Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 aug. 31, 15:36 
Mindenkit köszöntök.Köszönöm ,hogy ilyen érdeklődéssel vagytok irántam . Hát az idei évet sem fogjuk imábafoglalni, hacsak úgy nem, hogy a 2008-as évtől ments meg uram minket. Az első 6 ha dinnye termését még relative 50FT-os áron tudtam értékesíteni,de a többi az 18-20ft ért ment. Nem vagyok egy panaszkodós tipus, sőt sokan nagyon is optimistának tartanak, de most elkell gondolkoznom. Ha most nem lépek akkor nagy hülye vagyok. Van szakmám vagy négy,így aztán most gyorsan valami melót kell keresnem mert a tavasz még messze van. A mezőgazdaság mostani állása szerint , nincs sok értelme az általam nyúlytott szolgáltatásnak. :? :( Azt szerettem volna elmesélni, hogy ma egy hete nagy kirándulást tettünk a kisebbik leányommal és kedvesemmel. Reggel 5-ó indultunk Sárospatak, Füzér,Regéc, Hollóháza, Boldogkő,Tarcal, és Haza, mint E.T. Gyönyörű és fárasztó út volt. A madárkáim lába gyógyúl. A betadin segít és szúnyog sincs. Hogy lehetne kb 10 db tojóra szert tenni? Szeretnék egy kicsit fejleszteni, ezt csak előzetesen kérdezem mert ha olyan melót találok akkor sajna ezt elkell vetnem. Kérdezzetek. Kedves Gabesz kezdődik a suli :lol: :wink: :)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 aug. 31, 14:13 
Pl. azt regéld el, hogy hogyan lehet Meggyesházán dinnyét termelni ?... :lol: ...Tényleg milyen volt az idei szezon ? Te is voltál dinnyét burogatni a TESCO előtt, vagy te ügyesebb üzletember voltál ?
Húú ! Most nézem hogy az nem is Meggyesháza hanem Medgyesháza ! :shock: Akkor visza az egész ?...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 aug. 31, 13:59 
Nem, kérlek! Téged várunk a kisregénnyel!!! 8)

Hozzászólás 2008 aug. 31, 13:21 
Valami fertőző vírus pusztitott a rolleros udvarban? Hahó túlélők? Vagy már mindenki visszaszámol és a titkos recepteket készititek? :?

Hozzászólás 2008 aug. 29, 15:20 
Ja ! Bocs én a tikokkal a fürjekre gondoltam !...
A zebrának és a sirálykának ez az alaptakarmánya a kölesek mellett...

Hozzászólás 2008 aug. 29, 12:35 
Szia Marietta !...Hát persze hogy lehet de nem úgy fogja zabálni mint a tyúkjaid az biztos.... :lol:

Hozzászólás 2008 aug. 29, 12:12 
Milyen kölest !?......Ne viccelj már ! A kölest a hullámos eszi nem a kanári !...Csoda hogy élnek !....Először madár azután kérdezünk ! Megőrülök komolyan !...Hány kanárit sikerült idáig kinyirnod husom !?...
KANÁRI KEVERÉK ! Ez a neve ! Ezt kell venned vagy gyorsan add oda valakinek azokat a szerencétleneket ne szenvedjenek tovább !...
A kanári keverék öszetétele : 30 % repce, 30 % fénymag, 10% lenmag, 10 % muhar, 10% kendermag, 5% hántolt zab és 5% négermag !.....
Ez a kanári keverék....Hol van ebben köles ?! ...Esetleg a kövér madarakat szokták fehérkölessel kínozni de azt sem tisztán !....
Ha te csinálod a lágyeleséget akkor a korábban leírt módon csináld és külön tálkába tedd, ne a magok közé !...Akkor már értem miért nem ölik egymást az összezárt hímek ! Örülnek ha élnek !...
Nagyon gyorsan csináld meg amit mondtam : mert bezáratlak a tyúkudvar legsötétebb katrocába napi egy kistányér sóska kenyér nélkül ennivalóval és megnézünk 2 hónap múlva !.... :shock:

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 aug. 29, 7:57 
szia doromboló
én eddig csak főtt tojást kákicsot kölest és almát adtam nekik
én nem adtam neki semmi nevelő tápot
akkor ezért nem eteti annyira
ez már legalább a 4 . fiókája ebből hármat nem tudott felnevelni mindig ki dobta a fészekből

Hozzászólás 2008 aug. 28, 22:02 
Zotyókám ! Állj meg egy szóra !... Te azt sem tudod mit eszik a kiskanári ?...Jézusom ! Akkor mivel etet a tojó ha nincs is neki adva nevelő táp !?....Nagyon gyorsan vegyél egy díszállat kereskedésben kanári felnevelő tápot egy zacskóval, ha nem akkor főzzél le egy tyúktojást keményre és reszeld le majd reszelj hozzá 4-5 kekszet és egy kis darab sárgarépát végül egy pici mákkal szórd meg aztán keverd össze az egészet. Ezt a hűtőbe tárold és négyszerre add oda a tojónak ebből tudja etetni a kicsit !...Ha maggal nevel azt nehezen éli túl a kicsi !!!
A hímeket csak vedlési időben tarthatod egy röpiben (ez kb. most van)mert éles időszakban, főleg ha ott a tojó is szétverik egymást....A kanáriknak meg kanári keveréket kell adni remélem ezt tudod ?!...

