Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 21, 13:06 
Skrachlaci írta:
Télleg szépek! Sok sikert hozzájuk! :) Nekem 1 pár vad színű, és 1 pár izabel van. Egy hónapja vettem őket, de még csak néznek ki a kalitkából...én meg be hozzájuk.. :D

Köszi! Neked is sok sikert a tieidhez. Ha tudsz, majd rakj fel képeket!

Hozzászólás 2008 szept. 20, 13:18 
Télleg szépek! Sok sikert hozzájuk! :) Nekem 1 pár vad színű, és 1 pár izabel van. Egy hónapja vettem őket, de még csak néznek ki a kalitkából...én meg be hozzájuk.. :D

Hozzászólás 2008 szept. 20, 13:11 
Helló mindenkinek!
A múlt heti monori börze óta ismét "igazi" rizspintytartó vagyok! Hegedűs Zsolt barátomtól vettem egy pár csodaszép ezüst madarat, akik remélhetőleg majd sok-sok szép kismadárral ajándékoznak meg. :D
Íme a madarak:
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 15, 19:01 
Köszönöm Lajos bá a felvilágosítást!

Hozzászólás 2008 aug. 15, 10:38 
Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat, bár nem igazán értem, miért kaptam, hiszen számomra ez egyértelmű dolog. A nimfapapagájaimat is felszámoltam, kivéve egy párat, melynek a hímje 10 (tíz!) éve nálam van...
A rizsekkel kapcsolatban: egyelőre pénzhiányban szenvedek, Hegedűs Zsolti tenyészpárjaiból vennék kettőt, de ahhoz előbb valamit el is kell adnom... :cry: Viszont január még odébb van, és addig csak összeszedem a madárkák árát, úgyhogy, Lajos bátyám, ezúton előjegyeznék egy ezüst és egy ezüstpasztell példányt. A nemüket meg lehet-é választani?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 aug. 15, 8:39 
Ne szomorkodj, Te már elsőnek benne vagy az előjegyzési listában :72:

A gyűrűket október 15 ig lehet megrendelni akár már is... ennél viszont már csak a 17 -ik lehetsz, ha azonnal megrendeled E-mailben az avikultura@t-online.hu címen...
igyekezz... :89:

Hozzászólás 2008 aug. 15, 8:25 
Szomorú vagyok....aszondod,fiatal tenyésztőnek.....akkor én nem kapok az ezüst rizsáidból 1 árva párt sem!!?? :03: :26:
jut eszembe,a jövő évi gyűrűket már lehet esetleg rendelni??? mert nem szeretném ha úgy járnék mint az idén!!!!

Hozzászólás 2008 aug. 14, 6:41 
Szia Kynyoo !

Idézet:
Jelenleg egy ládakalitban vannak páronként melyek egyenként 160cm hosszúak 50cm magasak és 60 cm mélyek! Ezekben tervezem a költést számukra remélem jó sikerrel...

A kalitok mérete megfelelő, tegyél fel a kalit frontoldali felső sarkához mindkét sarokra egy felűl nyítható 2o x 2o cm -es alapterületű zárt odut 45 mm. -es bebújó nyílással.
Fészekanyagnak meg dúrva fűszálakat, ceruzabél vastagságú ágacskákat( Thuja), vagy más növényi szárat. Lásd az alábbi képen látható fészekanyagot.
Vedlés után indíthatod az ezüst párat. A fiatalabbakat meg 12 - 14 hónapos koruk után, addig tartsd őket csapatban, ha van helyed, hogy kiválasszák a párjukat.

Idézet:
A tojó a vedlés végén van még elég tépázott! A kérdés az hogy mikor indíthatom őket! Gyári orlux lágyeleséget használok ezt keverem reszelt répával búzadarával most majd hetente kétszer adok nekik Fertivit vitamint ivóvízben! A mageleség Prestige premium + rizs! A srác akitől vettem őket ő javasolt még kendermagot és barnarizst a mageleségbe! És mindig van előttük fürtösköles! :wink: A felsorolt táplálék elegendő nekik az indításhoz???

