Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 1, 17:32 
Zottan!

Vedlenek ilyenkor a gerlék? Ma reggel annyi tollat találtam a helyükön, hogy azt hittem elvitte őket valami, de szerencsére nem! És verekedés nyom sincs, hogy egymásnak estek volna...

Amúgy ma egy nagyon komoly rivalizáló udvarlást figyelhettem meg! :D A leányzóm a földön gubbasztott, miközben a két hímem ott állt előtte búgtak folyamatosan és csak úgy dagadt a torkuk! Nagyon jól néztek ki!

Ha most kynyo madarait elhozom és vegyesítem a párokat, azok minden gond nélkül elfogadják egymást? Mennyire finnyásak párválasztás terén? Lehet sokáig kell variálnom a párokat? Az újakkal együtt 7 madaram lesz, elvileg 4 fiú és 3 lány, szóval variácó az lesz...

Köszönöm,
Zsolt

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 1, 15:47 
Bagi írta:
Elkészült végre az új helye a gerléimnek... :)
Később lesznek képek is!

Gratulálok, várjuk a képeket! :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 1, 15:30 
Elkészült végre az új helye a gerléimnek... :)
Itt vannak a képek róla!

Kép

Kép

Kép

A munkatempót kicsit elkalkuláltuk, múlt hét közepére terveztem a befejezést! Az örömöm így is határtalan... Még annyi hiányzik, hogy felszereljük az akasztókat rá, hogy falra akasztva az udvar dísze legyen a gerlékkel együtt!

Már csak kynyo-val kell felvennem a kapcsolatot az új lakók költözésével kapcsolatban :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bagi 2008 szept. 1, 17:00-kor.

Hozzászólás 2008 aug. 31, 16:29 
Másik topikban olvastam, hogy ma volt az a bizonyos börze, tehát a válasz késett... :? Remélem azért sikerrel jártál!

Hozzászólás 2008 aug. 31, 14:52 
Szia zottan kössz a választ

Hozzászólás 2008 aug. 31, 12:28 
Sziasztok!
Bocsánat, a napokban nem voltam gépközelben, de most válaszolok.
Gábor!
A nagybátyjával párba állíthatja az ismerősöd a gerlét, ha nincs más. Ha tud idegen vérvonalat szerezni, akkor inkább azzal. Ha mégis a rokonok lesznek párban, azokat mindenképp más vérvonalú madarakkal kell pároztatni.
Törpechochin!
Átlagosan egy börze reggel 5 és 8 között nyit, minél hamarabb ott vagy annál jobb! (Legfeljebb várnod kell kicsit...)

Hozzászólás 2008 aug. 30, 21:12 
kössz zsolt

Hozzászólás 2008 aug. 30, 15:15 
Sziasztok kb hány órakkor nyit egy átlagos börze? mihamarabbi válaszotokat várom

Hozzászólás 2008 aug. 30, 14:56 
gábor0000 írta:
összeál a gerle a nagybátyával??????

Szerintem össze!
Amik jelenleg vannak nálam, azok mind testvérek! Hogy mi lesz az eredmény nem tudom, én most hozok új párokat nekik a napokban!

Amúgy pár napja költött a testvér pár, de nem tudok róla nyilatkozni bővebben, mert a kicsik elhullottak! Nem tudom miért, lehet a hoppon maradt fiú volt, lehet más...

Én ennyit tudok segíteni!
Zsolt

Hozzászólás 2008 aug. 30, 13:10 
összeál a gerle a nagybátyával??????

Hozzászólás 2008 aug. 28, 20:10 
helo zottan! egyik ismerösömnek van egy pár gerléje adott az egyik ismerősének gerlét az szerzett mellé párt s lett nekik fiókájuk, namost össze szeretne álítani egy uj párt s az ismerösömnek az ismeröse (akinek a gerlét adta) akar neki adni gerlét de azok közül az egyik az ö gerléjének a fia és a kicsijének a nagyszüleje szóval a nagybátyával kellene összeálnia párba! :? :? kicsit bonyolult de léci írj

Hozzászólás 2008 aug. 27, 17:35 
Bagi írta:
Holnap délre megyek a faanyagért, amit vágattam (sajnos előbb nem tudták vállalni) előtte meg megveszem a csirkehálót! Ha minden terv szerint halad kora estére kész is vagyok!
Kynyoo gerléit veszem át, így a vérfrissítés is meglesz remélhetőleg!

:D:D:D Helyes!

Hozzászólás 2008 aug. 27, 17:32 
Holnap délre megyek a faanyagért, amit vágattam (sajnos előbb nem tudták vállalni) előtte meg megveszem a csirkehálót! Ha minden terv szerint halad kora estére kész is vagyok!
Kynyoo gerléit veszem át, így a vérfrissítés is meglesz remélhetőleg!

Hozzászólás 2008 aug. 25, 21:16 
Nagyon szívesen. Várom a fejleményeket, remélem sikerrel jársz! :D

Hozzászólás 2008 aug. 25, 21:15 
Zottan írta:
Bagi írta:
Nem teljesen testvérek, de közeli rokonok :) A teljes igazság az, hogy mindegyik egy pártól van, de nem egy költésből!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És attól még mások a szüleik? :D :D :D A génállományuk attól még majdnem teljesen egyforma... Ha neked van egy 10 évvel idősebb testvéred, meg egy kettővel fiatalabb, akkor az idősebb kevésbé rokonod, mint a fiatalabb???
Mindegy, a lényeg hogy lesz vérfrissítés. Az, hogy melyiket tartsd meg, azon múlik, hogy melyikhez ragaszkodsz jobban, vagy hogy mit tudsz szerezni, esetleg elcserélni. Általában hímet könnyebben kap az ember.
Nálam az egyik pár az egyik madárház északkeleti falán lévő ládakalitban van, télen-nyáron, kívül. Télen fel szoktam rakni nekik takarófóliát, de a vizük így is befagy, szóval cserélni kell az itatókat. A madarak simán bírják! Sőt, idén februárban már fészkelni akartak...

