Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 16, 8:19 
Szia Béla !

Én is ott leszek , viszem a 2oo7.- évi verseny hangfelvételének Cd-jét.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 16, 8:07 
Milyen tünetei vannak a kutyinak necó ?....
Tényleg olvassátok el az alább a necó által javasolt linket mert ez egy sajátosan madarász program...mellesleg én is fogok tartani egy előadást a rollerekről....Ezzel kapcsolatban kérdezem hogy kinek van jó hangú madara, tökmindegy hogy öreg vagy fiatal mert nálam az ismert okok miatt az öregek még nem őtözköttek fő, a kicsik meg pláne....!
Ha vannak ilyenek, akkor kérem jelezzétek s ha van ilyen akkor be kellene ládázni őket hogy biztosan sikerüljön a bemutató...Necó, a 10 -es ?....Ellenkező esetben marad a magnófelvétel ?!....Nemrég kértek fel a részletekről nem tudok sokat....A disznóság az egészben az, hogy egy ellen szervezet azonnal bejelentett egy ugyanilyen programot pesten az állatorvos t. egyetemen ! Nem baj ! A milyénk tehát INÁRCSON lesz szept 27. én.....A pontos helyszin és a program ideje tehát a neco írás alatti linkn olvasható !.....

Hozzászólás 2008 szept. 16, 5:04 
neco írta:
Kinyó! Azért az etetőket valahogy a héten lerendezzük, szerdán este hívlak ez ügyben!

OK

Hozzászólás 2008 szept. 16, 1:58 
Életemben nem hallottam ezt a szót, pedig használunk mi egyet s főleg mást! :lol:

Hallottad már, csak biztos nem tűnt fel. A stiglic mondja ilyenkor ősszel, mikor még nem állt össze nagy csapatba. Reggel majd figyeld csak meg...!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 16, 1:54 
neco írta:
....

Ez olvastátok?!....

és

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 szept. 16, 2:21-kor.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 16, 1:35 
Sziasztok! Vagyok még gyerekek, csak ritkábban, és rövidebb ideig mint eddig szoktam... Temet mindenféle elfoglaltság, madarakra (és rátok!) mostanában kicsit kevesebb időm jut. :oops:
Ennek több oka van. Pl. Üzlettársam unszolására beleugrottunk egy melóba, ami 90%-ban nekem okoz munkát előreláthatóan decemberig. Tuti biznisz, főleg neki.... :twisted:
Édes drága Testvéröcsém építkezik, nékem és öcsémnél is drágább Testvérbátyámnak van egy kis "ács" szakmai előképzettsége, úgyhogy a tető összeütése reánk vár... Főleg az elmúlt-, és a következő hétvégén.
Hűséges kis westi kutyusunk megbetegedett, három napja nem eszik. Egész délután fehér-veres vértesteket, meg trombocitákat számláltunk egy laboráns haverral (aki a humán szférából próbált segíteni az elesett kis vakarcson, ezúton is köszönet a segítségéért!). Még sormintát is rajzoltunk a lódokinak azokról amiket láttunk, de nem lettünk okosabbak... :roll: Csak be kellett vinnem a vérmintát az Állat-kórház laborjába (két órás araszolás a bp.-i dugóban!), holnap küldik az eredményt mélben. Remélem nem lesz komolyabb baj, mert a családban már most szarabb a hangulat, mintha rólam derült volna ki valami... :?
Ezek mellett itt volt a szüret, meg ezerféle marhaság....

Kinyó! Azért az etetőket valahogy a héten lerendezzük, szerdán este hívlak ez ügyben!

Ez olvastátok?! http://www.hema.hu/?scr=viewcontent,rf&action=show1page&cc_id=21&cd_id=46
A 11.40; a 13.00; és a 13.55-ös programokon jó lenne részt venni. Hátha hallunk valami újat.... :wink: :lol: (tényleg menjetek el ha van időtök! én is megyek, ha összejön!)

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 15, 23:48 
Ezt nem tudod mi a cübek Te !..... Amikor mesélem a rólam írt nekrológban az öreg Dudujlemáriról hogy hogyan lett dudujjlemári !.... : Dudujj le Mári mee gyünnek a cübekek ! Tudod, mikor az öreg pösze bácsi stiglicezett télen a város peremén és a lánya vitte kis lábosban neki az ebédet....!?...Akkor kiáltotta az óvatlanul közelgő leány felé... :shock:

Hozzászólás 2008 szept. 15, 22:45 
Fifó fia "Ford" lábacskáját megcsípte a szúnyog . Neco segítségével gyógyítottam meg .:lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 15, 21:12 
No, megszámláltam a csibéimet és megvan valahány! :D
Nagyon jó érzés volt viszontlátni őket! És mennyi újság, mennyi mesélnivaló és mennyi és milyen csillogó szemecske!!!!!! 8)

Ez volt a jó. Most jön a rossz.

