achátpasztell csurijaim voltak vörösben, mára azonban a nekem nagyobb kihívást jelentő igazi pintyek tenyésztése hoz lázba, lásd. kapucinus-, és magellán csízek, illetve mozambik csicsörkék stb. Fantasztikus kiállításokra jártam, és büszke lehetek, hogy olyan nagyságokkal versenyezhettem, mint Téglás László, Papp Károly, Zádori Csaba, Takács Zoltán, Takács Tibor, Ár János, hogy a többiekről ne is beszéljek, és persze itt most bocsánatot kell kérjek mindazoktól, akiket nem említettem +.
Száz szónak egy a vége, remélem, jókat fogunk itt és majd személyesen is diskurálni a kanári színekről.
Madárbaráti üdvözlettel:
Cserna Zoli alias
canary1