Ákos írta:
Régen jártam erre, mindjárt egy kérdés. Eddig kedvenc énekesünk az erkélyen töltötte a nyarat, most azonban hűlni kezd az idő. Kérdésem: meddig tartható ott, milyen hőmérsékletet szeret, érdemes-e behoznunka lakásba, és ha igen, milyen hőmérsékletnél?
Szia, Ákos! Tényleg, rég láttunk erre!
Úgy látszik, nem válaszolnak neked, mert mindenkinél luxuskörülmények között vannak tartva a madarak csak nálam vannak kipaterolva a lakásból

. A nappali hőmérséklet ott nálatok még gondolom, kellemes. Itt már elég hűvös van, de még mindig nem vészes... Ja, hogy relatív?

Inkább az éjszakai hőmérséklet az, mit figyelni kell. A tavaly -4 volt itt nálunk, mikor már végre úgy döntöttem, elég a tesztből

, behozom őket! Szerintem csak edzettebb, egészségesebb lesz a madarad, ha a friss levegőn tartottad. Éppen szél és huzat ne legyen, mert tudod, hogy arra érzékenyek.
Ma Rolandomat és a zebrapárat fogom behozni. Rolit mert idő van! (jól jönne most nekem kicsi súgás, mit és hogyan!) a pintyeket pedig azért, mert Pintyőt kicsit gyanúsnak találom... nagyon nem tetszik a viselkedése... szárnyát mintha lógatja, a begyénél pedig féloldalasan furcsán púpos és a tollait is eléggé borzolja... enni eszik, de ez mindig megtévesztő, mert attól lehet még beteg

.
És akkor hová lett a díszes társaság??? Az én netkapcsolatommal van gáz és ti hiányoztok??? Hogy van ez? Betemetett a sok lehullt rozsda-piros és sárga falevél??? Vagy télire töltődtök még kicsi langymeleg napsütéssel?
Puszi nektek: Gabesz