Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 7, 13:04 
Fiúk! Fiúúúk! FIÚÚÚÚÚK! Mit csináltok????????? :56:
Eddig a mi szerepünk volt a nyűgölés, nyavalygás és bosszankodás is sok esetben a magunk hibái miatt, de ahogy itt titeket olvaslak...
Nem találok szavakat.

Gabe, nagyon sajnálom a madarad és át tudom érezni bánatod. (Fonzóm a mai napig hiányzik nekem! Sokat tanultam tőle.) Ez a hím volt, akivel berobbantál ide a topikra nagy boldogan, kiről nagy meglepetésre kiderült, hogy bizony a nagyapád 01-es számát viseli!!! És akkor nem a véletlennek köszönhető, hogy az a madár hozzád került!!!

Odaki gyönyörű nyárutós napsütés. Az aranyoskáim hatalmasakat pancsolnak a langymeleg fürdővízben, igazgatják egyre csinosodó tollruhájukat és mintha tudnák, hogy tartalékolniuk kell télire az aranysárga napsütésből, jókat napoznak kedvenc águkon. A pasijaim boldogan danolásznak csak úgy maguknak, aztán már egymásnak :wink: , majd egyre nagyobb hévvel feszítik torokzsákjukat szebbnél-szebb és különbnél különb hangokat és hangzatokat kihozva magukból. Hármuk együttes zenéje valami különös andalító muzsika fülemnek :wink: !
Talán nektek is jót tenne és gyógyír lehetne kínotokra, bánatotokra...

Puszi nektek: Gabesz

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 7, 12:20 
Gyászhír!
11 és fél éves korában elhunyt legelső madaram, egy roller kanári hím. Úgy három hónapja még vidáman énekelt, de a vedlés elvitte. Nagyon legyengült, a lábait is alig tudta mozdítani.
Ő volt a legelső madaram, 7 éve került hozzám. Még nagyapám tenyésztette, az utolsó tenyészévéből származott. Kalandos körülmények közt került hozzám....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 7, 12:07 
Á dehogy ! Ha egy kollekció összejön annak is örülni fogok ha nem, marad az egyéni.....Esküszöm mikor kitaláltam m. országon először hogy legyen itt is egyéni, int a VB-ken azok miatt tettem akiknek egyetlen vagy 2-3 tjóik voltak ! ...És lám itt vagyok a rászorultak között !... :cry:
Egyszerűen nem találok szavakat arra hogy mit érzek...?!....
Mindig azt kérgezgetem magamban hogy :"de miért ?".....

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 7, 11:34 
Sajnos,ez általában így van,mindig ami nem kéne azzal lessz valami én is a tavaly így jártam,de nekem nem mentek el hanem kíállítás elött egy hétel csak simán felborultak,és sajnos ez meg is mutatkozott a kíállításon mert a bronz intenziv egyénibe csak 3 helyet szereztem,meg.
Gondolom éjszaka valamitől megijedtek vagy mert még este villanyoltás elött énekeltek mint a gép mind a kettő,reggel mikor felébredtem néztem csak ki a fejemből és ott álltam mint a f.sz a lakodlomba.
De csak lesz valahogy,akkor Doromboló te 2 kollekcíót be tudsz nevezni és egyinébe is lesz verseny?

Hozzászólás 2008 szept. 7, 10:09 
De most tényleg mikor ilyen gondokkal teli időszakon jut túl az ember akkor mégis próbál pozitívan gondolkodni, hogy azért mégis csak van 20 fiatal és ha ennek a fele tojó és a fele rongyos akkor is negvan a kollekció..De ebbe már tényleg nem fér bele a balf...kodás !...És amelyik madár ki tud tekeregni a bukó ablakon az csak a legjobban repülők közül történt...tehát a fizikálisan jobbak közül mentek el !... Ez nem igazság !... :23: Már meg sem merem nézni a könyvben hogy netán Gheling ivadék volt e ?!....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 7, 7:28 
Össze kéne ütnöm valami komolyabb tanyát a verebeknek. A mostani, kb. 3,5 nm. helységben a 10 tenyészkalit fér el, meg esetleg néhány frissen leválasztott fiók'. A többi madárnak meg hol ezt a sarkot sajátítom ki, hol azt...
Napirenden volt már többször az ügy, de célegyenesben soha nem értem vele. Sokáig pedig már nem halogathatom dó'got... :?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 6, 16:46 
feketemarcsi írta:
Hát igen! Biztos, hogy ez a legvidámabb társaság a fórumon, van egymást kioktatós topic :96: , van veszekedős topic :90:, van túl komoly topic :45: , van egymást bosszantós topic :19:, van mérgelődős topic :41: , van kesergős topic :03: , van döglött topic :102: , de a rolleros topic tyúkudvarának egyik sem érhet a nyomába :40:

Hallod Marcsi,nem sorolnád be névszerint melyik a veszekedős,a mérgelödős,stb?