Jólvanna, tényleg elég hülyén hangzik visszaolvasva!

Köszönöm a segítséget amúgy!
Igyekszem a héten szétválasztani őket és a vérfrissítésről is gondoskodni!

Zsolt

Hozzászólás 2008 aug. 25, 21:12 
Bagi írta:
Nem teljesen testvérek, de közeli rokonok :) A teljes igazság az, hogy mindegyik egy pártól van, de nem egy költésből!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És attól még mások a szüleik? :D :D :D A génállományuk attól még majdnem teljesen egyforma... Ha neked van egy 10 évvel idősebb testvéred, meg egy kettővel fiatalabb, akkor az idősebb kevésbé rokonod, mint a fiatalabb???
Mindegy, a lényeg hogy lesz vérfrissítés. Az, hogy melyiket tartsd meg, azon múlik, hogy melyikhez ragaszkodsz jobban, vagy hogy mit tudsz szerezni, esetleg elcserélni. Általában hímet könnyebben kap az ember.
Nálam az egyik pár az egyik madárház északkeleti falán lévő ládakalitban van, télen-nyáron, kívül. Télen fel szoktam rakni nekik takarófóliát, de a vizük így is befagy, szóval cserélni kell az itatókat. A madarak simán bírják! Sőt, idén februárban már fészkelni akartak...

Hozzászólás 2008 aug. 25, 21:06 
Zottan írta:
Bagi írta:
Plussz infó, ami az előbb lemaradt, hogy mindhárom madár egy fészekből van!

Mármint testvérek? Mert akkor a beltenyészet miatt is elpusztulhattak a kicsik, bár ez nem biztos...
Jobb lenne különrakni őket, de még jobb lenne, ha idegenvérű párjuk lenne, szerintem.

Holnap állok neki az új hely elkészítésének! És lesz vérfrissítés is! A párba állt testvérek közül szerinted melyik maradjon, a fiú vagy a lány? Mert több nem fér el sajnos!

A telet mennyire viselik a szabadban?

Hozzászólás 2008 aug. 25, 17:20 
Bagi írta:

Mármint testvérek? Mert akkor a beltenyészet miatt is elpusztulhattak a kicsik, bár ez nem biztos...
Jobb lenne különrakni őket, de még jobb lenne, ha idegenvérű párjuk lenne, szerintem.

Hozzászólás 2008 aug. 25, 17:14 
Zottan írta:
Bagi írta:
Sziasztok!

Ma értem haza nyaralásból és időközben két gerlém kikelt! Egy-két naposak lehettek, de elhullottak!
Valakinek van ötlete mitől lehetett? A földön találtam meg a két kicsit, pedig a fészekből ők biztos nem tudtak kimászni, mert akkora a fala, hogy a nagyoknak is csak a feje búbja látszik ki! Lehetséges, hogy a szülők lökték ki őket?
Vagy az a baj, hogy 3 fejlett gerlém van egy helyen? 2 fiú és 1 lány! Lehet a hoppon maradt fiú tette? Aki tud segítsen legyen szíves!

Köszönöm,
Zsolt

Szia Zsolt!
Könnyen meglehet, hogy a pár nélküli hím tette. Ezért szoktam mondani, hogy több párat nem lenne szabad együtt tartani, de egy pár nélküli felajzott hím egy rivális párnál is rosszabb lehet.
A másik lehetőség az, hogy a kicsik a fészekben pusztultak el valamilyen okból kifolyólag, és a szülők a tetemeket dobták ki.
Ahhoz, hogy pontosan tudd mi történhetett, több részlet kéne... Pl. neveltek-e már a gerléid, milyen helyen vannak, kapnak-e lágyeleséget stb...

Köszönöm a gyors választ!
Nevelni még nem neveltek, 3 tojás volt eddig, de azokat nem költötték ki, ez a kettő volt az első!
Eleségük az búza, kukorica, hullámos magkeverék, tojáshéj, szárított kenyér, sóska és kákics szokott lenni változatosan! A kertben vannak egy 100x50x160 cm (HxSZxM) házikóban!

Már terveztem különválasztani őket, de eddig még nem volt rá idő!

Hozzászólás 2008 aug. 25, 15:41 
Bagi írta:
Sziasztok!

Ma értem haza nyaralásból és időközben két gerlém kikelt! Egy-két naposak lehettek, de elhullottak!
Valakinek van ötlete mitől lehetett? A földön találtam meg a két kicsit, pedig a fészekből ők biztos nem tudtak kimászni, mert akkora a fala, hogy a nagyoknak is csak a feje búbja látszik ki! Lehetséges, hogy a szülők lökték ki őket?
Vagy az a baj, hogy 3 fejlett gerlém van egy helyen? 2 fiú és 1 lány! Lehet a hoppon maradt fiú tette? Aki tud segítsen legyen szíves!

Köszönöm,
Zsolt

Szia Zsolt!
Könnyen meglehet, hogy a pár nélküli hím tette. Ezért szoktam mondani, hogy több párat nem lenne szabad együtt tartani, de egy pár nélküli felajzott hím egy rivális párnál is rosszabb lehet.
A másik lehetőség az, hogy a kicsik a fészekben pusztultak el valamilyen okból kifolyólag, és a szülők a tetemeket dobták ki.
Ahhoz, hogy pontosan tudd mi történhetett, több részlet kéne... Pl. neveltek-e már a gerléid, milyen helyen vannak, kapnak-e lágyeleséget stb...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Következő