Gyerekeeeek! Meneküljeteeeek :? ! Vagy legalább duplabundát szerezzetek be, mert jön a jégkorszak!!!! Szeptember 15-én délben, fényes nappal 7 és fél fok!!! Kutya egy hideg volt ma :shock: . Mi lesz így??? Ákos, ne gondolkozz! Költöztess!

Kynoo, köszönöm, hogy én is kapok :wink: ! Majd Necoval számolok. De tényleg, hol van Neco??? Matyi, őt említetted, mint balesetest? De hát vicc volt az a baleset... Doromboló, minden rendben már? Csaknem volt igaza Marcsikánknak :lol: ? És Mona? Róla tud valaki?

Szia, CWG! Fura egy neved van, hallod?! De szimpatikus nagyon, ahogy bevonod a kis ovis lányod a madarász tevékenységedbe 8) ! És meg kellett lessem, mi az a cübek! Életemben nem hallottam ezt a szót, pedig használunk mi egyet s főleg mást! :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 15, 19:00 
nagygabe írta:
Kynyoo írta:
Sziasztok megjöttek az etetők!
Neco hogyan oldjuk meg a szállítást?

Hú, ez nagyon jó! Gyuri is mára ígérte a kalitkákat. Ezek szerint még a héten beköltözhetnek a kis énekesek?

Hello Gabe!

Vasárnap megyek Pestre onnan meg tovább Karcagra! Ha Neco a héten nem jön Galambokra akkor el tudom vinni magammal az etetőket csak kérdés az hogy kinek hogyan juttatom el!

Ilyen listám van ha minden igaz:

Nagygabe: 36
Királymátyás: 16
Doromboló: 12
Amaryl: 8
Mona: 6
Neco: 20
Bajcsi János: 40
Ágyuri: 16
Gabesz: 8
Eszteró Lajos: 10

Ha jól számoltam ez 172 darab!

200darab jött a többi nálam lesz!

Hozzászólás 2008 szept. 15, 18:34 
Bezony, remélem, madarász lesz a gyerekből!!! :lol:

Könnyű elcsavarni a gyerekek fejét a jó irányba, csak időben el kell kezdeni. Az én kis tündérlányom az idén, még alig három évesen jött velem fészekodúkat kirakni a közeli kastélyparkba és képes fél óráig is türelmesen várni, hogy a felnőtt madár megérkezzen a fiókákhoz etetni. Az oviban meg kérdik tőlem az óvónénik, hogy mi az a cübek, meg a pijula pijula (Pyrrhula pyrrhula)mert a gyerek erről mesél a többieknek, meg a lovakról.

Hozzászólás 2008 szept. 15, 18:08 
doromboló írta:
Ákoskám ! Akkor növelitek a rollerbébik számát ??? Ez nagyszerű ! Már akkora a tyúkudvar hogy lassan kicsi lesz a világháló !?

Bezony, remélem, madarász lesz a gyerekből!!! :lol:

Kösz a tanácsot, megkapja majd a természetes vitamint a zöldségekből!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 15, 17:47 
Kynyoo írta:

Hú, ez nagyon jó! Gyuri is mára ígérte a kalitkákat. Ezek szerint még a héten beköltözhetnek a kis énekesek?

Hozzászólás 2008 szept. 15, 17:17 

Hozzászólás 2008 szept. 15, 15:13 
Ákoskám ! Akkor növelitek a rollerbébik számát ??? Ez nagyszerű ! Már akkora a tyúkudvar hogy lassan kicsi lesz a világháló !?...Szép lenne ha a gyerekek közül néhányan tovább vinnék a szülő hobbiját és egyszer majd azt írná valaki hogy ő xy. utódja és büszke arra hogy már a nagyija is IDRE járt !?.... :74: .... Igazán büszke vagyok rátok !...Jó érzés az ha egy egy nagy kerülő után csak vissza köszönnek itt a tyúkudvarban....!
Minden nagyobb gondot és csodát behoztok IDRE !....Tényleg igazi nagy család lettünk !....Hiányolom azért az Almuska magot, A Nyuziról meg kiderült hogy férfi !...A kis tyúkanyómnak meg rossz a gépe s csak telefonról tud leginkáb írni...
Ja ! Volt egy szakmai kérdés is...! Vedlést elősegítő vitaminok léteznek de a legolcsóbb a paprikacsuma és a nyersuborka....Igen ! Ugyanolyan lesz a hangja, mármint a tisztaságára értendő, bár lehet hogy kicsit alakít az idáig megszokott strófákon....