Indítás :

A felsoroltakon kívűl:

Rendszeres udvarlás megfigyelése után 2 - 3 hétig, illetve az első tojás lerakásáig fött tojás sárgája + e vitamin, majd a kotlás alatt megvonni ezeket.
Kikelés elött 1-2 nappal, napi 1 x fehérjében /kálciumban gazdag lágyeleség ..."sózd meg" a lágyeleség adagot 1 gr. vanilin kristállyal, vagy 2 gr. vaníliás cukorral....meglátod, hogy fogják zabálni...

Kikeléstől már napi 2 x adj nekik a lágyeleségbe teljes tojást (héjastól), "E" vitamin véletlenűl sem adagolandó !!!!
Mindezt keverheted 5o-5o %-ban a gyári lágyeleséggel is..., de akkor a vanilint, vagy a vaníliás cukrot adagonként felezd meg..(1/ 2- 1 gr.)

Jó tenyésztési sikereket kívánok..

Hozzászólás 2008 aug. 14, 6:19 
Szia Zottan !

Idézet:
Ettől függetlenül szeretnék rizspintyekkel foglalkozni, elsősorban izabell és ezüst madarakkal, de előbb egy jó kezdőállományt kellene beszereznem belőlük.

A januári világbajnokság után felszabadulnak a tenyészérett ezüst és ezüst-pasztell versenymadaraim.
Kizárólag előjegyzési sorrend alapján értékesítem őket és csak olyan gondolkodású fiatal tenyésztőnek, mint Te vagy.
Ára : klubtagoknak 3 ooo,- /db, klubon kívűlieknek 5 ooo,-/db. Gyűrűzve, számlával, törzskönyvel együtt vihetők el.

Gratulálok a szenior rizsek gondozásának felvállalásához. Így kell ezt szívből csinálni.

Idézet:
Szóvel nem privátban ugyan, de jelzem, hogy a karcagi minősítőn nem tudok részt venni.

Nem baj, majd jövőre...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 aug. 14, 7:22-kor.

Hozzászólás 2008 aug. 13, 20:02 
Zottan írta:
mindössze egy 2000-ben kelt (tehát 8! éves), saját gyűrűs hímet és párját hagyom meg, ők megérdemlik a tisztességes gondoskodást hátralevő életükben.

Sziasztok!

Ez egy igazi tenyésztői hozzászólás így kell gondolkodni és ezt továbbadni!

A hétvégen sikerült vásárolnom 3 pár elég tetszetős (én laikus szemem) rizspintyet! Két pár tavaszi kelésű de a harmadik pár egy ezüst pasztell hím 2006-os és egy ezüst tojó 2007es! Jelenleg egy ládakalitban vannak páronként melyek egyenként 160cm hosszúak 50cm magasak és 60 cm mélyek! Ezekben tervezem a költést számukra remélem jó sikerrel... A tojó a vedlés végén van még elég tépázott! A kérdés az hogy mikor indíthatom őket! Gyári orlux lágyeleséget használok ezt keverem reszelt répával búzadarával most majd hetente kétszer adok nekik Fertivit vitamint ivóvízben! A mageleség Prestige premium + rizs! A srác akitől vettem őket ő javasolt még kendermagot és barnarizst a mageleségbe! És mindig van előttük fürtösköles! :wink: A felsorolt táplálék elegendő nekik az indításhoz???

Hozzászólás 2008 aug. 13, 12:52 
Mivel elméletileg valaha én is jelentkeztem Rizspinty klubtagnak, szeretném közölni, hogy a jelenlegi foltos-fehérszárnyú-színhibás állományom felszámolás alatt van, mindössze egy 2000-ben kelt (tehát 8! éves), saját gyűrűs hímet és párját hagyom meg, ők megérdemlik a tisztességes gondoskodást hátralevő életükben.