Hozzászólás 2008 szept. 6, 15:13 
doromboló írta:
:41: Azt a ro...., kib....., életbe !....Ezt komolyan nem hiszem el ! Ilyen nincs !......Én is szoktam elengedni madarakat sőt egyik évben sárgállot a Dósza György utca Herenden mikor egy velnesz hétvégéről hazajövet befordultunk hozzánk ! Az anyós nyitvahagyta a röpdéket...?! De ezt már megírtam.....Mégsem volt akkora tragédia mint most !...MOST ugyanis én hagytam tegnap este nyitva ráadásul azt a röpit amelyikben a szebb fitalok voltak ! Mind a 10 kijött és csak nyolcat sikerült megfognom, kettő úgylátszik kiment a madárház bukóra mindig nyitvatartott ablakán ! Ráadásul k. nagy szél is van ma nálunk ezért még esély sem maradt a megkerülésükre !....De legalább a rongyos 10 közül ment volna el kettő !... NEEEEEEEEEEEEEM !...Volt 20 picim ésmaradt 18 !.... :cry:
Mert mindig rohanni kell !!!! A rohadt életbe ! Miért van az mikor az ember a fél életét arra teszi hogy más problémáját intézze és emellett még szívja is a F.-t !...... :03: .. Most tényleg el vagyok keseredve !....

Mi van veletek fiúk? :05:

Megártott nektek a melegfront? :22:

Ha így folytatjátok decemberig nem lesz amivel a versenyre menjetek és a végén nélkületek lesz megtartva a kíállítás.(pedig nem sokan vagytok)
Probáljatok meg odafigyelni, :72: mert ez így nem lesz jó :75:

Hozzászólás 2008 szept. 6, 15:08 
neco írta:
Negyvenegynehány azé' van még (asszem-4,+1=42? :roll: )....20 hímet csak összeszedek...Andréval nem úszod meg a fülelést decemberben! :lol: Csak most má' el ne b...k megin' valamit.... :?

Hát figyelj oda mert nem lessz amit meghallgasak pedig most már nagyon kiváncsi vagyok arra vártam egész évben.
Most már egész évben türelmesen vártam és mikor itt lenne szép lassan az ideje e......d az összes madarat,nem kéne nem gondolod? :01:

Hozzászólás 2008 szept. 6, 13:15 
:41: Azt a ro...., kib....., életbe !....Ezt komolyan nem hiszem el ! Ilyen nincs !......Én is szoktam elengedni madarakat sőt egyik évben sárgállot a Dósza György utca Herenden mikor egy velnesz hétvégéről hazajövet befordultunk hozzánk ! Az anyós nyitvahagyta a röpdéket...?! De ezt már megírtam.....Mégsem volt akkora tragédia mint most !...MOST ugyanis én hagytam tegnap este nyitva ráadásul azt a röpit amelyikben a szebb fitalok voltak ! Mind a 10 kijött és csak nyolcat sikerült megfognom, kettő úgylátszik kiment a madárház bukóra mindig nyitvatartott ablakán ! Ráadásul k. nagy szél is van ma nálunk ezért még esély sem maradt a megkerülésükre !....De legalább a rongyos 10 közül ment volna el kettő !... NEEEEEEEEEEEEEM !...Volt 20 picim ésmaradt 18 !.... :cry:
Mert mindig rohanni kell !!!! A rohadt életbe ! Miért van az mikor az ember a fél életét arra teszi hogy más problémáját intézze és emellett még szívja is a F.-t !...... :03: .. Most tényleg el vagyok keseredve !....

Hozzászólás 2008 szept. 5, 23:32 
Negyvenegynehány azé' van még (asszem-4,+1=42? :roll: )....20 hímet csak összeszedek...Andréval nem úszod meg a fülelést decemberben! :lol: Csak most má' el ne b...k megin' valamit.... :?

Hozzászólás 2008 szept. 5, 19:42 
Ez tényleg igaz,Neco?
Akkor hogy fog összeálni a kollekcíó?
Habár van még elég sok(46) ha jól emlékszem,most akkor mennyi maradt?

Hozzászólás 2008 szept. 5, 12:05 
neco írta:
De az egyik előkerült! :D a ház előtt meg találtam egy sárga tollcsomót. Na amel'ikből az van, az nem lesz meg...
hát ez jó... csakhogy előkerült! :57: ...

Hozzászólás 2008 szept. 5, 10:36 
eszterolajos írta:
Sziasztok !

A madarászat velejárója a madár elröppentése, akárhol is vagy vele.....

Tudom, fel is vagyok készülve rá... de akkor is a falnak tudok menni a dü'től, mikor 2-3-4 évente ez napirendre kerül.
Négy éve nem fordult ilyen elő nálam, sőt, a mcskáshoz hasonló baleset sem. :evil:

De az egyik előkerült! :D a ház előtt meg találtam egy sárga tollcsomót. Na amel'ikből az van, az nem lesz meg.... :(

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 5, 7:04 
Sziasztok !

