Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 24, 17:20 
Sziasztok!

Köszi a segítséget, akkor beiskolázom mindkét hímet (ha lesz kalitom), talán nem lesz gond ezzel a gyengébbel sem.
Igen, elgondolkodtam én is, hogy tényleg akkor csinálta, amikor valami környezetváltozás történt, és még benne volt a feszkó, majd megint megjelentem nála hirtelen, igaz, akkor már csak etetni.
Viszont akkor már 2 nyugdíjas hímem is lesz itthon, viszont egy se, akit tenyésztésbe tudnék fogni! Mi lesz velem jövőre??? Csupa tojóim vannak. :shock:

Gabesz, bárcsak igazad lehetne, és tényleg részegség miatt lenne ez a madarammal. Nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor beindul, és te tehetetlen vagy! És persze sejted, hogy mi lesz ennek a vége...

Neco, jól néznek ki az oskolásaid! Doromboló, te is beiskoláztál már?

Mona

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 24, 16:20 
Kedves dojuor l'muor ! A Gabesznak igaza van ! Nem a korcsoja pályán vagytok hanem egy roller kanáris topikban ahol én vagyok a főkukori és ő a főkotkoda ! Neki van egy másik tikóla a sima kanáris topikja és abban szokták nyaldosni egymás sebeit az Istenadták !....
Azért nem baj ám hogy idre írtatok mert érdekes a téma és már máskor is le le csuszantunk a fő profilunkról....
Szóval röviden nekem az a véleményem hogy a házi állatok már évszázadok ezredek óta az emberrel szoros szimbiózisban élnek. Az egymásra utaltság kapcsán egészen sajátos kapcsolatok alakultak ki gazda és állata között. A papagájok talán a leg közvetlenebbek, még a vadon élőknél is sok példa van rá, hogy egészen közeli barátságba tud kevetedni az emberrel. Lásd Ausztrália, Venezuela, India, Brazilia...
Más a helyzet a még nem teljesen domesztikálódott de már beszoktatott fajoknál és megint más a már évszázadok óta háziasítot pintyféléknél, hogy egy kicsit a topik alaphangját is megpendítsük. Ez utóbbiak egyáltalán nem szeretik a tapperolást ha csak nem kényszerűségből a kézzel nevelés sorsára jutottak. Ez a pillanatnyi vonzalom sem az embernek hanem a vele jövő ennivalónak szól de az önállósodás után hamar felejtődik. A tyúkidomú madarak pedig bármennyire furcsa nagyon könnyen maradnak közeli barátságban az emberrel még felnőtt korukban is mert a párszori megetetés egy örök kapcsolatra törekvő gént nyít meg a kis fürjekben is ami után sokkal engedékenyebbek minden vonatkozásban az embertársal. Ezek a madarak és különösen a papagájok egyáltalán nem bánják a velük való közeli dörgölődzést kiváltképp ha egyedül vannak...Konkrétan a fürj meg abszolút társas lény de ott ahol a társak fajon belül biztosítva vannak az a HAPPY !...Akkor az ember nagyot csúszik vissza a fontossági sorrendben !....
A boncolás meg természetes dolog ha valami betegség réme fenyeget. Ez ritka eset de akkor érdemes megtenni hisz te vagy az ember aki felelősséggel tartozol a többiekért is ! :shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 16:01 
Szia, Dujuor!

Meghívlak téged is egy kávéra, így legalább téged is megismerünk :wink: ! Mit szólsz?
Csajok, gyertek, pletykáljunk egy jót :D ! Azért lehetőleg olyan személy legyen a csevely tárgya, akit mindegyikünk ismer, mit szóltok? Á, dehogy fogok semmilyen másik blogra meg fórumra meg topikra menni, mert itt jól érzem magam. Nem érdekelnek.

Puszi!

Hozzászólás 2008 szept. 24, 15:45 
feketemarcsi írta:
Egyébként te is spártai módon tartod a papagájokat a röpiben, mert nem aggattad tele műanyag kütyükkel, a te röpid is pont olyan gonosz gazdira vall, mint az enyém, úgyhogy sorstársak vagyunk.

Spárta!

Aggattam én, de széttörték. Amit épp nem törtek szét, az le se sz@rják.

Így kapnak dióhéjat kenderkötélre fűzve, makraméval csomózott kukoricacsutka hintát. Azt cincálhatják. Én mostoha, hogy nem aggatok be hülye műanyag játékokat.

Fújj nekem...

