Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 30, 8:05 
andré írta:
Igen ez jó módszer!A kanárinak ez a napi adagja!!!
Én a magkeverékben csökkenteném az olajos magok arányát mig vissza nem nyeri a madár a versenysúlyát.A him kanárinak elég hetente egyszer lágyeleséget adnod,valószinű attól hizik el.
Üdv:andré

Szia André, köszönöm a tanácsot, ma reggeltől kezdve meg is fogadom. A magkeverék amit használok, gyári: "Vitacraft Premuim Menu Vital Complex" (ebben van so kis mag, vitaminok, meg állítólag csukamájolaj, kis méz.) Hogyan tudom csökkenteni az olajos magok arányát, mert sajnos tudom, mely magok az olajosak. Vagy térjek rá egy egyszerűbb magkeverékre olaj és méz és vitaminok nélkül? Mindenesetre ezzel is segítettél, és hát elolvastam a zacskón a leírást (jobb későn, mint soha) : valóban 1 káváskanál magot ajánlnak 1 napra .-)
köszönöm :-)
Kornél

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 30, 7:52 
Igen ez jó módszer!A kanárinak ez a napi adagja!!!
Én a magkeverékben csökkenteném az olajos magok arányát mig vissza nem nyeri a madár a versenysúlyát.A him kanárinak elég hetente egyszer lágyeleséget adnod,valószinű attól hizik el.
Üdv:andré

Hozzászólás 2008 szept. 29, 23:43 
Sziasztok, nem igazán tenyésztői hanem hobbista kérdés, de nem nagyon tudok máshová fordulni: szerintetek hogyan lehet fogyókúrára fogni egy kanárit? Ma alaposan szemügyre vettem a madárkámat és szerintem sokkal ducibb, mint új korában, vagyis amikor hazahoztam a tenésztőtől a nyár elején. Egész nap van előtte magkeverék, ezenkívül az utóbbi időben minden nap kapott gyári lágyseleséget répával keverve, előtte minden nap kapott kb 10 napig "énekkedvet növelő" magokat. Zöldet és gyümölcsöt is eszik , valamint sok paprikacsumát kapott, és leette a magokat. Valahogy formátlanabb és pocakosabb, mint régen. Próbáltam rávenni arra, hogy kijárjon a kalitkájából repkedni, de ezt semmilyen trükkel nem tudom elérni.
Arra gondoltam, egy ideig csak napi 1 teáskanál magkeveréket kapna, valamint zöldet és almát. Ez szerintetek jó módszer? Nem fog éhenhalni?
:shock:
köszi a segítséget előre is
Endre

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:04 
Kép

Mindenkit szeretettel várunk!
:20: :20: :20: :20: :20: :20: :20: :20: :20: :20:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 szept. 28, 8:43 
pappcsa írta:
Sziasztok!

Túl vagyunk a karcagi minősítő kiállításon, de már jön a következő, nem is akár milyen erőpróba a VI. Pannónia Kupa. Az idén nem a szokásos helyen a városligeti Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre. Helyszín: Budapest BNV ”C” pavilon/ Európa Kutyakiállítással egyidőben/, ahová a 3 nap alatt 300-400 000 látogatót várnak. Időpont: okt.3- 5. Véleményem szerint mindig a Pannónia Kupa a legszínvonalasabb díszmadár kiállítás hazánkban, legalábbis színkanáriban mindenképpen. Itt mindig összejön, olyan 500-600 db kanári, de szép számmal vannak képviselve más fajok madarai is. Mindenkinek tudom ajánlani a kiállítás megtekintését, ennyi madarat kiállításokon ritkán lehet látni. Én 22 madarat neveztem a versenyre, kíváncsi vagyok Feri, Tibi, mennyi madarat neveztetek, valamint, hogy álltok a madarak felkészítésével?

Szia Csaba!

Teljes mértékben egyetértek veled a Pannónia kiállítást illetően,valóban magasszintű szervezéssel,egy nagy létszámú színvonalas madárállománnyal találkozhat a kiállításra látogató.
A madarak felkészítése még zajlik,bár még mindig van néhány vedlő madár köztük.Tizenkét madarat neveztem a kiállításra,kíváncsi leszek én is a német bírók szemléletére.Sajnos csak szerdán és vasárnap lesz időm ott lenni,de gondolom vasárnam tudok Veled találkozni!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 27, 20:23 
Szia,Pappcsa,én egy picit többen neveztem mint Karcagon ha minden igaz csekély 38 db szinkanárit.
Remélem több kanári lesz mind 500-600 és minőségben is jók,mert kiváncsi vagyok a német birok,mire értékelik öket és mennyire hasolitható össze a szerb birálatokkal?
Kiváncsian várom,ezért is szeretném ha minden kiállitáson más birok birálnának,mert több szem többet lát alapon,talán jó lenne madaraszákonak.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 27, 14:39 
Sziasztok!