Hozzászólás 2008 szept. 15, 12:33 
Fel a fejjel főkuki ! Az élet kaka de a végén jövünk rá, hogy mi nagykanállal ettük. Van másik megközelítés:cukor az élet ,csak tudni kell opni.Mindenki eldönti mi az o.k.Rossz után csak a jó jön. bízni kell.

Hozzászólás 2008 szept. 15, 9:01 
doromboló írta:
Sziasztok ! Bocs hogy nem voltam.... évvégi nyaraló takarítás... :roll:
Szia Ákos ! Azt hittem már nincs meg a madarantyú azért nem hallunk rólad ?!...Szóval állandóan kint maradhat a madár de télen nem fog énekelni hanem bezsírozza magát és a téli madarak nagy túlélő életét játszva várja a tavaszt ! Nézd, a roller tipikus szobamadár ezért legjobb lenne ha bevinnéd. Ha még megmaradt a szép éneke akkor az nektek is jó lesz ha néha elandalít egy rázós nap után a jó meleg otthonban ?!...

Kedves Doromboló!

Élek, és féltve őrzöm-gondozom az énekes kedvencünket, Tortellinit! :lol: Kisfiunk születik hamarosan, ezért - a kis lakás miatt - sajnos a zebráimat el kellet adnom (kiváló kezekbe, Lajos bátyám vette át), így a fórumra is kevesebb időm jut, lakásfestés, berendezés, stb. lekötöttek.

Igazad van, fantasztikusan nyugtató az éneke, és most, a vedlés után jön is vissza gyakorol, igyekszik behozni ömagát. Valóban pihentető, nyugtató egy kemény nap után.

Tényleg, visszajön a szép éneke teljesen, amilyen vedlés előtt volt? Hogyan segíthetek neki ebben a meleg szobán kívűl?

Örülök, hogy tobvábbra is aktív a fórum, és élnek még a madarászok!!!!!

Hozzászólás 2008 szept. 14, 23:58 
Sziasztok ! Bocs hogy nem voltam.... évvégi nyaraló takarítás... :roll:
Szia Ákos ! Azt hittem már nincs meg a madarantyú azért nem hallunk rólad ?!...Szóval állandóan kint maradhat a madár de télen nem fog énekelni hanem bezsírozza magát és a téli madarak nagy túlélő életét játszva várja a tavaszt ! Nézd, a roller tipikus szobamadár ezért legjobb lenne ha bevinnéd. Ha még megmaradt a szép éneke akkor az nektek is jó lesz ha néha elandalít egy rázós nap után a jó meleg otthonban ?!...
Zotyóka ! Olyant kérsz tőlem amire nem tudom a választ...Nem tudom hogy ha meghajkurászva elfogod a tojót akkor neki fog e esni a lágyeleségnek mindenesetre megpróbálhatod...de akkor 3 óránként kell ezt csinálni ! Otthon vagy mindig ?... Pedig lágyeleség nélkül tilos kismadarakat nevelni ! Főleg az idősebb tojók már képtelenek a magból megfelelő pépet csinálni mert már kevésbé rendelkeznek olyan erős begynedvekkel amik ezt a folyamatot tökéletesen elvégeznék....Nem beszélve arról hogy a fiókáknak nem elég a növényi táplálék hisz ebben a korban a takarmányuk háromnegyed része koncentrált állati fehérje kell hogy legyen !...
Matyikám ! Tökéletesen eltaláltad a helyes állapotomat ! : VEDLEK !
Anyagilag, fizikailag és érzelmileg egyaránt !.... :shock: :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 14, 22:57 
cwg írta:
Szia Ákos!
Az én madaraim is kint vannak egész évben, de a kanárit és a pasztákat csak addig tartom kint a szabadban amíg be nem fagy a vizük. Energiában gazdagabb takarmányt kapnak, kicsit több a repce oszt annyi. Még egyik sem panaszkodott.

Köszi, cwg, akkor reménykedem, hogy nem fagy a torkára az ének...:-))) :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 14, 19:53 
Szia Ákos!
Az én madaraim is kint vannak egész évben, de a kanárit és a pasztákat csak addig tartom kint a szabadban amíg be nem fagy a vizük. Energiában gazdagabb takarmányt kapnak, kicsit több a repce oszt annyi. Még egyik sem panaszkodott.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 261  Következő