Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 22, 7:57 
Itt mondok köszönetet annak a 42 madarász társamnak és nekik segítő családtagjaiknak, akik Karcagon a bontási munkákban példaértékűen résztvettek és rövid másfél óra alatt lebontották azt a rendkívűli gondossággal megszervezet kiállítást. Külön köszönet illeti az IDRE közgyűlésére érkezett tagjainkat akik, utcai ruhában, de önzetlenűl segítették a bontási munkákat. Remélem ez ragadós példa lesz a többi kiálításokat szervező egyesületeknél, valamint a Szentesi Madárfesztiválon is.

Mégegyszer köszönöm a munkátokat a szervező egyesületek nevében.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 21, 20:40 
Sziasztok!

A Karcagon, 2008 szept. 19-20-21-én megrendezett Dr. Hazay Béla fajbemutató, országos egzóta, és kanári minősítő kiállítás legszebb gouldjai:

Kép

Kép

További képek: http://www.waxbill.eoldal.hu/fotoalbum/ ... arcag_2008

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára waxbill 2008 szept. 22, 16:48-kor.

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 20, 20:13 
Szevasztok!

Tavaszi kelésű, gouldok eladók, vagy elcserélhetők más egzótákra.
T: 70/ 213-7482
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 16, 21:01 
már megnéztem 5-böl 3 fias,

Hozzászólás 2008 szept. 16, 20:35 
Helló Gábor2222.
Ha a nevelőszülők már egy hete tojáson ülnek akkor talán etetni fogják a gouldokat.De előtte lámpázd meg a tojásokat hogy fiasak e.

Hozzászólás 2008 szept. 16, 18:39 
sziasztok szerintetek ha gould tojásokat átrakom nevelöszülök alá de a gouldok 1 másfél héttel elöbb kelnek mint anevelöszülö fiokái a nevelöszülök akkor is etetni fogják a kis gouldokat?

Hozzászólás 2008 szept. 16, 17:23 
Szia Spirit!
Mondták nekem,hogy a gould különös gondozást igényel.Gondoltam is,hogy kezdőként nem kellene próbálkozni.Vettem sirálykát,de nem volt szivem elvenni a tojásokat.Az egyik pár sirálykát eladtam,a másik pár költött,nevelt,most megint szépen nevelnek négy picisirályt.A gouldok meg egyszer majd csak rájönnek a dolgokra.
sziasztok. Péter

Hozzászólás 2008 szept. 16, 13:30 
Szia! Jé, ez érdekes, nálunk egy ugyanilyen színösszeállítású pár próbálkozik, és ugyanilyen problémásak... először leraktak húsz tojást, amivel a továbbiakban nem foglalkoztak, sőt a hím kirámolta a fészkelőanyagot... mi is átraktuk őket nagyobb helyre, kiszedtük mellőlük a harmadik madárkát, kaptak két fészket hogy választani tudjanak, és azóta a fészkeknek a közelébe sem mentek... :evil:

Kép

péter írta:
Sziasztok!
Az 1pár gould nem tudom mit akar.Augusztus elején lett 5 tojás.Atojó 17 napig szorgosan ülte,közben egyet kidobott,de a többin ült tovább.Sajnos 1 tojás sem lett eredményes.Át raktam őket egy nagyobb kalitba.A mult héten tojt 4-et,de eldugdossa a fészek anyag alá,előszedi,aztán másnap megint elrakja.Még éjszakára sem ül be egyik sem.Nagyon szépek,de már jó lenne legalább egyetlen kis utód.
üdv.:péter
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 15, 19:30 
Sziasztok!
Az 1pár gould nem tudom mit akar.Augusztus elején lett 5 tojás.Atojó 17 napig szorgosan ülte,közben egyet kidobott,de a többin ült tovább.Sajnos 1 tojás sem lett eredményes.Át raktam őket egy nagyobb kalitba.A mult héten tojt 4-et,de eldugdossa a fészek anyag alá,előszedi,aztán másnap megint elrakja.Még éjszakára sem ül be egyik sem.Nagyon szépek,de már jó lenne legalább egyetlen kis utód.
üdv.:péter
Kép

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 11, 21:09 
Ismét segítséget szeretnék kérni. Júliusban tettem fel az alábbi képet az egyik tojómról.

