feketemarcsi írta:
Dujudor!
Tényleg nagyon szépek a picurik.
Nálam olyan aranyos volt az egyik, tegnap szerzett valahonnan egy tollat és hurcolázta, valamelyik elvette tőle és felnézett rám olyan szomorú szemekkel és olyan kis nyafogós hangot adott, amit még soha egyiktől sem hallottam.
Tényleg nagyon szépek a picurik.
Nálam olyan aranyos volt az egyik, tegnap szerzett valahonnan egy tollat és hurcolázta, valamelyik elvette tőle és felnézett rám olyan szomorú szemekkel és olyan kis nyafogós hangot adott, amit még soha egyiktől sem hallottam.
Amióta megvannak a picik, sokkal jobban el tudom képzelni a jelenetet, mint azelőtt. Tündéri lehetett, olyan aranyosan tudnak nézni. Nekem tegnap este az egyik kicsi álmos volt. Közel mentem hozzájuk, a többiek felugrottak, és elrohantak. Ez a kicsi meg épp hogy kinyílt szemmel felkászálódott, utánuk botorkált, lerogyott rájuk, és akkorát aludt, hogy csak na. 1 óra múlva néztem rájuk, akkor is olyan pózban feküdt, mint amikor elaludt. Ma reggel meg egy nagyot kajolt.
Egyik ezüstkém nem mert kijönni a bungiból reggelizni. Panaszosan csipogott. Dorka mint egy fúria berontott a bungiba, és kifeszített mellel jött ki, mögötte meg ott jött az ezüstke. Kivezette...
Nekem az egyik kicsi egy nagy túródarabbal rohangált. Amint közelített felé valaki, felkapta a túrót és rohant. Azután megosztotta az egyik vadas tesóval.
Szomorú szemű pipit még nem láttam, a papa kivételével, aki külön van véve. Hamarosan vissza kell raknom, mert látványosan lefogyott, és mérhetetlen szomorúság van a szemében. Már azon gondolkodom, hogy elveszem a kicsiket Dorkától, és visszarakom neki a kakast. Már próbáltam visszarakni a kakast. A piciket nem bántotta, sőt, kapkodta a lábát, hogy rá nem lépjen valamelyikre, de Dorka olyan erővel verte, hogy ki kellett vennem. De 1 hét múlva kirakom a kicsiket Dorkával a szabadban lévő röpdébe. 2,5 * 1,25 * 1,25 méter elégnek kell lennie, hogy elmenekülhessen a kakas.
dujuor