Hozzászólás 2008 aug. 28, 20:02 
szia doromboló
a pici kanári most 10 napos
a röpdémbe 3 hím és két tojó kanári van
a kis kanárit csak főtt tojással lehet etetni
nem lehet valami mást is ??
azért köszi megpróbálok csak etetéskor bemenni hozzájuk
de most volt a nyári szünet most volt rá időm jobban megismerni szokásaikat de most már ennek is vége még egyszer kösz

Hozzászólás 2008 aug. 28, 18:24 
Doromboló!!! engem nem olyan fából faragtak,hogy hülyíteni hagynám magam bárkinek!!!! Az utcánkban 3 busz jár,az utca alsó harmadán..... nem a házam előtt...és nem akarjuk,hogy ezentúl itt menjen végig....az útvonallal van bajunk!!!!!persze akármit akarunk,lesz@rják!!! és ennek semmi köze politikához és gazdag réteghez!!!!
Semmi kifogásunk az ellen,ha beindítanak járatot oda ahol igénylik és kell!!!! itt nem igényeltük és nem kell,ez ilyen egyszerű!!!! vagy legalábbis egyszerűnek kellene lenni!!!! és most a politikával védekeznek??????

Hozzászólás 2008 aug. 28, 15:58 
Szia zotyó ! Ne nézegesd folyton azt a tojót mert azért nem etet ! Mindig mikor etetne akkor mész oda vizsgálódni és ezért hagy ki ütemeket...Nem tudom hol van a kalitka de ha lehet reggel és este menj be hozzájuk és kész ! Még az ablakon se lesegess ! Meglátod minden beindul majd... Egyébként nyilván nem egyszer etette egy nap mert akkormár nem élne. Igaz azt sem tudom mennyi idős a pici és hogy együtt van e a két szülővel esetleg cak az egyikkel stb...Ha mégis gáz lenne akkor is csak este tömjed meg a kicsit akármivel...én szemöldök csipesszel csinálom, ha kitátja a csőrét akkor pottyantom bele a főttojásos taknyot....Ha nappal is beleavatkozol esetleg a tojó végleg abbahagyja az etetést....

Hozzászólás 2008 aug. 28, 15:42 
sziasztok
szoktatok kézzel felnevelni kanárikat
ha igen akkor mivel etettétek
és fecskendővel etettétek őket
vagy még nem csinált senki ilyesmit
mert nekem a tojó ül a fiókán és nem nagyon eteti csak naponta egyszer de akkor is nagyon keveset
ezért szeretnék neki adni valami kaját de nem tudom mit
kérlek segítsetek

Hozzászólás 2008 aug. 28, 15:39 
Marcsi ! Tyúkudvarunk először kiadott első dját nyerted most el ami sajnoscsak erkölcsi elismerés de tőlünk ez a legtöbb mi elvárható....mégegyszer gratula !---- :20:

Hozzászólás 2008 aug. 28, 15:02 
sziasztok
szoktatok kézzel felnevelni kanárikat
ha igen akkor mivel etettétek
és fecskendővel etettétek őket
vagy még nem csinált senki ilyesmit
mert nekem a tojó ül a fiókán és nem nagyon eteti csak naponta egyszer de akkor is nagyon keveset
ezért szeretnék neki adni valami kaját de nem tudom mit
kérlek segítsetek

Hozzászólás 2008 aug. 28, 14:23 
Marcsikám !
Gratulálok a képeidhez amit az iwiw-en láttam ! A fürjek is helyesek de ettől én nem igazán tudok elájulni....Légyszives rakjad fel ide a következő képeket : Vörösbor, Primulák, Pipacsok, Harmónia, Kukoricás csendélet, Virágok....
Az impresszionizmus a szó szoros értelmében köztünk élő alakja Fekete Marcsi műveiben érezhető a kissé komor kezelése a világnak...a többnyire sötét tónusu képek azt sejtetik valünk hogy több fényre lenne szükség, a napsugár több meleget adhatna a szívünkbe, a jóság elismerése fontosabb lehetne a vakításnál.....
A Virágok c. alkotás is teljesen sötét környezetben a virágnak az élethez kevesebb fénnyel sötét vázában a legjobb bizonyíték erre !... A kétségtelen mesteri ecsetkezelés és a fények, árnyékok tökéletes megjelenítése emeli művek értékét....
:31:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 aug. 28, 14:17 
Kimeszeltem a tenyészhelységet.... tökig festékes vagyok....piszokul tele van a puttonyom az egész madarászattal....a takarítás még hátravan.... :evil:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 aug. 28, 9:14 
Gabikám ezt a telepátia dolgot én is tapasztalom, nem is egyszer....
Bővebben nem akarok itt senkit vele fárasztani.
A sima kanárison van egy kérdés a szakiknak, nézzetek át oda is...

Hozzászólás 2008 aug. 28, 7:23 
Gáborom ! Neked van az uccsó két fészekaljad ami ilyesmi lehet, mint mondtad de nálam ez az első két fészekalj ! A többi olyan amit nem engedtem lefényképezni !.... :shock:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 aug. 28, 3:08 
Gabesz írta:

Kép

Húúúúú Dorombi, panaszkodtál a múltkorjában, hogy nem akarnak elkezdeni vedleni a verebek.... Hát ezek már tök rongyosak! :lol: Október közepére ezeket már simán bestokizhatod.
Jobban állsz mint én. :cry:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 261  Következő