Túl vagyunk a karcagi minősítő kiállításon, de már jön a következő, nem is akár milyen erőpróba a VI. Pannónia Kupa. Az idén nem a szokásos helyen a városligeti Vajdahunyadvárban kerül megrendezésre. Helyszín: Budapest BNV ”C” pavilon/ Európa Kutyakiállítással egyidőben/, ahová a 3 nap alatt 300-400 000 látogatót várnak. Időpont: okt.3- 5. Véleményem szerint mindig a Pannónia Kupa a legszínvonalasabb díszmadár kiállítás hazánkban, legalábbis színkanáriban mindenképpen. Itt mindig összejön, olyan 500-600 db kanári, de szép számmal vannak képviselve más fajok madarai is. Mindenkinek tudom ajánlani a kiállítás megtekintését, ennyi madarat kiállításokon ritkán lehet látni. Én 22 madarat neveztem a versenyre, kíváncsi vagyok Feri, Tibi, mennyi madarat neveztetek, valamint, hogy álltok a madarak felkészítésével?

Hozzászólás 2008 szept. 25, 9:59 
madarász írta:
Kedves Lajos!
Köszönöm az invitálást, de amíg a nyílvánosság előtt tett észrevételemetígy kommentálja az IDRE elnöke (mellesleg az MDOSZ alelnöke) semmi keresnivalóm nincs az IDRE fórumain.
Más. A reagálást én írtam, aki nem hiszi, felhívhat. Üdv.

Rendben Sanyi,csak ez azért kérdeztem mint amit már leírtam,köszöntelek a színkanáris topikon és örülünk ha te is hozzászólsz és leírod a véleményed.

Az Europabajnokságról még mindig semmi infód???

Madárbaráti üdvözlettel,Nyíri Ferenc.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 25, 9:18 
Kedves Sándor !

Ehhez nincs hozzáfűzni valóm, a Te döntésed, hogy akarsz -e a honlapon szakmai tanácsokat adni, mi örülnénk neki és szivessen fogadnánk a továbbiakban is.

Az MDOSZ-al kapcsolatos kérdéseket meg hamarosan áttereljük az mdosz.org honlapra és ott biztosan kapnak választ tagjaink az egyéb szervezeti kérdésekre.
Jómagam is ott fogok ezután kérdéseket feltenni, véleményt nyílvánítani. Ezt a lapot szeretnénk tisztán szakmai lapként üzemeltetni, nem pedig nézeteltéréseket tisztázni rajta. Ez senkit sem érdekel, csak az állandóan ismétlődő összeférhetetlenséget tükrözi.

Hozzászólás 2008 szept. 25, 8:56 
Kedves Lajos!
Köszönöm az invitálást, de amíg a nyílvánosság előtt tett észrevételemetígy kommentálja az IDRE elnöke (mellesleg az MDOSZ alelnöke) semmi keresnivalóm nincs az IDRE fórumain.
Más. A reagálást én írtam, aki nem hiszi, felhívhat. Üdv.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 18:39 
Szia, Sanyi!

Köszöntelek a fórumon, ha valaki nem tudná kiről van szó: Tóth Sanyi a szerzője A SZÍNKANÁRI TARTÁSA ÉS TENYÉSZTÉSE című könyvnek, valamint az MDOSZ elnöke.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 17:29 
brimston írta:
Helló

Ha valóban érdekel, hívd fel telefonon, tudod a számát...

De akkor csak én tudom és nem mindenki,pedig sokan kíváncsiak!!!

A másik dologra kivácsi lennék mikor kell nevezni az Europa bajnokságra,jó lenne tudni már végre valamit,nevezési lap,com kulcs,szállás,anyagiak,stb,m ert gondolom szép lassan ideje lenne tudni valamit,legalábbis az aki ki szeretne jutni és én "IGEN".
Remélem sikerül is és megméretethetem a madraimat nemzetközileg is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2008 szept. 24, 18:46-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 17:24 
Helló

Ha valóban érdekel, hívd fel telefonon, tudod a számát...

Hozzászólás 2008 szept. 24, 17:13 
Na most talán jó lessz.

Most nem értem ki ez a "madarász" a Tóth Sanyi vagy akit esetleg megbízott az írással.

Jó lenne ezt tisztázni mert az biztos ha több emberen átmegy egy mondat a végén nem az lesz ami lehet,hogy elhangzott igazából.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 24, 10:47 
Kedves Sándor !