Kép
Azt hittem, hogy atkás, de végül sikerült letörölnöm a felrakódást. Azonban a "felrakódás" helye azóta sem néz ki egészen egészségesnek.
Felrakok néhány képet, arról, hogy most hogyan néz ki ugyanott a bal orrnyílása körül. Kérlek segítsetek, hogy mi lehet ez.

Kép

Kép

Kép
Segítségeteket köszönöm!
Csaba

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 szept. 10, 7:06 
ezt meg nem értem, de ez is vicces:

http://www.youtube.com/watch?v=pCXkyA5T9zg&NR=1

iylen kis buták ezek?

Szia! Ez az udvarló tánca a gouldinak, csak ezt egy tojónak szokták csinálni, nem egy ember ujjának! :lol:
Az enyém még hajlongani is szokott, de az ugrálás sosem marad el!

Hozzászólás 2008 szept. 10, 0:19 
ez haláli jó, nézzétek meg!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bAH_b1rnWZE[/youtube]

ezt meg nem értem, de ez is vicces:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pCXkyA5T9zg&NR=1[/youtube]

iylen kis buták ezek?

Hozzászólás 2008 szept. 3, 14:20 
Most vasárnap jön valaki Székesfehérvárra?

Hozzászólás 2008 szept. 3, 14:19 
Hű ez jó, és akkor ők teljes értékű egyednek számítanak olyan értelemben, hogy lehet kiállítani is két gyűrűtlen szülő meggyűrűzött fiókáját? Az szuper!!!

Bevallom őszintén, amikor ők kikeltek, ez volt az első fészekaljunk, és egész egyszerűen nem mertünk volna hozzájuk nyúlni, nehogy elhagyják őket a szüleik... legközelebbre remélem lesz annyi rutinunk, hogy ne legyen ezzel gond...

Megnézed esetleg a lentebbi kérdéseimet is? Bár már közben beszéltem telefonon Moncsival, és ő megerősített abban hogy mindhárom hím, mert énekel, és nála is volt olyan több fajtában is hogy az egyidős és testvér madarak sem egyszerre színeződtek...

brimston írta:
Természetesen meg lehet gyűrűznöd (meg kell gyűrűznöd) a gyűrű nélküli szülők utódait is. Itt ugyanis a kutyákkal és más állatokkal ellentétben nem egy zárt törzskönyv alapján, miatt jelöljük egyedileg a madarakat. Persze később a házilag vezetett törzskönyvedbe (amit senki sem ellenőriz) jó ha felírod az összes gyűrűzött felmenőt (szülőket, nagyszülőket).

Hozzászólás 2008 szept. 3, 14:11 
Természetesen meg lehet gyűrűznöd (meg kell gyűrűznöd) a gyűrű nélküli szülők utódait is. Itt ugyanis a kutyákkal és más állatokkal ellentétben nem egy zárt törzskönyv alapján, miatt jelöljük egyedileg a madarakat. Persze később a házilag vezetett törzskönyvedbe (amit senki sem ellenőriz) jó ha felírod az összes gyűrűzött felmenőt (szülőket, nagyszülőket).

