Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 2, 16:02 
Marcsikám ! Én már alig vadászom ! Őzre azért nem lövök mert csillog a nózija. Szarvas tehénre borjúra meg azért nem mert olyan szép nagy szemei vannak a Bika meg egyszerűen fenséges azzal a pompás fejdíszével...vadmalacot sem nagyon...süldőt esetleg mert látom rántott állapotban és mivel nem tartozom az éhenkórászok közé hát... :oops: ja !
A Kant igen mert a Zrinyi ugyebár, a kocát meg nem mert malacai vannak ....Na hát ennyit az én nagy vadászataimról.... :roll:

Hozzászólás 2008 szept. 2, 10:56 
Hát igen, de akit a siker szele egyszer megkapott !!! Hihííjjj !....
Az sok mindenre képes !.... :twisted: ....
És ha kitömnék egy kanárit...hangeffektekkel ?... :shock: ...Húú ! Megyek orvoshoz !...

Remélem mindenki érti a viccet !?....Ennek ellenkezőjét nálunk fel sem merem tételezni....de fordult elő már hasonló ha nem is itt a tikudvarban azér vagyok kénytelen ilyenre felhívni a figyelmet....
Nekem a te - ti sikeretek olyan mintha az enyém lenne hisz valamilyen módon kötődtök hozzám !....Ezért is bármelyőnk madarai is nyernek, az csupán a felkészítés kis nüanszaiban, és a szerencsében rejtőzhet...Nagy szerencse kell pl. ahhoz hogy a bíró időben észrevegye azokat a ritkán hallható hangokat melyek döntően befolyásolják egy madár énekének elbírálását !....Ha egy bíró éppen a jegyzeteit nézi, vagy éppen akkor ír be valamit amikor hallatszik a varázslat s mire felemeli a fejét már vége is akkor van baj, hogy ezt most melyiknek írja be....Ha hirtelen kapja fel a fejét akkor megáll a madár, ha meg lassan akkor meg pont vége a három 18 as füttynek !....Szóval azért mondom hogy sok mindenen múlik sok minden !.... :lol: Régen könnyebb volt nyerni mert egy fényévvel jobb madaraim voltak a többieknél ezért egy bedugott fülü félrészeg bíró is könnyen ki tudta választani a győztes kollekciót de mára a helyzet megváltozott hisz jószerivel a tőlem való madarak utódaival kell szembenéznem !?... És képzeljétek el ezt a Deutsche Maisteren !....Az első 10-ben fele Gheling származék, fele meg a többi keveréke.... Úgy nyertek a Gheling ivadékok a DM-en, hogy az öreg saját kollekciója "csak" a 18. lett ! Szóval érdekes dolgok ezek na ! Az öreg barátom is épp akkora barom mint én ! Ő is eladja a legjobb madarait akárcsak én !... :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 2, 10:23 
doromboló írta:
Majd ha lesz időm sajnállak necóóóóó ! Hát az én rongyos huszasom ?!...
De már nyikorognak !.... Csak ez a nyikorgatás nálatok már hónapokkal ezelőtt meg volt !.... :cry: A fenébe hogy nem lehet lelassítani az időt !?..
Hát meglehet hogy a büdös életben nem leszek 10 szeres magyar bajnok !?... Nem baj ! Bundázunk !....Mennyibe kerül az aktuel bunda ?... :lol: ... Nagyon feltűnő lenne ha egy magnót raknék a kalitkába rigó helyett ? :oops: .... Ááááá ! A franc aki megeszi ! :(
Na ez a nap is jól kezdődik... :roll:

Szerintem sokan örülnének annak is, ha csak egyszer sikerülne (köztük én is).... :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 2, 8:58 
doromboló írta:
De már nyikorognak !.... Csak ez a nyikorgatás nálatok már hónapokkal ezelőtt meg volt !.... :cry: A fenébe hogy nem lehet lelassítani az időt !?..
Hát meglehet hogy a büdös életben nem leszek 10 szeres magyar bajnok !?... Nem baj ! Bundázunk !....Mennyibe kerül az aktuel bunda ?... :lol: ... Nagyon feltűnő lenne ha egy magnót raknék a kalitkába rigó helyett ? :oops: .... Ááááá ! A franc aki megeszi ! :(