Köszönöm, hogy reagáltál, és köszönöm, hogy ezt nyílvánosan tetted.
A részletekbe nem mennék bele véleményemet majd az október 5.- i MDOSZ elnökségi ülésen kifejtem.

Arra viszont reagálnék, hogy "Zárt Fórum" Ez a lap egy egyesület által fizetett oldal, az IDRE honlapja a "zárt fórumot és benne a topikokat" saját tagjainak tartja fennt. Betekintést csak az kaphat aki az IDRE tagja, és hozzászólásaival betartja a fórum szabályzatát.

Van egy lehetőség a tanulmányozására : ha valaki betekintést akar nyerni bármikor beléphet az egyesületbe és néhány órán belül olvashatja a titkosított anyagokat is. Mi minden tenyésztőt szívesen látunk, főleg ha az egy nagy tapasztalatokkal rendelkező madarász. Így megtiszteltetésnek venném/vennénk, ha a tapasztalataidat megosztanád a kezdő és haladó sőt lassan mestertenyésztő kanárisokkal és minden nap közvetlen tanácsokkal is segítenéd közös célunk sikerre vitelét - a fiatal nemzedék oktatását-, segítését a madarászat rejtelmeinek bevezetésébe.
Örülök, hogy elkezdted a net adta lehetőségek használatát és örülnék annak is, ha Tőled itt, vagy az MDOSZ saját honlapján is kaphatnánk választ a felmerűlt kérdésekre.
Előterjesztem a vezetőségi ülésen, hogy tagsági viszony nélkül is betekinthess a "zárt fórumunkra" ha megszavazza a többség akkor bármikor láthatod, hogy milyen az amikor egy egyesületben pezseg az élet. Nem olyan szörnyű az, mint ahogy elmesélték a számodra, sőt aki nem indulatból írja le véleményét meghallgatásra is talál.

Tehát : szíves figyelmedbe ajánlom honlapunk minden topikját és észrevételeidet nagy figyelemmel fopgjuk kísérni.

Kiváncsian várjuk véleményedet, biztosan sok kérdést fogsz kapni, melyeket, mint az MDOSZ elnöke pontosabban ismersz, mint mi ezen a honlapon.

Üdvözlettel : Eszteró Lajos az IDRE elnöke, és az MDOSZ alelnöke.

Hozzászólás 2008 szept. 24, 10:08 
eszterolajos írta:
Sajnos amint az - az IDRE közgyűlésén kiderűlt a bírálattal nem mindenki értett egyet, de az eredmények akkor is ragyognak, még ha nem is olyan személy kritizálta annak jogosságát aki részt is vett volna a minősítő versenyen. Dehát a madarászok nem mindig örülnek a mások által elért eredménynek...
Kiegészítés :

E bejegyzésben leírtakat olvasva Tóth Sándor úr az MDOSZ elnöke telefonon felhívott és kérte hogy írjam ki a nevét a hozzászólásomban és közölte, hogy megválaszolja a megjegyzésemet. Megtettem és örömmel várom a felvetésre adott választ.

Válasz Eszteró Lajos Úrnak a szeptember 22.-én a karcagi minősítő kiállításról írt hozzászólásához.