Hozzászólás 2008 szept. 24, 15:42 
feketemarcsi írta:
És ezzel te is belépsz az ézéketlen, hideg és kegyetlen gazdik táborába, mert nem mutatod ki az érzelmeidet a madarad felé...

Na! Úgy döntöttem, hogy ha hazamegyek a melóból, akkor végigölelgetem a törpiket (ha valamelyiket agyonnyomom a mérete miatt, akkor hamut öntök a fejemre 5 hétig gyászolom, és csak kenyéren meg vizen fogok élni - de mivel nem ölelgetek nem döglesztek). Utána kimegyek a Tamarához, halálra ölelgetem Őt is (mert mire megfogom, addigra kimúlik a strssztől), ha mindez nem elég, akkor Rikit odaadom a kutyának (jajj hát hagy játszanak már, én szeretek a kutyával játszani...mondom ÉN mint ember szeretek a kuty....).

Utána kidobom a beteg kedvesemet az ágyból, befektetem a fürjeket (amelyik túlélte), és főzök nekik kamillateát. Kedvesemmel meg ki az udvarra...

:twisted: :twisted: :twisted:

Ezzel szemben hazamegyek, nem ölelgetek senkit (kivéve a beteg vőlegényemet), viszont lereszelek egy tojást, és szétosztom. Azt hiszem nagyobb boldogságot fogok ezzel okozni nekik, mint az ölelgetéssel.

(bocs, azt hiszem átugrottam azt a részt, ahol megemlíted a fórum nevét).

(Jajjjj. Ha nem ölizik vissza a kicsipicibabucifürjici, akkor olyan depit kapok, hogy öngyi leszek. )

Hozzászólás 2008 szept. 24, 15:30 
Bocsánat, hogy belekotty.

Először azt hittem, hogy vicc a levélrészlet, de a végére mélységesen ledöbbentem. Miért csodálkoznak egyes emberek, hogy mások vagyunk? Valakinek így tetszik, valakinek úgy, de hogy ilyen levelet írjon valaki, mert más nem úgy gondolkozik mint Ő? Android társadalmat akar?

Miért zavarja, hogy Marcsi hogy tartja a madarait (hozzáteszem, nem látok kivetnivalót benne)? Hogy jön valaki ahhoz, hogy ilyen levelet írjon a névtelenség mögé bújva? (Szemtől-szembe bárki elmondhatja a véleményét rólam, de levélben? - bár nem nekem írták ezt a levelet, de voltam hasonló szituban) Levélben könnyű bárkit legyalázni (a más nézetei miatt).

Marcsi hozzászólásával nem mindenben értettem egyet, de nem írok neki levelet, hogy meggyőzzem az én álláspontomról. Ő így látja, én úgy. Ennek ellenére szívesen levelezek vele, olvasom a hozzászólásait, válaszolok rá. Mert ha mindenkit azért marnék el magam mellől mert más a hozzáállása bizonyos dolgokhoz, mint nekem, akkor egyedül maradnék.

Fel a fejjel Marcsi! Ez a levél az íróját minősíti.

Viszont be tudnád linkelni azt az oldalt (fórumot), ahol a hölgyikével beszélgetsz? Csak az előzmények ismerete végett.

Bocsánat a belekotyogásért, de ez nálam is majdnem kiverte a biztosítékot.

(jaaa. És mi az, hogy előírja, hogy írhat-e a fórumra Marcsi, vagy sem? Újabb Spanyolviasz-szaró? )

:81: (nagy ölelést a madárnak) stucc rulz. Főleg, ha rúg.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dujuor 2008 szept. 24, 15:34-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 15:18 
Marcsikáááám! Hahóóó! Igyál egy korty kávét, nézz szét a tyúkudvarban, simizz meg egy pár fürjecskét, és mindjárt rendbejössz! Ha nem is mindig, de néha beválik :wink: !

Az igaz, hogy itt Doromboló a topikgazda, és csak hozzá intézted kérdésed, de azért mi is itt vagyunk :wink: ... Amúgy meg a szomszéd topik, a csóró sima kanáris pont erre van kitalálva, hogy madaraink és netán bekattant gazdáinak nyújtson lelki tanácsokat és támaszt is, ha éppen arra van szükség. Talán oda kellett volna betedd az előbbi "levélrészletet". Ahogy olvasom, tényleg levélrészlet, de így is baromira sok! És te is mind válaszolgattál??? Anyám! Ezt írod, vagy kérded: "Most én vagyok a hülye, vagy ez a sok őrült babagáj blogos némber?" Tudod, hogy szokták mondani? "Ha valakivel vitatkozol, könnyen összetévesztenek vele." :!: Ja, különben ismerjük ezt a hölgyeményt?

