ckuzmos írta:
Cs.Misi írta:
Bár nem itt akarom megcsinálni, de szerintem sokban nem különböznek ezek a rendeletek.
Meglepődnél akkor hogy milyen sok különbség lehet!
A falvakban minden gond nélkűl bárki tarthat haszonállatot (disznó, ló, szarvasmarha...). Még csak meg se kérdeznék hogy te mit csinálsz, mennyi tartasz! Inkább azért néznének ki a többi lakók hogy te még azt sem tartassz...
Próbáld meg ezt egy nagyobb város közepén...
Szevasztok!
Kedves Csaba ezt a kijelentésedet ugye nem gondoltad komolyan!!!!!!!
Születésemtől fogva vidéki vagyok. Egy nagyközségben születtem, úgy lettem városlakó, hogy a fent említett nagyközséget várossá avatták.
Itt nálunk tradicionális a haszonállattartás, amiből nincs haszon, mint például kutya, díszmadarak, azt nem is tartják.(néhányunkat kivéve)
Az utóbbi néhány éve azt mondhatom, hogy a "város" központjában lakom. Ha szétnézel az országban észrevehetted milyen brutális mértékben lecsökkent a haszonállattartás. Mert nincs az embereknek szabadidejük, vagy egyszerűen nem éri meg.
Az utóbbi néhány évben bevezetett uniós megszorítások, (pl: trágyatárolása stb) nagyon sok házi gazdaság váltott a profilon, és léptek az új felé. Szóval itt vidéken sem tartanak a "város" közepén haszonállatot. Igaz itt belép az emberi tényező, sokan csak azért teszik, nehogy a szomszédok feljelentsék őket.
Lehet, hogy a kisebb falvakban másképpen működik, de felénk nem "divat".
Viszont voltam már olyan madarásznál egy közeli nagyvárosban, aki papagájokat tartott 50-60 négyzetméteren, 10-15 pár nagy testűt,(kakadukat) a csendesebbik fajtából. Azt hiszem nem egészen lehet itt meghúzni a párhuzamot!
Üdv:
Görbe Gábor