Egyszerűbb megoldás és még csak látni se fogja senki, ha viaszt öntünk a Bíró fülébe, a mikrofont meg kikapcsoljuk müszaki hibára hivatkozva...
bár ezt nagyon ovatosan kell csinálni, mert a "VÍRUS" ott lesz a nyomomban...

Hozzászólás 2008 szept. 2, 8:02 

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 2, 2:18 
Zottan írta:
Én mindig hangoztattam, hogy az egész világ lehet sörnyitó, de hogy pont egy szegény kanári tojó nézzen úgy ki, mint ami alkalmas ilyesmire... :shock:

:lol: Amúgy ritka szívós csuri a roller....csak ne szivatnának oly soxor a tenyésztéskor.....?!

Nálam is volt horror a múlt hétvégén. Péntek este fröccsöztünk egy cimbimmel, a srácaim meg nyitva hagyták a garázst (ez a nyári szállása a verebeknek). Ez nem szokott gondot okozni, hiszen van két kutyám. De ezek - mint jó házőrzők- a lábaink alatt-előtt heverésztek a borozás közben. Sötétedés után ment el a barátom, ekkor bezártam-becsuktam mindent, majd reggel az egyik alsó röpde alján fej nélkül találtam egy madarat.
A szomszéd fekete macskája a gyanúsított, mindenképpen kimiskárolom ha elkapom. :evil:
A blökik meg egy hétig nem kapnak jutalomfalatot! :twisted:
Emellett -szintén a múlt héten- egy madár számomra minden látható ok nélkül lefordult a pálcáról, úgyhogy már csak 45-en vagyunk... :cry:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 1, 17:44 
doromboló írta:
Na ! Ezt nézzétek meg ! Egy tavaly hozott Gheling tojónak lettördelődzött a felső csőrkávája és már 3 hete felső csőr nélkül él ! Hihetetlen nagy élniakarás van benne ...szinte kizárólag lágyeleségen és zöld kaján él !...Nyugi ! Meg fogom menteni ! Már látszik hogy nő ki az új !... :lol:

Én mindig hangoztattam, hogy az egész világ lehet sörnyitó, de hogy pont egy szegény kanári tojó nézzen úgy ki, mint ami alkalmas ilyesmire... :shock:

Hozzászólás 2008 szept. 1, 17:19 
Sziasztok!

Matyi, nekem is lesz 2 db tojóm eladó, ha a kicsiké is érdekel, bár a felmenői mindketten Doromboló madarai (voltak), és mindegyik 90 pontos rokonokkal büszkélkedhet, az apa maga champion madár is volt, a mama testvére és apuja is 90 pontos hím.
A megmaradt 2 hímem közül csak az egyik nyekereg, a másik még nagyon vedlik, ő csak hangicsál (és egy kicsit be is hízlaltam asszem :shock: ). Viszont a dagi madaram csatlakozott hozzájuk (aki tavaly még nem döntötte el, melyik nemhez akar tartozni...), így, ha belejönnek, hárman fújják a nótát a fülembe! :D

Igen, Gabesz, a nagylányom már másodikba ment, de nem nagyon várta. Azt mondta: az osztálytársakat meg magát az iskolát várja, de a tanító néniket nem, mert nem aranyosak. Ez van, sajnos tényleg nem a legjobb tanárokat fogtuk ki.

Atyaég, Doromboló, hogyan törött az a csőr így le???