1. Az a személy a bírálatot nem kritizálta, csak megjegyezte, hogy a bírók bőkezűen bántak a pontszámokkal. A helyszínen pontosította, hogy a színkanáriról beszél. Megjegyzését előbb barátjával, Erős Árpáddal is közölte, senki sem tiltakozott, nem sértődött meg.
2. Az a személy tényleg nem vett részt a minősítő versenyen, de a minősítő verseny követelményeinek maradéktalanul megfelelő madarakat mutatott be Szegeden, Bácsalmáson, és Karcagon is.
Tette ezt azért, hogy ne adjon okot ízetlen megjegyzésekre, de a hozzáértők mégis lássák, hogy az a személy az általa tenyésztett színosztályokban minőségi madarakkal rendelkezik.
3. Ezek alapján - személyes érintetség nélkül- talán nem követett el szentségtörést, hogy azt a bizonyos megjegyzést tette. Már csak azért sem mert előtte észrevételeit azokkal a tenyésztőkkel, akik kiváncsiak voltak a véleményére, szemtől-szemben megbeszélte. Magyarázat, igen, ellenérv nem hangzott el. (nem lehet ellenérv, hogy ez még csak első generációs párosításból van, ezért nem tiszta a kategória, vagy ideges a madár, ezért nem áll be egy pillanatra sem. Azt sem lehet elfogadni, hogy a röpde rácsán áttetetnek a madarak, ezért nem egységes a zsírszín. Élesben ezek a dolgok egyetlen bírót sem érdekelnek. Ők nem azt bírálják, mi lenne ha... Igyekeznek a legjobb formát kihozni, és az adott helyzetben bírálni a madarakat.
4. Lehet hogy vannak madarászok, akik nem örülnek mások sikerének, de az a személy aki "kritizált" nem tartozik azok közé. Észrevételeit jobbító szándékkal tette, bízva abban, hogy akiknek ezt elmondta, ilyen ilyen szándékot látnak benne,és nem irígységet. Aki mást értett, vessen magára.
Annak a személynek nincsenek mestertenyésztői címei, nincs bírói papírja, de van negyed százados színkanáris tapasztalata. Nem ragadt le évtizedes beidegződéseknél, megszokásoknál. Próbált folyamatosan lépést tartani a fejlődéssel. Törekedett arra, hogy a tapasztalatait, madarait másokkal is megossza.
Nem börzékre, hanem világkiállításokra szervezett hozzáférhető áron utakat, hogy a "magukra hagyott" madarászok - nem csak színkanárisok- élesben tapasztalják meg hogy mi történik a madarászat élvonalában., szerezhessenek madarakat, segédeszközöket, információkat.
Az a személy nemzetközi kapcsolatait a honi madarászat elismertetésére, fejlesztésére használta fel.
5. Az a személy- a kifakadását kiváltó hozzászólás és más hasonló esetek kapcsán- tisztelettel azt kéri, hogy írjátok le, mondjátok ki a nevét, címezzétek neki a kritikákat, az őt érintő kérdéseket.
Az a személy azt kéri, vessünk véget a klikkesedésnek, zárt fórumozásnak, vénasszonyos pletykálkodásnak, egymás lejáratásának.
Mellőzzük a hanzatos kinyilatkoztatásokat, egymás lebecsülését.
A személy, aki mindezt leírta, üdvözli a fórum résztvevőit:

Hozzászólás 2008 szept. 23, 20:08 
Ok, Doromboló!
Már megkaptam, hogy biztos haragszok a Gyepszire, mert lemaradt a csoportképről. Tessék ő az baseball sapkában Ferivel és Kovács Tamással

Kép
Itt pedig a díjkiosztón.
Kép
Nem egyszerű az élet!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 23, 19:45 
Na most már kerek a pite ! Mert én azt hittem hogy a többi kiállításon nyert eredmények adják az év végi összesített első másodi stb, helyezést, mint az autó sportban...Szóval ez meg a lövészettel hasonló, megboldogult koronglövő koromban volt így hogy csak a kvalifikációért lőttünk a közben lévő versenyeken ahol ugyanúgy kaptunk serleget de a nagy verseny az az OB volt !....Lehet hogy találkozunk Szentesen s akkor személyesen is tudok gratulálni...

Hozzászólás 2008 szept. 23, 18:57 
Ezt nem tudtam, hogy kiállításokon nem vettél részt Ezzel a pillanatnyi állással nem egészen értelek, ha csak nem arra gondolsz, hogy a versenyek után kapunk valami pontszámot, mint pl. a teniszben, ha megnyer egy ATP versenyt és ezzel nő az élőpontjainak száma és előrébb lép a világranglistán? Na ilyen nincs, Szentesen lesz novemberben az OB, aki azt a versenyt megnyeri az lesz az Országos Bajnok, függetlenül attól, hogy az előtte lévő kiállításokon, hogy szerepelt. Ezeken a Minősítő kiállításokon lehet kvalifikálni magad az OB-ra

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 23, 8:49 
Nem ! Nem tudtam és köszönöm a tájékoztatást. Én ugyan tenyésztettem színkanárit elég sokáig de versenyre sosem jutottam el. Nem is voltez akkor igény, nem is gondoltam rá. Ezért hiányosak az ebbéli ismereteim bár az akkori szinvonalhoz képest nagyon szép de nem hibátlan madarakat sikerült tenyészteni. Amelyek megállták vona a helyüket egy megmérettetésen színben és tömegben is az egy kék tojó volt jó melanin jegyekkel, vörös achátok, B-s bronzok....Érdekes sárga és zöld több is volt de tele hibákkal... Most a rollerek között viszont vannak kiállítani való szín kategóriás példányok !....
Kikerültél egy kérdést !....Ill. arra a kérdésre ugye nem tudtál válaszolni hogy ki a magyar bajnok egyenlőre de azt talán igen hogy mi a pillanatnyi állás ?...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 134  Következő