Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 júl. 18, 15:17 
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és a segítséget. Nagyon úgy fest hogy két pár rizsem lesz, mert nem tudok megválni egyiktől sem. :D

Üdv. methian

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 júl. 18, 12:41 
Szia methian !

Igaza lehet waxbillnek a madaraid, így ránézésre hímet mutatnak, de az ezüst-paszteloknál leginkább 18 hónap után jelentkezik igazán a nemi jelleg.
Egyébként a rizsekre jellemző, hogy kis létszámú csapatban többnyire az alfa hím szaporodik, csak két hím esetében, mint jelen esetben, viszont a korábban tenyészérett fakó madarad vivta ki a vezér szerepét, és ezért énekel, a pasztelod nem is fog egy darabig még énekelni... majd csak ha tojó is kerül közéjük, de akkor ki is tőr a háború...ezért vegyél hozzájuk egy-egy tojót és páronként különitsd el őket. Ha meg nem akarsz két párat, a fakó hímet tartsd meg és ahhoz vegyél fakó 2oo7 évi kelésű tojót. ( na ezért is kell gyűrűzni a madarakat)

Hozzászólás 2008 júl. 18, 12:02 
Szerintem is mind2 hím!!!!!nézd meg a jan.9-i felrakott fotókon péter madarait!!! na az ugye 2 tojó!!! a piros szemgyűrűk is hiányoznak pl...míg a Te ezüstöskédnek bizony szééép erősen megvan!!!!aztán a csőre is,jó kúpos!!! viszont szépek!!! :)

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 júl. 17, 22:25 
methian írta:
Üdv.

Tavaly nyár óta van egy pár rizspintyem. Elvileg. Gyakorlatilag nem biztos, hogy egy pár. Teszek fel pár képet, mert az a gyanúm hogy mindkettő hím. Bár igaz, hogy csak a barna énekel. Nem tudom így képről meg lehet e állapítani a nemeket. Ha valaki segítene azt nagyon megköszönném.

Szia methian!

Én az ezüstöt is totális hímnek látom.....

Hozzászólás 2008 júl. 17, 21:55 
Üdv.

Tavaly nyár óta van egy pár rizspintyem. Elvileg. Gyakorlatilag nem biztos, hogy egy pár. Teszek fel pár képet, mert az a gyanúm hogy mindkettő hím. Bár igaz, hogy csak a barna énekel. Nem tudom így képről meg lehet e állapítani a nemeket. Ha valaki segítene azt nagyon megköszönném.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 júl. 16, 20:02 
Amaryl írta:
Kép

Hoztam fotókat,cseperednek a rizsszemek szépen!!!! nem igazán tudtam élethű színeket fotózni,borús az idő,a vakuval pedig csal némileg a gép!

Szeretnék én is kérni egy ilyen szééép rizsmadarat! :wink:
Ha az idén költenek még, akkor a következő fészekaljból szeretnék kérni.

Üdv,
Balance :)

Hozzászólás 2008 júl. 16, 6:15 
Szia Amaryl!

Idézet:
Amaryl írta:
Jéééézusom Lajos!!!!! nem tudtál előbb szólni???? okééé,természetesen a Tiedek,a hét végén vitték volna el őket,még jó hogy szólsz!!!! :57: Basszus,ideírtam hogy 5 kelt,egyebek!!!!!és lecsaptak rá,de igy még visszamondható!!!!!Nem baj,semmi gond,csak akkor gyorsan vidd őket,mert másnak is tetszenek!!!! :61:
Jut eszembe,gyűrű nincs rajtuk,anno azt is írtam hogy ez az év már így megy ki,majd jövőre időben megrendelem,hogy el is készüljenek!!! nem gond??????

Azt láttam a képről, hogy nincs gyűrűzve, kár értük...
Nincs gond, akkor természetesen add oda annak akinek elígérted őket. Majd a tavasszal a gyűrűzöttekből kérek.
A vásárlónak azért mond el, hogy ezeket ne kótyavetyélje el, mivel nagyon jó Német vérvonalat hordoznak.
A jövő évi gyűrű megrendelési határidő 2oo8 október 15.

Hozzászólás 2008 júl. 15, 22:58 
Jéééézusom Lajos!!!!! nem tudtál előbb szólni???? okééé,természetesen a Tiedek,a hét végén vitték volna el őket,még jó hogy szólsz!!!! :57: Basszus,ideírtam hogy 5 kelt,egyebek!!!!!és lecsaptak rá,de igy még visszamondható!!!!!Nem baj,semmi gond,csak akkor gyorsan vidd őket,mert másnak is tetszenek!!!! :61:
Jut eszembe,gyűrű nincs rajtuk,anno azt is írtam hogy ez az év már így megy ki,majd jövőre időben megrendelem,hogy el is készüljenek!!! nem gond??????

Hozzászólás 2008 júl. 15, 17:14 
Szia !
Nem is akartam bármit is kihozni a hozzászólásomból, azon kívűl, hogy felhívjam a figyelmedet erre a tényre. A madarad szép, de nem versenymadár és ha egyszer akarsz netán kiállításon szerepelni ne ott tudd meg a bíróktól, hogy miért nem alkalmas a versenyzésre.