Mona

Hozzászólás 2008 szept. 1, 14:51 
Na ! Ezt nézzétek meg ! Egy tavaly hozott Gheling tojónak lettördelődzött a felső csőrkávája és már 3 hete felső csőr nélkül él ! Hihetetlen nagy élniakarás van benne ...szinte kizárólag lágyeleségen és zöld kaján él !...Nyugi ! Meg fogom menteni ! Már látszik hogy nő ki az új !... :lol:
Kép

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 1, 11:58 
Szia Mátyás!

5 tojót én is tudok adni, ha gondolod!

Hozzászólás 2008 szept. 1, 10:00 
..és szerinted az a nyugati autó amit itt veszel annak az ára hová megy ? Ahonnan gyütt !....A ruha nem a vörösoktóber ruhagyárbol jött hanem piere garden stb. A házépítés jó ha magyar téglából készül de a kémény már Schidel !....
Egyébként minden elismerésem a tiéd-tiétek hisz ti viszitek a hátatokon az országot azt azonban nem tudom meddig lehet ezt bírni ?....Mikor már Albán pékség is van már !....
Azért azt gondolom, ha lesznek nagy gyáraink, olyan szintű mint a BMW amely az országnak évente annyit tud fizetni, mint az összes pékség a Dunántúlon, akkor fog lemenni a teher a vállatokról, de ezt az időt megérni ?!....Hát, nem tudom de az biztos, hogy a túlélők lesznek a királyok ! ......
Azon röhögök hogy még a rigóim 90%-a is import !....Sőt a kalitkák feléért is kinn fizettem ! Tőlem meg alig vettek külföldiek !....Persze ez kicsiben nevetségs de a model az jó !... :( :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 1, 9:29 
doromboló írta:
....Ez az ország a szja-ból él !....Ilyen az EU-ban hasonló sincs ! .... jöhettek be azok a külföldi cégek akik meg örültek az olcsó munkaerőnek....

Ezzel az a baj, hogy a külföldiek összeszedik a megkeresett lóvét egy zsákba, és Monte Carlo-ban kaszinózzák el, nem itt.
Mi meg ha keresünk itt veszünk ruhát, autót, építünk házat, és adunk munkát a kereskedőnek, kőművesnek tervezőnek, vendéglátósnak, péknek, akik (elméletileg) befizetik ezek után az adót. Az egész generálná magát, ha elindulna a verkli.
De egyenlőre én is azon töprengek, hogy felszámolok mindent, mert a banki kamat jelenleg magasabb mint a haszonkulcsom. (mostanában azon töprengek, hogy ennyire szarul csinálnám!?) Persze hogy megfordul mindenki fejében, minek melózzon, minek vállalja, hogy b@szogassa a mindenféle hivatal, hatóság......?!
(egy példa: a környezetvédelmi minisztériumtól kijött két szaki, hogy engedélyezze a próbaüzemet a műhelyemhez. az ökröknek zajszintet kellett mérniük az álló, még próbaüzemet sem produkáló műhelyben, amit csatoltak az engedélyhez. ketten jöttek ki, szolgálati verdával, két órát elb@sztak majd kiállítottak egy számlát 80 ezresről... a zajszint -minő csoda!- határértéken belül volt!)

De tényleg inkább madarásszunk, mert ez a téma nagyon messzire mászhat....

Drága Gabesz! Átadom az üzeneted, és én is kitartást kívánok a judósnak, és a hokisnak is! :wink:

Hozzászólás 2008 szept. 1, 8:11 
Na ! Vége a nosztalgiázásnak ! Büdös kölkei !....Necó ! Be a kemencéhez ! Matyi ! Guritsd a dinnyét !....Én meg majd lövöm seggbe magam mert már vadállomány sincs !.....Vissza kellett mondanom a külföldiek nagyobb részét mert nem tudom fogadni őket bőgésre. Le kellett annyira csökkeneteni a valaha világhírű vadállományt, hogy ez lett belőle.
A gazdák már akkor is feljelentenek ha vadnyomot látnak...Pedig a vadállomány megőrzése legalább egyes kijelölt helyeken fontos lenne hisz a vadászat sok üzletembert hozott hozzánk a világból.... :80: ...
Szóval nagy szarban vagyunk és ebből kimászni huszon évek kellenek !
Egészen egyszerűen azért mert az országnak nincs más bevétele mint a 85% személyi jövedelem adó és 15% iparűzési adó. Ez az ország a szja-ból él !....Ilyen az EU-ban hasonló sincs ! Minimális azon magyar termékek ára amit megvesznek a világpiacon. Németországnak több száz van ilyen a Mercédesztől a Hilti fúróig ! Az eladhatatlan magyar árúkat termelő üzemeket amik a szociban még jók voltak be kellett zárni, az itt felszabadult munkaerőt foglalkoztatni kellett, ezért jöhettek be azok a külföldi cégek akik meg örültek az olcsó munkaerőnek. Saját eurokomform gyárakat az országnak nincs pénze létesíteni, de a kapitílizmusban amúgy is a magán tőke a vezérelv. Ha elő mernek jönni azok a milliárdosaink akik egyenlőre lapítanak, majd akkor beindul a fejlődés, addig ki vagyunk szolgáltatva az EU-nak !....
Ha körülnézünk szinte minden árú külföldi amit használunk : beülünk a nyugati autónkba, megvesszük felibe a külföldi cuccot a marketben, azt elkészítjük a brazil késsel és megeszük a kínai tányérból és végzi az egész történet a német WC kagylóban.....Na ezt mindet megvesszük külföldről, tehát a pénzünk kimegy ! Semmi baj nem volna ha a magyar árút meg megvennék a világpiacon !.....De a kutyának nem kell ?! .... Na ez a pénz hiányzik...és lehet itt maga a földreszállt angyal a miniszterelnök, ezen nem fog tudni változtatni míg a tőke elő nem mer végre jönni !!!.....
Na most madarásszunk mert megőrülök !....... :23: ...Nem megőrültem !
Szóval nyekeregnek a rongyosaim...! :roll: Hogy ebből hogy lesz vörsöny az idén !?...Nem baj Matyikám, ha más nem egy lesz az egyéniben azért ami kész lesz addigra remélem, úgy hogy megvívunk !...Tényleg az az egy madárkád egyáltalán fiúcska lett ?...

Hozzászólás 2008 szept. 1, 7:00 
Köszönöm Neco légyszi tartsd őket dugva mint a lopot biciklit ,hátha szükségem lesz rájuk. Az igazi az lenne ha 5 tölled és 5 mástol lenne.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 1, 6:20 
Neco, míg elfelejteném, üzenem Beninek, Nándinak és a főleg a hegymászó cimborámnak: Hajrá fiúk! Húzzatok bele! :D

Hozzászólás 2008 szept. 1, 2:37 
Szia Mátyás!

Ne búsulj! (no ez most itt elég cinikusan hangzik, hiszen a megélhetésed a tét, + sajnos van is okod a komorságra. elég szomorú, hogy egy ilyen adottságú ország mint a miénk nem használja, nem tudja kihasználni a mezőgazdaságban levő lehetőségeket. olyan területeket, mint a Nagy-, illetve Kis- Alföldünk nem erre használni, vagy akik ezeket a területeket szakértelemmel művelik azokat nem támogatni teljes mellszélességgel felső szinten -beleértve a kereskedelemre, felvásárlókra gyakorolt nyomást is-, az kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. de ne merüljünk ebbe bele mélyebben, mert ennek sosem lesz akkor itt vége.... :cry:)

