Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:31 
Rendben neco,már meg is tettem! Jut eszembe,sehol nem kapok repcemagot,napok óta keresem.Gábor mondta,hogy nálatok van olyan üzlet,ahol van.Megírnád a címét,és azt is,hogy jutok oda,ha busszal megyek? lehet priviben is,ha nem illdomos idre kiírni!

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:20 
Sziasztok!

Köszi a gyors segítséget, egyenlőre annyit tudtam tenni, hogy a daginak kevesebb magot adtam, a soványnak meg többet. Holnap veszem meg a többi magot: köles, repce. A soványnak meg adok majd egy kis lágykaját is, olvastam, hogy Doromboló azt is javasolta lennebb.
(megsúgom, hogy összekotortam minden felkészítéssel kapcsolatos hozzászólást a fórumról + a Neco honlapjáról is leszedtem, és kinyomtatva itt áll előttem puska gyanánt! :wink: )

Gabesz, te hogy állsz a felkészítéssel?

Mona

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:17 
Amaryl írta:
..sré van hosszában berakva...

Katy, ne hülyéskedj! Tégy be két ülőpálcát úgy, ahogy a képen van, párhuzamosan a rövidebb oldallal!!!
nagygabe írta:
Kép

.

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 okt. 1, 18:21-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:15 
Hihihi,már eszik is!!!!! doromboló,zseni vagy,hogy ez nekem nem jutott eszembe,azt hittem ami ott van ahol van,azt nem kell feszegetni!!! :24:
Le is akartam fotózni,de lemerült az aksi,töltöm! ja és a nádszálat is feljebb tettem,ami az ülőrúdja! de nem az volt a baj,hanem az hogy nagyon mélyen volt a kajás edénye!
Egyébként röpdében fogyasztani tuti nem lehet,nekem főleg nem,mikor több napi kaját be kellett raknom,ha elmentem...szóval nekem is fogyóztatnom kell,az összes,mind dagadt.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 18:06 
Necoka! nem látod??? ott a rúd,sré van hosszában berakva,hogy épp felérje róla az etetőt,ámbááár,lehet így is kissé mélyen van? ja lehet,lábujjhegyre kéne neki állni! Azért adtam ám neki 3 óra elteltével rendes itatóba vizet,meg szórtam be neki magot is. Most megpróbálom összébb nyomni a kajatartó drótját,ahogy doromboló ajánlotta,na mingyááá írom,mit alkottam.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 1, 17:35 
Gabe ! Ez neked negyedig van ?...De ha nem találják akkor ne dugdosd hanem láthatóvá tedd a tetejét tehát ahogy írtam alább CSURIG ! Úgy hogy befollyon a kalitba !....
Hogy mikor kell a repcét emelni és a többit leírattátok valam egy - két hete pedig erről már annyiszor volt szó régen hogy na !....Miért nem olvassátok el többször ?...Minden alkalommal nem fogom leírni..! Egy órát írtam azt a kib..tt levelet mert már leragadtak a szemeim...! Mona ! Lefogyasztani csak külön lehet egy madarat röpdében soha ! Hacsak nem csupa dagi van benne ! Nyilván ez kizabálta a többi elől a jó olajos magvakat a többinek meg mardt a Norbis ! Most ha ez nagyon kövér...hogy lóg a sárga hasa akkor a pohár fenekére fél kévéskanál köles és negyed kávéskanál repce slussz és zöld orrba szájba ! Egy hét múlva segg ellenőrzés...aztán tovább és szép lassan vissza térhetsz a negyed pohát keverékhez, novembertől meg egyre több legyen a repce aránya. Utolsó 3 hétben meg a repce legyen 80 % ban. Persze ha nagyon gyenge a madár, ereje sincs kinyomni a mélyebb hangokat akkor marad a magkeverék a versenyig és még utánna is ! Nekem is volt ilyen madaram ráadásul a győztes csapatban volt egyik madár ilyen....

Hozzászólás 2008 okt. 1, 17:05 
Mona írta:
neco írta:
...Te Mona.....ezek mind hímek?!? :07: :56: :66: ...

