Zottan írta:
Bagi írta:
Sziasztok!
Ma értem haza nyaralásból és időközben két gerlém kikelt! Egy-két naposak lehettek, de elhullottak!
Valakinek van ötlete mitől lehetett? A földön találtam meg a két kicsit, pedig a fészekből ők biztos nem tudtak kimászni, mert akkora a fala, hogy a nagyoknak is csak a feje búbja látszik ki! Lehetséges, hogy a szülők lökték ki őket?
Vagy az a baj, hogy 3 fejlett gerlém van egy helyen? 2 fiú és 1 lány! Lehet a hoppon maradt fiú tette? Aki tud segítsen legyen szíves!
Köszönöm,
Zsolt
Szia Zsolt!
Könnyen meglehet, hogy a pár nélküli hím tette. Ezért szoktam mondani, hogy több párat nem lenne szabad együtt tartani, de egy pár nélküli felajzott hím egy rivális párnál is rosszabb lehet.
A másik lehetőség az, hogy a kicsik a fészekben pusztultak el valamilyen okból kifolyólag, és a szülők a tetemeket dobták ki.
Ahhoz, hogy pontosan tudd mi történhetett, több részlet kéne... Pl. neveltek-e már a gerléid, milyen helyen vannak, kapnak-e lágyeleséget stb...
Köszönöm a gyors választ!
Nevelni még nem neveltek, 3 tojás volt eddig, de azokat nem költötték ki, ez a kettő volt az első!
Eleségük az búza, kukorica, hullámos magkeverék, tojáshéj, szárított kenyér, sóska és kákics szokott lenni változatosan! A kertben vannak egy 100x50x160 cm (HxSZxM) házikóban!
Plussz infó, ami az előbb lemaradt, hogy mindhárom madár egy fészekből van!
Már terveztem különválasztani őket, de eddig még nem volt rá idő!