Sziasztok! Már régen írtam a fórumba, hogy ékfarkúakat szeretnék, de azt nem adta meg nekem az Jóisten, most viszont van 2 kanárim, amit igazából sose akartam, most viszont nagyon tetszenek!

Elolvastam ezt az egész topicot, nagyon kedves itt mindenki, és jókat röhögtem Doromboló beszólásain néha, köszi utólag is

most viszont lenne pár kérdésem.
Szóval a párzásokból már rájöttem melyik hím-tojó(nem volt nehéz

), de a hím még egyszer se énekelt. Igen lehet, hogy majd összel fog, de engem érdekelne, hogy most roller énekes, vagy nem az. Sajnos nem tudok még képeket linkelni, de máshogy ezt nem lehet megállapítani? Gondoltam arra, hogy olyan elégedett a kis életével, hogy nem érzi szükségesnek hoyg stapálja magát, tehát például átvinném a tojót másik szobába, az segítene, vagy egy egyszerü reptetés? Azt nem tudom, hogy a tojót hogy kell megválasztani. Mivel kaptam a madarakat, így nem tudom pontosan honnan származnak, a hím meg van gyürüzve, de még nem olvastam le a gyürüjét. A tojónál nincsenek ilyenek, hogy roller-nem roller? Nincs ilyen szabály hogy csapper tojót roller fiúval nem lehet kombinálni stb? Megvallom ezt nem sikerült kiderítenem. Meg még egy dolgot nem értettem, hoyg mi ez az intenzív(A,B,AB) dolog... ki állapítja meg a madárról, hogy milyen, mik a szempontok?
Ami mulatságos, hoyg a fiúnak nem kell udvarolnia, ettöl teljesen kész vagyok, ezért is gondolom, hogy nem akar énekelni szerencsétlen. Pár óránként a tojó elkezd sürü piciket csipogni, felveszi azt az érdekes pózt, és mehet a móka! Hova fajult ez a világ, hogy nem a fiúk udvarolnak! És ez a kényes hím még ki se használja az összes alkalmat... ( még hülye is

) Van olyan, hogy csak ágaskodik mellette, hogy "Jaj ne már megint!", de volt egyszer, hogy maradt a másik rúdon, épphogy felébredt az "angyali hívásra". Amit viszont nem értek, hogy a szerelmes pillanatokat a legádázabb gyilkolások váltják fel, ilyenkor akár percekig is támadóállást vesznek fel, csörtátogatás, szárnyemelgetés is van, és a hím folyton a tojónak akar menni. Eltelik 2 perc, és szépen csipegetnek, de nem szeretem ezt a harcot látni... Vagy nem kéne ezzel foglalkozni? Fizikai sérülést nem látok rajtuk ezek miatt. Lehet, hogy az új helyet nem szeretik? 1 hete vannak nálam. Sosem alszanak egy rúdon, és nem is ülnek egymás mellett. Ez lehet, hogy változni fog? Ja és még annyi, hogy van benn nekik fészek, de üres volt, én adtam be nekik füvet, és a tojó, a épp nem romantikázik, vagy harcol, akkor hordja bele a füvet. Ha jól tudom idén még nem költöttek, és március óta vannak együtt. Ha minden igaz Ausztriából származnak, bár a viselkedésük alapján én spanyol vagy olasz madaraknak gondolnám öket...
Ja és még egy utolsó kérdés, tényleg utolsó! írtátok a légzsákatkára ezt a spoton csodaszert, ez jó lábra is? mert szerintem lábatkájuk van.
sok kérdést tettem fel, köszönöm elöre is a válaszokat!
üdv: DJackson