Hozzászólás 2008 júl. 15, 16:08 
Üdv.
Lajosbának igazat kell adnom miután én is szemügyre vettem a madarat.Sajnos úgy van ahogy írta,színhibás.Nálam ez nem változtat semmit mert versenyeztetni nem akarom őket,én csak hobbiból tartok egy párat.De ha sikerül veszek hozzá egy normál és tökéletes hímet,mert most már tudom mit kel nézni egy rizsen.

Hozzászólás 2008 júl. 15, 14:24 
Szia Amaryl !

Ezeket mind megveszem... ne add el őket senkinek...

Hozzászólás 2008 júl. 15, 13:06 
Kép

Hoztam fotókat,cseperednek a rizsszemek szépen!!!! nem igazán tudtam élethű színeket fotózni,borús az idő,a vakuval pedig csal némileg a gép!

Hozzászólás 2008 júl. 14, 22:06 
Krissz írta:
Részemről rendben.Nekem jövőre is jó,nem sietek sehová,csak az előző eresztést is elvitték még a gyerek ruhában.De most megtartok egy-két darabot.Kint ellesznek a hullámosokkal a 3m-es röpdében.

Szia Krissz,

Lajosnak igazat kell adjak a véleményét illetően. Most, hogy gyakorlott szemei rámutatnak a fahéjmadár színére, már én is látom... :(

Ezen a páron kívül van még rizsmadarad? :roll:
Esetleg a vadast érdemes lenne más jó rajzolatú madárral összeállítani, mert az eredeti vad színben is ritka a kifogástalan rajzolatú egyed.

Írod, hogy kivedlés előtt gazdára lelnek a madaraid. Azt kell mondjam, hogy ez általános jelenség: kevés tenyésztő várja meg a teljes kivedlést, így csak szerencsével lehet ilyen eladósorban lévő madarat találni. Arról nem is beszélve, hogy akkor még ezek között találjunk jó rajzolatúakat!

Az én madaraimat is csak nagy szerencsével tudtam hazahozni. A vadas egy kereskedésben színesedett ki, és megkértem az eladót, hogy tegye félre még addig, míg be nem fejezi a vedlést és látni rajta tisztán a rajzolatot. Megtette és jó lett a madár színe, ez nagy szívesség volt tőle!
Az ezüst egy 2007 év eleji gyűrűzött madár, akit tojónak hittek (én is annak láttam... :oops: ) és azért adták el.
Így került hozzám Mr. és Mrs. Rice :)

Üdv,
Balance :wink:

Hozzászólás 2008 júl. 14, 20:38 
Szia Krissz !

Ki kell, hogy ábrándítsalak : A fahéj madarad sajnos színhibás...

Az alsó csőrkáva és a torok találkozásánál látok fehér foltot, valamint a szárny evezőtollai is fehérek.
Ettől még a madarad szép és egészséges, de a COM Standard előírásainak nem felel meg , így versenyeztetni nem tudod az utódjait sem.

Hozzászólás 2008 júl. 14, 20:31 
Részemről rendben.Nekem jövőre is jó,nem sietek sehová,csak az előző eresztést is elvitték még a gyerek ruhában.De most megtartok egy-két darabot.Kint ellesznek a hullámosokkal a 3m-es röpdében.

Hozzászólás 2008 júl. 14, 20:10 
Már szemügyre is vettem, nagyon szépségesek! :wink:

Köszönöm a képeket! :D

A cserét illetően az a javaslatom, hogy halasszuk el a következő évre.
Gondolom te is teljesen kivedlett madarat szeretnél megnézni, állományodat gazdagítani vele. :)

Nálam csak most szemeznek az odúval, sajna... :wink:

Várom a kis bestiákról is a képeket, ha lesznek. 8)

Madárbaráti üdvözlettel,

Hozzászólás 2008 júl. 14, 18:55 
Üdv Balance.Sikerült jobb képet csinálnom a rizsekről,hogy jobban szemügyre vehesd őket.

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 júl. 11, 22:18 
Rendben van a csere csak hol?Lehet,hogy megyek Monorra agusztusba de ezek még nem lesznek kiszínesedve addigra.Szakállas amandínákat viszek ha megyek.De ha akarsz egy kis vér frissítést akkor hozok rizseket is.

Hozzászólás 2008 júl. 11, 19:38 
Szépek nagyon, és ha jól látom, akkor nem színhibásak! :wink:

Az enyémek azért ilyen nyugodtak, mert a konyhapulton laknak, és egész nap matatunk körülöttük. Minden konyhai munkát kiváncsian asszisztálnak! 8)
Pl. a kedvenc műsoruk, mikor a lágyeleséghez darabolom a reszelt uborkát: már tudják, hogy mit jelent ez a hang és a kalitrácson lógva csorgó nyállal, tekergő nyakkal figyelnek... :lol:

Szóval, egyszer talán fiókát is cserélhetnénk... :roll: :wink:

Üdv,

Hozzászólás 2008 júl. 11, 19:09 
Köszi szépen Balance.
Akkor már én is teszek fel egy képet a rizseimről.Bár az enyémek nem valami fotogén madarak,ide oda ugrálnak és nem pózolnak.

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Következő