A madarászat velejárója a madár elröppentése, akárhol is vagy vele. Nem hiszem, hogy lenne olyan madárral több/kevesebb ideig foglalkozó személy aki még ne engedett volna el véletlenül belölük.
Ez a tapasztalatszerzés rosszabbik esetének, és a vele járó tanulópénz megfizetésének egyik módja.
Sajnos nálam már többszőr és sok madár tudott kedvére szárnyalni, a "sajnost" meg azért írtam, mert többnyire nem élik túl a kivívott szabadságot. Bár néhány éve kiszabadult rizseim a háziverebek csapatához verődve olykor-olykor még ma is visszajönnek.

Hozzászólás 2008 szept. 5, 6:32 
Bakker. Nekem a nyáron 14 csappert engedet el a kis drága rottweilerem. azt gondoltam ilyen csak velem fordul elő. :(

Hozzászólás 2008 szept. 5, 3:08 
Befejezni a viháncolást...!...pajzánkodást...!...tessék búslakodni...sírdogálni!!!
E'röpült 4 madaram...az ideiekből... nyitva hagytam(?) kinyilt(?) az egyik röpde ajtaja... :03: :73:
A fene essen bele nem szabadna csak frissen, fitten, kipihenten a madarak közé mennem... :91: :41:

Hozzászólás 2008 szept. 4, 23:10 
királymátyás írta:
Gabesz tanárnéni, magácska nincs iskolában???????? :twisted:

:09:
Az ősz szele meghintette már sárga levelekkel több rendben az udvarunkat. A fecskék is nagyon készülődtek, talán már el is mentek... Nem sok van már a vakációból... de még van!!! egy ici-pici-nyúlfarkincányi :D . Szeptember 15-én kezdődik nálunk a tanítás. Addig még a fiaim is utolsó cseppig kiélvezik a vakáció utolsó napjait 8) A kellemes séta az iskoláig és a lágyan átmelegítő napsütés a hazafelé úton a folyó mentén el is feledteti, hogy dolgozba voltam. A másodikos aranyoskáimat pedig nagyon várom viszontlátni! Csudajó kirándulós óráink lesznek még amíg a jó idő adja magát. Már nagyon várom! Biztosan nőttek egy kisujjnyit :D !
Idén a 15. szeptember 15-ém lesz... a katedra másik oldalán... :roll:

Puszi nektek: Gabesz

Ui: Á, Doromboló, volt neked még ennél sokkal nagyobb A válaszod, és mégsem nyársalt fel senki :shock: , bár néha igencsak megérdemelnéd! :lol: . Azért csak ne fogd vissza magad! így áll jól neked :wink: .
Ui2:Matyiii, decemberre hozol nekünk sárgadinnyét? 8)

Hozzászólás 2008 szept. 4, 21:15 
Na akkor meszed van ?...Árpa ?.... Meraszonygyák aszongyák hogy ha karácsonra jó akkor még kibír pár napot és ott a vörsöny !.... :lol:
Hát Marcsikám az öreg madarakra van egy A és egy B válaszom !...Az egyik azt lett volna hogy töröld le a falnak egy szép napsütötte részét majd fogd meg a rokkant rigót és egy jól célzott mozdulattal és persze kellő elszántsággal durr ! Fel freskónak !... :shock: :lol: Na erre gondoltam hogy felnyársalnak mielőtt elolvasták volna a B választ mert nálam az A mindig hülyeség és a B a jó ...
Szóval én mindig áron alul vagy ajándékba adom a kezdő madarászoknak az ilyen 5-6 éves madarat mert elkezdeni bizony nagyon jó egy rutinos vén rókával vagy rókanével !....Volt olyan 7 éves hímje a Krocskának amit még így sem adott olcsón de azzal hogy három tojót is elküldött nálam minden reggel és este egyszer a menyországban azzal megalapoztam az akkori tenyészetemet !....
Na hát így van ez kérem....

Hozzászólás 2008 szept. 4, 18:25 
Köszi Kynyo . Dorombi , bizony nagyapáink ezt már réges-régen kitalálták. Na nem úgy , hogy elmentek a tescoba, hanem,,, a szép nagy dinnyéket mésztejbe mártották megszárították,és az ömlesztve tárolt árpa vagy búza közé rakták bizony karácsonykor volt ám öröm a gyerekeknek. Sárgadinnye meg van direkt ilyen fajta. Ezekben a fajtákban van egy olyan gén ami blokkolja a cukor kialakulását, majd csak hosszas tárolás után indul meg egy fojamat ami inkább erjedés, de a lényeg,hogy édes lesz. Ezt ma LSL-nek hívják long self live. A paradicsom is ezért kemény , igaz íze már nincs de a pulton 3-4 hétig is elvan. :cry: Gabesz tanárnéni magácska nincs iskolába???????? :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 261  Következő