Marcsika, Te tényleg boncoltál??? És meg is bírtál állapítani dolgokat a látottak alapján??? Bevallom, rettenetesen hosszú kanáris pályafutásom alatt :lol: elég sok madártetemmel volt dolgom (Na itt már nem nevetek :( ) ilyen olyan okok miatt, és volt eset, hogy fel kellett volna nyitnom a madarat, mert külsőre is volt elváltozás rajta, de csak akkor tudtam volna meg, hogy ténylegesen mi az, ha felnyitom. Hát nem volt bátorságom. Pedig aztán mindent előkészítettem ahogy kell! De reszketett a gatyám :? . Úgyhogy szépen egyben elástam. Pedig nagyon izgatott a dolog! Nem bántam volna, ha mondjuk akkor valaki szakavatott besegít.

De Marcsika, ugye azért nem neveznél engem is némbernek, ha elárulnám neked, hogy néha madár vagyok álmomban? És azt is, hogy meg is ölelném, puszilgatnám őket, ha nem félnék, hogy halálra ijesztem őket? Úgyhogy marad a becézés, gyönyörködés és gondoskodás. De szerintem így is érzik, hogy szeretem őket.

Neco, köszönöm, hogy figyelmeztetsz. Az a sonyorú helyzet, hogy még csak ott tartok, hogy külön kiskalitban kapott helyet a három pasi: Gábris, aki gyönyörűen átöltözött, de még nem énekel, Roland, aki prünnyög, burrog, és Illés- Roland papája, aki a novemberi koncertet idézheti fel magában, mert olyan csodás csobogó és gurgulázó és kacagó strófákat képes kihozni magából, hogy kész öröm hallgatni! A repce adagot kicsidenként növelem a kajában, de takarni még egyszer sem takartam. Ugye nem baj, ha a két idősebb pasival együtt iskolázom be Rolandot? Vagy csak Illéssel hagyjam? Roland február közepén kelt. December végére valóban koros lesz már a többihez képest :? de akkor is az én Rolandom :D ! Szakik, súgjatok kicsit, mit csináljak?

Puszillak titeket: Gabesz

Hozzászólás 2008 szept. 24, 12:32 
:42: Igen ! Már jobban vagyok ! A hátamba fúródott egy lándzsa ! Egy Perzsa harcos vágta belém....mikor szögeltem a falovat !.. :lol:
Nem hálisten ! Szomszédban történt....
Rendesek vagytok hogy aggódtatok értem ! :64:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:41 
Most hallottam a rádióban, hogy a Bakonyban vadászbaleset volt...
Bélám, remélem egyben vagy?! :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:18 
Aki az IDRE-n keresztül akar a jövő évre gyűrűt rendelni, el ne szalassza a határidőt! Október 10-ig lehet rendelni, bő két hét van már csak addig!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 24, 11:15 
Én is figyelgettem ma reggel a fiatalokat. 10 hímet biztosan láttam köztük, akik énekelgettek. Remélem vasárnap már én is külön tudom rakni őket. Kb. 14 hímre számítok összesen.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 9:18 
Nálam elindult a verkli. Tegnap bestokiztam 12 kivedlett hímet.

Kép

Van még 5 tuti hím amik vedlenek, és az eddigi statisztikák alapján legalább még 5 bujkál a többi fiatal közt.... :shock: ....de többet kéne köztük lennem hogy ki tudjam szúrni őket. :?

A tavalyi csapat amely remélhetőleg Inárcson is nótázni fog:
(most is itt "brekegnek" a hátam mögött ;) )

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 23, 22:43 
Szuper Neco ! Persze hogy hozzad !....

Hozzászólás 2008 szept. 23, 22:18 
Volt kb.8-10 éve egy hatalmas zöld hímem, ami szintén ilyen epilepsziához hasonló tüneteket produkált minden néki szokatlan helyzetben. Fél évente kisúrolom a kalitokat, az idegen kalitban amiben átraktam, vagy ha tavasszal kiakasztottam az eresz alá akkor is. 5 perc és mintha semmi baja nem lenne úgy ugrált a pálcán, pedig előtte a hátán pörögve vergődött. Második évében tenyésztésbe fogtam, két fészekaljból hat fiókot fogtam tőle. Egy hím fiatalja ugyanezteket a tüneteket produkálta, ezért ezután végleg nyugdíjaztam.
Szóval szerintem valami idegrendszeri nyavalya, ami stresszhelyzetben jön elő. Ha megszokta a füttykalitot és a szereplést nem okoz gondot, de szerintem a tenyésztésből zárd ki. (már ha ez van ténylegesen a madaradnál is :shock: )

