Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 1, 9:23 
feketemarcsi írta:
Akkor most mit is kell csinálnom?

Kérned kell Dorombitól egy tenyésztői számot, és a következő legyen a 3 miliméteres gyűrűd felirata, amit Kuzmitól rendelsz: H-MNK (ez az egyesület) XX (ez a tenyésztői szám amit Dorombitól kapsz, de lehet, hogy ez már három jegyű lesz) 09 (ez az évszám) 01-től......20 -ig (madár sorszáma, mert ugye huszat rendelsz)

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 1, 8:55 
Marcsi mi az az MNK-d ?...

Hozzászólás 2008 okt. 1, 8:54 
Azt pedig gondolom minden érdekelt tudja hogy csoportunknak nincs egyesületi száma ! E helyett van a 3 betű : MNK de a gyűrűn az egész pontos jelölés azért H-MNK mert így külföldi versenyeken is szerepelhet.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 8:51 
Versenyezni az MDOSZ roller szakcsoportjába tartozó tenyésztőknek ill. a vezetőség által meghívott más szervezetek tenyésztőinek lehet. Mivel ez csak és kizárólag a tenyésztők versenye ezért értelemszerűen csak a szakcsoportba tartozó és ott regisztrált személyeken keresztül látjuk hiteltérdemlőnek hogy valóban tisztavérű rollerekről van szó még ha a gyűrű nem is tartalmazná az MNK- megjelölést.
Hogy a Feri példájánál maradjak volt egy guldos akinek keltek rollerjei (Krocska ivadékok)és rájuk is a gould gyűrűket tette fel...Hogy fért rá nem tudom de mivel ellenőrzött volt a dolog azt mondtuk rendben mert ismertük a helyzetet de szeretnénk már teljesen letisztulni, szeretnénk ha végre nem úgy kellene összefogdosni az országban a rollereseket hanem aki benne van nálunk a regisztrációban és megfelel az előírásoknak az roller tenyésztő aki meg nem az meg egy másik kategória. Ez utóbbi azt mond amit akar de sajnos nem fogunk tudni vele mit kezdeni. MNK-s gyűrűket pedig csak és kizárólag 2 helyen készülteket fogadunk el :
Az IDRE rendezésében (Küzmös Csabánál rendelhető) és A Madarász Kuckóban Pesten. Mindkét helyen csak a velünk való egyeztetés után gyártják le a gyűrűket azoknak akik tagjai a szakcsoportnak. Azok a tag jelöltek akik már regisztráltak szintén a jogosultak körébe tartoznak azzal hogy a tagdíjat a verseny időpontjában megfizetik.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 30, 23:52 
Mona írta:
Sziasztok!

Büszkén mutatom be az én idei versenyzőimet! Beköltöztettem őket a füttykalitokba, egyenlőre kíváncsian nézelődnek, hogy hol is vannak:

Kép
Kép

Te Mona.....ezek mind hímek?!? :07: :56: :66:

fric32 írta:
Sziasztok,épp ma hallotam hogy csak MNK gyűrűs rollerekkel lehet versenyezni csak a versenyen pedig halottam van valakinek Krocska ivadékai,más gyürűvel miért nem indulhat?

Felőlem indulhatna....de miért lenne rajta más gyűrű? :roll:
(Hiába Krocka származék a kölök, ha nálam kel már MNK-s gyűrűt kap ) :shock:

A többieknek! A cerkát most sztem hiába nézitek...most még biztos, hogy kicsi, vagy az ideálishoz közeli méretű. A lényeg, hogy a verseny idejére se legyen akkora, mint a "láb". :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 30, 22:36 
Sziasztok,épp ma hallotam hogy csak MNK gyűrűs rollerekkel lehet versenyezni csak a versenyen pedig halottam van valakinek Krocska ivadékai,más gyürűvel miért nem indulhat?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:39 
Ezt én is úgy értettem, mint kiindulási alap... Ha nem sárga-zöld-fehér-tarka, akkor szinte biztosan nem lehet roller. De ha ilyen színű, akkor sem biztosan roller, attól még lehet bármilyen kanári..

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:36 
Na azért ez nem olyan egyszerű hogy sárga zöld...nem ! Maradjunk abba hogy ha van gyűrű rajt, hogy MNK akkor roller ha nincs akkor ki hisz ma már a csodákban ?... :shock:

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:03 
Doromboló, holnap benézek a gatyeszuk alá ;)

Perényi Laci, mi van veled? Ha jól emlékszem, volt 25 fiatal madarad... Azóta mi történt?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:00 
DJackson írta:
abban segítsetek légyszi hogy a tojóról honnan lehet tudni hogy roller? vagy ez csak az énekröl szól és csak a hímeknél van ez az elnevezés?