Ettől függetlenül szeretnék rizspintyekkel foglalkozni, elsősorban izabell és ezüst madarakkal, de előbb egy jó kezdőállományt kellene beszereznem belőlük.

Szóvel nem privátban ugyan, de jelzem, hogy a karcagi minősítőn nem tudok részt venni.

Hozzászólás 2008 aug. 13, 12:46 
eszterolajos írta:
Sziasztok !

Lassan beindul a rizseknél az őszi szezonn nálam már megkezdödött...
a mai napon gyűrűztem mega 16. rizspalántát.

A tavaszi pihentetés után eddig 5 pár indult be 21 tojásból 16 kikelt eddig elhullásom nem volt.

ez a legfiatalabb ezüst-pasztell fészekalj ... 7 tojás, 7 fíóka...igaz, hogy ez egy Német-Belga vérvonal..
Kép

Gratulálok a fészekaljhoz!! 8) :D

Hozzászólás 2008 aug. 13, 6:50 
Sziasztok Rizses klubtagok !

Fenn van a fő oldalon a Karcagi Országos szemle rizses klubtagokra vonatkozó része is. Minden klubtag jelentkezését várjuk, azt is kérem privátban jelezni, ha valaki nem tud résztvenni rajta.

Hozzászólás 2008 aug. 12, 23:07 
Sziasztok !

Lassan beindul a rizseknél az őszi szezonn nálam már megkezdödött...
a mai napon gyűrűztem mega 16. rizspalántát.

A tavaszi pihentetés után eddig 5 pár indult be 21 tojásból 16 kikelt eddig elhullásom nem volt.

ez a legfiatalabb ezüst-pasztell fészekalj ... 7 tojás, 7 fíóka...igaz, hogy ez egy Német-Belga vérvonal..
Kép

Hozzászólás 2008 aug. 10, 8:53 
Sziasztok !

Ez egészen biztos, hogy a környezeti hatásokra létrejött "modifikáció" és nem fog rögzűlni az utódokon.

A pofafolt most még sötéttel fedett, de alsó tollazata fehér, ami át is látszik egy halvány foltot kialakítva.
Ezeknél az egyedeknél, ha környezeti változás következik be, akkor a következő tavaszi vedlésnél vissza kapja eredeti vad színét.
Nekem volt több pár ilyen, rajzolatú, de sokkal egyenletesebben fekete csuklyás rizsem és a vásárlás évét követő tavaszi vedlése után eltünt a fekete csuklyája. Van szerencsém az utódjaiból, már a II. generációt is felnevelni. Egyiken sem jelentkezet a fekete csuklyásság.
Minden egyed hagyományos vadszínű lett. Ugyan van még esély rá, hogy esetleg a 8. generációig kijön valamikor a fekete csukja, de nem nagy a valószínűsége.

Hozzászólás 2008 aug. 10, 7:54 
De elképzelhető, bár nekem ilyen irányú tapasztalataim nincsenek.

Hozzászólás 2008 aug. 9, 20:47 
Kösz Zoltán.Ettől tartottam.Nem is fog fekete fejűt hozni majd később?

Hozzászólás 2008 aug. 9, 19:49 
Szia Krissz!
Ki kell ábrándítsalak, de az a madár minden bizonnyal vissza fog vedleni normál rizspinttyé. Nálam két ilyen madár is volt, másfél évesen vedlettek át. Ez csak egy ideiglenes elváltozás.

Hozzászólás 2008 aug. 9, 15:10 
Üdv mindenkinek.
A napokban találtam rá erre a rizspintyre és most azt szeretném megtudni valakitől,hogy milyen színmutáció ez és,hogy mivel párosítsam össze?Közel egy éves és én úgy látom,hogy tojó.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 júl. 22, 16:12 
Üdv.
Végre kirepült mind a 7 kis rizsem.

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Következő