A kirándulásoddal kapcsolatban.....Kb. 25 éve egy gyalogtúrán bejártam az északi Zemplént körösztül-kasul. Egyik legemlékezetesebb túrám volt. Telkibánya, Füzér, a Huták, Makkoshotyka ( mekkorát nevettünk ezen falu nevén! :lol: ) Regéc és a többiek remélem nem változtak sokat azóta, mert akkor elképzelhetetlenül szép települések voltak, nagyon kedves helybéliekkel. Egy ezressel a zsebünkben indultunk, és ebből 10 napig tudtunk mászkálni a hegyekben. Kétnaponta mentünk le a falvakba kajáért meg egy kis kocsmatúrára.... 1,5 forint volt akkoriban a tojás párja, és 2-3 liter tejet ajándékba adtak mellé a reggelihez a gazdák.... Kőkapunál egy srác a pisztrángos patakot (amely -ha jól tudom?!- az egyetlen komoly, természetes állománnyal rendelkező pisztrángosa "Kishazánknak") fosztogatta a horgászbotjával, egy egész kosárnyi volt néki mohába ágyazva. Szabad tűzön, nyárson sütöttünk meg néhányat vacsorára.... Egy geológiával-geofizikával foglalkozó cimborám meg egy "csudavilágba" vezetett bennünket. Rengeteg féldrágakövet gyűjtöttünk, természetes csiszolódású opálokat a patakból, jáspist a partoldalból.... Egy jókora jáspis még most is papírnehezékként funkcionál az íróasztalomon.
Röviden: tényleg piszok szép hely az a környék!

NNnnaaa ez is egy kisregény lett! :lol:

(Hogy ne legyen nagyon OFF a hozzászólásom: 13 tuti (?!) hímet külön röpdébe raktam tegnap. 5 közülük már teljesen kivedlett - még csak 5, hiába, nekem sem jött össze az első eresztés :? - közülük némel'ik egész normálisan nyekereg már. Matyesz ha gondolod és a szabadidőd úgy hozza 5 szabad tojóm biztosan van még. De az is lehet, hogy 15?!..... Attól függ mennyi kezd még el nyekeregni. Ez majd október végére kiderül. :shock: )

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 aug. 31, 19:41 
Szia, Matyi!

Balatonszőlősön, ahol pár napig laktunk, minden harmadik kapuban kitéve a tábla: Szőlős pincével ELADÓ! Elgondolkodtató. Itthon nálunk a krumplinak nincs ára, az üzletekben pedig a török pityókának van jó piaca... Pedig a szegény embernek nincs pénze vegyszerre, úgyhogy megbízható bio a terménye... A tavalyi termést idén kidobhatják a szemétre. A kutyának sem kell.

Csodálatos a virágszirmos gyerekkori kép :D !!! Akkortájban mi az éretlen szilvával tanultuk a célbalövést, parittyával :lol: ... lovakra :shock: egy bokor rejtekéből... Nem tehetek róla, az utcabeli rossz fiúk társaságába keveredtem 8) . De ha édesapám elkobozta a parittyát, mert éppen egy galamb szárnya bánta, akkor egy hétig lehettem bandavezér csak éppen visszaszerezzem nekik :roll: :lol: ... Csudajó volt gyereknek lenni!!!

Mona, kedves, a nagylányodnak nagy nap volt a mai! Újból találkozhatott a kispajtásokkal, huncutul összebújva mesélték biztosan kalandos vakációs élményeiket... Mesélj!

Amaryl, mi a harci buszmegálló ügyében? Lesz vagy nem? Én örülnék, ha tőlünk nem messze lenne a megálló. Azaz örülök, mert itt is van :lol: .

Madárkáim ma hallottam sok ideje először hangicsálni! A lenyugvó napnak énekelt valamelyik pasim egy aranyos búcsúdalt. Gábrisom rongyos még, Illés frakkot öltött, Rolandom pedig, a kedvenc, gyönyörű fényes, testhezsímuló tollruhában illegeti magát. Dalolni már régen nem hallottam őt :shock: . Csak nehogy elfelejtsen nekem! Még a végén a szépségverseny szekcióban kell indítsam :lol: ...