Nem értem a kérdés lényegét. Kevesselled a számukat (összesen 2 db hímem van, csak 2 képet tettem fel róluk, vagy úgy gondolod, hogy nem hímek??? :shock:

Jaaaaa....én is úgy emlékeztem, hogy 2-3 hímed van. Furcsállottam a négy madarat beiskolázva. :wink: Ügyes vagy!
Lefogyasztani... Dorombi lejjebb leírta.
A göthösnek tégy a kaja tetejére néhány szem kendert, roppantott napraforgót, négermagot.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:55 
neco írta:
...Te Mona.....ezek mind hímek?!? :07: :56: :66: ...

Nem értem a kérdés lényegét. Kevesselled a számukat (összesen 2 db hímem van, csak 2 képet tettem fel róluk), vagy úgy gondolod, hogy nem hímek??? :shock:

Egyébként az egyik dagi, a másik sovány, úgyhogy gyorsan szeretném kérni a segítséget, ebben a kicsi kalitban hogy lehet lefogyasztani? (a sárga a dagi, nem is értem, miért, egész eddig röpdében volt, és csak az egy kávéskanál magot, meg zöldet kapott, lágyeleséget nem is. :( )
Hízlalni biztos nem lesz nehéz.

Nálam megtalálták az enni- és innivalót, akkor most már csak a negyedéig rakjam az etetőket?

Köszi: Mona

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mona 2008 okt. 1, 19:41-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:49 
Gabe te meg ne tiszta repcével hülyítsd őket rögtön! Legalább egy hétig ugyanazt kapják mint eddig a röpiben! Elég macera a madárnak a helyváltozás, ne stresszeljétek őket mindenféle más szarral!
Egy hét elmúltával macerálhatod őket, de addig minden ugyanaz legyen mint előtte! (ugyanaz a helység, ugyanaz a kaja, ugyanolyan fényviszonyok)

A honlapomon minden le van írva egyértelműen. Ha valami nem tiszta nézzetek be oda.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:26 
nagygabe írta:
Nyugi, én raktam be, erről a képről lestem, hogy hova kell:

Én nyugodt vagyok... :wink: Katy rigója ideges, nem alaptalanul. :twisted:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:24 
Nyugi, én raktam be, erről a képről lestem, hogy hova kell:
Kép

Nálam már csak egy nem találja, neki feltöltöm teljesen az etetőt és az itatót.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:19 
Amaryl írta:
Kép

Uramatyám...az etetőktől visszafele a második-harmadik dróthoz tegyetek egy pálcát mert éhenhalnak a rigóitok!!!!
A másik pálcát középtájra, hogy ne érje el a farkuk a kalit végét! :71: :11:

Hozzászólás 2008 okt. 1, 16:09 
Amaryl írta:
Kép

Amaryl! Hol a francba van itt az ülőrúd?!?
Nyújtózkodás nélkül, kényelmesen pont el kéne érnie a kaját piát.
Az etetőket amíg meg nem találják a kaját tegyétek csurig. A dagiknál ezután menjen a diéta. (bár jobb lett volna már a röpiben lefogyasztani őket!)
A pia szintén csurig, és egy pár szem magot is szórjatok a tetejére, így jobban látszik.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 15:59 
Te mondtad, hogy a negyedéig töltsem....

