Marcsikáááám! Hahóóó! Igyál egy korty kávét, nézz szét a tyúkudvarban, simizz meg egy pár fürjecskét, és mindjárt rendbejössz! Ha nem is mindig, de néha beválik

!
Az igaz, hogy itt Doromboló a topikgazda, és csak hozzá intézted kérdésed, de azért mi is itt vagyunk

... Amúgy meg a szomszéd topik, a csóró sima kanáris pont erre van kitalálva, hogy madaraink és netán bekattant gazdáinak nyújtson lelki tanácsokat és támaszt is, ha éppen arra van szükség. Talán oda kellett volna betedd az előbbi "levélrészletet". Ahogy olvasom, tényleg levélrészlet, de így is baromira sok! És te is mind válaszolgattál??? Anyám! Ezt írod, vagy kérded: "Most én vagyok a hülye, vagy ez a sok őrült babagáj blogos némber?" Tudod, hogy szokták mondani? "Ha valakivel vitatkozol, könnyen összetévesztenek vele."

Ja, különben ismerjük ezt a hölgyeményt?
Marcsika, Te tényleg boncoltál??? És meg is bírtál állapítani dolgokat a látottak alapján??? Bevallom, rettenetesen hosszú kanáris pályafutásom alatt

elég sok madártetemmel volt dolgom (Na itt már nem nevetek

) ilyen olyan okok miatt, és volt eset, hogy fel kellett volna nyitnom a madarat, mert külsőre is volt elváltozás rajta, de csak akkor tudtam volna meg, hogy ténylegesen mi az, ha felnyitom. Hát nem volt bátorságom. Pedig aztán mindent előkészítettem ahogy kell! De reszketett a gatyám

. Úgyhogy szépen egyben elástam. Pedig nagyon izgatott a dolog! Nem bántam volna, ha mondjuk akkor valaki szakavatott besegít.
De Marcsika, ugye azért nem neveznél engem is némbernek, ha elárulnám neked, hogy néha madár vagyok álmomban? És azt is, hogy meg is ölelném, puszilgatnám őket, ha nem félnék, hogy halálra ijesztem őket? Úgyhogy marad a becézés, gyönyörködés és gondoskodás. De szerintem így is érzik, hogy szeretem őket.
Neco, köszönöm, hogy figyelmeztetsz. Az a sonyorú helyzet, hogy még csak ott tartok, hogy külön kiskalitban kapott helyet a három pasi: Gábris, aki gyönyörűen átöltözött, de még nem énekel, Roland, aki prünnyög, burrog, és Illés- Roland papája, aki a novemberi koncertet idézheti fel magában, mert olyan csodás csobogó és gurgulázó és kacagó strófákat képes kihozni magából, hogy kész öröm hallgatni! A repce adagot kicsidenként növelem a kajában, de takarni még egyszer sem takartam. Ugye nem baj, ha a két idősebb pasival együtt iskolázom be Rolandot? Vagy csak Illéssel hagyjam? Roland február közepén kelt. December végére valóban koros lesz már a többihez képest

de akkor is az én Rolandom

! Szakik, súgjatok kicsit, mit csináljak?
Puszillak titeket: Gabesz