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 aug. 31, 16:47 
DE most már haljam a hangotok. :twisted: :evil: :twisted: :evil: itthagytatok :cry: :cry: :cry: :cry:

Hozzászólás 2008 aug. 31, 16:44 
[quote="doromboló"]Pl. azt regéld el, hogy hogyan lehet Meggyesházán dinnyét termelni ?... :lol: ...Tényleg milyen volt az idei szezon ? Te is voltál dinnyét burogatni a TESCO előtt, vagy te ügyesebb üzletember voltál ?
Húú ! Most nézem hogy az nem is Meggyesháza hanem Medgyesháza ! :shock: Akkor visza az egész ?...[/quote] Az érdekes ,gyerekkoromban a településünk minden háza előtt megyfák voltak, csak minden 100.cseresznye,vagy szilva.Tavasszal csodálatosak voltak az utcák virágzáskór. Ha fújt a szél és kavarta a virágszirmokat az maga volt a csoda. Gyerekként a tenyerünkkel összehúztuk a szirmokat és feldobtuk a fejünk fölé ,hát most is beleborzongok.elmondhatatlan.Most megszámoltam 300m es utca 4db megyfa, a többi tuja,nyír ,madárberkenye,stb nincs megybefőt, ahogy a mama csinálja.A település elsőneve MEDGYESPUSZTA.szerintem a régi írásmód maradt meg. :wink: Hát az az idő sem jön vissza.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2008 aug. 31, 19:45-kor.

Hozzászólás 2008 aug. 31, 16:28 
Mint tudjuk Kedves FŐ KUKORI, dél békésben közel 2000 óra a napsütéses órák száma. A 60-as években még földimogyorót is termeltek az itteni homokos területeken.Illetve itt komoly kertészeti hagyomány és tapasztalat is felhalmozódott fóliás paprika,ubi,sárgadinnye stb,. . Igaz magyarországon a hevesi termesztő tájat tartják az igazinak, de ez olyan mint ha csak a harz hegységi roller tudna énekelni és minden más csak naposcsibe lenne. Sőt kikell hangsúlyozni, hogy a kertészeteknek köszönhetően a technologiai fejlődés bölcsője itt van. Csöpögtető öntözés, talajtakarás,Fólia alagút, bakhátastermesztés,dinnyeoltás. Az ország más vidékein is van aki így termel ,de zöme innen indul. A borigatással kapcsolatban. a termelő és felvásárló közös csónakban eveznek csak a kereskedőnek van mentőmellénye ,a termelőnek nincs . A főld egy adott helyen van külömböző adotságokkal, de elvinni nem lehet a termelés kényszer pálya. megvannak a termelés eszközei a tudás stb . A kereskedők külömböző manipulációi komoly hatással vannak az árakra. PL. ha ithon egy multiban.49Ft a dinnye a külfőldi megkérdezi nállatok a kiskerár 20cent akkor nekem adjátok nagyba 10cent-ért .igaz nálla a púlton 1EURÓ . értitek kedveseim és innen az árat a büdös életben nem lehet feltornázni.Csak hogy tudjátok a média ellenére sehol nem volt az ÁR 30FT a borigatás után. Hát erröl ennyit.Mundjuk azt tudni kell a falun élő embereknek is van szakmájuk, és ha itt nem találják meg a megélhetésüket akkor majd mennek a városokba félfizetésért elvállalni azt a munkát amit eddig más csinált. EZT csak azért mondom mert a pestiekben nem látom a szolidaritást, és sokszór bedőlnek a oszd meg és uralkodj vezérelvet követő politikusoknak. A búza ára 3300ft/100kg jó búza.Egy kiló kenyérhez kell 0,5-0,6kg a többi kémia. 1liter 4,2% tej 75Ft abbol hány liter 1,8%vagy 0,5% ivólé lesz. ÉS A TEHENET MINDENNAP KIKEL VAKARNI A SZARBÓL ÉS MEGFELYNI, NINCS SZENTESTE,SZILVESZTER LAKODALOM,TEMETÉS.HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ na ennyi .Imádlak benneteket millió csók . Bízom benne,hogy nem ragadtattam el magam senkit nem szeretnék bántani ,ha van mit ,majd Kuzmi kimoderál, és bocsi.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 261  Következő