Hozzászólás 2008 szept. 3, 13:58 
sziasztok fokföldigalamb páromat elcserélném gouldamandina párra vagy pillangópinty párra

Hozzászólás 2008 szept. 3, 13:13 
jajj és még egy kérdésem van... persze lehet hogy ez is hülyeség, dehát kezdők vagyunk no. Madaraknál a gyűrűzés mennyiben működik hasonlóképpen a kutyák törzskönyvezéséhez? Ott ugyanis két tkv. nélküli kutyának nem lehet tkv-es utóda...

madáréknál hogy van ez? Ha van két gyűrű nélküli madaram, akkor azoknak meg szabad gyűrűzni a fiókáit rendes sorszámozott gyűrűvel, hogy lehessen esetleg kiállítani, stb.? (tehát nem a jelölőre gondolok)

Hozzászólás 2008 szept. 3, 12:19 
Sziasztok!

Úgy látom jelenleg ez a topic jobban pörög, mint a klubbos, úgyhogy új kérdéseimet most itt tenném fel.

4 hónaposak a kis gouldjaink, kezdenek színesedni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...

az egyik zöld. a csőre pirosodik, a hasa sárgul, nekem ez arra vall, hogy hím.

Ő itt a jobb oldali, ugye jól gondolom ezekből, hogy hím?

Kép

Viszont a másik kettőnek is ugyanolyan erős a lila ami előbukkant a mellükön. Erősebb lila, mint a tojóké, és összehasonlítva nekem olyannak tűnik, mint a hímeinké... de további színesedés nincs rajtuk, se a csőrükön, se a hasukon...

itt a másik kettő:

Kép

Kép

Tehát alapvetően az a kérdésem, hogy ez a kettő vajon milyen nemű lehet? A mellszín alapján nekem hímnek tűnnek, és egyébiránt mind a három énekel is, de akkor miért van az, hogy míg egynek teljesen színesedik a hasa, és már színes a csőre is, a másik kettőn ezekből semmi nincs meg, csak a mellben a sötétlila foltocskák...

és ha a két kék is fiú, akkor a kék színük a vedlésnél meg fog változni arra a gyönyörű kék árnyalatra, ami a hímeké? mert jelenleg olyan kékek, mint az anya.

És most lehet hogy egy hülyeséget fogok kérdezni, de ha az anya kék, az apa kék hordozó, akkor a zöld fióka is kék hordozó ugye?

További kérdésem még, hogy milyen fejszínek várhatók? A piros csőrűnél azt sem tudom megállapítani hogy a fekete foltok a fejszínben, vagy a fejszínt övező keretben vannak, a másik kettő közül az egyiknek a fejszínt övező kerete fekete, a másiknak fehér...

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2008 aug. 31, 17:43 
Madaraimon kipróbáltam a Zsolt79 által ajánlott kúrát:
Idézet:
- Heti két alkalommal csak száraz lágyeleséget kaptak a madarak + tiszta ivóvíz.
- Heti három nap: mageleség ( sok fénymaggal ) + MUTA VIT (jódos) galambászkuckó ) a vízbe . ( 2dl vízbe egy mérőkanál)
- Heti két nap száraz mageleség + valamilyen gyógynövény illóolaj koncentrátum pl : Ekodiár .

Heti egy alkalommal, alapos párás fürdetés.
.
A kezelést május végén kezdtem. A sárga tojóm viszonylag hamar elkezdett vedleni és a napokban be is fejezte a vedlést. Teljesen eltűntek a maszkjából a kopasz területek.
Kezelés előtt:
Kép
Most pedig így néz ki:
Kép
A piros tojómnál egy jó ideig nem történt semmi, de mostmár ez a tojó is szépen vedlik és a kopasz területeinek jó része már nem látható.
Ezek alapján nálam bevált ez a kezelés.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 aug. 26, 3:53 
Dobosapa írta:
.... A versenyen egy kollekció és egy hím lett a vörös fejű tojó Gould elé bírálva ....

Persze ez a legjobb megoldás, de ezesetben úgy értelmezem osztályokat vontak össze, valszleg a kevés számú nevezés miatt. Az "ellennemű" tényleg a legjobb találmány népes mezőnyben.
De itt a maga kategóriájában legjobbat kellett volna kihozni győztesnek.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 98  Következő