Elsősorban a tenyésztőjétől. Vagy a gyűrűjéről. Ha egyik sincs, akkor összerakod egy roller hímmel, aztán kiderül, mi lesz :)

Gondolom nem alakkanáriról van szó, és nem is egy különleges színűről. Tehát sárga, zöld, fehér, vagy tarka lehet...

Hozzászólás 2008 szept. 30, 19:40 
Sziasztok!

Felmerült máris pár kérdés bennem: ezt az etetőt a füttykalitban mennyire kell megtölteni? Itt is érvényes az egy kávéskanál/1 madár/nap adag?
A repcével már most el kell kezdeni dúsítani az eleségüket? Vagy még 1 hétig, amíg szokják a helyet, marad a szokásos keverék?

Köszi: Mona

Ui: Így néz ki a madarak eredeti helye, Doromboló:
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 30, 19:33 
kedves doromboló én nem a madaram hangjától esek a földre a székröl, hanem a poénjaidtól :lol: ez a fagyott kutya nagyot ütött :79:

abban segítsetek légyszi hogy a tojóról honnan lehet tudni hogy roller? vagy ez csak az énekröl szól és csak a hímeknél van ez az elnevezés?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 18:12 
Sziasztok!

Büszkén mutatom be az én idei versenyzőimet! Beköltöztettem őket a füttykalitokba, egyenlőre kíváncsian nézelődnek, hogy hol is vannak:

Kép
Kép

Most nekiállok visszalapozni, hogy megnézzem, mik a további lépések.

Mona

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 17:14 
Nahááát! :07:
Én azt gondoltam, hogy a spéci zenei hallásra kikupálódott füleim fel fogják ismerni a művészien szép roller mélységeket és dallamokat 8) :lol: , erre fel szexálni kell :shock: ??? Jóóóvan, egye fene. Benézek a gatyába :cyclopsani: .

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 30, 16:30 
Sziasztok!

Doromboló! Mesteri a dákós eligazítás! Nagygabe! most már minden világos?
Egy igazi rollerosnak jó humorérzékre is szüksége van!

A kóterok ügyében csütörtök este jön egy ifjú titán asztalos. Remélem akar dolgozni. Utána referálok.

üdv mindenkinek, jó készülődést!

Hozzászólás 2008 szept. 30, 15:10 
Az nem kor kérdése hogy mikor kezd énekelni a madár. Az általános állapot, a kivedlettség, a jó fizikum és az egészség a lényeg. Amelyik ebben előbbre jár az a jobbik...vagyis attól függ mi a jó ! Az a jó ha pont a versenyre érik el a leg jobb énekhangot. Ha már túl hajtottad őket erős kajával és sok világossággal akkor azok a madarak már nem fogják tudni azokat a mélységeket amit esetleg előtte egy hónappal tudtak. Ha meg le vannak maradva akkor meg nyomni nekik a lágyeleséget négermagot sok fényt és melget. Érted !?...Nincs ebben semmi ördöngősség...Persze nem tudod mi az igazán jó mélység gondolom ?...Hát ezt leírni képtelenség csak jópofizhatok : ha leesel a szék mellé a hang hallatára ! :lol: Nem ! Tudod mit ?...Fogd meg a madarad és ha úgy kiáll a pöcse a gatyából mint a fagyott kutya lába a hó alól akkor valószínű elkéstél. Akkor a legjobb ha versenyre még csak félnagyok a dákeszok ! Gondolom az öreg hímeknél láttál már olyant mint amiről beszélek...na az a sok !
A sötétités azért fog majd kelleni abban a fokozatban ahogy egy hete kb. leírtam mert akkor csillapodik le a madár, abban a közegben cak mélységekben tud "gondolkodni"...Szóval a csiricsárét lehet vele megfogni...Ha már nagy dákókkal rendelkeznek a fiaid akkor naponta csak 1-2 órára láthatnak napvilágot...

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:52 
És mégegy:
Elég nagy eltérés van a madarak életkora közt: az egyik február 25-én, a másik június 12-én kelt ki, azaz három és fél hónap... Hogyan kell differenciálni a felkészítésüket?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:47 
Újabb szakmai kérdések :)

Kilenc hímet raktam be eddig füttykalitkába. Közülük öt megtalálta az enni-innivalót, négy nem. Pedig egymás mellett vannak, gondoltam, majd ellesik egymástól.... Mit csináljak velük?

Az elsötétítésnek mi a célja? Lassítja a madarak érését? Vagy azért kell, hogy csak a rövid világos időszakra koncentrálódjon az ének?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:25 
feketemarcsi írta:
Szerintem ő inkább csak az előkészítésnek szeretne aktív részese lenni... :86:

HÁT IGEN!

Bíztam benned doromboló

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:18 
Húúú b..meg kinyó !....Találj ki valami mást mert a szülés kemény dió ! Kérdezz csak meg egy nőt !.... :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 261  Következő