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 1, 15:58 
doromboló írta:
Versenyezni az MDOSZ roller szakcsoportjába tartozó tenyésztőknek ill. a vezetőség által meghívott más szervezetek tenyésztőinek lehet. Mivel ez csak és kizárólag a tenyésztők versenye ezért értelemszerűen csak a szakcsoportba tartozó és ott regisztrált személyeken keresztül látjuk hiteltérdemlőnek hogy valóban tisztavérű rollerekről van szó még ha a gyűrű nem is tartalmazná az MNK- megjelölést.
Hogy a Feri példájánál maradjak volt egy guldos akinek keltek rollerjei (Krocska ivadékok)és rájuk is a gould gyűrűket tette fel...Hogy fért rá nem tudom de mivel ellenőrzött volt a dolog azt mondtuk rendben mert ismertük a helyzetet de szeretnénk már teljesen letisztulni, szeretnénk ha végre nem úgy kellene összefogdosni az országban a rollereseket hanem aki benne van nálunk a regisztrációban és megfelel az előírásoknak az roller tenyésztő aki meg nem az meg egy másik kategória. Ez utóbbi azt mond amit akar de sajnos nem fogunk tudni vele mit kezdeni. MNK-s gyűrűket pedig csak és kizárólag 2 helyen készülteket fogadunk el :
Az IDRE rendezésében (Küzmös Csabánál rendelhető) és A Madarász Kuckóban Pesten. Mindkét helyen csak a velünk való egyeztetés után gyártják le a gyűrűket azoknak akik tagjai a szakcsoportnak. Azok a tag jelöltek akik már regisztráltak szintén a jogosultak körébe tartoznak azzal hogy a tagdíjat a verseny időpontjában megfizetik.

Én épp a tegnap beszéltem az illetővel,állítolag az apja valamikor nyert is egy pár versenyt és ezek a Krocska utodokból valok meg gondolom a sajátból(nevet nem tudok),ha jó emlékszem csengve gördölöt fütyülnek de ez nem biztos mert ez nem az én asztalom,majd nemsokára ha elmegyek hozzátok talán hallani fogom melyik mit fütyül és akkor talán jobban megjegyzem,mert gondolom talán fülem is van hozzá,de az majd kiderül.
Én ezt csak azért kérdeztem meg mert megprobálom szaporítani a táborotokat.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 1, 15:57 
Úgy kell ahogy a Kati csinálta !Tele kell rakni az etetőt hogy follyon a kalitka belseje felé...bár ahogy nézem..mintha túl mélyen lennének a poharak...nézzétek meg hogy hogyan lehetne feljebb nyomorgatni a drótot vagy egy kicsit nyomjad ösze a tartó körívet és akkor nem fog annyira belemenni a pohár ?!....
Gabe te szerintem qrva kevés kaját adsz !
Kati neked meg olyan gyönyörű a rigód hogy az elképesztő ! Igaz tök mindegy hogy néz ki egy roller de én mégis azt mondom hogy ha jó a madár akkor már lehet a szépségét is dícsérni...Már pedig jó az tuti amilyen szülei vannak !?...Ilyen szimetrikus madarat ritkán látni !...

Hozzászólás 2008 okt. 1, 15:16 
A tízből nyolcan már megtalálták. Ketten még nem. Csak az a baj, hogy ők voltak legelőször kifogva. Harmadik napja szenvednek... Azért reménykedem...

Hozzászólás 2008 okt. 1, 15:01 
Gábor,megtalálták már a kaját,piát? és ha igen,hogy beszélted rá őket?
Basszus,ekkora szívatást! csóri madár,mintha oroszlán lenne és karikán kéne átugrania,még jó hogy nem lángol! szegény egyszem Oszi,ki van bukva nagyon,nem tudja mire vélni!!!!! telepakoltam az etetőjét,répát is tettem bele,hogy feltűnőbb legyen...de nem jön rá hogy ki kellene dugni a fejét! vajon rájön,mielőtt,étlen-szomjan vész???? :56: Már arra gondoltam,karikán kívül cérnaszálon lógatok előtte némi kis zöldet,hátha... :22:
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 1, 11:05 
Ők a beiskolázott hímek:
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 1, 9:38 
Mindenkinek, aki madarat rendelt bármelyikünktől, azzal a szándékkal, hogy szaporulatot akar 2009-ben!!!
Kérjetek SOS tenyésztői számot Dorombolótól, rendeljétek meg a gyűrűket, mert januárban a madarak átvételekor már késő lesz!
(és még egyszer: 3 milis gyűrűket kérjetek! a feliratot meg Marcsinak leírtam lejjebb!)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 261  Következő