Beszéltem Ikerrel, szombaton ő is jön madarazni. :wink:

Dorombi! Tavaly amit említettél a tizesemmel kapcsolatban az bejött.(mármint hogy lehet ez a madár bármilyen öreg, esetleg kövér ugyanúgy fog énekelni.)
Bent hagytam a kollegáival Karcag után a szekrénybe. Ma kitettem őket a színpad elé. Ugyanazt fújja mint tavaly a versenyen. A füttye kicsit rövid és nem elég mély, de a holl és a knorr... :shock: :thumright: .... Lehet, hogy érdemes lenne Inárcson bemutatót tartani vele-velük mert bizony mind a négy énekel. :wink:

Gabesz, Rainát üdvözlöm. Nem tudtam, hogy annyira megijesztettem a TMF-re való jelentkezésem felvetésével, hogy pályát változtatott! :shock: :oops: :o :? :lol: Rolandot már takarod néha? Mert kéne....túlkoros lesz decemberre ha nem fogod vissza.

Hozzászólás 2008 szept. 23, 20:46 
"szó szerint fejreáll, elkezd ide-oda repdesni, csapódik egyik faltól a másikig, majd a hátán fekve marad, és egy idő után megrázza magát, feláll és éli a világát"

...tisztára "részeges papagáj" szindróma :57: ...Bocsi :65:

Hozzászólás 2008 szept. 23, 20:27 
Nem, akkor csinálta már 2x is, amikor odaléptem mellé a kalitkájához, hirtelen (nem rohantam).

Hozzászólás 2008 szept. 23, 19:50 
...és ezt akkor teszi ha rányítod a villanyt ?...Vagy mikor ?

Hozzászólás 2008 szept. 23, 17:30 
Sziasztok!

Igen, Kollegina, megvagyok én is, de nem vagyok jól, legalábbis ami a lelkivilágomat illeti: egyik hím fiatalom elpusztult már, ezt mondtam, és most egy másik hímem kezdett el nagyon fura dolgokat művelni. Annyira megijed hirtelen, hogy szó szerint fejreáll, elkezd ide-oda repdesni, csapódik egyik faltól a másikig, majd a hátán fekve marad, és egy idő után megrázza magát, feláll és éli a világát, mintha mi sem történt volna. Kérdem én, ha ilyen labilis az idegrendszere, akkor hogyan tudom majd tréningezni őt? Mi lesz, ha éneklés helyett fejreáll nekem, amikor elveszem tőle a sötétítést? :shock: Lehetséges így felkészíteni a versenyre?

Szóval emígyen vagyok, tele sok kérdéssel, kudarcélménnyel, pedig még a felkészítésben csak ott tartunk, hogy egyesével vannak a hímek.

Mona

Hozzászólás 2008 szept. 23, 14:33 
Sziasztok, rolleresek! Szia Kinga (jól emlékszem?)!

FMP írta:
Üdv mindenkinek, itt vagyok én is és figyelek nagyon... :D
Gabesz: hát igen együtt madarászkodunk, és ebbe még az a 860 km is belefért amit szombaton lenyomtunk Karcagig, de megérte nagyon hogy egy ilyen kiállítást láthattunk ugyanis környékünkön ilyen, sőt még hasonló sem lesz ebben az évszázadban! Jó élmény volt még ha fárasztó is de megérte!!!

Mi a csuda, ti is a világ végén laktok??? Netán szomszédok vagyunk?? :lol: No, ez a 860 km. nem semmi! Bravó!

Szia, Kollegina! Jó, azért, hogy néha hallani felőled. Megnyugtató. Jól vagy, igaz???

Apropó. Tudjátok kivel "beszélgettem"? Rajnával! Ausztriában él és dolgozik a tanult szakmájában. Helikopteres hegyimentő. Nem semmi a csaj! Üdvözöl Titeket!

Kynyoo és Kynyooné, csak így tovább! El ne apadjanak azok a szivecskék sohasem!!! Puszillak Titeket is: Gabesz

És akkor én is :D :lol: : :88:

Hozzászólás 2008 szept. 23, 13:34 
FMP írta:
Azért nem megy az annyira könnyen :40:

Hát igen.... :88:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 261  Következő